Mosogató felszerelése süllyesztett, felületre szerelt, kőből készült munkalapba

A konyhai mosogatónak teljesen mindent el kell viselnie. Forró edények és edények, mosószerek, jeges víz és még sok más. Nagyon nehéz ilyet találni. A rozsdamentes acél mosogatót tizennyolcnak hívják. Ez a króm és nikkel százalékos aránya, amely a rozsdamentes acél részét képezi. Ez a mosogató ellenáll a korróziónak, a hőmérsékletnek, a háztartási savaknak és a mosószereknek.

A mosogatók lehetnek bevágottak vagy a fej fölött. Az elsőket a munkalapba vágják, a másodikat egyszerűen ráhelyezik a bútorokra, mint egy burkolatot.

A rezsi süllyed

A felső mosogatókat a legköltségvetésesebbnek és könnyen telepíthetőnek tartják.

Mortírozza a munkalapokat

A habarcsot közvetlenül az asztallapra telepítik, amelyhez ki kell vágnia a megfelelő lyukat

Undercounter elsüllyed

A pult alá süllyesztett mosogatók vannak a kiváló tömítés és esztétika érdekében

A lefedettség választéka kicsi. Akár tükrös, akár matt. A díszített rozsdamentes acél nagyobb vastagságban, kevesebb zajban és nagyobb tartósságban különbözik a sima acéltól. Általános szolgáltatás. Minimális karcolás garantált, ha a mosogató megfelel az országos szabványnak. Javasoljuk, hogy mágnessel ellenőrizze a vásárlás minőségét. A kiváló minőségű rozsdamentes acél nem vonzza őt. A kiváló minőségű ötvözetből készült mosogató legfeljebb ötezer rubelbe kerül. Ez az egyik olyan eset, amikor az ár megfelel a minőségnek.

Fém mosogató

A fém mosogató alkalmas a legtöbb belső térre, egyszerű és megbízható működésű, könnyen tisztítható

A porcelán kőből készült mosogató körülbelül tizenkétezer rubelbe kerül. De a porcelán kőagyag minősége mindig a szinten van. A hajlítások alakja, mérete, simasága - mindez nem ad alapvető szerepet a héj működésében. Ízlés kérdése. Megállapították, hogy a kényelem érdekében a mosogatónak legalább 25 centiméter hosszúnak kell lennie. És a mélység nem kevesebb, mint tizenöt centiméter. A mosogató kiválasztásakor alaposan meg kell vizsgálnia. A zománc legyen lapos és sima. Nem lehetnek kiemelkedések vagy mélyedések. Két lyuk legyen a keverő és a lefolyó számára.

A porcelán kőből készült mosogató tartós és robusztus, környezetbarát, sokféle színben és konfigurációban kapható, de drágább

Asztallap rajza

A betét mosogatójának felszereléséhez szükséges pult jelölésének rajza

Pult telepítési eszközök:

 • ceruza és vonalzó. lyukak jelölésére a szekrényben;
 • fúró;
 • kirakós vagy kirakós. lyuk kivágására a mosogató számára.
 • csavarhúzó készlet;
 • fogó;
 • szilikon tömítő;
 • gumikompresszor.
Telepítési módszerek

A mosogató munkalapba történő beépítésének módszerei

Öblítő mosogató felszerelése egy munkalapra

Rögzítse a betétes mosogatót a munkalapra

A beillesztett mosogató rögzítési sémája

Mielőtt behelyezné a mosdót, el kell döntenie a helyét. A telepítés megkezdéséhez mérjen négy centimétert a munkalap túlsó szélétől és hat centiméterre a munkalap tetejének szélétől. Vegyünk egy ceruzát, és jelöljük meg.

Karton üres

Kartonpapír segítségével a legpontosabb kontúrt alkalmazzuk az asztallap aljára

Ahhoz, hogy pontosan levághassa a tál rését, tegye a mosogató hátulját, és használja sablonként. Körözünk, kiderül, hogy ovális vagy kör alakú. Levesszük a tálat, ismét köröztetjük vastagabb nyomokkal. Egy újabb körvonalat készítünk egy centivel mélyebbre. Ezen az ösvényen vágtunk ki. Bármely kényelmes helyen lyukat készítünk a kirakós játék számára, anélkül, hogy túllépnénk a kontúron. Vágja ki a kört. A sima vágás érdekében egyenes fogú reszelőket használunk. Annak érdekében, hogy a fűrészelt ovális ne essen át, alulról rögzítjük hétköznapi önmetsző csavarokkal.

Kivágtunk egy fülkét a mosáshoz

Egy kirakós játék segítségével kivágtunk egy rést az asztallap elülső oldaláról

A rákokat speciális konzolokra helyezzük, amelyek a pulton lévő mosogatóhoz tapadnak. A telepítés előtt szifont és csapot tettünk a pult alá. Sokkal kényelmesebb így. A tömlőket azonnal rögzítjük a csapnál. A megbízhatóság érdekében csavarjon be még pár csavart, és folytassa. Az ovális vágásának befejezése után szétszerelhető. Ehhez jól kell tartania. A helyére telepítjük a mosogatót. A felszerelés után a vágás végét tömítőanyagokkal vonjuk be.

Vigyen fel egy réteg tömítőanyagot a munkalap (perem) szélére, hogy megvédje a fa felületét a nedvesség behatolásától és megakadályozza a fa duzzadását

Pecsétet használunk

Használhat tömítőanyagot tömítési módszerként

A jövőben, ha nedvesség kerül a mosogató alá, a munkalap nem fog megduzzadni. Csatlakoztatjuk a darut. Szifon és használat.

Mosogató rögzítése bilincsekkel

Speciális rögzítőelemekkel biztonságosan rögzítheti a mosogatót a munkalapra

A felületi mosogató beépítése a pultba lépésről lépésre

Felső mosogató

A felületre szerelhető mosogatót szabványos szélességű szekrényekbe történő beépítésre tervezték

 • Telepítünk munkalapokat, vagy megnyitunk régieket. A doboz a felső fedél nélkül marad, rögzítjük alulról és felülről.

  Összegyűjtjük a szegélykövet

  Az alváz falait önmetsző csavarok vagy fa csapok segítségével állítjuk össze

 • Fűrészelje le a felső fedelet méretre, és tegyen egy rést a jövőbeli mosogató számára a munkalapon.
 • Csíkokat készítünk, amelyek a szegélykő tetején fognak állni.

  Mosogató tartók

  Mosogatószerkezetek - L alakú lemezek, amelyeknek egyik oldalán ferdén van egy rés.

 • Tömítőanyaggal bevonunk, hogy a víz ne folyjon az élek alatt. Szereljen deszkát a mindkét oldalon hiányzó szélekre.

  Vigyen fel egy réteg tömítőanyagot

  Helyezzen egy réteg szilikon tömítőanyagot az alváz falainak felső végére

 • Ezután felszereljük a felső mosogatót. Ehhez csavarja be a rés közepén lévő csavarokat.
 • A mosogatót a szekrényre tettük.

  Felszereljük a keverőt

  Keverőt és szifont telepítünk a mosogatóra

 • A sarkokat a csavarokra tesszük, bepattintjuk. A különbség a fejtető eszköz és a záróeszköz között az, hogy a fejet nem kell csavarokkal felcsavarni. Csak tegye, nyomja meg erősen, és rögzítse a zárakat az asztallapon.
Telepítjük a mosogatót

Óvatosan szereljük fel a mosogatót, hogy ne károsítsuk a beépített szifont és keverőt, és ne érintsük meg az alkalmazott tömítőanyagot

Az elvégzett munka ellenőrzése

Csatlakoztatjuk a keverőt és a szifont a csövekhez, és ellenőrizzük az elvégzett munkát

Kőmosogató felszerelése a munkalapba

A mosogatót a munkalapba vágtuk

A mosogató sémája a pulton

A kőmosogatók nyolcvan százalékban kőből és húsz százalékban kötőanyagokból állnak. A kőbordák ellenállnak a nagy terhelésnek, nem vezetnek áramot, nincsenek kitéve agresszív anyagoknak, és biztonságosak a termékek számára. Mérjük meg a mosogató méreteit a pulton vonalzó és ceruza segítségével. Fogjuk a mosogatót, megfordítjuk, körbejárjuk.

Vázolja fel a mosogatót ceruzával

Ceruzával karikázzuk be a mosogatót, és 1,5-2 cm-rel visszahúzódva (a mosogató oldalának méretétől függően) rajzolunk egy vágási vonalat

Megmérjük a pontos méreteket. Lyukat fúrunk. Veszünk egy kirakót, felszereljük a fúrt lyukba, kivágunk egy kört. Csatlakoztatjuk a mosogatót, pontosan illeszkednie kell a vágott területhez.

Kivesszük a belsejét

Ha mindent átfűrészelt, egyszerűen eltávolíthatja az asztallap belsejét

Az éleket szilikonral bevonjuk egy építőpisztoly segítségével. Vigyen fel vastag szilikon réteget körbe. A vágás során kenje meg a szilikont ronggyal vagy kesztyűvel. A mosogatóhoz tömítőanyagot is felviszünk. Ezt követően a szekrénybe telepítjük.

Helyezzük a mosogatót a lyukba

Óvatosan fordítsa meg a mosogatót, és helyezze be a furatba, ügyelve arra, hogy ne érjen a széleihez felhasznált tömítőanyaghoz

A keverő lyukának közelebb kell lennie a falhoz. Valamiféle terhelést tettünk bele, hogy jól megnyomhassuk. Tizenkét - 20 órára hagyjuk. A felesleges szilikont eltávolítjuk. Csatlakoztatjuk a keverőt és a szifont.

Szifont szerelünk a mosogatóra

Telepítünk egy szifont és egy keverőt a mosogatóra, és csatlakoztatjuk a szifont a csatornacsőhöz

Integrált mosogató telepítése egy munkalapra

Beépített konyhai mosogató

Az integrált konyhai mosogató egyetlen kompozíciót hoz létre a konyhai pulttal, és készségeket igényel az eszközökkel való munkavégzéshez, ezért jobb, ha a drága lehetőséget szakemberekre bízzák

Az ilyen felszerelés egy darabból áll a pulttal és a mosogatóval. Magasabb követelményeket támasztanak vele szemben. Ezek az eszközök vastagabbak, mint a hagyományos készülékek, és hosszabb az élettartamuk. Ami a korábbi típusú mosogatók telepítését illeti, lyukat készítünk a szekrénybe, egyértelműen mérve a méreteket. Bármely mosogató telepítéséhez sablonokat rendelhet. Tehát kijelöljük a jövőbeni lyukat, kivágjuk. Az éles széleket vágóval távolítjuk el. Ezután a görbéket kézzel csiszolják. Polimer ragasztót alkalmazunk. Az alkalmazás után telepítse a mosogatót. Rögzített állapotban 12 órán át hagyjuk. Végül a mosogatót úgy rögzítik, hogy az aljáról gyorsan keményedő gyantával öntjük. Fontos, hogy a töltőanyag csak az oldalfalakra kerüljön. Ezután a vízszigetelés ragasztó vagy alumínium szalag segítségével történik. Távolítsa el a felesleges ragasztót, miután az öntőanyag megkeményedett. Csatlakoztassa a vizet és a csatornát.

Szifon és mosogató keverő felszerelése

Keverő és mosogató szifon felszerelése

A szennyvízcsatorna szifonnal ellátott mosogatójának szerelési rajza

A szifonoknak két fő része van: fő, kicsi. Összegyűjtik maguk között. A kicsibe műanyag anyát helyeznek. A gumitömítés be van helyezve az anya alá. A kis részt beillesztik a nagyba. Az anyát addig kell csavarni, amíg meg nem áll. De még akkor is, ha meghúzza az anyát, a nagyobbik rész kissé elmozdul. Erre azért van szükség, hogy a hullámzást kényelmes helyzetben tudjuk elérni. A nagy részben lévő csőben. Mellett, amelybe egy kis részt csavartunk. Helyezzen egy gumitömítést a második anyába. Ebbe a csőbe csavarjuk a szifon második részét, amely a mosogató és a munkalap tetejéhez lesz rögzítve. Addig csavarjuk be az anyát, amíg le nem áll, hogy a gumitömítés jól be legyen nyomva. A revízió fedelét a szifonba csavarjuk. Elakadás esetén ezt a fedelet lecsavarhatja az eltömődés megszüntetéséhez, és visszacsavarhatja a fedelet. A mosogató telepítése előtt könnyebb a szifont telepíteni, és nem fordítva. Addig forgatjuk a csavart a szifonba, amíg egy jellegzetes nyikorgás nem sikerül. Nem kell csavarni. Marad a hullám felszerelése. Ehhez először helyezze be az anyát, zárja le, helyezze be a szifonba, csavarja be teljesen. Most csatlakoztatható a csatornához a munkalapon.

Fontos, hogy a munkalapjához megfelelő keverőt válasszon. Először el kell döntenie, hogyan szeretné bekapcsolni a vizet. Forgassa el a csapot, vagy emelje fel és engedje le a kart. Mindenki kiválaszthatja a maga számára a megfelelő dizájnt. Érdemes emlékezni arra, hogy az alacsony ár és a divatos dizájn a rossz minőségű gyártás jele. Inkább vesz egy egyszerű európai darut. Vásárlásakor érdemes figyelembe venni a víz minőségét és a gáz vízmelegítő jelenlétét a házban. A csaptelepek ára a legalacsonyabbtól a legmagasabbig terjed. Minden a minőségtől függ. Kezdjük tehát a telepítést. A hideg és meleg víz ellátásához elzárjuk a csapokat. A leneket a menetes csatlakozásokra csavarjuk. Vízpépet tettünk a lenre. Ezt követően a vízcsatlakozókba csavarjuk.

Szilikon tömítőanyag használható. Ez azért történik, hogy megvédje a len rothadását. Rugalmas tömlőket rögzítünk a keverőhöz. Ketten vannak. Helyezzen egy O-gyűrűt a keverő aljára. A számára biztosított barázdában kell lennie, különben víz folyik. Csavarjuk be a menetes csapokat. Egy vagy kettő lehet belőlük a keverő készletben. Rugalmas tömlőket vezetünk át a mosogató rögzítő furatán. Ebben az esetben ellenőrizni kell, hogy az O-gyűrű elmozdult-e. Alulról rögzítjük a keverőt. Gumi tömítést tettünk fel. Nyitott csavarkulccsal szorosan húzza meg az anyákat a tömítés felett. A daru nem mozoghat. Csatlakoztatjuk a hajlékony vízellátó tömlőt a vízaljzatokhoz. Fontos, hogy a tömlők ne csavarodjanak vagy hajlítsanak meg a telepítés során. Mindezen lépések után ellenőrizzük az új berendezések működését. Megnyitjuk a vizet, és ellenőrizzük a szivárgást.

Előző

Következő