Kihúzható ágyak két gyermek számára. A belső terek jellemzői és fotói

Az ágy mindig olyan tárgy, amely meglehetősen nagy helyet foglal el a belső térben. Különösen releváns a gyermekszoba terének megszervezése, sőt egy kis lakásban is. A gyermekek természetüknél fogva aktívabbak, mint a felnőttek, szükségük van helyre a szabadtéri játékokhoz.

Gyerek ágyak

Ha a szobát alvóhelyek blokkolják, ez kényelmetlen és traumatikus.

Az átgondolt felszerelés és a további alkatrészek megválasztása kényelmet nyújt a kihúzható ágy két személy számára. Ezzel egyidejűleg felhasználható helyet spórol meg, és helyet ad a játékterületnek. 

gyermek kihúzható ágy

A tervezési döntés a szoba általános stílusától, lakói ízlésétől és igényeitől, a gyermekek nemi és korkülönbségétől függ.

A szokásos emeletes ágy nem alkalmas óvodáskorú gyermekek számára. A második szint meglehetősen magasan helyezkedik el, ami kényelmetlen egy három vagy hat éves gyermek számára. Kihúzható ágy esetén mindkét szint biztonságos távolságban van a padlótól. 

emeletes ágy

Még egy kisgyerek is képes legyőzni a mászást.

Kihúzható ágyak két gyermek számára

Bármely kialakítás egyszerű, ugyanakkor képes kombinálni a kényelmes alvóhelyeket, dobozokat a vászonhoz, különféle kiegészítőket, játékokat. 

kihúzható emeletes ágy

Az ágy további felszerelhető asztallal vagy fiókokkal és szekrénnyel.

Az ilyen bútoroknak számos fő módosítása van.

A szinteket egymáshoz rögzítik. A behúzható alsó szint önállóan mozog. Kihúzható ágy fiókokkal. Költségvetési alacsony modell.
Az alsó szint méretben megfelel a felsőnek, ezek összekapcsolódnak. Az alsó ágy teljes szélességében kihúzható, de statikusan rögzített, nem fog működni egy másik helyre történő áthelyezése. A tetején alvó gyermek kénytelen lesz átlépni azt, aki alszik. Semmilyen módon nincs rögzítve a tetejére. Éjszaka külön ágy helyezhető el a helyiség bárhol. Rendszerint a dobozok az alsó rétegben helyezkednek el. Ez különösen akkor kényelmes, ha mobil. A gyermekszobában az extra tárhely soha nem árt. Nincsenek dobozok, ami csökkenti a termék költségeit. Az alsó szint nincs messze a padlótól. Ebben a változatban állítólag vastagabb matracral kell felszerelni a szerkezetet, hogy az alulról érkező hideg ne érje el az alvó gyermeket.

Termék méretek

Az ágy számára nemcsak a hosszúság és a szélesség fontos, oda kell figyelni az alsó rész magasságára, a különféle eszközök jelenlétére, amelyek megakadályozzák az álomba esést. 

emeletes kihúzható ágy

A megfelelő méretek hosszú távú teljesítményt garantálnak.

Az ágy méretét a gyermekek életkora szabja meg. A nem magas, túl kicsi vagy túl nagy bútorok szintén nem hasznosak. De annak érdekében, hogy néhány évente ne cseréljük az óvoda bútorait, ésszerű lenne azonnal telepíteni egy teljes méretű ágyat. 

gyermek ágy kihúzható

A méretek legyenek másfél-két méter hosszúak és legfeljebb egy méter szélesek.

Az alsó szint általában 10 centiméterrel rövidebb. A padlótól az alsó matracig terjedő távolság a modelltől függ. Ha dobozokkal van felszerelve, akkor a kikötőhely kissé magasabb lesz. 

kihúzható ágy

Alsó magassága legfeljebb 1 m lehet.

Két gyermek kihúzható ágyainak előnyei

 1. Tömörség. A termék kevés helyet takarít meg.
 2. Költség. A kétszemélyes kihúzható ágy általában olcsóbb, mint két azonos minőségű ágy.
 3. Funkcionalitás. A modellek további hasznos fiókokkal és egyéb kiegészítőkkel vannak ellátva.

  franciaágy

  Az ágy stílusos működése.

 4. Könnyen kezelhető. A mechanizmus hibátlanul működik. Még egy kisgyerek is képes kezelni.
 5. Biztonság. Minimum részletek vannak, itt egyszerűen nincs mit törni. A kisgyermekek számára nagyon fontos a magas padló és a védőkorlát felszerelésének lehetősége.
 6. Kisebb gyermekek (másfél éves kortól) használhatják.

  kihúzható ágy

  Éjjel az alsó szintet egy speciális mechanizmus segítségével gördítik ki.

 7. Széles modellválaszték.
 8. Hosszú távú használat.
 9. Elegáns megjelenés.

  baba ágy kialakítása

  A kialakítás egyszerű és tartós, mivel aktív használatra való tekintettel készült.

Mit lehet tulajdonítani a hátrányoknak?

A két gyermek számára kihúzható ágy negatív pszichológiai vonatkozást jelenthet. Az alsó helyen kevésbé kényelmes aludni, ezért néha konfliktusok merülnek fel a gyermekek között, különösen akkor, ha koruk közeli, a felsőbb rétegbe való letelepedés joga miatt. 

két ágyas ágy

A bútor kibontása esetén kényelmetlen lehet lemenni a felső szintről, ezért a modelleket gyakran létrával látják el.

Hosszan tartó használat esetén a padló felületén, ha nincs szőnyeg, hengerek nyomai jelenhetnek meg. Ebből a szempontból jobb, ha már a kezdetektől szélesebb hengereket választunk, amelyek nagyobb felületen érintkeznek a padló felületével. 

emeletes ágy kihúzható emelettel

Tehát a bevonat kevésbé szenved.

Mire kell figyelni a kihúzható ágyak kiválasztásakor

 1. Az ágy nem lehet túl nehéz, és a gyermeknek meg kell birkóznia a mozgásával. A terjedelmes kialakítás a szülők számára is gondot okoz. A kerekeknek erős rögzítőkkel kell rendelkezniük, ellenállóaknak kell lenniük a lengéscsillapítással, oda kell figyelni a szerelvényekre is.

  kihúzható ágy kerekeken

  A szerkezet visszahúzható részén reteszeknek kell lenniük, hogy az alvóhely önmagában ne "mozogjon".

 2. Ha a gyermekek különböző neműek, akkor a modell kiválasztásakor jobb megállni abban, ahol az alvóhely leválasztható az általános szerkezetről.

  ágy alacsonyabb szinttel

  A kihúzható ágy két gyermek számára alszik.

 3. Mindkét ágynak lekerekített sarokkal kell rendelkeznie, minden részét jól meg kell csiszolni, a végeket pedig műanyaggal kell befejezni, hogy ne legyen látható aprózódás vagy aprítás. Kívánatos a lökhárítók vagy azok felszerelésének képessége.

  gyermek emeletes ágy

  Vannak változatai ennek a bútornak, azzal a képességgel, hogy egy speciális emelőszerkezettel beállítsák az alsó szint magasságát.

 4. A gyerekek nem csak ágyakat használnak alváshoz. Néha nagyon aktívan játszanak velük. A felnőtteknek vásárlás előtt ellenőrizniük kell, milyen erős és stabil a modell.

  kihúzható ágy

  A keskenyebb és magasabb szerkezetek könnyen felborulhatnak.

 5. Különös figyelmet kell fordítani az aljára. Jobb, ha nem szilárd és lapos. A fa lécek jó szellőzést biztosítanak.

  kihúzható ágy az óvodában

  Az ortopéd alap nem rossz lehetőség, de a termék költsége magasabb lesz.

 6. A gyermekeknek szánt matracokat magas vagy közepes keménységűek, kókuszrost, latex, poliuretán hab választja meg. A rugós rakodókat a legjobb elkerülni. Maradhat egy puha felső rétegű "memóriaeffektus" matracon.

  Gyerek ágyak

  Vásároljon olyan matracot, amely lélegzik, és nem engedi át a nedvességet.

 7. A kisgyermekek számára kihúzható ágy méretét bizonyos ráhagyással kell biztosítani.

  emeletes ágy kialakítása

  Különösen, ha különböző korú gyermekek.

Anyagválasztás

A legjobb megoldás egy keményfa szerkezet lenne, a csiszolásnak és polírozásnak köszönhetően elkerülhetők a szilánkok. A kombinált lehetőség - fa + MDF vagy fa + forgácslap - szintén nem rossz. 

fa ágy

Bármely, az E1-nél nem magasabb osztályú anyag biztonságos és nem vált ki allergiát.

Egyes modellek fa és fém és műanyag kombinációjában kerülnek bemutatásra. Feltéve, hogy minőségi anyagot használtak, nincs ezzel semmi baj. A polimerek műanyagok, könnyen festhetők, szokatlan formát és színt adnak. 

gyermek kihúzható ágy

Ezek közül leggyakrabban a fejtámlát vagy az ágy lábát készítik.

Jobb lesz, ha a keret fából vagy fémből készül. Egyéb alkatrészek gyártása során gyakran forgácslapot és rétegelt lemezt használnak. A laminált anyagok költsége magasabb. 

behúzható ágy gyerekeknek

Jól ellenállnak a nedvességnek és a mechanikai sérüléseknek.

Két gyermek kihúzható ágyai nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint más bútorok. A fából vagy kombinált szerkezetek hosszabb ideig szolgálnak, vagyis maga az ágy fa, a polcok vagy a komód forgácslapból. 

gyermek kihúzható ágy

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a rossz minőségű forgácslap formaldehidet bocsáthat ki, és aktív felhasználása során instabil, forgácsok képződhetnek rajta.

Innovatív tervezés intelligens tárolórendszerekkel

Két gyermek számára nem könnyű ágyat választani. Mint a felnőttek hálószobájában, ez a bútordarab is nagymértékben meghatározza a szoba stílusát. A szokásos lehetőségek mellett klasszikus stílusban vagy modern stílusban ágyat is felszerelhet két gyermek számára. 

baba ágy autó

Váratlanul kinéz egy szoba vidéki stílusú ággyal vagy tematikus összecsukható ággyal autó vagy hajó formájában.

Az óvodában, különösen ha kicsi, megpróbálják kiválasztani a legfunkcionálisabb bútorokat. Mindig sok minden van, játék és ruha, háztartási cikk. Ezért mindezek tárolásának megszervezése nagyon fontos. A leggyakoribb lehetőség az ágy alsó szintjén található fiók. Méretük eltérhet. Kényelmes olyan dolgokat elhelyezni, amelyeket nem lehet összehajtani vagy összecsukni egy teljes hosszúságú kihúzható dobozba. A különböző hosszúságú és szélességű dobozok nemcsak az alsó szinttel, hanem az oldallal, a felső lépcsőkkel is felszerelhetők, ha vannak. Maguk a fiókok lehetnek kihúzhatóak vagy görgőkön. 

összecsukható ágy fiókokkal

Egy ilyen modell költsége természetesen magasabb lesz, de gazdaságosabb, mint külön szekrényeket vagy szekrényeket külön vásárolni.

Az ilyen tárolórendszerek nem veszik el a hasznos helyet, tágasak és praktikusak, már kiskoruktól kezdve megtanítják a gyerekeket arra, hogy rendet tartsanak a szobában.

babakocsi

A funkcionális ágy sikeresen hangsúlyozza a belső stílusokat és a tulajdonosok kiemelkedő ízét.

Előző

Következő