Matrac kétszemélyes ágyhoz választott funkciók családi ágyhoz

A statisztikák azt mutatják, hogy a FÁK-országok lakosságának 80% -a zavarta az izom-csontrendszer munkáját. Az adatok arra utalnak, hogy rendellenességek fordulnak elő az iskolás gyermekeknél, ezért úgy gondolják, hogy a fő ok a helytelen életmód a felnőttkor kezdetéig, amikor a test formálódik. De az orvosok kezdték észrevenni, hogy az alvás fontos szerepet játszik a gerinc egészségében, nevezetesen az alvás és a pihenés helyének helyes megválasztásában.

matrac saltan plus

Ez azt jelenti, hogy nagyon óvatosan kell megvásárolnia egy ilyen dolgot, mert ha rosszat választ, akkor a régi gerincfájdalmak mellett maradhat.

Álmatlanság, hátfájás éjszaka vagy reggel ébredés után, feszültség a testben - ezek mind az első riasztások a mozgásszervi rendellenességekkel kapcsolatban. Ennek megfelelően figyelnie kell rájuk, és el kell gondolkodni a matrac helyes megválasztásán.

válassza ki a megfelelő matracot egy franciaágyhoz

Álmatlanság, hátfájás éjszaka vagy reggel ébredés után, feszültség a testben - ezek mind az első riasztó harangok a mozgásszervi rendellenességekről.

Mindig nehéz eldönteni egy matracot egy franciaágy számára egy család számára. Gyakran előfordul, hogy kényelmes a férj számára, fájdalmas a feleség számára, és fordítva. Ez az oka annak, hogy a 35-45 évnél idősebb párok külön alszanak. De végül is fiatalkorukban az egymást szerető emberek arról álmodoztak, hogyan ébredhetnek együtt egy későbbi életkorban. A családi ágy megfelelő napozóágy kiválasztása valóra válthatja ezt az álmot.

Fontos, hogy az egészséges emberek elgondolkodjanak azon, hogyan válasszanak matracot az ágyhoz. Végül is a helyes döntés az egészséges, egészséges éjszakai alvást és az előtti kényelmes pihenést jelenti.

Bézs színű dupla matrac

Mindig nehéz eldönteni egy matracot egy franciaágy számára egy család számára.

5 jel kell cserélnie a puha alapanyagotés

Szakértők szerint a matracok legfeljebb 10 évig használhatók, ami nem olyan hosszú, mint egy hétköznapi embernek tűnik. Ugyanakkor ez a termék maximális ideig működhet, ha minimális terhelésnek van kitéve. Gyakori transzferek, puccsok, a dupla matracok sokkal gyorsabban romlanak. Természetesen a matrac cseréjének szükségességének fő jele a nem kielégítően kényelmes nappali pihenés vagy éjszakai alvás. De vannak más jellegzetes kopásjelek is.

matrac Magniflex naturcomfort

Gyakran előfordul, hogy kényelmes a férj számára, fájdalmas a feleség számára és fordítva.

 1. A bőr károsodása.

Amikor lyukak jelennek meg a héjban, a matrac megváltoztatja tulajdonságait, mivel az alkotórugók, habgumi vagy latex térfogata újraeloszlik. Ennek eredményeként a test más helyzetbe kerül, ami valószínűleg hátfájást okoz.

 1. A héj ép, de úgy érzi, mintha a testet megkarcolnák a fém rugós háló végei.

Ez a matrac sérülése kisebbnek tűnhet, de a kárpit és a fent leírt következmények megsemmisüléséhez vezet.

 1. A matrac kellemetlen nyikorgó hangokat ad ki.

Nyilvánvaló, hogy most kényelmetlenség jelentkezik minden olyan mozgásban, amely megzavarhatja a régi termék tulajdonosainak alvását.

 1. A matrac deformálódott, gödrök, púpok jelentek meg, megváltozott a merevség.

Teljesen természetes, hogy az ilyen változások a gerinc görbületéhez és betegségéhez vezetnek.

 1. Egy régi matracon pihenni vagy aludni kezdett a földre zuhanni vagy egyik helyről a másikra gördülni.
matrac franciaággyal

Ez a szám a vevő számára az arany középútnak tűnik az olcsó "Bonnell" és a drága, független rugós blokkokkal ellátott szőnyegek között.

A szakértők és az orvosok nyomatékosan javasolják, hogy amikor ezek a jelek megjelennek, cseréljenek és találják ki, hogyan válasszák ki a megfelelő matracot egy franciaágyhoz. A jellemzők és a kiválasztási kritériumok jobb megértése érdekében szét kell bontani a típusait.

matrac PNG

A családi ágy megfelelő napozóágy kiválasztása valóra válthatja ezt az álmot.

A kettős matracok típusai

Minden családi matracot sok szempont szerint osztályoznak, de a legjellemzőbb rájuk az összetétele.

Dupla matracok

Fontos, hogy az egészséges emberek gondolkodjanak azon, hogyan válasszanak matracot az ágyhoz.

Az összetétel szerint a termékeket kategóriákba sorolják:

 • rugótalan;
 • tavaszi;
 • kombinált.

 

Matrac Sofia Lux

Végül is a helyes döntés az egészséges, egészséges éjszakai alvást és az előtti kényelmes pihenést jelenti.

 1. Rugós matracok

A leggyakoribb a tavaszi alapú. Függő és függetlenekre vannak felosztva.

Az első típus, másképp "Bonnel" néven, habszivaccsal és anyaggal bevont keret, amelynek belsejében összekapcsolt rugótömbök találhatók.

illessze a matracot az ágyhoz

Fő különbségük a hétköznapitól az, hogy sokoldalúak.

Ezt a modellt még az 50-60-as években fejlesztették ki. Előnyei közé tartozik az összes matrac legalacsonyabb ára és az összehasonlítható tartósság.

freskó matrac feküdt 3 tabla

Szakértők szerint a matracok legfeljebb 10 évig használhatók, ami nem olyan hosszú, mint egy hétköznapi embernek tűnik.

Ezeknek a dupla nyugágyaknak azonban sok hátránya van:

 • a rugótömbök deformációja;
 • a fém törékenysége, amelyből a rugók készülnek;
 • a teher elosztásának lehetetlensége, amely miatt a könnyebb családtag a nehezebbre gurul, amely teljesen a padlóra hullhat;
 • a rugók szigetelésének hiánya, ami miatt kellemetlen reccsenés tapasztalható a matracból;
 • rossz hatással van a mozgásszervi rendszer egészségére.
válasszon ágyhoz matracot

Gyakori transzferek, puccsok, dupla matracok sokkal gyorsabban romlanak.

A második típus alapvetően különbözik az elsőtől. Az ilyen típusú matracok lényege, hogy független, összekapcsolatlan hordó alakú rugókból áll, ráadásul minden rugó szigetelt és speciális héjban van. Általában ezek a rugók alkotják azokat a merevítőket, amelyek a családi matracokat alkotják. Ez a kialakítás az orvosi ortopédiai termékekhez tartozik. Érdekes, hogy az egész területen különböző merevségű rugók használhatók. Ez azért történik, hogy az alvóhelyre eltérő követelményekkel rendelkező házastársak választhassanak egy nagy matracot az ágyhoz, amelyen kényelmesen alszanak, és ne gördüljenek le valahol az ágyon, vagy ne essenek a középső résbe. Ezen felül, ha megfordítja, különböző tulajdonságokkal rendelkező matracot kaphat.

matrac ágyhoz fehér

Az ágy kiválasztásakor emlékeznie kell egy fontos részletre - ne vásároljon matraccal kiegészített bútorokat vagy először családi ágyat, majd nyugágyat.

Ezt a kialakítást tartják a legtartósabbnak és legkényelmesebbnek, és a következő előnyökkel rendelkezik:

 • enyhíti a fájdalmat és meggyógyítja a mozgásszervi rendszert;
 • nagy méretválaszték;
 • zajtalan használat közben.
Ascona matrac mérleg állapota

Természetesen a matrac cseréjének szükségességének fő jele a nem kielégítően kényelmes nappali pihenés vagy éjszakai alvás.

De ennek a szinte tökéletes matracnak megvannak a maga hátrányai is. Sokak számára nagy akadályt jelent a vásárlás jelentős költsége, amelyet nem mindenki képes elsajátítani. Nagyon fontos az is, hogy minden embernek legyen egyedi mozgásszervi rendszere, amelynek helyreállításához matracra van szükség, amely bizonyos merevségű és méretű jellemzőkkel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy nagyon óvatosan kell megvásárolnia egy ilyen dolgot, mert ha rosszat választ, akkor a régi gerincfájdalmak mellett maradhat. A választás jellemzőit, amelyeket tudnia kell, az alábbiakban ismertetjük.

Rugótalan kivitel

A megvásárolt matracnak kényelmes, helyreállító alvóhellyé kell válnia az elkövetkező tíz évben.

 1. Rugótalan matracok

A marketingkutatások azt mutatják, hogy a poszt-szovjet térben szinte mindenki ismeri ezt a típusú matracot, ahol a rugókat egy rugalmas anyag váltja fel, amelyet bútorhabként használnak. Ennek az anyagnak nagy fizikai jellemzői vannak, mint például rugalmassága, hővezető képessége, sűrűsége és merevsége. De a habgumi bizonyos hatások hatására gyorsan romolhat, mivel alacsony a nyomószilárdsága és szakadása.

gazdaságos rugós matrac

Ha lyukak jelennek meg a héjban, a matrac megváltoztatja tulajdonságait, mivel az alkotórugók, habgumi vagy latex térfogata újraeloszlik.

Ezért ezt a habot a modern, sűrű és rugalmas anyagok kombinációja váltja fel, sokkal jobb teljesítménnyel:

 • latex;
 • lószőr vászon;
 • kókuszdió kókuszrost;
 • egyfajta modern poliuretán.

 

Az ilyen kialakítású rugótlan matracokat orvosi és ortopédiai matricáknak tekintik, mivel szoros jellemzőkkel rendelkeznek a fent leírt, független rugós tömbökkel ellátott matracokhoz.

Dupla matrac egy széles ágyon

Ez a matrac sérülése kisebbnek tűnhet, de a kárpit és a fent leírt következmények megsemmisüléséhez vezet.

Amellett, hogy a családi napozóágyak nagy teljesítményűek, meglehetősen kellemes áruk van. Ez nem azt jelenti, hogy a költségek nagyon alacsonyak lesznek. Ez a szám a vevő számára az arany középútnak tűnik az olcsó "Bonnell" és a drága, független rugós blokkokkal ellátott szőnyegek között.

De a vonzó ár ellenére sem mondható el, hogy ez a típusú dupla matrac a legjobb megoldás egy pár számára. A probléma az, hogy a termékben lévő szövet teljes egészében egy egész, ezért ha a terhelés egyenlőtlenül oszlik el, a függőágy hatása kisebb mértékben jelentkezhet, mint a "bonnel" típusú nyugágyak esetében.

Kétszemélyes ágy fehér matraccal

A matrac deformálódott, gödrök, púpok jelentek meg, megváltozott a merevség.

Kombinált matracok

Azokhoz az esetekhez, amikor a matracot különböző súlyú vagy mozgásszervi problémákkal küzdő pár választja, kombinált típusú alvási termékeket fejlesztettek ki. Fő különbségük a szokásosaktól tekinthető, hogy sokoldalúak. Tehát a férj oldaláról merevebb lehet egy független rugós blokkkal, a feleség felől pedig poliuretán, latex, kókuszrost és lószőr vásznak kombinációjából állhat.

Van egy másik típusú kombinált rugós rugós matrac. Ennek a terméknek a tetején kókuszdió-kókuszrost és poliuretán lapok, alul pedig egy rugós tömb kombinációja található. Így egy ilyen nyugágy átfordítható egyik oldalról a másikra, ortopéd matrac szélesebb profilban használható.

dupla matrac

Egy régi matracon pihenni vagy aludni kezdett a földre zuhanni vagy egyik helyről a másikra gördülni.

A harmadik típusú kombináció olyan termékek, amelyekben a rugótömbök középen vannak elhelyezve, és minden oldalról mesterséges elemek veszik körül őket.

Érdemes megjegyezni, hogy ultramodern hálószobákat fejlesztettek ki, amelyek "alakmemóriával", fűtéssel és vízbázissal rendelkeznek. Vannak masszázs matracok, több részre osztva, kényelmes a nyak, a hát és a lábak számára.

Matracok mérete az ágyon

A szakértők és az orvosok nyomatékosan javasolják, hogy amikor ezek a jelek megjelennek, cseréljenek és találják ki, hogyan válasszák ki a megfelelő matracot egy franciaágyhoz.

A családi ágy dupla matracának kiválasztásának jellemzői

Az ágy kiválasztásakor emlékeznie kell egy fontos részletre - nem vásárolhat matraccal kiegészített bútorokat, vagy először családi ágyat, majd nyugágyat. Először egy egyedileg megfelelő szőnyeget választanak ki, a hálószobabútorokat pedig méretüknek megfelelően választják ki és rendelik meg. Ez a fő szabály annak, hogyan válasszon matracot egy franciaágyhoz.

Fehér dupla matrac

A jellemzők és a kiválasztási kritériumok jobb megértése érdekében szét kell bontani a típusait.

Ne vásároljon külön két különféle matracot, mert ezek nagy kényelmetlenséget okoznak a használatban, egy másik szinttől kezdve, a köztük lévő résig, és azzal a ténnyel, hogy a termékek át tudnak mozogni az ágy területén, zajokat okozhatnak, nyilvánvalóan a kényelem növelése nélkül.

Ha a gerinc nyaki és háti területe nem egészséges, el kell hagynia azt a gondolatot, hogy függő rugókon vásároljon matracot. Függőágy-hatást kelt. Ennek megfelelően a gerinc alvás közben nem tudja elfoglalni a helyes helyzetet, és fájni fog.

Matrackészülék függő rugótömbbel

Előnyei közé tartozik az összes matrac legalacsonyabb ára és az összehasonlítható tartósság.

Amikor leírják a termék vásárlásának általános szabályait, el kell mondania, hogyan válasszon matracot egy franciaágyhoz.

A matrac elsődleges paramétere, amelyre figyelnie kell, a termék által támasztott merevség és maximális súly. A matrac fő feladata, hogy a gerincet állandóan vízszintes helyzetben tartsa, hajlítás nélkül. Ez azt jelenti, hogy a nyugágynak egy bizonyos módon teljesen a test körül kell hajolnia ahhoz, hogy megfeleljen ennek a követelménynek.

Bonnel rugós matrac

Ez a kialakítás az orvosi ortopédiai termékekhez tartozik.

Ennek alapján fontos, hogy a súly / merevség arányt helyesen értékeljék. Ez maximalizálja a hibát.

Az üzemeltetési tapasztalatok alapján a fejlesztők a következő ajánlásokat dolgozták ki:

 • 55 kg-nál kisebb súlyú és gyermekek számára olyan terméket kell használni, amely a legkevesebb merevségű, vagy kisebb szilárdságú vagy rugalmasságú habgumiból készül;
 • 90 kg-nál kisebb súlyú és 50 évnél idősebb idős emberek esetében átlagmutatókkal ellátott matracot kell kiválasztania;
 • ha súlya meghaladja a 90 kg-ot, akkor vegye be a legnehezebb nyugágyat.
matrac független rugók blokkjával

Ezen felül, ha megfordítja, különböző tulajdonságokkal rendelkező matracot kaphat.

A méretek kevésbé fontosak, mint az előző paraméterek, de nem szabad megfeledkezni róluk. Ha dupla matracot vásárol egy ágyhoz, a következő szabályokat követi:

 • a matrac hosszának 15-20 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint tulajdonosai maximális növekedése, ami teljes ellenőrzést biztosít a test helyzetében, ellazulásában és pihenésében;
 • a termék szélességének legalább 160 cm-nek kell lennie, de ebben az esetben a tulajdonos alakjának sajátosságaiból kell indulni, mivel a hosszparaméterhez hasonlóan helytartalékra van szükség ahhoz, hogy a matracon fekvő személy a lehető legkényelmesebbnek érezze magát.

A kárpit anyaga fontos szerepet játszik a kényelemben. Megfelelő vastagságúnak kell lennie ahhoz, hogy a matrac héja jó szakítószilárdságú legyen. A modern kárpitszöveteknek pormentőnek, hipoallergénnek kell lenniük. A szövetnek a teljes szerkezettel együtt lélegző rendszert kell létrehoznia a bőrirritáció és a túlzott izzadás csökkentése érdekében.

Függő rugós matrac

De ennek a szinte tökéletes matracnak megvannak a maga hátrányai is.

Mint láthatja, rengeteg finomság és "buktató" van, amikor egy dupla matracot választanak egy ágyhoz, ezért nagyon óvatosan és felelősségteljesen kell megközelítenie a vásárlási folyamatot. A megvásárolt matracnak kényelmes, helyreállító alvóhellyé kell válnia az elkövetkező tíz évben.

Matracszerkezet függő rugókkal

Sokak számára nagy akadályt jelent a vásárlás jelentős költsége, amelyet nem mindenki képes elsajátítani.

Előző

Következő