Kiválasztjuk a számítógépasztal megfelelő magasságát, méreteit és kialakítását

Talán az emberi életnek nincs olyan szférája, amely még nem érezte volna a modern csúcstechnológiák hatását. Ma a számítógép kéz a kézben jár egy emberrel, szakmai és akár személyes életében is. Az iskolai és egyetemi tanulmányok során, a munkahelyen és a szabadidő tervezésénél fordulunk hozzá, munkánk és időnk megkönnyítésére és optimalizálására törekszünk.

helyes asztalmagasság

Tekintettel a számítógépes technológiák orvostudományban betöltött szerepére, magabiztosan beszélhetünk arról, hogy hozzájárulnak-e a minőség és a várható élettartam valódi javulásához.

Figyelembe véve a számítógépes technológiák orvostudományban betöltött szerepét, magabiztosan beszélhetünk az életminőség és időtartam valódi javulásához való hozzájárulásukról. A betegségek lefolyásának virtuális modellezését széles körben használják; speciális programok kiszámítják az új gyógyszerek optimális formuláit, stb.

Előfizetési díjak a közüzemi szolgáltatások, banki szolgáltatások, online szórakozás és randevúk, időjárás és hírek terén A rendszergazdák viccelődnek: "Előbb vagy utóbb minden alkalmazássá válik".

Számítógép asztal magassága szabvány

A számítógépnél dolgozó ember egészségét számos tényező befolyásolja, az egyik az asztal magassága.

Gemer számítógépe

A mellkas előrenyúlik, a vállak éppen ellenkezőleg, kissé leereszkednek és hátradőlnek.

A számítógépes asztal optimális elhelyezésének alapelvei egy szobában

Nehéz elképzelni, hogy egy modern átlagos otthoni vagy irodai helyiség nélkülözheti a számítógéphez való kényelmes és megfelelően felszerelt munkahelyet.

A megfelelő számítógép asztal

A termék helytelenül kiszámított magassága gerincbetegségeket, valamint látásromlást okozhat.

Ugyanakkor az asztal helyének megválasztása során a mérnököknek javasoljuk, hogy tartsák be az alábbi alapszabályokat.

 1. Gondoskodjon előre az elektromos hálózathoz való könnyű hozzáférésről. Kívánatos teljesen kizárni az elektromos hordozókat és mindenféle hosszabbítót. Ha lehetséges, szerelje fel az aljzatokat földeléssel.
 2. Próbálja meg biztosítani az asztal munkafelületét természetes napfénnyel, amely a bal oldalról hullana le.
 3. A hideg évszakban ne helyezzen fűtőtestet az asztal közelébe. Így a berendezés hőmérsékleti feltételeit nem sértik.
 4. A padlófelületnek, amelyre a számítógép asztal kerül, megfelelő szintnek kell lennie, egyenetlen és megkönnyebbülés nélkül.
KS-10M számítógép asztal

Általában problémás, ha rossz magasságú asztal van. Ezért javaslom ennek a kérdésnek a részletes megértését.

tökéletes számítógép asztal

Normál, a padlótól az asztallapig terjedő magasság 75 cm.

Kényelmes és kellemes lesz e szabályok szerint megterített asztalnál dolgozni és tanulni. A technika követelményei azonban nem kerülnek semmibe, ha az asztalnál ülve nem tartja be az egészséges testtartás bizonyos szabályait.

Tökéletes íróasztal a munkához

Ezenkívül az a személy, aki kényelmetlenséget érez a számítógép asztalánál, sokkal több energiát tölt el, ezért gyorsan elfárad.

Helyes testtartás a számítógép asztalánál

A testtartás fogalmát úgy értjük, mint az emberi test egyik vagy másik független helyzetét az űrben. Helyes és helytelen lehet.

Számítógépes asztal választása

Miért éppen az asztal magassága befolyásolja az emberi egészséget?

Számítógépes asztalok egyenesek

De az emberiség továbbra is úgy véli, hogy a számítógép intelligens használata vitathatatlan előnyökkel is járhat.

Helyes testtartással az ember könnyen és természetesen állhat, járhat vagy ülhet. Nincs aktív feszültség, a testet és a fejet egyenesen tartják. A mellkas előrenyúlik, a vállak éppen ellenkezőleg, kissé leereszkednek és hátradőlnek. Felhúzva, nem kiemelkedő hasa.

válasszon számítógép asztalt

A túl alacsony asztal a felhasználót meglazítja és előrehajol, míg a túl magas asztal felemeli a fejét és kényelmetlenséget érez.

Ellentétes jellemzők: lehajló és lelógó fej és váll, hajlott lábakon járás stb. adja ki a helytelen, egészségtelen testtartás tulajdonosait. És negatívan befolyásolja többek között a belső szervek munkáját.

asztal

A "helyes" számítógép asztalnál ülő ember optimális helyzete egyenes hát, az alkar szabadon fekszik az asztallapon, a vállöv felemelése nélkül.

Azonban nemcsak az öröklődés határozza meg a test megfelelő megtartásának képességét, hanem az objektív külső tényezők is. A testtartás már kora gyermekkorban kezd kialakulni, és pontosan ez az az időszak teszi lehetővé az aktív beavatkozást a további helyes fejlődés érdekében.

Számítógép asztal

Általános szabály, hogy az asztallap a napfonat szintjén van.

A számítógépes asztalok modelljeinek túlnyomó része univerzális, és íróasztalként használható. Tehát képzeljük el, hogy a billentyűzet polcát be van tolva, és az asztallapnál ülünk, hogy csak írjunk egy füzetbe, vagy tanulmányozzunk egy könyvet. Hogyan helyezze el magát helyesen?

 • A mellkas és az asztal széle között a tenyérrel megközelítőleg egyenlő távolságot tartanak fenn.
 • Írás közben és különösen olvasás közben ne hagyja, hogy a mellkas az asztallap szélén nyugodjon.
 • A számítógépasztal szokásos magasságát úgy tervezték, hogy az optimális (30-35 cm) távolságot biztosítson a szemtől az asztallap felületéig a látás és a testtartás szempontjából.
 • A legjobb, ha könyökét 5 cm-rel leeresztjük az asztal széle alá.
 • A teljes lábszárak a padlón vannak, míg a combnak és az alsó lábnak egyenes vagy enyhén tompa (100–105 °) szöget kell alkotnia.
Válassza ki a számítógép asztalának magasságát

Egyébként meg kell jegyezni, hogy egy széken ülve a lábad a padlón legyen és 90 fokos szögben hajlítson.

A helyes testtartás fenntartása a billentyűzetnél végzett munka közben?

 • A szék magasságának derékszöget kell biztosítania a comb és az alsó láb között; az ülés ne legyen túl puha.
 • A szék felületét legalább 2/3-a foglalja el.
 • Legyen a szék támlája a hátad mércéje. Munka közben próbáljon hozzá simulni.
 • Ideális esetben a lapockák laposak, a hasizmok elernyedtek, és az egyik váll nem áll a másik felett vagy alatt.
 • Ne keresztezd a lábad. A lábak ezen helyzetének időtartamával a vérellátás jelentősen romlik.
 • Törekedjen arra, hogy a testtartásból csak a csípőre ossza a súlyt; számítógép szemmel, lehet, hogy szemmagasságban vagy kissé felette van.
DIY számítógép asztal rajzai

De hogyan lehet elérni ezt a pozíciót?

Az a kényelem érzése, hogy ilyen helyes testtartásban van, nem azonnal jelentkezik, de végül egy kis erőfeszítés és kitartás megteszi a jó munkáját.

üljön rendesen az asztalnál

Nézze, ha a magassága 182 cm, akkor a számított asztalmagasságnak 78 cm-nek kell lennie.

A struktúrák fő típusai és a számítógépes táblázatok fő paraméterei

 1. Klasszikus, egyenes.

Amikor a felhasználó merőlegesen helyezkedik el az asztal hosszára és ennek megfelelően a monitorra. Kényelmes elhelyezni az ilyen modelleket a fal vagy a szoba válaszfalai mentén.

 1. Szögletes.

Az asztal kialakítása kényelmesen be van építve a szoba sarkába. Ebben az esetben a felhasználó vagy az asztal átlójában és a monitorra merőlegesen ül, vagy az asztal fő hossza felé néz, és félig a képernyő felé fordul.

Válasszon egy üveg számítógép asztalt és annak magasságát

Ezért a felhasználó megengedett magasságtartománya 168 cm és 182 cm között van.

A konkrét kialakítás megválasztása természetesen a szoba tágasságától és a bútorok "szomszédságától" függ. De a számítógépes táblázatok fő paramétereit és méreteit - a mélységet, a hosszúságot és a magasságot - azoknak a feladatoknak kell vezérelniük, amelyeket az adott felhasználó beállít magának, és figyelembe kell vennie fiziológiáját is.

Sarok számítógép asztal

És pontosan ebben a magasságban készítik az asztalokat az irodabútorok gyártói - mivel hazánk legtöbb lakója számára univerzális.

A számítógép asztal méretei

A számítógépes asztal kialakításának egyik legfontosabb követelménye, amelynek betartása biztosítja az egészséges és eredményes munkát, a megfelelő magasság. Normál, a padlótól az asztallapig terjedő magasság 75 cm.

A sarokasztal előnyei a hagyományos asztallal szemben

Érjen el kényelmes pozíciót a szék magasságának megváltoztatásával.

Ennek ellenére a legtöbb ember magassága nem felel meg az "arany középútnak". És még egy ilyen nem szokványos helyzet esetén is van egy kiváló és egyszerű számítási képlet: a magasság szorzata 75/175 cm.

asztal fotónyomtatással

Testreszabhatja a táblázatot a megfelelő magasságra.

Pallas számítógép asztal

Nincs aktív feszültség, a testet és a fejet egyenesen tartják.

Például, ha a felhasználó 183 cm magas, az optimális asztalmagasság a következőképpen kerül kiszámításra: 183 * 75/175 = 78,43 cm.

Állítható asztalmagasság

Készítsen asztalt állítható asztallal.

Számítógép asztal Mars

Helyes testtartással az ember könnyen és természetesen állhat, járhat vagy ülhet.

Az internetes függőség és a virtuális élet valóval való helyettesítése a hi-tech technológiák ismert problémája. De az emberiség továbbra is úgy véli, hogy a számítógép intelligens használata vitathatatlan előnyökkel is járhat.

Számítógép asztal Ares

A gyermek növekszik, és vele együtt "növekszik", és az íróasztala a helyes és átgondolt megközelítés.

számítógép asztal a szobában

Tulajdonképpen üzembe helyezhetjük, megtervezve egy számítógépes asztalt, amelynél egy rövid, 155 cm magas anyós és az imádott veje 192 cm magasan fog működni.

Számítógép asztal Prometheus

A testtartás fogalma az emberi test egyik vagy másik független helyzetét jelenti az űrben.

Előző

Következő