Csináld magad dohányzóasztal készítés és díszítés

A megvásárolt bútorok alternatív lehetősége az a lehetőség, hogy saját maga készíthesse el azokat hulladékanyagokból. Pár óra alatt saját dohányzóasztalt készíthet saját kezével. A folyamat egyszerű és szórakoztató még egy kezdő számára is. Megköveteli az asztalos szerszámok kezelésének alapismereteit, a találékonyságot és az esztétikai érzék bizonyos fokát.

fiók dohányzóasztal

A dohányzóasztal számtalan változata létezik.

Az otthoni bútorok saját készítésének előnyei:

 • minimális pénzügyi költségek;
 • a modell kizárólagossága;
 • egyéni kényelem.

  A legegyszerűbb dohányzóasztal MDF táblából

  Könnyű elkészíteni: ha szükséges, a rajzok egyáltalán nem bonyolultak.

Saját készítésű mintát tehet a nappaliba, a hálószobába vagy a gyermekszobába. A saját készítésű termékek remekül mutatnak a városi lakásokban és a vidéki nyaralókban, amelyek egyediségükkel és stílusukkal örvendeztetik meg a tulajdonosokat és a vendégeket.

végtelen dohányzóasztal

A dohányzóasztal a belső térben olyan, mint egy üzleti öltöny egy férfi számára vagy a smink egy hölgy számára.

Amire szüksége lehet a munkához

Az, hogy milyen anyagokra van szükség, az összegyűjtött cikk alapján történik. A saját kezű dohányzóasztal elkészítéséhez különféle kiegészítő dolgokra lesz szüksége.

Kávézóasztal

Először is a dekoráció megjelenést kölcsönöz az asztalnak, ezért célszerű lesz a végétől kezdeni: díszítéssel és díszítéssel.

Ragasztó, lakk és csiszolópapír nélkül nehéz lesz pontos és tartós asztalszerkezetet összeállítani. Az állandó festék is jól fog jönni - válasszon kényelmes permeteket, ezek gyorsan és piszkosul be tudják borítani a pult teljes felületét. Jó minőségű alapozóra lehet szükség az alap és a tartóelemek borításához. Vásárolhat egy boltban. Ne felejtsük el a dekoráció anyagait - különféle textúrájú és sűrűségű szöveteket, csipkét, színes műanyagot vagy üveget stb.

Kis dohányzóasztal táblákból

A továbbiakban nem lesz nehéz választani egy szerkezetet a készek közül, vagy saját fejleszteni: az objektum terhelései kicsiek, és hirtelen kiderült egy hiba, nem nehéz átdolgozni vagy újra megtenni.

A kiegészítő anyagok nem lesznek feleslegesek - hétköznapi újságok, nagy kartondoboz, polietilén szövet, így a "termelés" hulladékát nem szállítják a helyiségben.

Dohányzóasztal egy fatörzs elemből, durva fa lábakon

Munka és költség - semmi.

A kitalált modell összeállításához elő kell készíteni a szükséges eszközöket.

Először is, ez egy kalapács, olló, fogó. Szüksége lesz különböző rögzítőelemekre, bútorszegekre (szokásos és szegecsekre) vagy különböző méretű csavarokra.

asztal téglalap alakú csővel

Különböző módon díszítheti az asztalt, lásd a 7. ábrát.

A fadarabok gyors vágásához fémfűrészre van szükség. Ha asztalos asztala van, és rendelkezik hozzáértéssel, akkor a véső, a vágó és a gyalu előnye lesz annak érdekében, hogy egy fa alapot professzionálisan pontosan feldolgozzon. Az elemek díszítéséhez szüksége lesz egy éles vágóra vagy asztalos késkészletre.

rusztikus asztal

A leghétköznapibb háttérkép segítségével gyorsan és olcsón finomíthatja a legősibb kopott asztalt, ha csak erős is volt.

Hogy mi lesz a dohányzóasztal, rajtad múlik. Ezután döntünk a tervezésről és a kivitelezésről.

Csináld magad dohányzóasztal raklapokból

A szép bútorok gyors elkészítéséhez gyakran a fát veszik alapul. Rendes raklapból készíthető. Egy darab hézagok és négy fa tartó nélkül elegendő ahhoz, hogy maga készítsen egy gyönyörű asztalt.

 1. Elkezdünk eredeti táblázatot készíteni jelöléssel ellátott raklapokból.
 2. Miután eldöntöttük a méreteket és elvégeztük az összes szükséges jelet, kivágtuk a raklap közepét: az elülső oldalon egy sík felületnek kell lennie, alulról - szimmetrikusan elhelyezett rudakkal - domborítva.
 3. A munkához kiválasztott lábakat (lehetőleg faragottakat) alapozóval kezeljük, és hagyjuk megszáradni.
 4. Ebben az időben színezze a pult tetejét és oldalait.
 5. Amikor az összes elem megszáradt, elkezdheti rögzíteni őket. Használjon szegeket (vagy csavarokat) és hardvert a csatlakoztatáshoz.
Lila dohányzóasztal raklapokból

Minden réteg, kivéve a befejező réteget, szárítás után csiszolódik, de ehhez bársonybőrre van szüksége, amelyet nem mindig talál eladáskor.

DIY dohányzóasztal radiátorból

Ezek a modellek jól néznek ki, ha rövidek. Érdekes dohányzóasztal készíthető az amúgy is felesleges központi fűtőtestből. Ehhez egyenletesen kell festeni. Asztallap helyett üveg vagy széles táblát vehet fel.

DIY dohányzóasztal radiátorból

Egy tengerparti nyaralásból hozhat egy halom üres kagylót és tengeri kavicsot.

A mobilitás érdekében gyakran egy régi babakocsi kerekeit használják. A bútor remekmű elkészítése minimális időt és pénzt igényel.

Csináld magad dohányzóasztal az ablakból és a könyvek

Új felhasználási módot találhat egy elavult ablakhoz - használjon egy táblázatot saját kezűleg. Csiszolja a kereteket, és szükség esetén festse ki őket. Támogatásként nemcsak fából készült lábakat (rudakat), hanem régi könyveket is használhat, amelyek nem férnek el a polcokon.

barkácsoló dohányzóasztal az ablakból és könyvek

Ha az otthoni szokásos ablakokat fém-műanyagra cserélte, akkor egy régi ablakból érdekes dohányzóasztalt készíthet.

A dohányzóasztal kényelmes lesz az országban, ha sok időt tölt ott. Egy ilyen eredeti asztallap üvegén rajzot vagy vékony réteg mattító festéket alkalmazhat.

Bejárati ajtó dohányzóasztal

 A felesleges bejárati ajtó az asztalának alapjául is szolgálhat. Ehhez a központi részét veszik, a többi pedig a tartó oldalakra kerül, mivel a dohányzóasztal nem lesz túl magas. A nagyobb stabilitás érdekében az alsó polcot forgácslapból készítheti el.

hatalmas asztal egy régi ajtótól

Nos, ha kicserélte a bejárati vagy a belső ajtókat, akkor a régi ajtót használja egy új asztal anyagaként.

A termék felületei - asztallapok és tartóelemek - színezettek. A matt lakk jól fog kinézni.

Gyakran az elavult ajtók domborított zónákkal vannak ellátva, az asztal használata esetén ez kényelmes, mivel egy tálcát biztonságosan elhelyezhet edényekkel, félelem nélkül, hogy megcsúszik.

Asztal régi bútorokból - szekrény vagy fiókok egy komódból

Néha kár eldobni a divatból kimaradt jó bútordarabokat. Ezek szolgálhatnak az új termékek alapjául. A sima szekrényajtók, különösen ha lakkozottak, kiváló munkadarabok. A lábak szintén hasznosak - egyenesek vagy faragottak, ha a terméket alacsonyan tervezik gyártani. Két ajtót használhat, ha a szekrény oldalsó paneljeiből levágott alkatrészekkel köti össze őket. Ez az opció nagyon kevés időt vesz igénybe és gyakorlatilag ingyenes.

dohányzóasztal fából készült dobozok

Fadobozok gyümölcsökhöz, zöldségekhez vagy más tárgyakhoz - sokoldalú anyag a barkácsbútorok készítéséhez.

A fiókos szekrények alkalmasak osztott vagy masszív asztalra. A beállítás a kiálló részek levágásával történik. Az összeszerelt asztallap bármilyen tartóra felszerelhető - például ugyanazon komód elemei, alapozóval kezelt rudak, könyvek stb.

Diy tuskóasztal

Egy szokatlan dohányzóasztal egyetlen darabból készül - egy vágott fenyőből, nyírból vagy nyárból maradt csonk. Elég szélesnek és egyenletesnek kell lennie, szép gyűrűkkel. A tuskó magasságától függően a következők közül választhat:

 • alacsony asztallappal vékony fém lábakon;
 • közepes magasságú támaszok nélkül (a tuskó alja támaszként szolgál);
 • alacsony asztal görgőkön.
napló vágott dohányzóasztal

A csiszolt csonkot vagy rönköt közvetlenül a padlóra lehet helyezni, vagy görgőket lehet rögzíteni.

Ha kívánja, hagyhatja a csonk természetes megjelenését - kéreggel (hagyja úgy, ahogy van, vagy lakkozja), vagy bármilyen színűre festheti, a kéreg eltávolítása után. A legelőnyösebbek a fehér és a bézs tónusok.

Bőrönd asztal az utazás szerelmeseinek

 Asztali nagyméretű bőröndöket asztalként is használhatja. Ez az eredeti, kézzel készített dohányzóasztal azoknak a romantikus embereknek fog tetszeni, akik gyakran szeretnek időt tölteni oktatási utakon.

eredeti megoldás a régi kedvenc bőröndödhöz

Korunkban a dohányzóasztalok végül megszabadultak a tulajdonosok farizeizmusától.

Egy régi bőröndöt veszünk alapul, lehetőleg vékony fa felületekről. Hagyja a zárakat a helyén, ezek rögzítőként szolgálnak. A hevedereket is elhagyhatja. A bőrönd a felület állapotától függően színezhető vagy hagyható úgy, ahogy van. A lábakhoz mind fatuskókat (vagy faragott bútortartókat), mind kerekeket használhat.

Bőrönd, mint egy dohányzóasztal

Ez a fajta bútor sokféle anyagból készül: fából, üvegből, acélból, alumíniumból, műanyagból, forgácslapból és rétegelt lemezből.

A nagyobb nedvességállóság érdekében lakkozhatja. A kötőelemek itt lehetnek csavarok és hardverek is. A bőrönd aljába lyukakat fúrhat a lábakhoz, és távtartókkal ellátott vasperemekkel rögzítheti őket.

Fából készült dohányzóasztal

a tömörfa munkalap vagy a ragasztott bútorlap peremét egy útválasztóval kell feldolgozni, hogy szép formát kapjon, majd csiszolja csiszolópapírral.

Rönkasztal a természet szerelmeseinek

A fa olyan anyag, amely kiválóan alkalmas feldolgozásra. Csiszoljon fél széles rönköt és vékonyabb rönköt. A kéreg a pult oldalán és alján elhagyható vagy eltávolítható. Rögzítőelemekhez használjon szegeket és fém sarkokat. Rönklábak helyett fémet vagy lábakat vehet ki a régi bútorokból.

 

Csináld magad dohányzóasztal egy rönkfából

Úgy tűnik, hogy ez a dohányzóasztal teljesen nyírfa rönkből készült, de nem az.

Egy exkluzív fa dohányzóasztal készítése meglehetősen egyszerű. A közönséges rönkök mind alapként, mind támaszként szolgálnak.

 Tekercsek, mint a termék alapja

Egy nagy kábeltekercs dohányzóasztala nagyon érdekesnek tűnik. Először is, a kerek forma harmonikusnak tűnik. Másodsorban forgathatóvá tehető. Harmadszor, az oldalsó üreg különféle tárgyakhoz használható - magazinok, könyvek, íróeszközök, korongok, kiegészítő eszközök (ha teafogyasztás közben nincs szükség rájuk az asztalon).

barkácsoló dohányzóasztal egy tekercsből egy ipari kábelből

Nagy orsók ipari kábelből - ritka, de ideális dohányzóasztal üresek.

Asztallapként szolgál az oldal lapos oldalairól.

A dohányzóasztal tartókkal vagy anélkül is elkészíthető, ha a tekercset egyszerűen az oldalára helyezi. Az "Health" lemez forgó elemként használható.

Az oldalsó üregek érdekesebbnek tűnnek, ha szimmetrikusan vannak elrendezve ragasztóval rögzített fa deszkákkal.

Üvegasztal készítés

Csináld magad üveg dohányzóasztalt nagyon könnyű elkészíteni. Asztallapként hétköznapi vastag (négyzet alakú, téglalap alakú, kerek) üveget használnak, előnyösen edzett, mivel az anyag meglehetősen törékeny és megrepedhet az ütközés vagy a hőmérsékletváltozás miatt.

DIY üvegasztal

Üveg - csak edzett üveget használhat, különben az asztal megbízhatósága kétséges.

 A dohányzóasztal faragott fa lábakra támaszkodhat, széles talppal, könyvekkel, kenderrel és egyéb elemekkel. Célszerű központi támogatást nyújtani hozzá. Az elemek speciális ellenálló ragasztóhoz vannak rögzítve.

Az utolsó szakasz a díszítés

A barkácsminták díszítésekor különféle ötleteket használnak fel. A sima felületek mintát vagy díszt tartanak a kerület mentén, az egyenetlen felületek pedig - alkalmazások és egyéb elemek.

 • A raklapból, rönkből, csonkból készült asztallap jól néz ki, ha faragott. Az üveget pedig olyan darabokból lehet kirakni, amelyek egy teljes képet alkotnak (például egy kockás táblát), és ellenálló ragasztóval rögzíthetők.
 • A barkácsdohányzó asztal előnyeit élvezik a dombornyomott elemek. A cérna alkalmazható az oldalsó fadarabokra, sarkokra, elöl. Az anyag, amellyel színezheti a szál egy részét - festék vagy lakk.
 • Alternatív megoldásként használhat könnyű szalvétaszövetet a dekorációban, kárpitozással az oldalsó részeken. Az anyag egy régi kabátból, amelyet már nem visel, ideális. A kötőelemekhez használjon kis szegeket, szegecseket vagy ragasztószalagot.
 • Díszítheti az asztalt csipkével vagy rojtos szalaggal (bojt), az alapot a teljes kerület körül kárpitozva velük. Ez a felület az asztalterítőt utánozza. Jól párosul pasztorális stílusú kötött csipke szalvétákkal.
 • A minta elülső oldala szokatlannak tűnik, ha durva vásznat ragasztasz rá, mint egy szőnyeget.
 • A zsineg, a durva kenderkötél kiváló befejező anyagként szolgálhat. Díszítheti velük mindkét lábát és egy asztallapot. A támaszok díszítéséhez ragasszon rájuk ragasztót, és tekerje át zsineggel, próbálva nagyon szorosan illeszkedni az előző kötélgyűrűhöz.
 • Ragasztó, színes műanyag vagy műüveg segítségével szokatlan mozaik dekorációt készíthet. Gazdag színű ragasztó vagy lakk használható a craquelure-hoz.
 • Ha felesleges fém sarkai vannak lyukak nélkül, akkor ezeket tervezői kivitelként is felhasználhatja. A sarokpárnák brutális fatermékek hézagolásához alkalmasak. A sarkokat ragasztóval rögzítik.
  dohányzóasztal dekoráció a nappaliban

  A dohányzóasztal a nappali dísze, ami azt jelenti, hogy legyen szép, elegáns vagy szokatlan, stílusától függően, de mindenképpen - kiváló minőségű.

  Csináld magad dohányzóasztal raklapokból

  A raklap festhető vagy természetes formában hagyható, görgőkre vagy kis lábakra szerelhető, üvegből vagy rétegelt lemezből.

És még néhány hasznos tipp

Ha saját kezűleg készít asztalt, további dekoratív betéteket használhat. Ha kábeltekercset használ alapként, annak gyakran van egy középső lyuk. Tegyen egy magas vázát, száraz növényekkel vagy virágokkal.

A díszítésre választott anyagnak kopásállónak kell lennie. A kivételek olyan elemek, amelyek egy vintage termék benyomását keltik.

Eredeti design dohányzóasztal

A lényeg itt a rajzon feltüntetett arányok pontos betartása lesz.

A festék színezése dekoratív kivitelként is működhet. Létrehozhat mintás felületeket, természetes csíkokat adhat a fa felületekre, árnyékolhatja az elemek részeit, ezzel létrehozva a termék legelőnyösebb megjelenését.

Ha a dohányzóasztal instabil, akkor a tárgyak lecsúszhatnak róla, ezért minden támaszt gondosan be kell állítani a magasságában. A dombornyomott felület csúszásgátlóként is használható.

DIY dohányzóasztal a régi tárgyakból

A kész terméket foltokkal kezelik, festik, lakkozják vagy "öregítik" - tetszés szerint.

 

Az ilyen modellek gyártásához teljesen más anyagokat használnak - a fantáziád nem engedi korlátozni ötleteidet. Próbáld ki, találj ki lehetőségeket a lakberendezésre, ebből nemcsak stílusosan, hanem egy teljesen új módon is kinézni fog.

Csináld magad dohányzóasztal fából

A fa a legegyszerűbb és legrugalmasabb anyag.

Előző

Következő