A beépített páraelszívó saját maga szerelheti be

A konyhai eszközök száma évről évre növekszik. Egyesek időt takarítanak meg felelősségünk egy részének vállalásával, mások kényelmesebbé teszik az életet - tisztítják a levegőt, eltávolítják a gőzt, a kellemetlen szagokat, a füstöt és a zsírt. Ilyen eszközök a konyhai páraelszívók.

A motorháztető megfelelő telepítést igényel

Ahhoz, hogy a motorháztető méltósággal tudja ellátni funkcióit, helyesen kell felszerelni

Ez a berendezés azok számára szükséges, akik belefáradtak a szoba folyamatos szellőztetésébe, konyhai homlokzatok, falak mosására a rájuk telepedő zsírtól. Ha ezek közé az emberek közé tartozik, akkor nem lehet boldog a motorháztető nélkül. Számos háztartási készüléket árusító üzlet segít Önnek, ahol könnyen kiválaszthatja a méretének, teljesítményének és árának megfelelő modellt.

Nem ezekre a kritériumokra kell támaszkodnia a választás során. Fontos szerepet játszik a felhasználás jellemzői, típusai, alakja, praktikum és teljesítmény, valamint a külső kialakítás.

Beépített páraelszívó

Sok eszköz stílusosan megtervezett vagy függő bútorokba van rejtve

A páraelszívók típusai és tervezési jellemzői

Különböző típusú motorháztetők

Különféle konyhai légszűrő eszközök

A felszerelés vásárlása előtt el kell döntenie a kályha helyét, mivel a motorháztető felette van felszerelve. A modell tervezési jellemzői a lemez felszerelésének helyétől függenek. A konyha helyének típusa szerint a motorháztetőket több típusra osztják.

 1. Lakás. Kis méretű, nem igényel légcsatorna telepítését. Beépített szűrőkkel rendelkezik, amelyeken keresztül a szennyezett levegő áthalad. Hátránya, hogy időszakosan cserélni kell őket. A szűrő élettartama közvetlenül függ a kályha és a burkolat használatának intenzitásától.

  Lapos kapucni

  Lapos motorháztető - olcsó lehetőség beépített szűrőkkel, amely kevés helyet foglal el

 2. Kupola. Ennek a csoportnak a szellőzéshez csatlakoztatott berendezései nagy teljesítményűek. A ház impozánsabb mérete lehetővé teszi a nagyobb ventilátorok telepítését, mint a lapos ventilátorok. Ezért tágas helyiségekben használják, ahol szükség van egy nagy légáramlás szűrésére a konyhából. Megtisztítja a szagokat a szoba távoli sarkaiban.

  Kupola vagy kéményfedél

  A kupola vagy a kémény burkolata jó aerodinamikával rendelkezik, szinte csendesen működik, de többe kerül

 3. Beépített. A legszélesebb körben használt típus. A fő előny, hogy konyhabútorokba vagy munkalapokba bújik, és nem rontja el a belső stílus általános stílusát. További plusz, hogy a fülhallgató szekrényébe beépített motorháztető könnyen telepíthető, és nincs szükség fizetett mester hívására.

  Beépített motorháztető

  A beépített motorháztető a legoptimálisabb megoldás kis helyiségekben

A használandó motorháztető típusa a konyhája méretétől függ. Ha a konyha kicsi, akkor a lapos motorháztető ereje elég lesz. A beépített modellek jóak a tipikus hruscsovokban. Helytakarékosak, mivel a csatorna és maga a keret szépen illeszkedik a szekrénybe. A konyhában, ahol a hely engedi, van egy szabadon álló sziget, ahol kandalló vagy kupola burkolat tökéletesen elfér.

A munka rendszere

A konyhai páraelszívók munkájának rendszere

Beépített motorháztető méretek

Beépített motorháztető diagram

Fiók burkolata részletes méretekkel

A beépített motorháztető helyes felszerelése érdekében méréseket végeznek a lemezről, a meglévő szekrényről, amelybe a berendezés beépítésre kerül. Ha nem figyel erre, kiderülhet, hogy a készülék mérete meghaladja a szekrény méreteit.

A motorháztető paraméterei

A motorháztető magasságba helyezésének paraméterei

Ezután további manipulációkat kell végrehajtania vele - cserélje ki a szomszédos szekrények falát, vagy készítsen egy új dobozt, hogy illeszkedjen a motorháztető méretéhez. Miután helyesen választotta ki a konyhának a belsejébe illő modelljét, sajátítsa el saját magának a telepítést, szakemberek segítsége nélkül.

Vjatcska 60 cm

A leggyakoribb lehetőség a beépített 60 cm-es motorháztető

A legtöbb beépített motorháztető teste téglalap alakú, ami nagyban megkönnyíti a telepítést. Az eszközök szélessége eltérő. Kompakt, 45-50 cm közötti változatok állnak rendelkezésre, amelyek elférnek a szokásos konyhai egységekben.

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, a kályha és a motorháztető távolsága. Olyannak kell lennie, hogy a készülék egyes részei biztonságos távolságban legyenek a kályha hőjétől. Nem praktikus magasra helyezni a főzőlapról, a teljesítmény jelentősen csökken. A főtt ételek szagú gőzét a készülék rosszul szívja be, és nem lesz olyan hatékony.

Az eszköz használati útmutatójában mindig megtalálja az ajánlott centimétereket, az összes eszköz átlagos értéke a következő:

 • elektromos tűzhelyhez - 65 cm-től 70 cm-ig optimális lesz;
 • gáz esetében - 70 cm-től 80 cm-ig, mivel nyílt tűz van.
Távolság a motorháztetőtől

Távolság a gáztűzhelytől és az elektromos tűzhelytől a motorháztetőig

A födém mérete is számít. Ideális esetben a készülék szélességének azonosnak vagy 1-2 cm-rel szélesebbnek kell lennie, mint a főzőlap. Ez biztosítja a telepítés maximális hatékonyságát, és ha kisebb, mint a födém, akkor a levegő egy része nem fog magával ragadni, és ez csökkenti a termelékenységet.

Ajánlott távolság

Ajánlott távolság a kályhától a különféle típusú motorháztetőkhöz

Beépített motorháztető beszerelése. Szükséges anyagok és eszközök

Helyes telepítés

A páraelszívó helyes felszerelése

Fontolja meg az opciót, amikor úgy dönt, hogy nem kell új dobozt készítenie, csak a meglévő fali szekrény újbóli felszerelése marad. Mielőtt folytatná a telepítést, el kell döntenie az anyagot, amelyből a szellőzőcsatornát készítik, előkészíti a szükséges eszközöket, hogy minden kéznél legyen.

Azok a típusú anyagok, amelyekből a csatorna leggyakrabban kialakul.

 1. Műanyag. Téglalap alakú vagy kerek, különböző méretű és átmérőjű. A téglalap alakú csatorna kevesebb helyet foglal el, és ez az előnye. Ennek a csatornatípusnak sima falai vannak, emiatt a légáramlás átjárhatósága nagyobb, majd a szennyező részecskék kevésbé telepednek le egy sima felületen. Hátránya, hogy további könyökre van szükség a telepítéshez. Az illesztést tömítőanyaggal kell lefedni.

  Műanyag csatorna

  Műanyag légcsatorna a motorháztetőhöz való csatlakoztatáshoz

 2. Hullámos. Könnyen elfogadja a kívánt szöget. További térd nem szükséges. A felesleges zaj elkerülése érdekében a hullámzást jól meg kell nyújtani. Annak biztosítása érdekében, hogy a légáteresztő képesség ne csökkenjen, a hajlítási szög nem haladhatja meg a 90 fokot. A túlzott hajlítás csökkenti a motorháztető teljesítményét. Ha szükséges, téglalap alakú alakot készítsen egy kerek alakból, majd ezt egyszerűen az ujjaival nyomja meg.

  Hullámcsatorna

  Hullámos kipufogócsatorna a panel mögött rejtve

Mindkét típusnak számos előnye és hátránya van. Mit válasszon, a berendezés paraméterei, a szekrény kapacitása, az Ön preferenciái alapján dönt.

A lapos téglalap alakú csövek előnye

A lapos téglalap alakú csövek szerkezete elrejthető egy feszített mennyezetbe, szinte anélkül, hogy elvenné a helyiség magasságát

A következő eszköz hasznos lesz a munkához. A jelöléshez és a mérésekhez mérőszalagra, négyzetre, ceruzára van szükség. Lyukak vágásához - kirakós játék, fűrészek a fához. Hasznos egy csavarhúzó, csavarok, csavarok is. Vásároljon ragasztó tömítőanyagot az ízületek ragasztásához. A tömörség fokozása érdekében bilincseket használnak, ezeket elő kell készíteni.

Telepítési eszközök

A motorháztető felszerelési és csatlakoztatási eszközei

Munka a szekrény alsó polcával

Szekrény előkészítése

A konyhaszekrény előkészítése a beépített motorháztető beszereléséhez

A beépített motorháztető szekrénybe történő beépítésekor többféleképpen léphet.

 • Rendeljen konyhaszekrényt, már alja nélkül. A csatorna kimenetéhez meg kell tenni a megfelelő furatokat a középső polcon és a tetején.
 • Készítsen saját kezűleg egy szekrényt egy motorháztetőhöz a méretek alapján.
 • Készítsen újra egy meglévő bútordarabot, először távolítsa el az alját vagy vágjon lyukat a meglévő méreteknek megfelelően.

Nincs szükség a szekrény szétszerelésére. El kell távolítania a falról, le kell választania az ajtókat. Kényelmesebb lesz a padlón végrehajtani a műveleteit. "Bontsa ki" a hátsó falat, csavarja le az oldalsó rögzítőket, majd az alsó polc könnyen elmozdulhat magától.

Amikor kivág egy helyet a motorháztető számára, akkor úgy kell eljárnia, hogy a készülék teste szorosan illeszkedjen az elülső falhoz, és ne fordítva. Jelölje meg a vágás helyét jelölővel, fúrjon lyukakat a basting sarkaiba, majd vágjon.

A szekrény közepének átalakítása

Lyukak a szekrény közepén

A szekrény polcain lyukakat kell vágnia a légcsatorna áthaladásához

Leggyakrabban a motorháztető a középső polcon van rögzítve. Ezért kivágást kell készítenie a benne lévő vezeték számára is. Jelölje meg a fűrészelés helyét ceruzával, ha kerek, fúrjon 10 mm átmérőjű lyukat a reszelő bejáratához, és vágja el a jel mentén.

Ezután körvonalazni kell a készülék középső részhez való rögzítési helyeit. Csatlakoztassa a polcot az eszköz testéhez, és az önmetsző csavarok jövőbeni helyének helyén éles tárggyal készüljön bevágás.

Csuklya a falhoz

Példa a motorháztető falra rögzítésére

Műanyag sarkokkal rögzítse a polcot az oldalfalakhoz. Először a négy sarkot rögzítjük a polcon, a doboz padlóra helyezésével állítsuk be annak helyzetét.

Tápkábel aljzat

A tápkábel kimenete a motorháztető felett, valamint a hullámos cső furatának megszervezése

Beépítjük a burkolatot a szekrénybe, és felszereljük a légcsatornát

Szellőzőcsatorna

Mennyezeti szellőztetés telepítése

A munka utolsó előtti szakasza az összes alkatrész összekapcsolása lesz. A középső részű szekrény és a hozzá rögzített motorháztető a helyére van akasztva. Ne felejtsük el, hogy a berendezés behúzható részének szabadon kell előre-hátra mozognia. Ez a szakasz zsírszűrőt tartalmaz. Akkor kezd működni, amikor a mozgatható rész a lemez felett helyezkedik el.

A csatorna felszerelése

A csatorna felszerelése a szekrény tetejére

Az utolsó szakasz a csatorna felszerelése. A szekrény tetején keresztül egy előre kivágott lyukba kerül, és csatlakozik a készülékhez. Az ízületeket ragasztóval kell bevonni, bilincsekkel rögzíteni. Fontos megőrizni az alkatrészek leválasztásának képességét is, hogy megtisztítsuk a rendszert a szennyeződéstől.

Ezután a légcsatorna csatlakozik a szellőzéshez. A rögzítéshez speciális rácsokat használnak. A motorháztető elektromos készülék, a közelben földeléssel ellátott aljzatot kell elhelyezni.

Csatorna csatlakozás

A légcsatorna csatlakoztatása a szellőzőcsatornához

A munka egyáltalán nem nehéz, figyelembe véve a fent leírt pontokat. A beépített motorháztető jó lehetőség azok számára, akik helyet akarnak spórolni és gyönyörű belső teret kívánnak fenntartani.

Páraelszívó példa

Példa a motorháztető felhelyezésére a főzőlap fölötti szekrényre

Előző

Következő