Nyitott polcok a konyhákhoz és a gyártáshoz szükséges anyagokhoz

Nem titok, hogy gyakran egy lakásban vagy házban található konyha a legkedveltebb és leghangulatosabb sarok. A háziasszonyok nagy figyelmet fordítanak a berendezésre és a konyhai felszerelésekre. Végül is mindennek harmonikusnak, átgondoltnak, kényelmesnek és működőképesnek kell lennie. Szerencsére a konyhabútorok, készülékek és mindenféle eszközválasztás a szaküzletekben manapság óriási és képes kielégíteni a legigényesebb, legkifinomultabb vagy nem szabványos igényeket. Ami pedig készen nem található, az megrendelésre vagy kézzel készül, beleértve a konyhai polcokat is.

Hangulatos konyha

Hangulatos konyha kényelmes és praktikus bútorokkal és gyönyörű dekorációval

Szekrények vagy polcok?

Kihúzható polcok a konyhához

A konyhához kihúzható polcok a padlószekrényekben helyezkednek el, és helyet jelentenek a fűszerek, ömlesztett termékek vagy háztartási vegyszerek tárolására

A konyhabútor, mint a konyhai eszközök, soha nem elég. De felmerül a kérdés: mi a kényelmesebb és funkcionálisabb, mint a szekrények vagy a konyhai polcok. Ésszerűbb, ha a munkafal alját belső polcokkal vagy fiókokkal ellátott talapzattal látják el. Az ilyen konyhabútor nagyon praktikus és tágas, és remekül mutat a konyha belsejében. Kényelmes a terjedelmes konyhai eszközöket padlószekrényekbe hajtani, a szeméthez és a hulladékhoz tartozó edényeket felszerelni, a zöldséges táskákat tárolni.

Nyitott és zárt polcok kombinációja

Nyitott és zárt polcok kombinációja a konyha belsejében

A függő konyhaszekrények biztonságosan cserélhetők nyitott vagy zárt polcokra, jó mindhárom típust kombinálni. Meg kell jegyezni, hogy a konyhában a nyitott polcok könnyebbek és nem zavarják a teret. Ez különösen értékes kis konyhákban vagy stúdió apartmanokban.

Nyitott polcok

A nyitott konyhai polcokat ott lehet használni, ahol legalább van egy kis szabad hely

A padlóállványok egy része nyitott polcok felszerelésével is adományozható. Igaz, hogy magukat a polcokat is masszívabbá és vastagabbá kell tenni, mint a csuklós, mert a hatalmas konyhai eszközöket és készülékeket mindig lent tárolják: facsaró, húsdaráló, különféle kapacitású edények és serpenyők.

A konyha nyitott polcainak elhelyezkedése nagyon változatos lehet. Remekül mutatnak a hagyományos fali szekrények között vagy oldalról. A szekrények alatt vagy felett kis nyitott polcok fognak elférni. Helyezhetők például virágcserepek, csészék, poharak vagy edények cukorral, sóval, fűszerekkel, evőeszközökkel.

Függő polcok

A függesztett polcok érdekes lehetőségek a belső terek számára, amelyeket nem korlátoz egy kis terület

A konyhaasztal felett elhelyezkedő, nyitott fa polcok a szoba kiegészítő dekorációjaként, valamint egy teljesen praktikus dologként használhatók, ha virággal ellátott vázákat, illatos gyertyákat vagy kereteket helyeznek el, amelyeken az összes családtag fényképe található. Az ilyen tervek előnyösnek tűnnek a konyha belsejében.

A fából készült csuklós konyhapolcok klasszikus stílusban, modern stílusban, vidéken, Provence-ban készült belső terek számára alkalmasak

Konyha belső stílusa

Konyhai polcok a belső térben

A konyhai polcok érdekes dekorációt jelenthetnek

Számos stílus létezik, amelyekben nyitott polcokkal felszerelheti a konyhát: minimalizmus, skandináv stílus, hi-tech, retro vagy klasszikus - mindez a háziasszony kívánságaitól függ. Minden konyhai stílusnak megvan a maga anyaga, színe, alakja.

A bézs színek túlsúlya

A bézs és pasztell színek túlsúlya a provence-i konyhában

Például a skandináv stílus kiválasztásakor a függesztett polcokat természetes anyagokból, fából, kőből kell készíteni (különös figyelmet kell fordítani a rögzítésekre és a hely megválasztására, a szerkezetek meglehetősen nehézek). A színvilágot illetően bézs, világosszürke, világoskék, világoszöld, világosbarna színt kell választania, mivel ez a stílus a ház melegségének és kényelmének fenntartására irányul. Ez a színek és anyagok kombinációja minden bizonnyal exkluzív megoldássá válik a konyha belsejében.

Világos fa polcok

A láthatatlan lámpák világos fa polcai kiegészítik a skandináv belső teret

A csúcstechnika vagy a minimalizmus modern stílus, és az ezekben használt anyagok jobban tükrözik a modern valóságot. Műanyag, fém, üveg, sok derékszög és vonal, a fekete és a fehér kombinációja élénk színű részekkel tarkítva illik a legjobban ezekhez a stílusokhoz. Világítást is használhat szekrények és nyitott polcok felakasztására, ezáltal a konyha modernebb és praktikusabb lesz. A függesztett üvegpolcok különösen lenyűgözőek lesznek, legyen az teljesen átlátszó vagy matt üveg. Az ilyen polcok a konyha belsejében frissnek és lakonikusnak tűnnek.

Nyitott polcok a dekorációhoz

A nyitott polcok inkább dekorációs tárgyak, mint funkcionális bútorok egy csúcstechnológiás konyhában

Egy pont: az üveg nyitott polcoknak megbízhatónak kell lenniük. Ezért nem ésszerű 6–8 mm-nél kisebb poharat venni, jelentős a kockázata annak, hogy a polcok megrepednek az elhelyezett tárgyak súlya alatt.

Üvegpolcok a konyhában

Nyitott típusú üvegpolcok a konyhában

A nyitott polcokon kívül a falba épített tartókon is lehetnek polcok. Egy ilyen lépés segít helyet megtakarítani a konyhában, és a szobát a lehető legépítőbbé teszi. Ezek a polcok általában gipszkartonból készülnek. Jól néznek ki, működőképesek, nagy súlyt bírnak. A fő tervezési hátrány az álló telepítés. Elég problémás az ilyen konyhai polcokat fájdalommentesen szétszerelni, és a következő nagyjavításig kell használniuk.

Könnyű és kényelmes polcok

Könnyű és kényelmes műanyag polcok a konyhához

A műanyag konyhai polcok könnyűek, mobilak, könnyen fel- és leszerelhetők. De érdemes megjegyezni, hogy a műanyag nem elég erős anyag, és nem alkalmas nehéz konyhai eszközök felszerelésére. Bölcsebb, ha az ilyen konyhai polcokra kis darabokat vagy ugyanabból a műanyagból készült edényeket helyez el, mivel a választással nem lesz probléma. Ma a kiváló minőségű műanyag konyhai eszközök semmiképpen sem alacsonyabbak a porcelán vagy cserépedényeknél, valamint az üvegnél.

Különösen érdekes részlet a konyha belsejében kicsi, fából készült csuklós polcok lesznek, tökéletesek fűszerek, fűszerek, teák vagy kávébabok tárolására, hihetetlenül aranyosnak és kifinomultnak fog tűnni, az ilyen kialakítások jellemzőek az olasz vagy az angol konyhára.

Manapság nagyon divatos lett a konyhai polcokat receptkönyvekkel megtömni, ezzel időt és helyet megtakarítva. A háziasszonynak minden kéznél van, és nagyon egyszerű és egyszerű a konyhából való kilépés nélkül megszerezni a szükséges tárgyat.

Könyvek és virágok a polcokon

Könyvek és virágok a skandináv konyha polcain

Anyagok konyhai polcokhoz

A konyhai polcok nemcsak méretükben, színükben, hanem anyagukban is különböznek egymástól. Mint fent említettük, ez lehet.

 1. Faipari. Tökéletes választás a konyhához. Természetes anyag, környezetbarát, lélegző, hipoallergén, elég tartós és könnyen kezelhető. Szüksége van egy további nedvességálló bevonatra, amelyet úgy terveztek, hogy meghosszabbítsa az eltarthatóságot és megkönnyítse a karbantartást. Ez a védőbevonat lehet fa lakk vagy olajfesték.

  Fa polcok

  Fa polcok - megfizethető és praktikus megoldás

 2. Forgácslemez vagy farostlemez. Minőségét tekintve kissé elmarad a fától, de meglehetősen vonzó és funkcionális is. A konyhai kivitel megbízható és könnyen tisztítható.

  Forgácslap polcok

  A forgácslap polcai sokkal olcsóbbak, mint a természetes társaik, és kevésbé "szeszélyesek" a mindennapi életben

 3. Üveg. Jobb edzett megerősítettet használni, akkor nem lesz probléma a nyitott polcokkal és a töltéssel. És természetesen figyeljen a vastagságára. A 6–8 mm-nél kisebb vékony üveg nem megfelelő és nem praktikus, valamint nem biztonságos. Megrepedhet. Az üvegpolcot nem szabad a kályha vagy a sütő közelében felakasztani.

  Üvegpolcok

  Az üvegpolcok a legjobban illeszkednek a modern enteriőrbe, kiemelve a ház tulajdonosainak kifinomultságát és eleganciáját

 4. Egy szikla. Elég terjedelmes és masszív anyag. Óvatosan akassza fel a szerkezeteket, és nagyon figyeljen a rögzítőkre. Bölcsebb, ha a konyha tartófalára szereli, mint a falakra, és nem próbálja meg az ilyen polcokat a mennyezetig emelni, közelebb a padlóhoz lesznek az a hely.

  Kő polcok

  A kőpolcok stílusos és ritka lehetőségek, amelyeknek illeszkedniük kell a szoba általános kialakításához

 5. Gipszkarton. Helyhez kötött konyhabelső kialakítása hosszú ideig. Alkalmas a klasszikusok és a konzervativizmus szerelmeseinek. Ezek angol gyarmati stílusú konyhák. Ahhoz, hogy a konyhai polcok hosszú ideig szolgálhassanak, a bevonatnak nedvességállónak kell lennie.

  Gipszkarton polcok

  Különféle lehetőségek gipszkarton polcokhoz

 6. Műanyag. Könnyű, mobil anyag. Utánozhatja a fát, a követ, az üveget és akár a tükrös felületeket is. A polcokat nem szabad lógatni egy gáztűzhely felett és fűtőberendezések közelében. Ne terhelje túl. Ne feledje, hogy az olcsó műanyag könnyen megváltoztatja a színét, különösen a fehér az idő múlásával sárgássá válik, ami rontja a konyha teljes belső megjelenését. A bordázott műanyag könnyen piszkos, de nehezen tisztítható.

  Műanyag polcok

  A műanyag konyhai polcok modern belső terek számára alkalmasak

 7. Fém. Megfelelően új és nem minden értékelt anyag. Az ilyen nyitott polcok ellenállnak a jelentős terheléseknek, nem félnek sem a magas hőmérséklettől, sem a nedvességtől, és könnyen tisztíthatók. Könnyen tisztítható a zsírtól és a koromtól. A polcok nem igényelnek további díszítést és befejezést. Az egyedi nyitott polcokból érdekes minták készíthetők exkluzív konyhabelső kialakításához.

  Fém polcok

  A konyha fém polcai díszítik majd a high-tech stílust

 8. A belső térben megengedett egy anyag vagy kettő kombinációja, szélsőséges esetben három típus. Például maga a polc lehet fa vagy üveg, és a szerelvények lehetnek fémek. Az üveg konyhai polcok kombinálhatók fémből vagy fából. A kőpolcokat általában önállóan használják, csak minimális faanyagot szabad hozzáadni. A gipszkarton megfelelő műanyaggal vagy üveggel. Az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni a konyhai szett stílusának általános irányát és a belső tér egészét. Sok minden nem mindig azt jelenti, hogy szükséges. A konyhát nem szabad túlterhelni.

Konyhai polcokat magunk készítünk

A konyha nyitott polcai megvásárolhatók az üzletben, megvásárolhatók az interneten keresztül, vagy megteheti saját maga.

Rajz polcszekrényhez

Méretrajz egy szekrényhez két munkapolccal és két fiókkal

A konyhában nyitott polcok fából saját kezűleg akár nem szakemberek is készülhetnek, vagy műanyagból. A munkavégzéshez a következő anyagokkal és eszközökkel kell rendelkeznie.

 1. Rulett, papírlap, egyszerű ceruza, vonalzó.
 2. Fémfűrész vagy kirakós játék, fém sarok a rögzítőkhöz, fúró vagy csavarhúzó, csavarok vagy csavarok, csiszolópapír.
 3. Folt (szárító olaj), vízálló fa lakk, két vagy két ecset.

A munka szakaszai.

 1. Először is érdemes eldönteni, hogy a konyhában melyik helyen lesz a polc és azok teljes száma. Mérőszalag gondosan méri a tervezett termék hosszát és szélességét. A méretek papíron vannak rögzítve. Ezután ceruzával közvetlenül a táblára jelölik, a felesleget fémfűrésszel (kirakós játék) távolítják el. A fűrész vágásának helyét és a leendő polc sarkait gondosan megtisztítják csiszolópapírral, simaaknak kell lenniük, érdesség és sorja nélkül.

  Vágjon ki üres helyeket

  Üreseket kivágunk és feldolgozunk

 2. A polc blankot folt borítja, ha sötét polcra van szükség, vagy szárító olajjal, a fa természetes színének és mintázatának megőrzése érdekében, két rétegben. Hagyja alaposan megszáradni. Folt hiányában használjon orvosi jód vagy fucorcin oldatot.

  Foltot vagy szárító olajat takarunk be

  Foltot vagy szárító olajat bevonunk, majd festünk vagy lakkozunk

 3. Amikor az alapréteg megszáradt, fedje le a munkadarabot nedvességálló hatású fa lakkal, ami fontos. A konyhabútorokat tisztán kell tartani, és megfelelő bevonat nélkül nehéz megtenni. A gyakori nedves tisztítás károsíthatja és lerövidítheti az eltarthatóságot, ha nincs bevonat. Szárítás után az első lakkréteget csiszolja finom csiszolópapírral, és a második réteget vigye fel.

  A keret összeszerelése

  A konyhai polc vázának összeszerelése

 4. Miután a szerkezet mindkét szélétől néhány centiméterrel visszahúzódott, jelölje meg a sarkok rögzítésének helyeit. Csavarja rá a fém sarkokat. A polc készen áll. Önmetsző csavarok és fúró segítségével akassza fel a falra a választott helyre. Ellenőrizze a rögzítők szilárdságát, és csak ezután rendezze el a szükséges elemeket.

  Adjon hozzá kötőelemeket

  A polc összeszerelése, kötőelemek hozzáadása

Kívánt esetben a polc külső széle díszíthető vagy tisztán hagyható. A dekorációt olajfestékkel alkalmazzák, vagy speciális égővel égetik el.

Kész polc

Kész polc, kézzel készített, a konyha belsejében

Célszerű megtagadni a volumetrikus dekorációt. Az ilyen felülepedett zsírt meglehetősen nehéz lesz eltávolítani, és a konyhai polcok végül hanyag megjelenést kapnak. Mi fogja befolyásolni a konyha teljes belső megjelenését.

Előző

Következő