Gyerek sarok ágy és asztal, válassza ki a megfelelő modellt

A baba szobájának otthonosnak, biztonságosnak, kényelmesnek, világosnak, funkcionálisnak és megfizethetőnek kell lennie. Csak a jó minőségű gyermekbútorok képesek felsorolni az összes felsorolt ​​tulajdonságot.

Lenyűgöző tetőtéri emeletes ágy

Gyönyörű és praktikus tetőtéri emeletes ágy íróasztallal

A gyermek számára külön szoba egy egész világ. Ebben pihenni, játszani fog, házi feladatokat fog végezni. A szülők a diákok alvási, munkaterületének megszervezéséről gyakran jelentős helyhiánnyal szembesülnek. Kis területen elég nehéz elhelyezni egy hálóhelyet, egy asztalt, egy szekrényt. A bútorgyártók a legjobb megoldást kínálják erre a problémára - egy gyermek sarok. Ebben a cikkben alaposabban megvizsgáljuk egy ilyen döntés minden előnyét és hátrányát.

Gyerek bútor sarok

A gyermekbútor-sarok, beleértve az ágyat, a sarokszekrényt és az asztalt, lehetővé teszi, hogy mindent, amire szüksége van, kis helyre helyezze el

A gyermek személyes terének szervezésénél fontos figyelembe venni a legkisebb részleteket is. Ezen a helyen legyen egy ágy, asztal, szék, szekrény, polcok a játékok számára. Annak érdekében, hogy ne pazarolja az időt az egyes tárgyak keresésével, jobb, ha egy multifunkcionális gyermek sarokot vásárol egy ággyal. Nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Az egyértelműség kedvéért vegye figyelembe az ilyen tervezési megoldások előnyeit és hátrányait a táblázatban.

Tetőtéri ágy asztallal

Egy tetőtéri ágy asztallal és egy második hálórésszel tökéletesen megfelel két lány óvodájának

Előnyök hátrányai
Viszonylag kicsi a méret. Hasznos helyet takarít meg. A szobában több hely van az aktív játékokra. A tömörség az egyik fő előny. Nehézség az ágynemű cseréjében. Egy felnőttnek nehéz lesz lapot cserélnie. Azonban lassan maga is bevonhatja a babát ebbe a folyamatba.
Funkcionalitás. A modern készlet egyszerre több elemet tartalmaz. A csomag tartalma eltérő. Mindenki kiválaszthatja az optimális elemkészletet minden paraméterben. Magas ár. A biztonságos, környezetbarát anyagból készült stílusos szett sokba fog kerülni - 25 000 rubeltől. Gazdaságként figyelhet a költségvetési modellekre - 15 000 és 25 000 rubel között. A piacon is elérhetők.
Vonzó design. Az ilyen bútorok stílusosan néznek ki, tökéletesen illeszkednek bármilyen tervezési irányba. Ma különböző stílusú mintákat találhat. Fektetési nehézség. Egy felnőtt számára nehéz lesz váratlanul elaludt babát hordozni. Ilyen modelleket általában öt évnél idősebb gyermekek, iskolások számára vásárolnak.
Nagy kapacitás. A tanszékeken lehetőség lesz tanszerek, ruhák, játékok elhelyezésére. A moduláris készletek nagyobb kapacitással rendelkeznek.

Készletek típusai

Bambi loft ágy egy lánynak

A Bambi loft ágy egy lány számára tökéletesen illeszkedik egy fülkébe, és egyesíti a pihenés, alvás, játékok és tevékenységek területét

A fiú és lányok szobájának elrendezését mindig különös borzongással és felelősségteljesen veszik igénybe. Ahhoz, hogy a szoba kényelmes legyen, nagyon részletesen meg kell tanulmányoznia a bútorok kérdését. Különösen ismerje meg a sarkok fajtáit. Kevés faj van. Alapvetően az ilyen gyermekbútorokat a teljes készlet jellemzi. A készlet tartalmazhat: ágyat, szekrényt, komódot, munkaterületet, helyet játékoknak. A munkaterület csak asztalt, széket tartalmazhat, funkcionális szekrényekkel, polcokkal kiegészítve. A különbség az alvóhelyiségben lehet. Ez lehet emeletes ágy vagy egy gyermek számára rendes ágy. Emeletes ágyat választani érdemes, ha több gyermeke van. Ennek a kialakításnak magas költsége van - 30 000 rubeltől. Jelentősen azonban helyet takaríthat meg a házban.

Modell gyermek bútorok

Moduláris gyermekbútorok egy kis óvoda számára

Különböző formájú tárgyak készülnek a gyermekszobához. Az ágy lehet téglalap alakú, ovális, az asztal kerek, klasszikus. A gyártók hihetetlen mennyiségű dizájner bútorokat gyártanak különböző stílusirányú helyiségekhez. Az árak számukra is különböznek - 25 000 rubeltől. akár 100 000 rubel.

Kompakt gyerek sarok stúdió apartmanhoz

Kompakt gyermek sarok két hálószobával és szokatlan asztallal

Ezenkívül a készletek különböznek a kikötő méretétől. Ezek három és hat éves gyermekek, iskolások (serdülők) számára készült tervek lehetnek. Ettől függően a gyártó különféle kiegészítő elemeket biztosít. Például a csecsemők hálórészét speciálisan védőfelülettel látták el. Ez a szobát a lehető legbiztonságosabbá teszi, de növeli a költségeket.

Gyermekkomplexum Gyermekkomplexum

Gyerekkomplexum sarokszekrénnyel és tetőtéri ággyal

Anyagválasztás

Az ágy készítéséhez szükséges anyag megfelelő megválasztása garantálja a baba egészségét és jólétét. Vegye figyelembe az anyag típusait, előnyeit.

 • MDF. Elég gyakran a gyermekszoba kiegészítõinek gyártásához használják. Tiszta, puha, kívülről kellemes. Csak egy hátránya van - a magas költségek (30 000 - 60 000 rubel)

  A kompakt és multifunkcionális bútorok változata MDF-ből

  Kompakt és multifunkcionális bútorok változata MDF-ből dombornyomott tengeri témával

 • Forgácslap. Olcsóbb. Nedvességálló, tartós, környezetbarát.

  Bútorkészlet laminált forgácslapból, faszerű textúrával

  Bútorkészlet laminált forgácslapból fa szemcsés textúrával, modern stílusban és 5-6 évnél idősebb gyermekek számára

 • Fenyő. Kétségtelen, hogy a természetes fából készült gyermekbútor-készlet a legjobb választás a gyermekszobához. A fenyőt leggyakrabban tárgyak készítésére használják. Ez az építőanyag tökéletesen "lélegzik", puha tapintású, jótékony hatással van a légzőrendszerre, és viszonylag megfizethető költségekkel jár. Azonban gyorsan használhatatlanná válik.

  Bútorkészlet az óvoda számára fenyőből

  A fenyőbútor klasszikus változata gyermekszobához

 • tölgy. A legerősebb gyermekágyak, komódok, asztalok tölgyfából készülnek. Az anyag azonban elég sötét. Vele a gyerekszoba komornak tűnik. De világos kiegészítőkkel a komorság legyőzhető.

  Tömör tölgyfából készült gyerekágy padlás

  Tömör tölgyfából készült gyermekbútor ágy és nagy asztallal

 • hamu. Tartós, széles színválasztékkal. Az ár magas - 50 000 rubeltől. Egy hétköznapi ember nem engedheti meg magának emeletes ágyat, asztalt, szekrényt, amely ebből az anyagból készült. Leggyakrabban exkluzív, drága belső terekben használják.

  Tömör kőris gyermekágy

  Tömör kőris gyermek ágy tengeri kivitelben

 • vörösfenyő. A vörösfenyőből készült dolgozó (alvó) hely ára magas - körülbelül 60 000 rubel. Ez a fajta nagyon tartós, kellemes szerkezetű és megjelenésű. A fa ellenáll a nedvességnek.

  Óvodai bútor vörösfenyőből

  Bútorok gyerekszobához szibériai vörösfenyő tömör fából

Mire kell figyelni a készlet kiválasztásakor?

Gyerek tetőtéri ágy

Gyerek tetőtéri ágy "Kid" védőkorláttal és kihúzható asztallal

Minden szülő tudja, hogy a helyiségnek biztonságosnak kell lennie. A fekvőhely kiválasztásakor ügyeljen a védőkorlát jelenlétére. Figyelnie kell a lépcsőkre is. Rajta gyakran sérülnek meg a gyerekek. A létra legyen kényelmes és ne legyen csúszós. Érdemes elemezni a kikötő méretét. Az ágy nem lehet zsúfolt. Jobb ortopéd matracot választani (ára 3000 rubel). Egészségesen megőrzi babáját.

Ortopéd matrac

Kivágott matrac babaágyhoz

A funkcionalitás egy másik szempont, amelyre érdemes figyelni. Minden elemnek meg kell felelnie a funkciójának. Az ágy egy komód által elrejtett pihenőhely lehet. Egyes gyártók egy kis polcot helyeznek el a matrac alatt. Az ágyneműt ott tárolhatja.

Gyerek ágy komóddal tárolásra

Fiókos gyerekágy és polcok a dolgok tárolásához

A gyártás anyagát is figyelembe veszik. Sok tapasztalatlan szülő pénzt próbál megtakarítani, ha az árhoz választja a tételeket. Ez a megközelítés azonban téves. Utoljára érdemes megnéznie az árat. A legfontosabb dolog a megfelelő anyag kiválasztása. Itt a megtakarítás felesleges. A szerkezetnek erősnek, biztonságosnak és stílusosnak kell lennie. A természetes fa a legjobb választás. Ára magas (50 000 rubeltől), de mi lehet fontosabb, mint a baba egészsége?

Méretek

Kompakt emeletes ágy

Kompakt emeletes ágy polcasztallal a gyerekszobához

A kiválasztás legfontosabb kritériuma az átfogó méretek. Az összes elem átfogó méreteit két paraméter alapján kell kiválasztani: a szoba területe, a fiú (lánya) életkora. Például, ha a szoba nagyon kicsi és két gyermek van, akkor a kompakt emeletes ágy lenne a legjobb választás.

Ma a gyártók készek kínálni a szülőknek különböző méretű gyermekbútorokat. Általában az ágy általános méreteit életkor szerint választják meg. A matrac 700x1500 alkalmas gyereknek, 800x2000 diáknak. Vannak más dimenziós rácsok is. Az ilyen paramétereket általában az online áruház webhelyén vagy az árcédulán jelzik. Az ár a szerkezet méretétől is függ (15 000 és 150 000 rubel között).

Maga a gyermek sarok mérete a teljességtől függ. A szett normál mérete egy hallgató számára 2424x1850x840. Kisebb baba számára - 2130x1080x770. Egy kis szoba esetében jobb kompakt modelleket választani.

Emeletes ágy Kinder-D

Emeletes ágy Kinder-D teljes fekvőhelyekkel tizenéveseknek

Melyik stílust válassza?

Arina klasszikus emeletes ágy természetes éger fából

Arina klasszikus emeletes ágy természetes égerfából bármilyen korú gyermek számára alkalmas

Egy másik fontos kiválasztási kritérium a szerkezet kialakítása. A biztonság, a magas funkcionalitás mellett a szülőknek különös figyelmet kell fordítaniuk a kérdés esztétikai oldalára. A jó ízlést kiskorától kezdve fejleszteni kell. A készlet minden elemének meg kell egyeznie a szoba díszítésével. Ezenkívül a kialakításnak meg kell felelnie a baba életkorának. A diákok számára nem szabad olyan bútorokat vásárolni, amelyeken gyermekek rajzolják az autókat, a nyuszikat. Ha egy alvóhelyet hosszú időre választanak, jobb, ha előnyben részesítjük a diszkrét, univerzális kialakítást.

A lányok számára nagyon gyakran a provence-i stílusú dizájnt választják. A finom francia stílus nagyszerű ízt teremt a gyermek számára. Ez a stílus természetes anyagokat, világos, kellemes színeket használ. Ezenkívül klasszikusokat választanak a lányok számára. A klasszikus stílus diszkrét belső kialakítást biztosít. Különös figyelmet fordítanak a kiegészítőkre - ágyneműre, ágytakaróra, írószerre. Biztosan hibátlanok.

Tetőtéri ágy a lány szobájában

Stílusos és kompakt tetőtéri ágy a lány szobájában

A fiúknál a szülők inkább modern stílusban tervezik személyes terüket. A modern, űralapú dizájn minden fiúban visszhangzik. A modernizmusban különféle anyagokat használnak: fa, műanyag, üveg. A színek általában sötétek, érdekes mintákkal. Emellett sokan inkább a minimalizmus stílusában vásárolnak fiúknak szánt tárgyakat. Általában iskolás korú fiúknak. Ebben az esetben nem annyira a tervezésre, mint a funkcionalitásra figyelünk. Kényelmesnek kell lennie a hallgatónak tanulni, játszani, olvasni, aludni.

Sarok egy tizenéves fiú számára

Bútor sarok egy tizenéves fiú számára, modern stílusban

Hogyan alkalmazzunk egy sarkot a belső térben?

Tetőtéri ágy lemezjátszóval

Tetőtéri ágy lemezjátszóval az óvoda belsejében

Az univerzális, harmonikus tér felszereléséhez a bútorokat és a befejező anyagokat egyszerre kell kiválasztani. Kombinálni kell őket egymással, egyetlen kompozíciót kell létrehozni. Gyakran előfordul azonban, hogy a bútorokat egy kész helyiségben kell megvásárolni. Ha a választás egy iskolás gyermek sarkára esett, akkor fontos tudni, hogyan kell helyesen alkalmazni a belső térben.

A készlet telepítésének sikere a választás helyességétől függ. Ehhez meg kell határoznia a szoba díszítésének stílusát, figyelembe kell vennie a gyermek kívánságait, sok időt kell eltölteni a legmegfelelőbb elemkészlet kiválasztásával. A szerkezet színének szükségszerűen át kell fednie a szoba dekorációjának színét. Ha sötét színt választ, akkor még több világítótestet és fényes kiegészítőt kell hozzáadnia a belső térhez. A sötétebb szín praktikusabb. Kevesebb folt van rajta. A világos árnyalat szellőssé, melegedővé teszi a teret.

A harmonikus kialakítás érdekében fontos a szerkezet megfelelő helyének kiválasztása. Ilyen helyen könnyűnek kell lennie. Célszerű az ablakkal szemben elhelyezni. Viszont nem lehet piszkozat. A huzat miatt a gyermek gyakran megbetegszik. A belső tér kiegészítők nélkül hiányos lesz. Világos textíliák, többszínű párnák, különféle dekorációk - mindez segít abban, hogy hangulatos fészket alakítson ki a baba számára.

Ágyak beépített íróasztallal

Kreatív emeletes ágy kialakítás beépített íróasztallal

Innovatív tervezés intelligens tárolórendszerekkel

Kényelmes és funkcionális tetőtéri ágy

Kényelmes és funkcionális tetőtéri ágy kihúzható szekrénnyel és asztallal

Egy gyermek számára a szülők megpróbálják kiválasztani a legjobbat. Nem lesz felesleges gyermekét gyermekkorától kezdve hozzászoktatni a babához. Kicsiben kezdheti az innovatív babaágyat. A modern gyártású kiegészítő bútorokkal ellátott tetőtéri ágy a lehető legfunkcionálisabb lehet. Ehhez a gyártók figyelembe veszik a legkisebb igényeket, a gyermekek jellemzőit.

Az intelligens tárolórendszerekkel ellátott tetőtéri ágy magas árcédulával rendelkezik. Ára azonban teljes mértékben indokolt. Öröm használni ezt a dizájnt. Biztosítja kihúzható elemek, különféle szekrények, polcok, egy kézmozdulattal eltávolítható létra jelenlétét. Mindezek az elemek lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbb dolgot és kiegészítőt illessze a tervezésbe.

Tetőtéri ágy kihúzható elemekkel

Tetőtéri ágy kihúzható elemekkel - jó megoldás egy kis óvoda számára

Az innovatív moduláris rendszert különösen kis helyiségekben használják. Segítségével, akár kis helyről is, többfunkciós szobát készíthet. A moduláris modellek könnyen összeszerelhetők, kompakt méretekkel rendelkeznek, de meglehetősen magas ár - 60 000 rubeltől. és magasabb.

Előző

Következő