Tetőtéri ágy a szekrény előnyeivel és hátrányaival

Gyerek tetőtéri ágy szekrénnyel lent

Alacsony gyermek tetőtéri ágy, kényelmes ruhásszekrénnyel

A modern bútorok annyira szokatlanok és változatosak, hogy néha nehéz kiválasztani, melyiket vásárolják, amikor úgy döntött, hogy frissíti a hálószoba dekorációját. Az ágy a fülhallgató fontos része. Kiválasztásakor számos kritériumra kell figyelnie: a szoba négyzetére, a termék méreteire és anyagára, a személy életkorára stb. Javasoljuk, hogy vegyen fontolóra egy kényelmes opciót, amely alkalmas gyermek, tinédzser és felnőtt számára. A figyelmébe ajánlunk egy tetőtéri ágyat szekrénnyel.

Felnőtt tetőtéri ágy

Felnőtt tetőtéri ágy szekrénnyel egy kis lakás belsejében

Mi az

Teljes emeleti ágy stúdió szobához

Teljes ágy a mennyezet alatt egy stúdió apartman számára

A kétemeletes rendszerek már régen megjelentek, és már nem újdonság, hogy gyermekszobában látjuk őket. A ruhásszekrénnyel ellátott ágy azonban meglepő lehet, különösen a tetőtéri ágy. Ez a módosítás viszonylag nemrégiben merült fel. Találjuk ki, mi a tulajdonságuk, előnyük és hátrányuk. De először meg kell értened, miről van szó.

Tetőtéri ágy gyerekeknek

Tetőtéri ágy gyerekeknek beépített szekrénnyel asztal nélkül

Tetőtéri ágy szekrénnyel. Maga a név alapján megállapíthatja, hogy a tervezés szokatlan. Ez egyfajta hibrid a munkaterületen és az alvóhelyen. Szekrényt és polcokat is tartalmaz. És mindez egy struktúrába illeszkedik.

Fehér tetőtéri ágy, szekrény és íróasztal

Gyerekbútor 3 az 1-ben ágy, szekrény és íróasztal

Általában a szekrénnyel ellátott ágyak a következőképpen vannak elrendezve: a második emeleten van egy hálóhely, alatta egy szekrény (lehet a közelben, az általános szerkezethez rögzítve). Ez a fajta ágy további polcokkal és fiókokkal van felszerelve. Az ülősarok alatti hely általában munkaterülethez van felszerelve, vagyis egy teljes értékű számítógépes asztal fiókos és kényelmes írófelülettel van ellátva.

Tetőtéri ágy dolgozósarokkal és beépített szekrénnyel

Gyönyörű és praktikus tetőtéri ágy dolgozósarokkal és beépített szekrénnyel, minimalista stílusban

Ez a lehetőség alkalmas gyermek, tinédzser és felnőtt hálószobájára. Jelentősen megtakarítva a szabad helyet, kiváló megoldás lesz kis helyiségek számára.

A mechanizmus felépítésének általános elvét a fentiekben ismertettük. Vannak azonban különféle módosítások. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy minden ízlésnek, minden dizájnnak és költségvetésnek megfelelő lehetőséget válasszon.

Beépített szekrény tetőtéri ággyal

Csináld magad beépített szekrény masszív fenyőből készült tetőtéri ággyal

Fajták

Tetőtéri ágy kinyitható létrával és szekrénnyel

Alacsony toronyágy kihúzható létrával és beépített tárolóval

Két fő kritérium van, amely szerint az ilyen típusú alvó rendszerek több típusra oszthatók:

 • az anyag, amelyből az alap készül;
 • konstrukció típusa.

Az első kritériumnak megfelelően természetes fából és fűrészáru (ágyaforgács, forgácslap, MDF stb.) Ágyakra oszthatók. Természetesen a természetes fa minőségi és környezeti teljesítménye jobb. De az ilyen anyag drága. Ha elég jó minőségű bútorokat keres megfizethető áron, akkor előnyben kell részesítenie a fűrészárut.

Olcsó tetőtéri ágy forgácslapból

Költségvetési lehetőség egy tetőtéri ágyra, amely forgácslapból és forgácslapból készül, egy fiú szobájához

Az ilyen alapanyagok alapján sokféle tetőtéri ágy létezik, amelyek minőségükben nem alacsonyabbak, mint a természetes fából készült termékek. Az ilyen alap lényege, hogy a tömör fa feldolgozása után az alapanyag olyan részei megmaradnak, amelyek nem alkalmasak ebben a formában (egyenetlen élek, csomók stb.). Ezután forgáccsá dolgozzák fel, préselik és felhasználják bútorok készítésére. Az ilyen anyagból készült termékek népszerűek, elég tartósak és kiváló minőségűek.

Eredeti bútorok a baba szobájához

Eredeti bútorok rendelésre, két színű laminált forgácslaptól a baba szobájáig

A felépítés típusa szerint bármilyen típusú ágyat választhat, amely megfelel a saját ízlésének és a szoba méretének.

 • A zónák szokásos elrendezése egy ágy a 2. emeleten, alatta egy szekrény és egy munkaterület.
 • Van egy egyszerűsített változat íróasztal nélkül. A kikötő alatt egy szekrény és több további ágyneműtartó doboz, valamint egy létra található.
 • Két ágyas ágyat is választhat. Ebben a verzióban az íróasztal is hiányozni fog.
 • Egy másik kiviteli forma vízszintes szekrénnyel és a lépcsőbe épített ágyneműtartó fiókokkal. Ebben az esetben nagy valószínűséggel nem lesz íróasztal.
Standard sarok egy gyerek számára

Standard bútorok egy kis szobához: sarokszekrény, íróasztal és tetőtéri ágy

Ha a bútorokat állítólag egy tinédzser szobában helyezik el, akkor a szokásos megoldás a legjobb. Ha két gyermek számára készült, akkor egy tetőtéri ágy szekrénnyel és két hálórésszel elég kényelmes lesz.

Bútor két gyermek számára

Bútor két gyermek számára, két ággyal és beépített tárolószekrénnyel

A választott kritériumok

Stílusos és átgondolt szobabelső

Kényelmes és átgondolt fehér tetőtéri ágy szekrénnyel és komóddal

Annak érdekében, hogy az ágy hosszú ideig szolgáljon, jól megfelel a gyermek életkorának és összhangban van a szoba kialakításával, vegye komolyan választását. A feladat egyszerűsítéséhez támaszkodjon a következő feltételekre:

 1. Anyag

Ez a fő szempont, amelyre oda kell figyelni. Az alap kiváló minőségű alapanyagai garantálják a termékek minőségét. Javasoljuk, hogy természetes fából készült ágyat válasszon. Felajánljuk más alapanyagok minőségének mérlegelését is.

Anyag profik Mínuszok
Természetes fa Tartósság, szépség, környezetbarátság Magas ár
MDF Könnyű feldolgozás, jó dekoratív tulajdonságok, környezetbarát anyag Magas költség, elég puha
Forgácslap Olcsóság, jó műszaki jellemzők, keménység Formaldehid gyanták alkalmazása a gyártási folyamatban (nem környezetbarát)
Forgácslap Ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a forgácslap, csak a laminálás miatt jobb megjelenésű. Nem környezetbarát
 1. Méretek

Az ágy vásárlása előtt határozza meg, hogy hol fog állni. Mérje meg a bútor számára fenntartott helyet. Felhívjuk figyelmét, hogy nem terjedhet ki a fűtőberendezésekre, akadályozva a meleg levegő szabad áramlását. Ezenkívül határozza meg az ágy helyzetét az ablakhoz képest (ha a szerkezet asztallal lesz) úgy, hogy munka közben a nappali fény a munkafelületre essen.

Rózsaszín loft ágy lányoknak

Gyönyörű tetőtéri ágy rózsaszínben, az ablak közelében található

A fekvőhely méretének helyes kiszámításához vegye figyelembe a gyermek magasságát és súlyát. Határozza meg, hogy mekkora szekrényre és asztalra van szüksége a gyermeknek (több helyet biztosíthat az egyiknek a másik levágásával).

Ezen számítások alapján kiválaszthat egy ágyat, amelynek méretei harmonikusan illeszkednek a szobába.

Baba tetőtéri ágy

Tetőtéri ágy behúzható létrával és asztal babával

 1. Építési típus
Kényelmes loft ágy fából

Kényelmes tetőtéri ágy fából, fülkében, beépített bútorokkal és íróasztallal

E pont szerint a választás attól függ, hogy a szerkezet milyen funkciót fog betölteni. Ha kényelmes helyet szeretne kialakítani gyermeke számára a munkához és a pihenéshez, akkor a számítógépes asztallal és a második emeleti hálószobával rendelkező opció lesz a legalkalmasabb.

Ha két gyermek hálószobájában kívánja cserélni a bútorokat, akkor jobb, ha két fekvőhellyel és további fiókokkal rendelkező rendszert választ.

Tetőtéri ágy kanapéval és felszerelt szekrénnyel

Funkcionális tetőtéri ágy kanapéval a második gyermek számára és felszerelt szekrények

Ezenkívül a választott konstrukció típusa attól is függ, hol lesz. Kiválaszthatja a rendszerelemek elhelyezésének saroktípusát, vagy előnyben részesítheti a szokásos elrendezést.

Gyermekszoba belső tetőtéri ággyal

Beltéri gyermekszoba tetőtéri ággyal, kényelmes asztallal az ablak mellett és beépített tárolórendszerrel

Figyelemre a meglévő modellek bármilyen módosítása: kihúzható asztallal, két szekrénnyel, további fiókokkal vagy éjjeliszekrényekkel, a földszinti kanapéval és sok más ötlettel az Ön ízléséhez. A választás a termék funkcionalitásától függ.

Világos ágy többszínű szekrénnyel

Világos tetőtéri ágy többszínű szekrény felett

 1. Ár
Lila loft ágy szekrénnyel

Lila loft ágy szekrénnyel, fém elemekkel

Egy másik fontos tényező a termék ára. Ez a kritérium egyenesen arányos a minőséggel. Minél jobb az anyag és a termék minősége, annál magasabb az ár. 10 ezer rubel áron felveheti az ágyat. A magasabb minőségű bútorok ára azonban magasabb lesz. Az optimális választás 13-17 ezer rubel között változik. Ebben az esetben a termék elfogadható ár- és minőségaránya figyelhető meg.

A többit illetően (különféle módosítások, kiegészítő opciók, eredeti kivitel stb.) Támaszkodjon saját költségvetésére. Ez a tényező fontos, de nem meghatározó. Nem szabad hajszolnia a termék olcsóságát, feláldozva a minőséget. Másrészt ne feledje: nem minden drága termék lehet a legjobb minőségű.

Előnyök és hátrányok

Fehér fa tetőtéri ágy sarokszekrénnyel

Fehér fa tetőtéri ágy sarokszekrénnyel a gyermek szobájának belső részében egy fiú számára

Ez a típusú ágy meglehetősen kényelmes, sok felhasználó szereti. Azonban, mint minden dolognak, az ilyen eszköznek is vannak előnyei és hátrányai. A tetőtéri ágyak, szekrények és ágyak használatának előnyei a következők:

 • Helytakarékosság. Egy ilyen ágy megvásárlása lehetővé teszi az ágy "mennyezet alatt" mozgatását, ezáltal felszabadítva az általa elfoglalt helyet.
 • Tömörség. Az egyik fontos részlet azok számára, akik inkább mindent kéznél tartanak.
 • A fiókok és a szekrény jelenléte. Ez a kiegészítő egyszerre takarít meg helyet és kompakt ágyneműt vagy mindennapi tárgyakat.
Multifunkcionális szekrény ágy

Többfunkciós kompakt szekrényágy további tárolóhellyel

Vannak azonban hátrányai is.

 • Viszonylag magas költségek;
 • nincs mód megkülönböztetni az üdülőterületet és a munkaterületet;
 • nyáron kellemetlen érzés lehet a második emeleten alvás közben (annak a ténynek köszönhető, hogy a forró levegő felfelé emelkedik).

Általában ez a fajta ágy meglehetősen praktikus és kényelmes használni.

Ágy szekrénnyel és íróasztallal

"Stars" ágy szekrénnyel és íróasztallal egy tinédzser szobájához

Néhány szót hozzá kell tenni az ilyen bútorok belső térben történő használatához és gondozásához.

Chic gyermekbútor megrendelésre

Luxus gyermekbútorok szokatlan kivitelben, szekrényből és kényelmes tetőtéri ágyból állnak

Ez a kialakítás szépíteni fog minden beállítást, a termék színeinek helyes megválasztása esetén. Ha szüksége van egy szekrénnyel ellátott babaágyra, lehetőség van bútorok vásárlására autó, rakéta, repülőgép formájában, vagy egy egész kastélyt vásárolhat a babának. Bármelyik fantáziád teljesülhet abban az esetben, ha ágyat készítenek megrendelésre.

Az ilyen ágyak gondozásának szabályai meglehetősen egyszerűek: Nedves ruhával (de nem nedves!) Hetente egyszer meg kell törölni a felületüket a portól, és a kezelés során körültekintően kell bánni velük.

Fém ágy a szekrény felett

Az Ikea fém ágya, a szekrény fölé telepítve

Előző

Következő