Beépített hűtőszekrény választott jellemzői

Nagy hűtőszekrény a szekrényben

Gyönyörű és praktikus, klasszikus kialakítású konyha, nagy hűtőszekrénnyel, sarokszekrénybe rejtve

Harmonikusabban megtervezheti a konyha kialakítását, további helyet nyerhet a szobában, ha a hűtőszekrényt beépíti a konyhai szekrénybe. A szabadon álló hűtőszekrény extra helyet foglal el a szobában, és nem mindig felel meg a konyha általános kialakításának. És ha a berendezés egy bútorkészletbe van építve, akkor a szoba sokkal esztétikusabb és tágasabb lesz.

Beépített hűtőszekrény rejtve a kíváncsi tekintetek elől

Beépített hűtőszekrény a klasszikus konyha belsejében egy stúdió apartmanban

Helytakarékosság

Beépített hűtőszekrény a pult alatt

A konyhai munkalap alatt gyakran vannak beépített kisméretű hűtőszekrények.

A konyhában csak speciális beépített hűtőszekrény-modellek segítségével nyerhet extra helyet. Kompaktabbak, gazdaságosabbak, csendesebbek, és a hagyományos hűtőszekrénnyel összehasonlítva jobban illeszkednek a modern konyhabútorokba.

Keskeny beépített hűtőszekrény

Keskeny beépített hűtőszekrény a kis konyha belsejében

Ha több helyet akar felszabadítani a szobában, akkor egy közönséges hűtőszekrény szekrénybe történő beépítésével nem fogja elérni a várt eredményt. A hagyományos készülékek nagyobbak, mint a beépített készülékek. Ha hozzáadja a szekrény méretét egy egyszerű hűtőszekrény térfogatához, akkor az még több helyet foglal el. Ha rendes modellt épít egy szekrénybe, akkor ez csak dekoratív funkciókat fog ellátni, de nem spórol meg további helyet.

Hely és modell kiválasztása

Hűtőszekrény felépítéséhez először el kell döntenie a helyet, fontos, hogy ne csak a méretet, hanem a hűtőszekrény típusát is figyelembe vegye

Beépített hűtőszekrény beépítése egy szekrénybe

Modellek beépített hűtőszekrényekhez

A beépített hűtőszekrények abban különböznek a hagyományos hűtőszekrényektől, hogy nincs külső dekoratív paneljük

Egy kisméretű, akár 80 cm magasságú modell racionálisan elhelyezhető a munkaterület, az asztallap alatt. Ennek a technikának a belső kapacitását körülbelül 90-150 literre tervezték. Ha ez a térfogat nem elegendő, akkor telepíthet egy nagy kétkamrás hűtőegységet vagy két kicsi. Opció két kicsi, beépített pult alatt, hűtőszekrénnyel, nagyon eredeti és praktikus.

Hűtőszekrény és fagyasztó a pult alatt

Kis beépített hűtőszekrény és fagyasztó a pult alatt

A magas kétkamrás modelleket általában a bútorszerkezet szélére telepítik, néha a fülhallgató sarokrészévé válhatnak. A bútorok összeszereléséhez és a beépített hűtőszekrény felszereléséhez jobb szakemberekhez fordulni. Ez elkerüli a nehézségeket és megtakarítja a saját idejét. Elvileg a telepítést maga is elvégezheti, a lényeg, hogy tartsa be a helyes ajánlásokat.

Kényelmes oszlopszekrények

A kényelmes oszlopszekrények lehetővé teszik az összes berendezés elrejtését

Hogyan építhet magának hűtőszekrényt bútorkészletbe

A kabinet általános nézete

A beépített hűtőszekrény szekrényének általános nézete

A munkavégzéshez szüksége lesz:

  • bútor napellenzők és fogantyúk;
  • Forgácslap és öntapadó papírszél;
  • kötőelemek és szerszámok.
Szekrény méretei

Szekrény méretei a beépített hűtőszekrényhez

A forgácslapnak, amelyből a szekrény készül, összhangban kell lennie a konyhabútorokkal. A beépített modellek kényelmes áramszedő rendszerrel vannak felszerelve, amely megkönnyíti a hűtőszekrény és a szekrény ajtajainak összekapcsolását. A beépített készülékek elhelyezésének helyének vízszintesnek kell lennie, hogy a kész szerkezet megbízható és stabil legyen.

Betesszük a hűtőt a szekrénybe

A hűtőszekrény beépítése a szekrénybe

A jövőbeli bútorokat dobogóval és alul szellőzőkkel kell felszerelni. A felső panelt úgy tervezték, hogy kissé eltolódjon a faltól. A tok hátsó fala általában hiányzik. Az előre elvégzett mérések szerint kivágják a leendő szekrény elemeit. Kényelmesebb ezt egy kirakós fűrésszel megtenni, ebben az esetben a vágási pontok simábbak és pontosabbak lesznek. A kapott részeket csavarokkal kötik össze. A kivágott helyeket papír széllel maszkolják.

Homlokzatok beépítése beépített hűtőszekrényre

A homlokzatok beépített hűtőszekrényre történő felszerelését kétféle módon lehet elvégezni: szerelvények és rögzített rögzítők csuklós rendszerrel

A szekrénynek az előkészített területre történő felszerelésekor vízszintet kell alkalmaznia, ellenőrizze, hogy a szerkezet vízszintes-e. A tápkábelhez szükség esetén lyukat kell készítenie a tok oldalába. Ezután elkezdheti a hűtőszekrény beépítését a gyártott szerkezetbe. A legjobb, ha a vezetékeket a fülhallgató mögé helyezi, vagy elrejti a padló alá, amely a biztonság érdekében különleges küszöböt takar.

Speciális zsanérok az ajtó rögzítéséhez

Ha a szekrény eleje a hűtőszekrény ajtajára van rögzítve, akkor a rögzítéshez speciális zsanérokat használnak

Végül rögzítse az ajtókat a hűtőszekrényhez. A süllyesztett modellek ajtópánt rendszerrel vannak felszerelve. A csuklós rendszerrel valamivel nehezebb dolgozni, mint másokkal. Ezt figyelembe kell venni a hűtőberendezés meghatározott egységének kiválasztása előtt.

Rögzítők homlokzatokhoz

Rögzítőelemek hűtőszekrény elülső részeihez

Egyes gyártók beépített hűtőszekrényeket kínálnak átlátszó ajtókkal. Az ilyen modellek nagyon eredeti és lenyűgözőek. Nem szükséges forgácslapból készült ajtókat rögzíteni hozzájuk, anélkül csodálatosan néznek ki.

Hűtőszekrény modell átlátszó ajtókkal

Hűtőszekrény modell átlátszó ajtókkal, beépítve a sziget pultja alá

Hogyan építsünk egy rendes hűtőszekrényt egy szekrénybe

Hűtőszekrény telepítési lehetőségei

Beépítési lehetőségek beépített és hagyományos hűtőszekrényes modellekhez

A szokásos hűtőszekrényhez hasonló módon készíthet megfelelő tokot. Az egyetlen dolog, ami jelentős kényelmetlenséget okoz, az az ajtók csuklós rendszerének hiánya. Ezenkívül maga a szekrény is sokkal nagyobb lesz, mint a beépített készülékek esetében. Az alja nem biztosított a szerkezet számára, mivel a hagyományos modelleknek a padlón kell állniuk. Ennek eredményeként fennáll annak a veszélye, hogy a futómű ingatag és instabillá válhat. A szekrény ajtaja és a hűtőszekrény ajtaja építési ragasztóval összekapcsolható. A lényeg az, hogy a zsanérok ellenálljanak egy ilyen terhelésnek.

DIY szekrény

Szekrény három rekeszes hagyományos hűtőszekrényhez

Általában sokkal nehezebb a szokásos hűtőszekrényt egy szekrénybe felszerelni. Ebben az esetben lehetséges, hogy sok időt, erőfeszítést, idegeket tölt el, és nem éri el a várt hatást. Jobb, ha nem kockáztatjuk meg minden esetre.

Golyós vezetők ajtókhoz

Annak érdekében, hogy a homlokzatok egyidejűleg megnyíljanak a hűtőszekrény ajtajaival, golyós vezetőket telepíthet

A szakértők azt javasolják, hogy legyen egy szabadon álló hűtőszekrény a konyhában, vagy beépítsék a speciálisan tervezett készülékeket a konyhabútorba.

Két nagy hűtőszekrény

Két nagy hűtőszekrény tágas helyiségben

A beépített hűtőszekrények előnyei:

  • jövedelmezőség;
  • zajtalanság;
  • jó szoba;
  • ideális mikroklíma az élelmiszerek tárolásához;
  • megfizethető költség.

A beépített hűtőszekrények ideálisak konyhákba történő beépítéshez. Nagyon csendesen működnek, nem zümmögnek, nem zörögnek, mint az ismert hűtők. A beépített eszközök innovatív zéruskamrával rendelkeznek, optimális hőmérséklet és páratartalom mellett, ami lehetővé teszi az élelmiszerek hosszabb ideig tartását a legkényelmesebb körülmények között.

Nagy két rekeszes hűtőszekrény

Nagyméretű, két rekeszes hűtőszekrény, egy szekrényben elrejtve a konyhában

Az ilyen hűtők sokkal kevesebb helyet foglalnak el a helyiségben, de úgy vannak kialakítva, hogy tömörségükkel megfelelő kapacitással rendelkezzenek. A beépített modellek költségei megegyeznek a szokásosakéval, ezért minden vevő számára meglehetősen megfizethetőek.

Miniatűr hűtőszekrény a szekrényben

Miniatűr hűtőszekrény a konyhaszekrényben egy kis stúdió apartman számára

Következtetés

Kétkamarás hűtőszekrény Atlant XM 4307-000 -

Kétkamrás hűtőszekrény Atlant XM 4307-000 - árkategóriájában az egyik leginkább elfogadható lehetőség

A beépített háztartási készülékek konyhabútorokba való beépítésének tendenciája a nyugati országokból származik, ahol a szoba területének ésszerű kezelése szokásos. Ezenkívül nagyon divatos, és a modern tervezési projektekben meglehetősen gyakran látható.

Kétkamrás hűtőszekrény Beko CBI 7771

Kétkamrás hűtőszekrény Beko CBI 7771 - a modell meglehetősen megbízható, de nem túl tágas, és nincs hely gyümölcsök és zöldségek tárolására

A gyártók sokféle beépített készüléket kínálnak, amelyek alkalmasak kis lakásokhoz vagy tágas házakhoz.

Hotpoint Ariston BTSZ 1632 / HA

Beépített modell Hotpoint Ariston BTSZ 1632 / HA

Ha harmonikus belső teret szeretne teremteni, adjon még esztétikát és nyerjen további helyet a konyhában, vásároljon nyugodtan beépített hűtőszekrényt, és tegye egy konyhai szett részévé.

Drága Siemens KI39FP60RU modell

A német Siemens KI39FP60RU gyártó drága modellje

Előző

Következő