Hasznos tippek a bőr kanapé fogantyújának letörléséhez

Bőrkanapé

Gyönyörű bőr kanapé a belső térben

A bőrbútorok az irodai, otthoni és akár a nyaralók jelenlegi trendje. Gyönyörű, fényűző, nem igényel különösebb gondozást. Vannak azonban olyan helyzetek, amelyekkel nem könnyű megbirkózni. Ezek közül a leggyakoribb a tinta a kárpiton. Ilyen kellemetlenség még a legfelelősebb, legtisztább emberrel is megtörténhet.

A természetes bőrt nem szabad nedvesíteni, de a műbőr ellenáll a mosásnak, de egy kemény radír, szalag vagy ecset károsíthatja a bevonatát

A modern golyóstollak rosszul vannak védve a paszta szivárgásától. A zsúfolt irodában ez a probléma szinte minden héten jelentkezik. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogyan lehet letörölni a fogantyút egy bőr kanapéról.

A foltok eltávolításának problémája a fogantyúból

A foltok eltávolításának problémája sokféle megoldást kínál.

A foltok eltávolításának módjai

Folteltávolító a makacs foltokért

Folteltávolító, ezek különösen jók, ha a golyóstollról eltávolítják a régi foltokat

Ma két módszer létezik ezen foltok eltávolítására a bőrről: ipari termékek és háztartási termékek. Mindegyikük előnyeit és hátrányait az egyértelműség érdekében figyelembe vesszük a táblázatban.

Ipari itthon
Előnyök hátrányai Előnyök hátrányai
· Egyszerű használat; · magas ár; · Minimális költségek; · Az aktív oldat önkészítésének szükségessége;
Gyors eredmény. · A túl agresszív összetételű bőr károsodásának lehetősége; · Környezetbarát; Időköltségek.
Kis választék. Hipoallergén.

Ipari módszereket alkalmazunk

Különleges eszközök

Speciális termékek a foltok eltávolítására a bőrből vagy műbőrből

Amikor a bőr kanapén tintajelek jelennek meg, a legtöbben azonnal a boltba futnak egy megvásárolt termékért. Nagyon kényelmes. Permetezze be az ipari oldatot a kárpitra, dörzsölje be szivaccsal, várjon néhány percet, öblítse le meleg vízzel.

Melamin szivacs

A vegyszerek felhordása előtt megpróbálhatja melaminos szivaccsal eltávolítani a festékfoltokat.

A bőrbútorokhoz különféle tisztítószereket kínálnak porok, spray-k és szappanok formájában. Mindannyian könnyű folteltávolítást ígérnek. A gyakorlatban azonban ez nem így van. Nem sok termék képes gyorsan, teljesen kezelni a golyóstoll tintáját. Valóban hatékony mosószert találni nem könnyű.

Kemény kefék és súrolószerek használata szigorúan tilos.

A bőrtermékek tisztításához szigorúan tilos kemény keféket és súrolószereket használni.

Alkalmazási tippek

 1. Mindig válasszon bevált tisztítószereket. Tanácsot kérhet barátaitól. Ha nincs ilyen tapasztalatuk, akkor az internet segítségével megismerheti egy adott termék hatékonyságát. Számos olyan webhely található online, ahol áttekintik a háztartási termékeket.

  Használjon bevált tisztítószereket

  Használjon bevált tisztítószereket vagy újakat feltűnő területeken

 2. Tartsa be a használati utasítást. Egyes ipari tisztítószerek agresszív összetevőket tartalmaznak. Egyetlen adag túllépése károsíthatja a kárpitot.
 3. A "mosószerek" első használatát bőr kanapén óvatosan kell végrehajtani. Jobb tesztelni az oldatot, mielőtt eltávolítaná magát a foltot. Ehhez használjon egy darab kárpitot egy nem feltűnő helyen. Ha az alkalmazás után nincsenek negatív következmények, a folyadék biztonságosan felhasználható tovább.

  Azonnal meg kell tisztítania a terméket

  Azonnal meg kell tisztítania a terméket, miután tinta kerül a felületére, akkor sokkal nehezebb lesz eltávolítani a foltot

 4. Tisztítás közben ne nedvesítse túlságosan a terméket. Ettől romolhat.

  Feldolgozás után törölje száraz ruhával

  A kezelés után törölje le a megtisztított területet száraz ruhával vagy szalvétával

 5. A tinta eltávolítása után nem használhat hajszárítót a szárításhoz. A bútoroknak természetesen megszáradniuk kell.
Ne felejtse el megvédeni a kezét

Ne felejtse el megvédeni a kezét, ha agresszív anyagokkal dolgozik, viseljen kesztyűt

A festék kezelésének hagyományos módszerei

Távolítsa el a fogantyú foltját a kanapéról

A fogantyú foltját egyszerű otthoni gyógymódokkal távolíthatja el a kanapéról.

Az ipari termékek vegyi anyagok. A megvásárolt megoldások használata után sokféle kellemetlen következmény jelentkezik. Az egyik leggyakoribb az allergiás reakció megjelenése a tisztítást végző személynél. Az allergia akár szagban is megjelenhet. Néha az allergiás reakció az orrfolyás, kiütés megjelenésére csökken. Néha elég nehéz. Az ilyen "mosószerek" másik hátránya a bútorok károsodása. A kémiai oldat után fehéres foltok, megnövekedett kárpitmerevségű területek maradhatnak. Ezek meglehetősen kellemetlen következmények, amelyek negatívan befolyásolják a termék megjelenését. Nagy károkkal még egy bőrkanapé fedelét is meg kell vásárolnia.

A citrom és a szóda megbízható gyógymód

Citrom és szóda - megbízható eszköz a festékfoltok eltávolítására a fehér természetes bőrből és műbőrből

Ha nem akar szerencsét próbálni, akkor jobb, ha a golyóstollat ​​megszokott, biztonságos alapanyagokból készült házi gyógymódokkal törölje le. A kéznél lévő anyagok is hatékonyak lesznek, mindig a házban vannak, nem hagynak nyomot az expozíciónak. Ebben a cikkben áttekintjük a tinta eltávolításának legegyszerűbb módjait.

Hogyan lehet eltávolítani a festékfoltot

A bőrbútorokat néhány perc alatt hatékony eszközökkel visszaállíthatja korábbi állapotába.

Körömlakklemosó

A szennyeződés ilyen módon történő eltávolítása nem biztonságos.

A szennyeződések ilyen módon történő eltávolítása nem biztonságos, mivel fennáll annak a lehetősége, hogy az ilyen kitettség után a megtisztított terület könnyebbé válhat.

Sok háziasszony nem is sejti, hogy egy golyóstoll nyomát gyorsan eltávolíthatja egy ismert anyaggal - körömlakklemosóval. Könnyen feloldja a tintát, nem károsítja a terméket. Egy ilyen eszköz használata meglehetősen egyszerű. Rendes pamutpárnát veszünk, nedvesítsük folyadékkal. Óvatosan vigye fel a folyadékot a nyomra. Körülbelül harminc másodpercig várunk. Tiszta koronggal távolítsa el a foltokat. Ennek az anyagnak a használata során fontos, hogy ne vigyük túlzásba a várakozási idővel, az oldat mennyiségével. A folyadék hosszabb ideig történő bekapcsolása fehér foltokat eredményezhet a bútorokon. Ha mégis megjelennek foltok, speciális festékkel festheti át őket.

Lengyel hajra

Vegyen fel hajlakkot friss foltra

Vigyen fel hajlakkot egy friss golyóstoll foltra, várjon 30 másodpercet, és törölje le nedves ruhával

Ugyanolyan hatékony gyógymód a rendszeres hajlakk. Az összetételében szereplő anyagok finoman feloldják a fogantyú nyomait. A lakkot egyszerűen be kell permetezni a bőr kanapé szennyezett területére, várni kell néhány másodpercet, és el kell távolítani a foltokat a bőrről. Nagy mennyiségű tinta esetén az eljárást többször is el kell végezni. Ennek a módszernek a hátránya a kellemetlen szag. Tisztítás után jobb szellőztetni a szobát.

Hogyan lehet eltávolítani a tinta nyomokat az öko-bőrből?

Tintaeltávolítók

Termékek a tintajegyek eltávolításához a bőr kanapékról

A valódi bőrből készült bútorok drágák. Egyre többen választanak ökobőrből készült termékeket. Ugyanolyan fényűzőnek tűnnek, elfogadható áruk és magas praktikumuk van.

Glicerin és ammónia

A glicerin és az ammónia is megbirkózik a fehér bőr festékével

Ha a műbőr kárpitot festék festette, akkor a következő módszerek egyikével tisztíthatja:

 1. Mosogatószer, szokásos só. Ez a legkönnyebb és legkíméletesebb módszer. A konyhasót mosogatószerben hígítjuk. A kapott keveréket a pályára viszik, a kárpitot kissé megdörzsölik. Lehetetlen túl sokat nedvesíteni az ökobőrt. Pár órára hagyjuk a terméket. Sima vízzel mossuk le. Szigorúan tilos a sót erős tisztítószerekkel keverni az elektromos kályhákhoz és csapokhoz. Ez a konzisztencia tönkreteszi a bőrt.

  Mosogatószer

  Folyékony mosogatószer

 2. Citrom. Bármely háziasszony talál egy kis citromlevet otthon. A citrom nagyszerű tisztítószer. Nyomjon fél citromot egy ruhára, törölje le a kárpit részt. Addig kell dörzsölni, amíg a folt teljesen eltűnik. A kiváló tisztítás mellett a citrom kellemes illatot biztosít bent.

  Citromlé

  A citromlé elszínezi a festékfoltokat

 3. Speciális nedves törlőkendők. Ez a legolcsóbb termék. A boltokban megtalálni nem könnyű. Ha hirtelen szerencséje van, mindenképpen vásároljon szalvétákat a jövőre nézve. A törlőkendők gyengéden eltávolítják a szennyeződéseket. A bútor tulajdonosának azonban meg kell próbálnia - hosszú ideig, kitartóan kell dörzsölni.

  Nedves törlőkendők

  Nedves törlőkendők bőráruk tisztításához

 4. Radír. Ez biztonságos, de nehéz módszer. Tizenöt percet vesz igénybe a folt eltávolítása. Oktatási célokra kényszerítheti ezt egy olyan személyre, aki elszínezte a kárpitot. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba. Dörzsölje finoman, erős nyomás nélkül. Az erős nyomás miatt a szövet merev lesz, károsítja annak integritását.

  Radír

  Rendszeres írószer radír

 5. Hidrogén-peroxid. Ezt az egyedülálló fertőtlenítőszert széles körben használják a kozmetológiában és a mindennapi életben. Peroxidot csak világos ökobőrhöz használhat. Világosabbá teszi a sötétet. Kis mennyiségű peroxidot kell felhordani a szennyeződésre, hagyni néhány percig, törölni szokásos alkohollal.
  Hidrogén-peroxid

  A hidrogén-peroxid csak könnyű bútorokhoz alkalmas.

  Tisztítás után kenje be a felületére zsíros krémet, vazelint vagy olajat

  Ha erőfeszítéssel meg kellett súrolnia a terméket, akkor a tisztítás után zsíros krémet, vazelint vagy olajat vigyen fel a felületre

Előző

Következő