Fából készült, saját készítésű tálalószekrény választható kivitelben és kivitelben

A fa csodálatos anyag bútorok készítéséhez: erős, esztétikus és tartós. A belőle készült termékek elegánsak és praktikusak, és ha kézzel készülnek, akkor különösen kellemesek és szeretettek lesznek, mivel az otthoni kézműves az otthon és a család iránti szeretetét helyezi munkájába.

Tálaló festéssel

A konyha minden család otthonában az egyik legfontosabb hely.

Büfé elrendezés

Ha a konyhája kicsi, akkor keskeny bútorokat készíthet.

A barkácsolás előnyei

Ha egy házimester „barátságos” az asztalos szerszámokkal, akkor nem lesz nehéz neki valami kellemeset eljuttatnia a háziasszonynak, és saját kezűleg elkészítenie egy büfét, ami minden konyhában szükséges.

DIY fa tálalószekrény

A maximális kényelem és kényelem érdekében nemcsak gyönyörű, hanem funkcionális bútorokkal is fel kell szerelni, például tálalóval.

Fából készült tálalószekrény

Remek megoldás minden otthon számára a sarok konyhaszekrény felszerelése.

Egy saját készítésű konyhaszekrénynek számos előnye van "bolti testvéreivel" szemben:

 • egyedi designt választhat hozzá;
 • válasszon anyagot tetszése szerint;
 • eredeti szerelvényeket használjon;
 • válassza ki a tálaló színvilágát, amely a legjobban megfelel a konyha belsejének.
Fa tálalószekrény

Ahhoz, hogy a belső tér eredetivé váljon, saját maga is elkészítheti, beletéve a lelket a munkába, bármilyen anyagot felhasználva.

DIY fa tálalószekrény

Az ilyen szekrény felszerelésének legfontosabb árnyalata az ajtónyílás pályájának kiszámítása.

Ezenkívül a fatermékek rendkívül hasznosak az egészségre: összetételükben nem tartalmaznak mérgező vegyületeket és nem bocsátanak ki káros anyagokat, de illóolajok aromáival töltik meg a szobát.

A büfét maga készítheti el

A konyhai tálalók és tálalószekrények nem sokban különböznek egymástól, és megjelenésükben nagyon hasonlítanak egymásra, mert mindkettő őse a szekrény.

büfé homlokzat

A konyha tálalója remek megoldás a konyha belsejében.

A fából készült tálaló tartós és kényelmes. Több mint egy tucat évig fog szolgálni, könnyen helyreállítható és javítható.

DIY konyhaszekrény

A természetes fából készült tálaló gazdag és kifinomultnak tűnik, ugyanakkor sokkal többe kerül.

A "csináld magad" konyhaszekrény készítésének másik fontos előnye, hogy az eredeti konfigurációban és méretben készítheted el, amely a legjobban megfelel a kényelemnek és a kényelemnek.

Konyha belső tálalóval

Ahhoz, hogy szép terméket kapjon, és ugyanakkor ne költsön el túl sokat, a bútorház olcsóbb alapanyagokból, például forgácslapokból készülhet, a homlokzatok pedig drágábbakból és szépekből.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

A konyhai tálaló saját gyártása széles teret nyit meg az otthoni kézműves fantáziája előtt. Víziójának és elképzeléseinek megfelelően, különböző stílusokban teheti meg:

 • retro;
 • csúcstechnológia;
 • Művészet;
 • minimalizmus és mások.
készítsen vintage büfét

A modern konyhaszekrények ennek a folyamatnak a lépésről lépésre történő leírását követve készülhetnek el.

A szekrény kialakításai szintén nagyon változatosak lehetnek, beleértve a sarkot és a kereket is.

Shema tálalószekrény és rajzok

Minden saját készítésű termék sugározza azt a kényelmet és meleget, amellyel készültek.

Szükséges anyagok

A barátságos konyhabútor-családban a tálalószekrény különleges helyet foglal el - uralkodik a konyhában, és viseli az elegáns tálalószekrény és a közönséges szekrény jellemzőit. Korábban a bútorokat "évszázadok óta" gyártották, ezért gyártásához a legtartósabb és legjobb minőségű fát választották, jól fűszerezve és feldolgozva.

Gyönyörű tálalószekrény a konyhához

Ez a bútor opció praktikus, gyönyörű és kevés helyet foglal el.

Az építőanyagok mai kínálata lehetővé teszi, hogy kiválassza a kívánt opciót a tálaló készítéséhez a saját kezével. De a konyhabútorok egyik legnépszerűbb alapja az MDF, a farostlemez, a forgácslap és a tömör fa. Ez utóbbi nem igényel további jellemzőket, különböznek az erősség, a tartósság, a szépség szempontjából. Ami a faalapú paneleket illeti, mindegyiknek megvannak a maga tényleges tulajdonságai és hátrányai.

 1. A farostlemez ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. Könnyű, erős, tartós, megfizethető és könnyen kezelhető. Az ilyen anyagból készült tálalódeszkát gyorsan össze lehet szerelni. Funkcionálisá és vizuálisan vonzóvá tehető. Leggyakrabban ilyen lemezeket használnak a fali szekrények, fiókok és polcok hátsó falainak felszerelésére.
 2. A forgácslap sokféle színben jelenik meg. Ez egy tartós és olcsó anyag, amelyből kényelmes, tágas és eredeti szekrényt készíthet, amely bármilyen konyhabelsőbe könnyen beilleszthető. A jelentős hátrányok közé tartozik a formaldehidek levegőbe történő kibocsátása. Az emberi egészségre gyakorolt ​​káros hatásaik csökkentése érdekében a forgácslapból készült bútorokat hőforrásoktól távol kell elhelyezni.
 3. Az MDF-et ma széles körben használják. Korszerű technológiák alkalmazásával készül, ezért környezetbarát anyag. Magas nedvességállósággal rendelkezik, ami növeli a konyhában történő alkalmazás megvalósíthatóságát. Lágy, könnyen feldolgozható szerkezete lehetővé teszi, hogy különféle dekorációkat készítsen belőle a tálalók bútorhomlokzatához, hogy a termékek különféle formákat kapjanak. Az egyetlen hátrányt a forgácslap költségeihez képest meglehetősen magas árnak tekintik.
 4. A tömör fa különleges elegancia és a jó ízlés bemutatója. Környezetbarát, természetes anyag.
3 ajtós tálalószekrény

Ez azt jelenti, hogy ugyanakkor erkölcsi örömet fog kapni az elvégzett munkával, még akkor is, ha kissé időigényesnek tűnik.

A tálcák gyártásához leggyakrabban a következő fafajokat használják:

 • fenyő, tartós és könnyen kezelhető;
 • vörösfenyő, erős és nincs kitéve a nedvesség romboló hatásának;
 • szinte örök tölgy, nem romlik és nem igényel lakkozást.
Fából készült tálalódeszkák edényekhez

A konyhai szekrényeket csak a szépség és a művészet igazi ismerői értékelhetik.

Különböző anyagok használhatók attól függően, hogy hol készül a barkácsoló tálalószekrény. Nyaralóhoz vagy nyári konyhához műanyag konyhaszekrényt készíthet, egyszerű kialakítású és olcsó.

Konyhaszekrények fából

Végül is ennek a terméknek a segítségével a ház ezen részén rendet lehet tenni, és ez a belső tér "kiemelkedő részévé" válik.

A kastély konyhájában eredeti, MDF vagy tömör fából készült tálaló szokatlan polcokkal és fülkékkel drága és reprezentatív megjelenésű.

DIY konyhaszekrény

Ma a tálalószekrény egy konyhaszekrény, amely alul teljesen le van zárva, felső része pedig kirakat formájában készül.

Szükséges eszközök

Ahhoz, hogy büfét készítsen a konyhához tetszése szerint, szüksége lesz egy egyedi eszközkészletre, de vannak olyanok is, amelyek nélkül nem nélkülözheti, függetlenül attól, hogy a mester milyen anyagot, kialakítást és konfigurációt választ.

Barkács konyha büfé

A klasszikus változatban vannak munkafelületek. Ezt a részt mindig díszítő elemek díszítik.

Normál készlet:

 • fúró;
 • fafúrók fához;
 • Lombfűrész;
 • körfűrész;
 • Sander;
 • csavarhúzó

és egyéb eszközök és eszközök, amelyeknek kéznél kell lenniük.

DIY konyha büfé fotó

A leggyakoribbak a zárt szekrények.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Az eszközök felvétele előtt világosan el kell képzelnie, hogy milyen büfét készít, és gondolatait és ötleteit tükröznie kell a rajzon, feltüntetve a termék összes részletét.

Tömörfa bútorok

A tálalószekrény egy konyhabútor.

Először elkészítik a termék legnagyobb elemeit, amelyek a rendelkezésre álló rajzok alapján alkotják az alapját, figyelembe véve a szükséges paramétereket. Annak érdekében, hogy ne sérüljön az összeszerelési sorrend, és ne veszítsék el a szükséges alkatrészeket, a tapasztalt házi kézművesek azt tanácsolják, hogy minden részletet meg kell számozni.

konyhai tálalószekrény

Alakja rendes, zárt és nyitott részű szekrény.

Az előkészítő munka befejezése után a szekrényt a következő sorrendben állítják össze.

 1. Oldalsó bútorok előkészítése, lyukak fúrása. Érdemes figyelni a tapasztalt kézművesek tanácsára, akik mélységi ütköző használatát javasolják a barázdák közötti távolság szabályozásához. Használata lehetővé teszi, hogy megvédje a bútor alkatrészeit a fúrástól.
 2. Menza partíciók csatlakozása
 3. A termék felső részének és a külső oldalrészek csatlakoztatása. A termék teteje a végtartókon található, és az oldalsó részek és az alsó részek teljesen benyomódnak.
 4. Belső részek felszerelése. Először a büfé karosszériáját a hátsó végekre szerelik. Az alsó rész rögzítésére csavarokat, a felső részhez pedig rögzítési szögeket használnak.
 5. A lábazati részek összeszerelése és rögzítése. Az alagsor megjelölésére konyhabútor rajzot használnak, amely szerint a paneleket a szerkezet sarkában elhelyezett rudakra rögzítik.
 6. Elülső rész díszítése. A lemezt a helyére helyezzük, és az oldalakon a kívánt méretű kiemelkedéseket hagyjuk. Az ajtók felakasztásához és a hátlap rögzítéséhez szükségesek.
 7. A hátsó fal rögzítése. A tálca teste az oldalára van fektetve, hogy rögzítse a vásznat a kívánt helyzetben.
 8. Ajtók és zsanérok felszerelése. Jelek jelölik a bal és a jobb oldali ajtót, alul és felül, amely után a csuklópántokat a feltüntetett jelek szerint telepítik. A szekrényajtók a helyükre vannak szerelve, biztonságosan csuklósan.
 9. Bútorok állandó helyére történő telepítése, polcok és fiókok felszerelése, a beszerelés minőségének és a termék egyszerű használatának ellenőrzése.
Svédasztal a konyhában

Az ilyen szekrények kialakítása különböző.

Fa tálalószekrény

Más kivitelekben azonban a homlokzatokon találhat gravírozással ellátott konyhabútorokat, lábazatokat és párkányokat.

Büfé díszítés

Az egyedülálló, barkácsoló konyhaszekrény elkészítésének utolsó szakasza a díszítés. Itt használható:

 • Kész szerelvények;
 • kézzel készített fa vagy fém dekor tárgyak;
 • dísztárgyak és színes dekupázs képek;
 • fényképek, üveg és műanyag díszek;
 • eredeti dekor termékek, kézzel vagy megrendelésre, a termék stílusától függően.
DIY konyhaszekrény

A bútorok összeszereléséhez sok helyre van szükség, ezért mielőtt szekrényt készítene a saját kezével, gondoskodnia kell a szabad helyről.

2 ajtó lesz

A díszítő elemek és a természetes anyagok használata miatt a szekrényeket leggyakrabban klasszikus stílusban használják.

Előző

Következő