Íróasztal két gyermek számára az ablak melletti elhelyezés jellemzői

Az idő telik, a gyermek növekszik, szükségletei nőnek és változnak. Bölcső, gyermekágy, aztán egy nagyobb ágy, személyes szekrény, és elérjük az íróasztalt. A gyermek iskolába jár, és munkaterületet kell szerveznie. A kérdés különösen éles, ha egynél több gyermek van a családban. De teljesen megoldható. Meghívjuk Önt, hogy megtudja, hogyan válasszon megfelelő asztalt két gyermek számára, hova tegye, mik a kiválasztási kritériumok és a vásárlás egyéb árnyalatai.

Íróasztalok az ablak előtt

Az ablak előtti íróasztalok egy praktikus lehetőség, amely a szem számára a leghasznosabb nappali fényt biztosítja.

Szállás jellemzői

Rögtön foglaljunk le egy foglalást, amely az ablak mentén kétszemélyes asztalról beszél. Ezzel az elrendezéssel a legtöbbet hozhatja ki.

 • Természetes fény. Ez a fajta világítás a legjobban megfelel a munkának. Az asztalt az ablak mellé téve a lehető legtermészetesebb fényt kapja.
 • Fűtés. Általában a helyiség radiátorai az ablak alatti fülkékben helyezkednek el. A hideg évszakban a gyermek sokkal melegebb lesz házi feladatot elvégezni, hőforrás közelében lenni.

  Kényelmes asztal fiókokkal

  A kényelmes, fiókos asztal meleg elem közelében található, és lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy meleg és világos helyen tanuljanak

 • Szellőztetés. Szobai szellőzés szükséges, különösen a munkafolyamat szempontjából. Az asztalt az ablak közelében helyezve a friss levegő forrásához legközelebb lévő munkaterületet helyezi el. A szellőzés során ez a terület jobban és gyorsabban tisztul.
 • Helytakarékosság. Az ablak melletti asztal két személy számára könnyen kombinálható az ablakpárkánnyal, ezt a részt felhasználva a munkához. Ez jelentősen megnöveli a munkaterületet, és több helyet szabadít fel más célokra.

  Az asztallap az ablakpárkány folytatása

  Az asztallap az ablakpárkány folytatása és racionális helykihasználást tesz lehetővé akár egy kis helyiségben is

Általában ezt az elhelyezési lehetőséget tekintik a legoptimálisabbnak és a leghelyesebbnek. Ezért nincs értelme másokat figyelembe venni.

Íróasztalok egymással szemben

Az ablak előtti íróasztalok úgy vannak kialakítva, hogy a gyerekek egymással szemben üljenek - érdekes lehetőség, de a gyerekek figyelmét elvonhatják az órákon

Fajták

A kritériumoknak megfelelően a választékot több típusra oszthatjuk.

 1. Anyagtól függően

  Táblázat tizenéves gyermekek számára

  Hosszú fából készült asztal két tizenéves gyermek számára

Válasszunk termékeket természetes fából és faalapú anyagokból. Ezek a legnépszerűbb anyagok. Bizonyos esetekben nem feltétlenül tűnnek másként. Jellemzőik azonban eltérőek lesznek. Természetes, hogy a természetes fatermékek jobbak. De ebben az esetben eltérhetünk a szokásos véleménytől. Hiszen hamarosan meg kell változtatni a két gyermek asztalát.

Forgácslap asztal két gyermek számára

Asztal két gyermek számára laminált forgácslapból, hosszabbítóval

Ennek oka lehet a gyermek szokása, hogy a termék fedelére rajzol, vagy az a tény, hogy hamarosan megszűnik a mérete. A természetes fából készült termékek drágábbak. De sok előnyük van más típusokkal szemben, ezért javasoljuk ennek a lehetőségnek a megvásárlását, ha az alapok megengedik.

Válasszunk egy fém asztalt két gyermek számára. Ha 3-6 éves gyermekekről beszélünk, ez a lehetőség még jobb.

Fémasztal

Tartós és stílusos fém asztal két gyermek számára

Műanyag. Egy másik lehetőség, amely egyre népszerűbb. Alkalmas óvodás gyermekek számára. Itt számos színes és olcsó modellt talál.

Egyszerű műanyag asztal

Egy egyszerű műanyag asztal sárga és kék színben lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy egymással szemben üljenek

 1. Konfiguráció szerint

  Lineáris asztalelhelyezés

  Lineáris lehetőség asztalok elhelyezésére a tetőtér ablakán

Válasszunk lineáris és szögletes modelleket. Amint láthatja, az ablak mentén az asztal különböző módon helyezhető el. Ha szabad hely engedi, válasszon lineáris elhelyezési lehetőséget. Ez segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki természetes megvilágításából. Ha a szoba kicsi, és az ablak közelebb van a sarokhoz, a második elhelyezési lehetőség életmentő lesz az Ön számára. De ebben az esetben alaposan meg kell fontolnia a mesterséges világítási rendszert.

Sarok helye

Íróasztalok sarok elrendezése két gyermek számára kialakított szobában

Érdemes külön kategóriában kiemelni egy átalakító táblázatot kettő számára. Konfigurációja a tulajdonos kívánságaitól függően változik. Általában a székek ilyen modellekhez tartoznak (gyakran az aljzathoz vannak csatlakoztatva). Ön is elkészíthet egy ilyen modell rajzát a gyermek egyéni igényeinek megfelelően, majd egyedi alapon megrendelheti annak elkészítését.

Gyerek átalakító asztal két gyermek számára

A két gyermek számára kialakított gyermek átalakító asztal könnyen használható, és hozzájárul a helyes testtartás kialakulásához

Ez a két fő kritérium, attól függően, hogy az ilyen típusú termékeket típusokra osztjuk-e. Most beszéljünk a kiválasztási kritériumokról.

Alapvető kiválasztási szabályok

Kényelmes egy darabból álló asztal két gyermek számára

Kényelmes, egy darabból álló asztal két gyermek számára, az ablakok mentén elhelyezve és a tárolóhoz csatlakozva

Az ablak melletti két gyermek számára megfelelő asztal kiválasztásához ellenőrizze, hogy megvásárolja-e bizonyos kritériumoknak való megfelelést. Konzultálhat az eladóval vagy egy online tanácsadóval (ha online boltból vásárol), de ne feledje, hogy a következő kiválasztási kritériumok kötelezőek.

Anyag és állapot

Sok függ a költségvetésétől. Válassza ki a megfelelő anyagot, mielőtt elmegy a boltba, és kérje meg őket, hogy mutassák meg pontosan azokat a modelleket, amelyek megfelelnek ennek a kritériumnak. Végül is sokféle lehetőség áll rendelkezésre ugyanazon alapon. Válasszon kiváló minőségű és lehetőleg természetes anyagot. A műanyag minden színessége és könnyedsége ellenére jobb megtagadni, előnyben részesítve a fa anyagokat.

Gyönyörű fehér asztal, szegélykővel

Egy gyönyörű fehér asztal, közepén szegélykővel, tökéletesen illeszkedik a lányok gyermekszobájába

A feltételről szólva érdemes megjegyezni, hogy új bútorok vásárlásakor is kaphat nem egészen megfelelő minőségű árut. Új lesz, de a szállítási folyamat során karcolások, forgácsok és akár repedések is megjelennek, amelyek az első vizsgálat során nem észlelhetők. Ezért vásárlás előtt gondosan ellenőrizze a terméket.

Méretek

Íróasztal megrendelésre

Íróasztal két gyermek számára, egyedi gyártású állványokkal és polcokkal kiegészítve

Mielőtt boltba megy, vagy online megrendeli az árukat, meg kell mérnie a helyiséget és a leendő asztal számára szánt helyet. Ezután összehasonlíthatja a katalógusban feltüntetett méreteket a saját ábráival, és milliméter pontossággal kiválaszthatja a kívánt méretet. Ez különösen fontos azokban az esetekben, amikor az asztal alatti hely két személy számára korlátozott, és még egy extra centiméter is lehetetlenné teszi egyik vagy másik helyre történő felszerelését.

Mérje meg a termék méreteit a gyermek magasságával és életkorával. Ez nagyon fontos tényező, mert a munkához az asztalnak kényelmesnek és a gyermek egyéni jellemzőinek megfelelőnek kell lennie.

Tér játékoknak és tevékenységeknek

A legkisebbek számára az ablaknál helyet kínál játék és tevékenység

A nyomtatvány

m

Munkahely két tizenéves gyermek számára, az ablak mellett található

Már mondtuk, hogy vannak lineáris és szögletes modellek. Minden típusban megtalálja pontosan azt a lehetőséget, amely megfelel a szobája formátumának. De ne feledkezzen meg a termék általános elrendezéséről.

Kettő asztal, szegélykővel a közepén

Az ablak oldalán könyvespolcok vannak, az asztal közepén pedig egy fiók található, amely a hosszú asztalt két helyre osztja.

Választhat egy modellt, amelynek közepén szekrény található. Tehát képes lesz arra, hogy behatárolja a személyes tér mindkét zónáját. Az asztal lehet két vagy három talapzattal, vagy talán anélkül is. Az asztallap megemelhető, alatta pedig az írószerek fiókja található. Az asztal beépíthető az ablakpárkányba, vagy önállóan is állhat. Az egyes modelleket megnézve rengeteg új kiegészítés jelenik meg. Ügyeljen a lábtartóval ellátott modellekre.

Két egyforma sarokasztal, középen talapzattal

Két egyforma sarokasztal, amelyet középen szegélykő választ el, lehetővé teszi az ablak melletti tér használatát és egyúttal a munkahelyek különválasztását

Általánosságban döntsön a szükséges kiegészítésekről, majd válasszon egy tetszés szerinti táblázatot.

Nagy és kényelmes munkahely

Nagy és kényelmes munkahely az iskolások számára, emlékeztet a "T" betűre

Megjelenés

Asztalok írása polcokkal az ablak mellett

A polcos íróasztalok az ablak mellett helyezkednek el a szemközti falakon, hogy a gyerekek ne zavarják egymást az óra alatt

Amikor kettőre választja az asztalt, ne felejtse el, hogy annak meg kell felelnie a szoba általános irányának. Szín, forma és stílus - mindennek összhangban kell lennie. Ez különösen igaz a fényes és szokatlan modellekre.

Rendelheti faragott bútorok gyártását, vagy szakemberek segítségével megvalósíthat bármilyen extravagáns ötletet. A legfontosabb dolog, ne feledje, hogy a szoba minden részletének harmonikusan együtt kell élnie a stílusnak és a színnek megfelelően.

Íróasztalok a tetőablak alatt

Az íróasztalok tökéletes összhangban vannak a többi bútorral, és beilleszkednek a gyermekszoba terébe

A munkaterület megfelelő rendezése az ablak mentén

Világos és kényelmes munkahelyek a gyermekek számára

Világos és kényelmes munkahely két diák számára az ablak melletti fal sarkaiban

Tehát megtanulta ennek a terméknek a főbb fajtáit és a kiválasztási kritériumokat. Most nyugodtan vásárolhat. Vegye figyelembe, hogy már megvásárolta az asztalt, menjünk tovább. Most e zóna helyes kialakításának kérdésével állunk szemben.

A munkahelynek meg kell felelnie bizonyos feltételeknek:

 • A helyes méretek. Ezt már említettük. De ne hagyja ki ezt a tényt. Ha az asztal kissé nem megfelelő, kompenzálja ezt egy állítható emelőszerkezetű szék kiválasztásával.
 • Hőmérsékleti viszonyok. Figyelembe véve, hogy a terméket az ablakpárkány mentén helyezzük el, feltétlenül győződjön meg arról, hogy az ablaknyílás jól szigetelt, az ablakok könnyen kinyithatók a szellőzés érdekében, és az asztallap nem zavarja a helyiség meleg levegőjének megfelelő áramlását (ha a radiátor az ablak alatt van).
 • Világítás. Próbálja meg kihasználni az ablakból érkező természetes fényt. Vegyünk egy mesterséges világítási rendszert, amely két gyermek számára alkalmas. A legjobb puha fényű asztali lámpák.

Ezenkívül az elrendezés függ a táblázat kettes használatának céljától.

Felszerelt munkaterület

Felszerelt munkaterület két tizenéves gyermek számára az ablak mentén

Felhasználási esetek

Nagy asztal két gyermek számára

Egy nagy asztal két gyermek számára, szemben egymással szemben, csak azoknak a gyerekeknek alkalmas, akiket érdekel a közös játék és játék

Ez a zóna multifunkcionális. Sok múlik a gyermekek életkorán.

A legkisebbek számára az ablak mentén található asztal használható kreatív területként. Ebben az esetben jobb világos modelleket vásárolni, amelyek könnyen tisztíthatók. A felületnek elég nagynak kell lennie, sok fülkével és szekrénnyel rendelkeznie kell szerszámok és anyagok számára.

Interaktív terület. Válasszon erre a célra egy fából készült asztalt, mert könnyebb lesz lyukakat fúrni és elrejteni a vezetékeket.

Előnyök és hátrányok

Amint láthatja, egy két gyermekre vonatkozó táblázat rengeteg előnnyel és fajkategóriával rendelkezik. Mint minden termék, vannak hátrányai is. Hasonlítsuk össze a különböző típusú előnyöket és hátrányokat, hogy pontosan eldöntsük, megvásárolunk-e egy ilyen asztalt, és elhelyezzük-e az ablak mentén.

Kilátás Előnyök hátrányai
Természetes fa Környezetbarát anyag, könnyen felhasználható művészi feldolgozásra (faragás, égetés stb.) Magas költség, nagy súly
Fém Könnyen tisztítható, legolcsóbb megoldás Nem alkalmas minden stílushoz, hűvös, egyszerű megjelenésű
Műanyag Alacsony ár, vannak színes és vicces modellek Csak fiatalabb óvodás gyermekek számára alkalmas
Faalapú anyagok Az ár, a minőség, a megjelenés és a funkcionalitás szempontjából a legoptimálisabb lehetőség Rövid élettartam

Ilyen kritériumot vettünk alapul, mint a gyártás anyaga, mivel a konfiguráció az egyes esetekben meghatározó tényező. Az űrlapnak nincs hibája, vagy illeszkedik a szoba konfigurációjához, vagy sem. Ezért a választás során koncentráljon az anyagra, de ne feledkezzen meg az említett egyéb kritériumokról sem.

Összegezve

Sarok L alakú asztal

Egy sarok L alakú asztal két gyermek számára elfoglalja a szoba egyik szabad sarkát, így a többi gyerekszoba szabad marad

Összegzésként tegyük fel, hogy két gyermek számára remek lehetőség az ablak mentén elhelyezett közös asztal.

A különböző modellek összes előnyének és hátrányának összehasonlításával pontosabban felmérheti a rendelkezésre álló választási lehetőséget. Úgy gondoljuk, hogy a legsikeresebb modell egy lineáris asztal három talapzattal (oldalán és középen), forgácslapból.

Természetesen ne feledkezzen meg a munkaterület helyes elrendezéséről és a megfelelő gondozásról sem. Végül is, betartva az ellátás alapvető szabályait, meghosszabbítja bútorainak élettartamát és frissen tartja.

A javasolt tippeket követve kényelmes és szép asztalt választhat két gyermek számára.

Előző

Következő