Vágjon egy mosogató lyukat a pult felszerelési eszközeiben

A bútorgyártó ipar rengeteg különféle konyhabútor közül választhat. Néha egy mosogatógépet külön kínálnak, és a vevő maga szereli be. Ez nem igényel különösebb ismereteket és készségeket.

Lyuk vágása egy kerek mosogató számára útválasztóval

Ha a mosogatót külön megvásárolják és telepíteni kell, akkor ezt a munkát szakemberekre kell bízni.

A megfelelő lyuk elkészítésének eszköze a legegyszerűbb. A mosogató pultjának kivágásának kérdése nem túl nehéz. Ha azonban a telepítés során nem teljesít bizonyos követelményeket, akkor a telepített berendezések károsodhatnak.

mosogató egy síkban a munkalap

A sorrend és a manipulációk hasonlóak a lyukak vágásához egy forgácslapon.

Mosogató pult sablon

A lyuk helyes kialakításához az eszközre a legegyszerűbbre van szükség.

A kivágás helyét úgy választják meg, hogy figyelembe veszik a víz csatornába vezetésének és a vízellátás csatlakoztatásának minimális távolságát.

felújítás a konyhában

Jobb ezt a szabadban csinálni, mivel a fűrészelés során sok por lesz.

A mosogató a munkafelület szintjéhez viszonyítva a következő módon telepíthető.

 1. A pult alatt. Ez az elrendezés nagyon lenyűgözőnek tűnik, de emellett speciális eszköz használatát is megköveteli. Magának a mosogatónak bizonyos alakúnak kell lennie. Ebben az esetben alulról van rögzítve, speciális rögzítőelemekkel. Általában készletként értékesítik őket. A nyitott véget víztaszító szerrel kell impregnálni. Sőt, megfelelő vastagságúnak kell lennie.
 2. Ugyanazon a szinten. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy a kívánt mélyedést helyesen készítsük el a gyöngy vastagságával. Tökéletesnek kell lennie a beépítendő mosogató teljes kerületén.
 3. A munkalap szintje felett. Az ilyen típusú telepítés eszköze a legegyszerűbb. Ehhez a telepítéshez nincs szükség különösebb erőfeszítésekre.
lyuk egy kerek mosogató számára

Védőkesztyűt kell viselnie a kezén, és arcát speciális átlátszó maszkvédővel kell megvédenie.

Kivágtuk a pult felesleges részét a mosogatóhoz

Néha egy mosogatógépet külön kínálnak, és a vevő maga szereli be.

Szükséges anyagok

A tömítőanyagot arra használják, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását a mosogató és a pult közötti érintkezési helyekre. A víz súlyosan károsíthatja a forgácslapot. A különböző felületek saját tömítőanyaggal rendelkeznek. Mesterséges kővel végzett munka esetén csak szilikont használnak. Az alkoholt tartalmazó tömítőanyagokat gyakrabban használják fához és műanyaghoz.

süllyedjen a munkalap szintje alá

Ha úgy dönt, hogy önállóan lyukat vág a mosogatóhoz a munkalapon, szüksége lesz egy speciális eszközre - egy "darálóra" egy gyémánt kerékkel.

A tömítőanyag használata nemcsak a víz nem kívánt bejutását akadályozza meg. Ez a kapcsolat további erősségét is szolgálja.

A mosogató beágyazása előtt ügyeljen a közművekre

Ha a mosogatót külön megvásárolják és telepíteni kell, akkor ezt a munkát szakemberekre kell bízni.

Szükséges eszközök:

 •  elektromos fúró
 •  elektromos kirakós játék
 •  10 mm átmérőjű fafúrógép.
 •  villáskulcs készlet
 •  kefe
 •  állítható csavarkulcs
 •  reszelő
 •  csavarhúzó
mosogatóba épít

Ilyen felületű konyhabútor vásárlásakor célszerű késztermékkel rendelkezni, amelyhez csak a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához szükséges csatlakozás.

Mielőtt lyukat vágna a pulton egy mosogató számára, meg van jelölve a szükséges lyuk. Ehhez egy sablon kartonból vagy vastag papírból készül. Egyes mosogatók gyártói és gyártói magához a termékhez mellékelnek egy sablont. Ha az asztallapra történő telepítés lehetőségét választotta, és az oldalak megfelelő szélességűek, akkor sablon nélkül jelölhet. Ehhez a mosogatót sablonként használják. A felső felülettel ráhelyezik a síkra, és markerrel vagy ceruzával körbevonják a kontúr körül. A telepítés megkönnyítése érdekében célszerű eltávolítani az asztallapot. A húzott vonaltól 0,5 - 1 cm-rel hátrébb lépve egy munkakontúr rajzolódik ki, amely mentén a vágás megtörténik.

konyhai mosogató beépítése

Szilárdabban fog kinézni, de nehezebb magadba telepíteni a mosogatót.

A vágási vonal megjelölése után a sablont eltávolítjuk, és elkezdheti a mosás helyének kivágását. Fúróval fúrnak helyet egy körülbelül 10 mm átmérőjű elektromos szúrófűrészhez. Egy téglalap vagy háromszög alakú mosogatóhoz minden sarokban lyukakat készítenek. Ha a termék kerek vagy ovális alakú, akkor egy.

Mosogató a pult alatt

Nem nehéz mosogatót telepíteni fa vagy forgácslap munkalapra, a szükséges eszközzel és a legegyszerűbb kezelési képességgel.

A lyuk és a vágás a laminált oldalról készül, ez megakadályozza a hasadást. Szúrófűrésszel gondosan vágja ki a szükséges lyukat a megrajzolt kontúr mentén. Az elektromos kirakót erősen a felületre kell nyomni. A fűrészlapnak pontosan derékszögben kell futnia.

telepítse a mosogatót a pult fotójára

A mosogatót a termékhez mellékelt tömítőszalaggal látták el.

E munka elvégzése közben a vágandó belső részt meg kell támasztani. Vagy helyezze úgy a munkalapot, hogy az alkatrész ne essen le, amikor befejezi a vágást. A maradék és eltávolítható rész hirtelen elválasztása a laminátum megrepedését okozhatja. Vagy megszakad a forgácslap egy része.

Mosogató a pult alatt

Használhat egy fúrót egy speciális fúróval - egy bútor koronával, csak azonnal vegyen egy ilyen fúrót a szükséges átmérővel.

Ha nincs hely ilyen elrendezésre, vagy ha az asztallapot nem távolították el, használjon építőszalagot. A fűrészelés ebben az esetben megállásokkal történik. 10-15 cm-re vágást készítenek, amelyet aztán mindkét oldalon ragasztóval ragasztanak.

lyukat fúrni a pultba

Az edénybe lefolyó van felszerelve, és ha a kialakítás biztosítja, akkor egy keverő (vízcsap).

A vágás befejezése után a mosogatót előzetesen megpróbálják. Szabadon illeszkednie kell, de a rés sem lehet nagy. Ha túl szorosan lép be, akkor a telepítés helyét reszelővel vagy kirakóval kell kibővíteni.

Mosogatótömítés

A vágási vonal megjelölése után a sablont eltávolítjuk, és elkezdheti a mosás helyének kivágását.

Most gondosan meg kell "csiszolnia" azt a belső véget, amelyhez a mosogató csatlakozik. Ez finom szemcsés csiszolópapírral történik. A keletkező port eltávolítják, és egy vékony réteg tömítőanyagot visznek fel az ecsettel való érintkezés helyére.

 

Magunk telepítjük a mosogatót a pultba

A telepítés megkönnyítése érdekében célszerű eltávolítani az asztallapot.

Mosogató felszerelése és a kommunikáció összekapcsolása

A tálba lefolyót és egy keverőt (vízcsapot) szerelnek fel. Minden tömítés a szükséges sorrendben van felszerelve. A tömítések elrendezését általában a gyártó jelzi a keverő és a leeresztő szifon csomagolásán. A menetes csatlakozásokat kulcsokkal, vagy ha szükséges, állítható csavarkulccsal lehet jól meghúzni.

Munkalapok

Ilyen felületű konyhabútor vásárlásakor célszerű késztermékkel rendelkezni, amelyhez csak a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához szükséges csatlakozás.

Ha a vízellátás és a csatornázás számára nincsenek lyukak abban a szerkezetben, amelyre a telepítést tervezik, akkor azokat ki kell vágni. Ugyanúgy történik, mint a mosáshoz. Fúróval fúrják, és egy elektromos kirakó kivágja a kívánt méretű nyílást. Használhat egy fúrót egy speciális fúróval - egy bútor koronával, csak azonnal vegyen egy ilyen fúrót a szükséges átmérővel.

Mesterséges kőből készült fotó

Ehhez a mosogatót sablonként használják.

A mosogatót a termékhez mellékelt tömítőszalaggal látták el. A szélétől egy kis rés marad, amelyet ezt követően tömítőanyaggal töltünk meg. A tartókat telepítik.

Mosogató felszerelése

Egyes mosogatók gyártói és gyártói magához a termékhez mellékelnek egy sablont.

Helyezze vissza a tömítőanyagot az érintkezési pontokra, és hagyja kissé megszáradni, 2-3 percig. Helyezze be a terméket a helyére, és feszítse ki a rögzítőket. Rögzítse vele az asztallapot a helyére, és csatlakoztassa a vízellátó tömlőket. Csatlakoztassa a lefolyót. Ismét egy tömítőanyaggal menjen át az ízületeken, a felesleget el kell távolítani.

ágyazza be a mosogatót a pultba

Mielőtt lyukat vágna a pulton egy mosogató számára, meg van jelölve a szükséges lyuk.

Mosogató beépítése más anyagokból készült szerkezetbe

Nem nehéz mosogatót beépíteni fa vagy forgácslap munkalapba, a szükséges eszközzel és a legegyszerűbb kezelési képességgel. A főzési területre telepített mesterséges vagy természetes kőből készült pult tartósabb lesz. Szilárdabban fog kinézni, de nehezebb magadba telepíteni a mosogatót.

Rozsdamentes acél süllyed a pult alatt

A tömítőanyag használata nemcsak megakadályozza a nem kívánt víz behatolást

Ilyen felületű konyhabútor vásárlásakor célszerű késztermékkel rendelkezni, amelyhez csak a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához szükséges csatlakozás.

mosogató beépítése a munkalapba

Az alkoholt tartalmazó tömítőanyagokat gyakrabban használják fához és műanyaghoz.

Ha a mosogatót külön vásárolja meg, és telepítenie kell, tanácsos ezt a munkát szakemberekre bízni. Egy kőfeldolgozó műhelyben a kézművesek elvégzik a szükséges munkát a felület károsodása nélkül. Ehhez megfelelő képességekkel rendelkeznek, és rendelkeznek a szükséges eszközök teljes készletével.

Próbálja meg bevonni a teljes vágási vonalat tömítőanyagokkal.

A különböző felületek saját tömítőanyaggal rendelkeznek.

Ha úgy dönt, hogy a pulton lyukat vág egy mosogató számára, akkor szüksége lesz egy speciális eszközre - egy "darálóra" egy gyémánt kerékkel. Nagy gondosságra van szükség, ha ezzel az eszközzel dolgozik. Védőkesztyűt kell viselnie a kezén, és arcát speciális átlátszó maszkvédővel kell megvédenie.

ágyazza be a mosogatót a pultba

A tömítőanyag megakadályozza a nedvesség bejutását a mosogató és a pult közötti érintkezési helyekre.

Jobb ezt a szabadban csinálni, mivel a fűrészelés során sok por lesz. A sorrend és a manipulációk hasonlóak a lyukak vágásához egy forgácslapon.

téglalap alakú mosogató beépítése a munkalapba

A kivágás helyét úgy választják meg, hogy figyelembe veszik a víz csatornába vezetésének és a vízellátás csatlakoztatásának minimális távolságát.

Előző

Következő