A konyhaszekrények magasságának helyes kiszámítása

A konyha a legvonzóbb hely a lakásban, ahol a család este vacsorára gyűlik össze, ahol eltereli a figyelmét a sürgető problémákról. Ezért kényelmet akarok. És létrehozásához javításokat kell végrehajtani, bútorokat kell rendezni. És itt fontos néhány pont, amely közvetlenül befolyásolja a konyha kényelmét, funkcionalitását.

Gyönyörű, modern konyha

Gyönyörű, hangulatos konyha, modern stílusú szettel

Tökéletes tágas konyha

Ideális tágas konyha tágas alapegységekkel és függesztett modulok nélkül

Minden konyhában van egy készlet, fali szekrényekkel együtt. Kényelmes. De meg kell választania a megfelelő magasságot a szekrények elhelyezéséhez, ahol főleg az edényeket és a gabonaedényeket tartják. Mint látható, a terhelés nagy. Biztosítani kell a biztonságos illeszkedést. Kitaláljuk, milyen magasságban akaszthatóak fel konyhaszekrények.

Minimális és maximális elhelyezési magasság

A fali szekrények minimális és maximális magassága a munkafelülethez képest

Fontos árnyalatok a konyhaszekrények felakasztásakor

A motorháztető elhelyezése

A motorháztető tűzhely fölé helyezésének minimális magassága

A bútorok baldachinjának magasságának pontos megjelölése érdekében a következő adatokat kell szem előtt tartani.

 • Az Ön és rokonai növekedése.
 • A szoba mennyezeti szintje.
 • A bútorok - különösen a szekrények - magassága.
 • Becsült távolság a munkaterület és a faliszekrények között.
 • A szekrények működési rendje.
Konyhai bútorok egyszerű használata

A konyhabútorok egyszerű használata a kellemes és funkcionális használat első jele

Az, hogy Ön és háztartása milyen magas, az a fő jellemző, hogy ez az árnyalat befolyásolja azok elhelyezését és használatának kényelmét. Ideális esetben a magasságnak szemmagasságban kell lennie, hogy könnyen elérje a kívánt polcot. Annak érdekében, hogy ne tévedjen a számítások során, ne feledje, hogy a szekrény teteje legfeljebb 20-25 cm-rel lehet magasabb, mint az ember magassága. Ha a magasság 175-178 cm, akkor a szekrény alsó szélét 1 m 55 cm szintre helyezzük a padlótól. Ha 1 m 85 cm magas, akkor a bútorokat legalább 1 m-re 60 cm-re fel kell függeszteni a padló szintjétől. Ha két méternél magasabb vagy, akkor akaszd fel a szekrényt 1 m 75 cm magasra.

Konyha megrendelésre

Az egyedi konyha remek alkalom az igényeinknek és szokásainknak megfelelő bútorok készítésére.

Ha a konyhában a mennyezet alacsony, akkor ne vásároljon magas szekrényeket - ezt kudarc nélkül figyelembe veszik. A szekrények modern kialakítása lehetővé teszi, hogy a kényelmes magasságban rögzítsék őket, figyelembe veszik a mennyezetek szintjét. A konyhai szett különféle horgokat és akasztókat tartalmaz. A szekrény hátuljára vannak rögzítve, majd a bútorokat a fal válaszfalához rögzített rúdra akasztják.

Kényelmes, tágas állvány

A kényelmes, tágas állvány lehetővé teszi a beépített modulok kicsinyítését

Ha kiderül, hogy a függő bútorok elég magasak, akkor úgy kell felszerelni őket, hogy a szekrények és a munkaterület között hézag legyen. Egy, de - magasra kerülnek, a háziasszonynak nehéz lesz elérnie a felső polcokat, ami némi kényelmetlenséget okoz. Jobb, ha kis szekrényeket vásárol, vagy eldönti - számodra mindenekelőtt a felső és az alsó zóna közötti rést, vagy a függő bútorok kényelmes elhelyezését.

Ajtónyitók a felső szekrényekben

Ügyeljen a felső szekrények ajtónyitó mechanizmusaira

Az optimális távolság a munkalap és a fali egységek között 0,55-0,6 m. Itt háztartási készülékeket és egyéb tárgyakat helyezhet el. Ha az öltözőszekrények ritkán használt attribútumokra vonatkoznak, akkor akassza fel őket magasabbra, hogy az ilyen készlet tárolására szolgáljanak. Az alsó polcokon pedig jobb tartani azokat a dolgokat, amelyeket folyamatosan használ.

A konyhaszekrények optimális méretei

Normál konyhaméretek

Konyhabútor szokásos méretek

Minden típusú, falra szerelhető és padlón álló méretet egyenként kell figyelembe venni, mivel vannak bizonyos különbségek. Ez elsősorban a mélységre vonatkozik. Alapvetően a szekrények szabványos méretekre készülnek. Ha átlagos magasságú, a padlóbútor elfogadható magasságának 85 cm-nek kell lennie. Ez az érték magában foglalja: láb - 10 cm, talp - 72 cm, asztallap magassága - 3 cm. Magas nők esetében az optimális magasság 90 cm. Fali szekrények mélysége - 35 -45 cm, alsó - 70-90 cm.

A fali szekrények elülső részének magassága 70-90 cm, a fali egységek hossza megegyezik az alsók hosszával. A fali szekrények aljától a pultig 45 cm távolságnak kell lennie, ez kényelmes főzési környezetet teremt. A tűzhely és a motorháztető közötti magasság 75 cm. A konyhában lévő fiókok magassága: kicsi - 14 cm, közepes - 28, nagy - 35 cm.

Tipikus projekt

A bútorok konyhába helyezésének tipikus projektje

A sarokszekrények szokásos méretei: oldalfalaik párhuzamosak a konyhai falakkal és 60 cm, az oldalfalak a szomszédos fiókok mellett 31,5 cm. A bejárati ajtó szélessége 38 cm. A hátsó rész 16,5 cm.

Tárolóhelyek

Tárolóhelyek a konyhaszekrényekben, amelyekhez szabad és kényelmes hozzáférés szükséges

Az egyedi gyártású konyhai szetteket általában szabványméretekben gyártják. Ha mindent helyesen állítunk össze, akkor egy kis konyha vizuálisan megnő és remekül mutat. Ha a mérésnél elhanyagolja a szabályokat, akkor a szoba elveszíti vonzerejét a tárgyak halmozódása miatt. A szabványos méretek betartásával elegáns és kényelmes konyhája lesz.

Milyen magasságban a munkafelülettől függeszthető szekrények

A konyhai felhasználók magasságától és kívánságuktól függ, hogy a munkafelülettől milyen magasságban függesszék fel a szekrényeket

A szekrény felső magassága

A faliszekrények szokásos magassága

Normál magasság a konyhai fali szekrények számára

Milyen magasra kell függeszteni a konyhaszekrényeket? Mint már említettük, a legtöbb konyhabútor elfogadható méretben készül. Vannak szabványok a helyükhöz.

Ajánlott szekrénymagasság

Ajánlott szekrénymagasság a kényelmes használat érdekében

A felső szekrény alsó széle A munkalap felett található, 45 cm magasságban
A felső szekrények mélysége 30 cm kisebb, mint a padló mélysége. Szeretne mikrohullámú sütőt beépíteni egy faliszekrénybe, növelje a mélységet 40 cm-re
Fali szekrények magassága 70 cm, legnagyobb méret - 90 cm - 1 m 20 cm
Optimális felső magasság

A fali szekrény felső pontjának optimális magassága az asztallaptól

De néha ezek a méretek nem működnek. Ezután a bútorok a megrendelő mérései szerint készülnek. A motorháztető a tűzhely fölé van felszerelve: ha elektromos - 70-75 cm magasságban, ha gáz - 75-80 cm A sütő vagy a mikrohullámú sütő úgy van felszerelve, hogy a háziasszony nehézség nélkül használhassa őket. Nem ajánlott különféle berendezéseket elhelyezni csuklós modulokban, e tekintetben szélességük 15 és 80 cm között változik, a mélység pedig 37 cm.

A sarokszekrények méretei

A sarok konyhaszekrények esetében a szakértők azt javasolják, hogy a pult szintje feletti magasságot ne engedjék 60-65 cm alá

Fontos! Minden függő bútornak azonosnak kell lennie, ez a funkció feleleveníti a konyha belsejét és tökéletesíti azt.

Szekrény magassága

A konyhában lévő szekrények hozzávetőleges magassága

A fali szekrények magassága fontos elem, ez határozza meg a konyha működőképességét. Ezt a paramétert a tervezés során is figyelembe veszik. Minden értéket a tárolni kívánt adatok alapján határozunk meg.

A függesztő dobozokat úgy kell elhelyezni, hogy a magasabb polcokra kényelmesen be lehessen jutni, további elemek használata nélkül

Az alapszekrény méretei

Az alapszekrények méretei

Normál méretű szekrények

Milyen magas a háziasszony - ezt figyelembe kell venni a fülhallgató tervezésénél. Ez befolyásolja, hogy milyen kényelmes lesz a modulok használata.

A konyhaszekrények megfelelő magassága

A konyhaszekrények megfelelő magassága, amelyet a főzés közbeni különböző műveletek végrehajtásának kényelme bizonyít

 • A talapzat talapzatának magassága a standard méretek szerint 85 cm. Az alap magasságától függően (szabványa 10 cm) többé-kevésbé.

  A szekrények magassága a padlótól

  A konyhaszekrények magassága a padlótól

 • A munkalap vastagsága befolyásolja a magasságot is, amely ennek a paraméternek köszönhetően 3-4 cm-rel növekszik. Az elülső pult kiemelkedése 3-5 cm, a hátsó fal mögött - 5-10 cm. Ez lehetővé teszi az elektromos vezetékek, vízellátás, gázvezetékek elrejtését.
 • A munkalap optimális mérete 60 cm, ha tágas, akkor 90 cm vagy 1 m 20 cm.

  Az alapszekrények mélysége

  Az alsó konyhaszekrények mélysége

 • Az alapszekrények szokásos mélysége 46 cm. Ha ez a bútor beépített fiókokkal rendelkezik, a görgős vezetők mélysége 45 cm plusz 1 cm közöttük és a hátlap között.
 • A szekrény elülső szélessége nem haladhatja meg a 90 cm-t, ebben a tekintetben az ajtók 30-45 cm szélességűek. A belső polcokat 20-30-40 cm-es lépésekben kell elhelyezni. Ez a távolság a készülékek és az ételek méretétől függ.
Minden szekrénynek azonosnak kell lennie

Minden szekrénynek egyformának kell lennie, csak így válik igazán harmonikussá a belső tér

Figyelembe véve a szoba területét és összpontosítva az előírásokra, szerelje fel álmai konyháját, ahol jó hangulatban fog főzni, időt tölteni barátaival és családjával egy csésze tea mellett.

Előző

Következő