Ágy, kanapé, szekrény és asztal előnyei és tervezési kritériumai

A transzformátorbútor koncepciója a hazai tervezésben, mint olyan bútor, amely nemcsak alakját, hanem funkcionalitását is megváltoztathatja, a múlt század 90-es évek közepén jelent meg.

Szekrény - kinyitható kanapé

Transzformátor bútorok kényelmes otthoni használatra.

Ma az ilyen transzformátor bútorok, amelyek a "több az egyben" fogalmat használják, nagyon népszerű, és a fogyasztók figyelmének növekedése gyorsan növekszik.

Kanapéasztal transzformátor

Az ilyen bútorok sok helyet takarítanak meg a szobában, ami nagy előnye.

A bútortervezők és kivitelezők folyamatosan frissítik a meglévő modellválasztékot, új technológiai lehetőségeket keresnek, amelyek használata megkönnyíti az ilyen bútorok felszerelését és használatát. A középpontban a maximális funkcionalitás áll, minimális helyigénnyel. Egy kis szobában gyakran elegendő az asztalt vagy a székeket elmozdítani, hogy a szobából teljes értékű hálószoba legyen.

Kanapé emeletes ágy transzformátor

A függőleges helyzetben lévő emelőágy egy 45 cm mély ruhásszekrénybe illeszkedik, a szélesség megfelel az ágy szélességének.

A transzformátoros gardróbágyak funkcionalitásuk középpontjában a periodicitás és a kereslet elvén alapulnak egy adott bútor esetében. Ebben az esetben a "több az egyben" nappal összecsukott szekrény, éjszaka pedig hálószoba, és egyes kivitelek transzformátor elemeként tükröket, asztalt, polcokat stb.

ágy transzformátor

Az ágyak minden méretben kaphatók és függőlegesen összehajthatók.

Hol használhatom

A transzformátor bútorok ideálisak azok számára, akik:

 • stúdiólakás;
 • kis lakás;
 • nagy család;
 • gyakran adódnak olyan helyzetek, amikor a vendégeket éjszakára kell hagyni.
bútor transzformátor a stúdióban

Ez az ágynemű a legalkalmasabb meglehetősen magas mennyezetű szobákhoz, vagy amikor egy ágyat egy meglehetősen szűk helyiségben kell elhelyeznie, ahol napközben szabad helyre van szüksége.

Az átalakítható bútorok létrehozása meglehetősen bonyolult folyamat. A tervezők és a kivitelezők együtt dolgoznak egy új modellen, az ember viselkedését és cselekedeteit alaposan tanulmányozzák, mind a bútorok funkcionalitásának megváltoztatásakor, mind pedig azokat, amelyeket a bútordarab használatának során felvesz.

Transzformátor ágy modern stílusban

Az ágynak speciális hevederei vannak, amelyekkel ágyneművel rögzíti a matracot, függőlegesen tartják, amikor az ágyat összehajtja.

A kabrió szekrény előnyei

Hosszú ideig beszélhet a transzformátor bútorok ésszerűségéről, és a száraz számok segítenek abban, hogy gyorsan megbizonyosodhasson más modellekkel szembeni fölényéről. Például egy négyzetméter lakóterület becsült piaci értéke 70 000 rubel. A rendes franciaágy területe három négyzetméter. Így az új lakás kifizetésekor 210 000 rubelt fizet csak egy ágy felszerelési lehetőségéért.

Ágy íróasztallal egy tinédzser számára

Maga az ágy csendesen el van rejtve az ágyneművel együtt.

A gardrób ágy transzformátor további előnyei:

 • a tisztítási folyamat megkönnyítése;
 • mivel a mechanizmusoknak köszönhetően a bútorok szűk helyeken is elhelyezhetők, így szinte minden szobához bármilyen elrendezésű;
 • nem okoz rendetlenséget egy kis szobában, vizuálisan megnöveli a szobát, ezáltal javítva a hangulatot.
Átalakítható bútorok mini lakássá

Az emelő mechanizmus segítségével az ágy néhány másodpercen belül leereszkedik és függőleges helyzetbe kerül.

Bútortípusok, amelyek ötvözik az ágy és a szekrény funkcionalitását

Az egyénileg megfelelő szekrény, egy transzformátorágy kiválasztása érdekében, amely teljes mértékben kielégíti a személyes igényeket, hasznos lesz megismerkedni azzal, hogy milyen típusú ilyen bútorok vannak a piacon.

1. Kihúzható szekrények.

Az ilyen funkcionalitást megváltoztató bútorok gyorsan átalakulnak - harminc másodperc elegendő az "átalakuláshoz". További előnyei:

 • biztonság (az összecsukható modellektől eltérően az esés miatt még nincs is esély sérülésre);
 • a tervezés funkcionalitása, amely további polcokat biztosít;
 • az átalakulási folyamat egyszerűsége, amely még a gyermekek számára is hozzáférhető, ezért vásárolnak ilyen bútorokat gyakran a gyermekek számára.
Kihúzható ágyszekrény

Napközben az ágy el van rejtve a szekrényben, egyáltalán nem látható, és egy gyönyörű szekrény jelenik meg előttünk, leggyakrabban tükrözve.

Kihúzható ágy Podium

Kihajtva a függőleges ágy nem különbözik a szokásos ágytól. Egy vagy kettősként készül.

2. Hajtsa be az ágyakat.

Mivel a hátsó fal mellett vannak, számos tervezési jellemzővel rendelkeznek. Az emelő mechanizmusok nagy terhelés alatt vannak. Ráadásul szétszerelve a transzformátor ágyszekrénye sok helyet igényel, összeszerelve azonban sok helyet takarít meg. Vannak olyan modellek, amelyek kialakítása és felépítése lehetővé teszi további polcok felszerelését felettük.

Ágy dolgozósarokkal

Erősebb mechanizmust használnak a függőleges kettős szekrényekhez.

Széthúzható ágy beépített szekrénnyel kanapéval

A módosítástól függően az átalakító mechanizmusok akár 300 kg-os statikus terhelőerőt hoznak létre, és lehetővé teszik az ortopéd matracok széles választékának használatát.

3. "Három az egyben" típusú összecsukható ágy.

A tervezési jellemzők lehetővé tették egy ilyen elem, mint egy kanapé bevezetését a transzformátorba. Ezek a szerkezetek további felszereltséggel rendelkeznek átalakítható ággyal vagy kanapéval, nagyméretű tükörrel, valamint a homlokzat által megvilágított kis polcokkal a dolgok számára. A "Három az egyben" transzformátor bútorok előnyei elfogadható árat tartalmaznak, amely nem sokkal magasabb, mint a standard klasszikus modellek költsége. A kanapéval ellátott és nagy tükrökkel felszerelt modellek sokkal drágábbak.

Szekrény-ágy-asztal transzformátor három egyben

A függőleges típusú gardróbágy egyedi megrendelés szerint készül.

Lana összecsukható ágy

A függőleges típusú gardróbágy belső tölteléke tartalmazhat fiókokat, függő polcokat, lámpákat és még sok minden mást.

4. szekrények ágy, asztallal.

Ezeket a modelleket főleg nappali, gyermekszobákba, irodákba telepítik. Ezek egyszemélyes ágyak. Egy személy számára az ágy mérete meglehetősen kényelmes. 1900 mm hosszúak és 900 mm szélesek. A tervezési funkciók lehetővé teszik, hogy ne távolítson el elemeket az asztalról, amikor az asztallap összecsukáskor mozog.

Transformer szekrény ágy

A függőleges gardróbágyak megvásárlásával helyet takaríthat meg a szobájában.

Elsa szekrény ágy

Az ágyak minden méretben kaphatók és függőlegesen összehajthatók.

5. Összecsukható szekrény-ágy-kanapé.

Az ilyen átalakító bútorok a legjobb választás egy kis nappali számára. Leggyakrabban a szekrények-kanapék kanapékkal történő felszerelését egy kis területű helyiségekben használják, amikor a belső kialakítás, a lakás kis mérete ellenére, kárpitozott bútorokat igényel. Ebben az esetben a fali bútorokká átalakuló összehajtott kanapék lehetővé teszik a szoba legracionálisabb használatát.

Szekrény függőleges

Maga az ágy csendesen el van rejtve az ágyneművel együtt.

Kabrió kanapé nagy erkélyekhez

Sok helyet takarít meg a szobában, ami nagy előnye.

6. Egy összecsukható ágy.

Az ilyen minták relevánsak azok számára, akik:

 • gyakran fogad vendégeket, akik éjszakára maradnak;
 • gondoskodnia kell a pihenés helyéről az irodában;
 • változtatni akar az óvoda munkaterületén;
 • nincs szüksége egynél több ágyas ágyra.

Különböző típusú befejezések nagy teret engednek a tervezési fantáziáknak.

kompakt egyszemélyes ágy

Kényelmes hálóhely a vendégek számára.

 1. Kettős.

Leggyakrabban ilyen modelleket vásárolnak vendégszobákba és hálószobákba, ezért a gyártók nagy figyelmet fordítanak az előlap minőségének minőségére. Az ágy alsó része különféle szerelvényekkel van felszerelve, ezért a deszka összecsukása után a fekhely helyett megjelenő próbaszekrény meglehetősen vonzó kialakítású és különféle kiegészítő elemekkel van kombinálva. Emiatt az ilyen szerkezetek szinte bármilyen belső térbe "illeszthetők". Egy ilyen szekrény-ágy-transzformátorhoz lehet egy kis éjjeliszekrény.

luxus franciaágy

Az ágyak bármilyen méretűek.

franciaágy Nagy-Britannia

Az ágyat ortopéd matrac egészíti ki.

Értékesítési vezető

A transzformálható bútorok egyéb kínált modelljei között a gardróbágy joggal foglal el vezető szerepet az értékesítésben. Az átalakítható gardróbágy lehetővé teszi, hogy maximalizálja a szoba terét. Felkelve egy ilyen hálóhely összecsukva modern, kényelmes szekrényré válik, amely a legalkalmasabb a kis lakások tulajdonosai számára.

Ágy a szekrényben

A módosítástól függően az átalakító mechanizmusok akár 300 kg-os statikus terhelőerőt hoznak létre, és lehetővé teszik az ortopéd matracok széles választékának használatát.

Az ágyszekrény lehet egyágyas vagy kétszemélyes. A szekrény szokásos mélysége, amelybe emelés után befordul, általában 35 centiméter. Egy ilyen szekrényben teljesen lehetséges a mindennapi életben használt legtöbb dolog tárolása.

A kikötő méretei általában megfelelnek az általánosan elfogadott szabványoknak:

 • az egyágyas hálószoba szélessége 75 centiméter és 90 között van;
 • a dupla szélessége 160 centiméter és 200 között van;
 • másfél szélessége 100 centimétertől 150-ig terjed.
Intelligens átalakítható bútorok

A függőleges gardróbágyak megvásárlásával helyet takaríthat meg a szobájában

Gyakran ortopéd matracokkal együtt kínálják, amelyek kedvezően befolyásolják a gerinc állapotát, amelyet még az ülőmunka is megterhel. A matracok méretben és színben egyaránt választhatók.

A szekrényágy anyagának megválasztása

A szekrényágy a mechanizmusok és alkatrészek teljes rendszere. Az alap fa vagy acélcsövekből készül. Ennek alapján vékony lemezeket vagy lamellákat erősítenek meg a matrac rögzítéséhez. Anyagként alumíniumötvözeteket vagy rétegelt lemezeket használnak. A szekrényajtók főleg laminált forgácslapból készülnek. Ez az anyag kiváló teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, a laminálás lehetővé teszi, hogy különféle textúrákat és színeket kapjon. Az anyag, amelyből a lábak készülnek, a bútor stílusától függ. A klasszikus belső térben ezek fából készült lábak, high-tech stílusban - fém.

Lugano ágy

Az ágyak bármilyen méretűek.

A választott kritériumok

A választás során nemcsak a személyes benyomásnak kell irányulnia, hanem figyelnie kell néhány olyan részletre is, amelyek biztosítják a hosszú távú működést.

1. Emelő mechanizmus.

A gáz lengéscsillapítókat 90 ezer működési ciklusra tervezték, míg a rugós mechanizmusok valamivel több mint 20 ezer ciklusra nyújtanak teljesítményt. Ha a gázt választja, jobb, ha olyan modellt választ, amelyben a lengéscsillapítókat nem levegővel, hanem nitrogénnel használják (ne ijedjen meg - ez a gáz környezetvédelmi szempontból semleges).

2. A kötőelemek megbízhatósága és minősége.

Gondosan vizsgálja meg, hogy a rögzítésekhez elegendő hosszúságú és minőségű önmetsző csavarokat használnak-e. Kérjen igazolást a laminált forgácslapról, amelyből a bútorok készülnek, ellenőrizze, hogy megfelel-e az egészségügyi előírásoknak. Tapasztalja meg a lábak mobilitását. Ez a rész biztosítja a stabilitást a termék használata közben és kibontott üzemmódban. Könnyen és simán kell mozogniuk, nem szabad elakadniuk és lógniuk.

Az átalakítható szekrényágy kiválasztásakor kérjen vásárlói véleményeket a gyártóról.

Franciaágy emelőszerkezettel Tokió

A függőleges helyzetben lévő emelőágy egy 45 cm mély ruhásszekrénybe illeszkedik, a szélesség megfelel az ágy szélességének.

Előző

Következő