Konyhai szekrényeket függesztősín működési eljárásra akasztunk, fotó

A konyha kialakítása ma szembetűnő a változatosságában. Számos konyhai dekorációs ötlet létezik. Minden nő arra törekszik, hogy hangulatos légkört teremtsen a házban, és különösen a konyhában. A háziasszony számára ez olyan, mint egy tanulmány, ahol ideje nagy részét tölti. 

Konyhaszekrény

Itt reggelizünk, ebédelünk, vacsorázunk, teázunk, kávézunk, és a konyha díszítése teljes mértékben befolyásolja az érzéseket a vacsoraasztalnál.

Bármely nő tudja, mennyire nehéz a konyhában otthonosságot teremteni, mindent a helyére tenni, ha nincsenek különféle függő polcok és szekrények. Ezért előálltak a konyhai falakkal, amelyek többfunkciós ceruzatartókat, mindenféle állványokat, éjjeliszekrényeket, fali szekrényeket tartalmaznak. 

konyhaszekrény

Vessünk egy pillantást a konyhaszekrények megfelelő felakasztására.

Szükséges anyagok és eszközök

Ezek a bútorok nagy jelentőséggel bírnak. Helyet takarítanak meg a konyhában, és elegendő kapacitással rendelkeznek. Sok mindent ott tartanak. Ezért kiváló minőségű és alapos rögzítést kell végezni a falon. A munka megkezdése előtt elő kell készíteni az anyagokat és eszközöket:

 1. Tárgyak horgonyzása.
 2. Első zsanérok.
 3. A szekrény építéséhez szükséges elemek.
 4. Önmetsző csavarok, szegek.
 5. Keresztmetszetű kötések.
 6. Gumiabroncsok.
 7. Zsanérok és csavarok a felszerelésükhöz.
 8. Fúró. Ha a fal beton, akkor lyukasztó funkcióval rendelkező fúróra van szükség.
 9. Rulett, ceruza, vonalzó.
 10. Szint, lehetőleg hosszú.
 11. Csavarhúzó, csavarhúzók.
 12. Fúrók, csavarhúzók.
 13. Egy kalapács.
 14. Csipeszek, fémfűrész.
 15. Nyitott billentyűk.
eszközök

Miután megvásárolta az összes szükséges anyagot, elő kell készítenie a falakat a telepítéshez és jelöléseket kell készítenie.

A rögzítéshez szükséges kiegészítők kiválasztásának árnyalatai

Nem kell azon gondolkodni, hogyan lehet egy szekrényt felakasztani a konyhába, mert ma nagy a választék a különféle szerelvények közül. De van néhány sajátosság. Ha fából készült falra lóg, akkor jobb edzett süllyesztett csavarokat használni. Figyelemre méltóak a kettős indítású, nagy dőlésszögű csavarok.

akaszd fel a konyhaszekrényeket

A kötőelemek kiválasztásakor a legfontosabb, hogy miből készül a fal.

Ha a fal téglából vagy betonból készül, használjon dübeleket és dugókat, horgonycsavarokat, párizsi vakolatot és közönséges csavarokat. Gipszkarton falhoz jobb Molly tipliket vásárolni. 

horgonycsavarokat

A modern rögzítő kiegészítők segítségével kiküszöbölheti a jelölések alkalmazásakor fellépő kisebb pontatlanságokat, és növelheti a szerkezet megbízhatóságát.

Ne felejtse el előkészíteni a falakat!

Mielőtt felakasztaná a szekrényeket, elő kell készítenie a falakat, miközben munkát végez:

 • Helyezze jól az alapot, mivel a szabálytalanságok negatívan befolyásolják az egész telepítést;

  jelölések a sima falakon

  Használjon gipsz vagy gipszkarton lapokat.

 • Az aljzatok és a világítás telepítésével kapcsolatos összes munkát el kell végezni;

  faljelzések

  Ezek a pillanatok lesznek az alapja az előttünk álló munkának.

 • A falakat már festeni kell, tapétákat, csempéket. Ha ez egy új épület, és a ház zsugorodhat, akkor jobb, ha műanyag konyhai kötényt használ. Könnyen elrejti a szabálytalanságokat, és folyékony körmökhöz vagy önmetsző csavarokhoz van rögzítve.

  sín a szekrények rögzítéséhez

  A szekrények felakasztása után a falak festése nagyon problémás lesz.

Első lépések: A felfüggesztés magasságának meghatározása?

Mielőtt elkezdené rögzíteni a szekrényeket a falhoz, meg kell határoznia a zsanérok magasságát. Nagyjából az asztallap és a szekrények alja közötti rés 50-60 cm, a GOST szerint - 45 cm. Ha a szekrényeket a hűtőszekrény vagy a magas sütő fölé szereli, akkor a magasságuk megmutatja a szükséges rögzítési pontot.

magasság

Számos tényező befolyásolja a méretet, de az elsődleges az emberi magasság.

Figyelembe kell venni a válaszfal minőségét is. A modern otthonokban leggyakrabban gipszkartonból készül. Ebben az esetben ne akassza túl magasra a szekrényt - a fal deformálódhat. Egy régi épület házaiban a padlók is romosnak bizonyulhatnak. A falak nem képesek elviselni ezt a súlyt, és összeomlanak. Ebben az esetben a bútorok leeshetnek, és kénytelen lesz megjavítani vagy újat vásárolni. 

hogyan akasszák fel a szekrényeket

A padlón tapasztalható nagy terhelés elkerülése érdekében kiegészítő támasztékokat és fémkereteket kell felszerelni.

A legtöbb esetben a felfüggesztés magasságát a tervezési újítások befolyásolhatják. Homlokzati készletekről beszélünk, ahol minden szükséges megtalálható, ami nagyon gazdaságos. 

függessze fel a konyhában a szekrényeket

Az utasítások megadják, hogy a felfüggesztés milyen magasságú legyen.

Szerelőlapra (sínre) akasztva

Mielőtt elkezdené lógni a konyhaszekrényeket, emlékeznie kell arra, hogy a bútorok és a fal között rés lesz. Szükséges, hogy a rés fent és lent egyaránt azonos legyen. A szekrény aljára egy további sínt kell felszerelni. 

konyhaszekrények síneken

Olyan magasságban rögzítheti, ahol a bútor alsó része "megy" a konyhai kötényre.

Ez a típusú lombkorona számos pozitív szempontot tartalmaz, ha csuklópántokra és horgokra akasztott. Először is, nagyon könnyű jelöléseket készíteni a szerelősínre, a szekrények felszerelése nagy pontossággal végezhető el. Másodszor, a felfüggesztések beállíthatók, ráadásul a szétszerelés és a felszerelés gyors és egyszerű lesz. Harmadszor, a szekrények egyenletes sort alkotnak, hézagok nélkül. Negyedszer, az a képesség, hogy ellenálljon bármilyen terhelésnek, itt egyenletesen oszlanak el. 

konyhaszekrények síneken

Ezt a munkát maga is kezelheti.

De ennek a lombkoronának számos hátránya van:

 • Egy ilyen készlet - zsanérok és sín - nem olcsó. De ez inkább nem olyan komoly akadály, mert az időmegtakarítás jelentős;
 • Hézagok képződnek a fal és a bútorok között.
faliszekrények

Ennek ellenére ezt a módszert minden mester erején belül a legelfogadhatóbbnak tartják.

A "zsanér-rögzítő lemez" mechanizmusának rögzítése?

A konyhaszekrények lógásának megkezdéséhez kampókat kell felszerelni a bútor oldalfalaira. Ehhez használja a beállító csavarokat. A kampónak ki kell nyúlnia a szekrény hátsó fala mögött, éppen annyira, hogy a rögzítő sínen megfogjon - 2-3 mm. Ezután egyenletes jelöléseket készítünk, megjelöljük a helyeket és helyesen fúrjuk a lyukakat. A munkához fúrót és megfelelő rögzítést használunk.

rögzítő szekrények

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a rudat a szekrény határa alatt kell elhelyezni.

Ha pénzt akar megtakarítani, akkor a léceket kis szakaszokra helyezheti el - körülbelül 10 cm-re, de csak akkor, ha a fal elég megbízható.

fali szekrények léceken

Minden munkát önállóan, senki segítsége nélkül lehet elvégezni.

Dübeleket vezetünk az előkészített lyukakba, amelyek megfelelnek az Ön falainak típusának, és alaposan rögzítsük a rögzítő lemezt. Most felakaszthatja a szekrényeket a lécekre, miután előtte eltávolította az összes ajtót és polcot. Ezután a modulok gondos beállítását elvégezzük a felfüggesztések csavarjaival. A bútorok kereszteződéssel kapcsolódnak egymáshoz. 

szekrények rögzítése a konyhában

A munka befejezése után dekoratív párkányt rögzíthet, polcokat telepíthet és homlokzatokat akaszthat.

Hasznos eszközök a fúráshoz

Minden kereskedőnek mindig szüksége van bizonyos eszközökre, hogy magánházban, nyaralóban, lakásban vagy saját házat építsen. Sokukat közülük még akkor sem érdemes megvenni, ha nem igényelnek állandó használatot. Például a fúráshoz számos különféle tartozék létezik, amelyek nagymértékben javítják a fúró funkcióit és jelentősen kibővítik azokat. 

fúró mellékletekkel

Vegye figyelembe néhány eszköz kiegészítő potenciálját.

A különböző munkadarabokban jelentős átmérőjű pontos furatok megszerzéséhez egy olyan eszköz, mint egy fúró és maró fúvóka, segít külön marási munkában.

maró fúvóka

Fordítson egy fúrót marógéppé.

A következő megemlítendő eszköz nagyon drága, de a legnagyobb sokoldalúsággal rendelkezik. A gazdaságban található összes eszköz, legyen az kés, lapát, fejsze, kapa, különféle fúrógép, játékosan élesít egy univerzális élezővel.

élesítő

Fúrószerelvény vásárlásakor ellenőrizze azok kompatibilitását.

Kapoccsal ellátott tartó. Segítségével bárhol megjavíthatja a fúrót, használhatja mindenféle eszközzel, mini esztergaként, élezőként, marógépként vagy csiszoló és polírozó gépként használható.

szorító rögzítés

Fúrótartó a fúró gyors rögzítéséhez.

A fúrókhoz is mindenféle tartozék. Ezek lehetnek a fúrási mélységet korlátozó ütközők, olyan platformok, amelyekkel egy bizonyos szögben vagy merőlegesen fúrhat. Különböző kivitelű adapterek és hosszabbítók vannak: eltolt, ferde, rugalmasak.

szögfúró

A sarokfúró adaptert kézi és elektromos fúrókhoz tervezték.

A fémvágó tartozékok a fúrót egyedülálló eszközzé alakítják. Egyesek fémlemez ollókra emlékeztetnek, mások más tulajdonsággal rendelkeznek, például görgős ollókkal. A "Tücsök" nevű fúvóka mintha átvágná a fémet. 

tücsök fúvóka

A fő előny, hogy nem károsítják a fém polimer bevonatát.

Vannak más, monotípusos munkára tervezett mellékletek is.

 • Alumínium szegecsek felszereléséhez. Vannak típusok, amelyek azonos méretűek, és cserélhető perselyekkel rendelkeznek különböző kaliberekhez.
 • Önmetsző szalag rögzítés. Segítségével jelentősen megtakaríthatja az időt, amikor gipszkarton válaszfalakkal dolgozik, vagy amikor más anyagokat kell rögzíteni önmetsző csavarokra.

  szalag az önmetsző csavarokhoz

  Maximális időmegtakarítás a soros csavarozáshoz.

 • A szalagcsiszoló teljesen kicseréli a csiszolót, és költsége sokkal olcsóbb lesz.
 • A fúvóka nem lesz felesleges, amellyel fúrógépét kalapácsfúróvá változtatja.

  fúrólyukasztó

  Ő képviseli a sokk csomóját.

 • A „sarokvágó” rögzítéssel különféle kábeleket, valamint faágakat vághat.
 • Különböző tartozékok használatával a fúró kicseréli a kirakós játékot, körfűrészt, szivattyút, csiszolhatja a felületeket, élesítheti a fúrókat.
 • Vannak szokatlan kötődések. 

  ceruzatartó

  Élesíthetik a ceruzákat, megtisztíthatják a halakat, és a madarakat leszedik.

Bármilyen mellékletet is használunk, a lényeg az, hogy a munka élvezetes legyen.

Előző

Következő