Szekrényágyrajzok, diagramok, barkácsolási szerelési utasítások

Bútor transzformátor

Csináld magad átalakító ágyat a szekrénybe

A korlátozott hely sokak számára szerencsétlenség. Lehetőség van felhasználható hely megtakarítására a funkcionalitás veszélyeztetése nélkül. A legfontosabb az, hogy helyesen "dolgozzon" a helyiséggel. A jól elkészített kivitel mellett fontos a megfelelő bútor. A kompakt helyiségek számára ezek átalakító modellek (összecsukható kanapé, összecsukható asztal vagy szekrényágy). Ezeknek a lehetőségeknek a többségét megrendelésre kell elvégezni, és ez az öröm nem olcsó. A költségproblémát úgy oldhatja meg, hogy maga készít bútorokat. Például a barkácsoló szekrényt nem nehéz elkészíteni.

Tükrös szekrény

Tükrös szekrény beépített ággyal

Nem mindig lehet egyedi gyártást megrendelni. Kisvárosokban kevés cég nyújt hasonló szolgáltatásokat. Ugyanakkor összetett vagy ritka tervek egyszerűen nem készülnek el. De nem lesz nehéz megvenni mindent, ami a munka befejezéséhez szükséges. A lényeg, hogy ismerje a hangszert, tudjon bütykölni.

Ruhásszoba a nappaliban

Ruhásszoba egy kis nappali számára

Ezenkívül a kézzel készített gyártás teret enged a fantáziának. Elég elvégezni a szükséges méréseket, számításokat, gondosan és helyesen elvégezni a telepítési munkákat. Itt van a díszdoboz és kész. Komoly megközelítéssel könnyű megszerezni az igazi remekművet.

Egy másik fontos szempont a költség. A bútorok megrendelésre készítése drága öröm. Ezért alacsony jövedelmű család megtagadja ezt a szolgáltatást. A munkához szükséges eszközök és anyagok beszerzése meglehetősen megfizethető.

Kényelmes gardrób ágy

Szekrényes ágy - teljes ágy rácsos aljjal és ortopéd matrac

Tervezés: hogyan döntsön a szerkezetről, a tervezésről

Könnyű, hangulatos tetőtéri stílus egy kis lakáshoz

Kis apartman beépített ággyal, loft stílusban díszítve

Miután eldöntötte az ágy saját készítésének lehetőségét (készségekkel, készítési vágyakkal, pénzeszközökkel szerszámokra, anyagokra), itt az ideje gondolkodni egy dolog elfogadható konstrukcióján, kialakításán. Ezek azok a paraméterek, amelyek befolyásolják a további munka menetét.

Kiváló megoldás egy kis lakás számára a szekrénybe beépített ágy használata

Először el kell döntenie az ágy helyét a szekrényben. A térnek lehetővé kell tennie az ágy akadálytalan visszahajtását. Ugyanakkor széthajtáskor az ágynak elegendő helyet kell hagynia a szabad áthaladáshoz. A kabinetnek nem szabad kiemelkednie az általános háttérből. Végül holisztikus, harmonikus képre van szükségünk.

Fal az óvodában egy összecsukható ággyal

Fal az óvodában egy összecsukható ággyal a helytakarékosság érdekében

Jobb, ha az objektum kialakítását tömören, nem feltűnően választja. Ekkor a munkában nem lesznek észrevehető hibák, amelyeket ritkán kerülnek el, ha a munkát egy kezdő végzi. Ráadásul a minimalista dekoráció egyszerűen elkészíthető. Könnyebben illeszkedik bármilyen belső térbe.

Modern minimalizmus a belső térben

Modern minimalizmus a szekrény belső ággyal ellátott szobájában

Tervezés: rajzok és diagramok

Szekrény ágy rajz

Rajz az ágyszekrény kialakításához

A szekrényben lévő ágy létrehozásának fontos előkészítő lépése a tárgy kialakítása. A fő munka megkezdése előtt hajtsa végre a szükséges méréseket, egyértelműen határozza meg a szerkezet méreteit.

Gázliftek összecsukható ágyhoz

Az összecsukható ágy gázemelői a lehető legkönnyebbé teszik az átalakítást

A kapott paraméterek alapján elkészítik a leendő ágy vázlatos képét, majd - rajzokat. Ez segít az összes szerkezeti elem részletes megtervezésében, a mechanizmus alkatrészeinek megtervezésében (rögzítés módja, emelés, hossz, fekvőhelyek száma). Általános szabály, hogy a szekrénnyel ellátott ágy a következő egységekből áll:

 • rögzített alap (szilárdan rögzítve a falhoz);
 • az emelőtest aktív része (váz az alvóhelyekhez);
 • az alapelemek tagolt összekapcsolása.

Amikor az ágyat a séma szerint alaposan megtervezik, folytatják a műszaki részt - elkészítik a rajzot. Ezt felhasználják a projekt további gyakorlati megvalósításához. A rajz segít megtervezni az alkatrészek összekapcsolását (illeszkedés, szükséges hézagok).

Rugós mechanizmus az összecsukható ágyhoz

Az összecsukható ágy rugós mechanizmusa lehetővé teszi az erő beállítását

Ezen információk alapján meghatározzák a munkához szükséges anyagokat és eszközöket. Ezt követően megkezdik az ágy összeszerelésének fő munkáját.

Szükséges anyagok és eszközök

Szekrény ágy eszközök

Barkácseszközök szekrénybe épített ágy készítéséhez

Mielőtt elkezdené, elő kell készítenie az ágy létrehozásához szükséges összes eszközt és anyagot. Tehát lehetővé válik a téma gyors és hatékony befejezése anélkül, hogy megszakítanánk a szükséges részek nem tervezett keresését.

Emelőágy fémkerete

Fém váz saját készítésű emelőágyhoz

A szekrényben való ágy létrehozásához a legtöbb munkakészlet sok más apró darabja jól jöhet. Jobb, ha előzetesen megismerkedik a gyártási folyamattal, cselekvési tervet készít magának, egyénileg módosítja a szükséges eszközök listáját.

A forgácslap az ágy fő anyagaként működik. Kivételes esetekben a fa panelek más lehetőségeit alkalmazzák.

Forgácslemez lapok

Vágjon forgácslap lapokat a szekrény külső falához

Ha díszítésre van szükség, az anyagokat a kiválasztott technikának megfelelően választják ki.

Hangszerek Választható kiegészítők Anyagok
fúró vonalzó bútorcsavarok;
Lombfűrész rulett 50 * 50 mm méretű fa;
csavarhúzó asztalos ceruza szélű tábla 15 * 150 mm;
fűrész csiszoló papír sarok a rögzítéshez;
csavarhúzó, reszelő, fogó szint szabadonfutó ízületek.
Fekete átalakító ágy

Saját készítésű fa átalakító ágy

Gyártási folyamat: részletes útmutatás kezdőknek

Hogyan lehet létrehozni egy átalakító ágyat

A saját kezünkkel létrehozunk egy átalakító ágyat

Részletes ágydiagram

Részletes diagram az összecsukható ágy gyártásához

Az első lépés egy szekrénykeret készítése, amely biztonságosan rögzítve van a falon. A folyamat ezen része a következő szakaszokból áll.

 1. A leendő szekrény falai kivágódnak: 4 oldallemez és egy hátsó alap. Az oldalfalak ajánlott méretei: 1124 * 450 mm és 450 * 1800 mm - 2 db. minden egyes. Hátfal 1124 * 1800 mm - 1 db. Az alkatrészek paraméterei, elhelyezkedése az ágy egyedi jellemzőitől függ.

  Az ágyláda keretének felépítése

 2. A kapott paneleket egyetlen dobozban rögzítik bútorcsavarokkal. Ehhez az anyag hasadásának veszélye nélkül először elő kell készítenie a lyukakat egy fúróval egy speciális fúróval (a horony előkészítésének lehetőségével a rögzítő fejéhez). A mélyedés átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a csavaré. Az ízületek 25-35 cm-enként egyenletesen helyezkednek el.
 3. A szerkezet megerősítése érdekében javasoljuk, hogy a gerendát egy kockás mintába helyezzük a kapott doboz belső sarkai mentén. A lényeg az, hogy ennek a kiegészítésnek a rögzítése nem sérti a szekrény falainak integritását. Megfelelő munkatapasztalat hiányában jobb elutasítani ezt a műveletet (hogy ne sérüljön a keret).

  Kész szekrény-ágykeret

  Kész keret rögzített díszítő elemekkel

A folyamat következő része az ágykeret összeszerelése, az ágy előkészítése lesz. Ez valamivel nehezebb, mint egy szekrény. Az eljárás a következő.

 1. Az alap falai az előre meghatározott méreteknek megfelelően vannak kivágva. Meg kell kapnia a részleteket egy dobozról, amelynek alja szilárd fenékkel van ellátva.

  Transzformátor ágyalap

  Az ágyalap elkészítése

 2. A kapott paneleket bútorcsavarokkal rögzítik. Erre a folyamatra különös figyelmet fordítanak, mivel a rossz minőségű ízületek gyakran az ágy "fájó pontjává" válnak. A rögzítőcsavarok gyakorisága nem haladhatja meg a 25-30 cm-t.
 3. Bent (a kerület mentén) egy rudat fektetnek, amely a matrac felső részének támaszává válik. A rögzítés magassága az alsó határhoz képest 30 mm.
 4. A matracfedél eszközéhez egy éles táblát csavaroznak a korábban létrehozott tartóra. Az ilyen ágyas mechanizmus kiváló minőségű, kényelmes és gyorsan kivitelezhető. Törekedni kell az ágy doboz maximális könnyedségére, amelynek könnyen mozgathatónak kell lennie, ellátja funkcióit.

  Matrac doboz

  A matrac dobozát ragasztóval és önmetsző csavarokkal állítjuk össze

 5. A fekhely további rögzítéséhez az ágy felemelése során korlátozásokat kell biztosítani a matrac betét mozgatásához.
A zsanérok elhelyezése

Csuklópántokat használunk az alvóhely (matracdoboz) rögzítésére a fal "dobozához"

A mechanizmus gyártásának utolsó része az alkatrészek összeszerelése egy mozgatható mozgáshoz. Ehhez az ágydobozt csuklós mechanizmus segítségével csavarják. Jó, ha további részleteket lehet megadni, amelyek megkönnyítik a mozgást (gázlengéscsillapítók, ellensúly). A terméket úgy egészítik ki, hogy a mozgatható lábakat 2 oldalról a doboz alsó rúdjára rögzítik.

Összecsukható ágy

Mechanizmusok az összecsukható ágyhoz

A késztermék díszítése

Csináld magad összecsukható ágy

Kész összecsukható ágy, kézzel készített

Az ágyszekrény elkészülte után megkezdheti a termék optimális megjelenésének kialakítását. A gyártási folyamat összes alkatrészét alapértelmezés szerint csiszolják és előkészítik a biztonságos használatra. Ezért nincs sürgős szükség az ágy vizuális kialakítására.

Csak arra kell ügyelnie, hogy az ágydoboz alsó fala szoros legyen (az ágy ne legyen látható, amikor becsukódik). Külsőleg a helyreállított szerkezet részleteinek meg kell egyezniük egymással, vizuálisan hasonlítaniuk kell a szekrény funkciójára. Szükség esetén az elemet egyszerű tervezési technikákkal díszítik.

Az ágyat elrejtjük a szekrényben

Az ágyat elrejtjük a szekrényben, és helyet szabadítunk fel az óvodában

A szekrényben nem nehéz olyan ágyat összeszerelni, amely örömet szerez a szemnek, a helytakarékosság elengedhetetlen. Ehhez egyszerű, széles körben hozzáférhető eszközöket és anyagokat használnak. A vajúdás eredménye biztosan nem hagy közömbösséget.

Előző