Fiókok a konyhai fajtákhoz és a népszerű rendszerekhez

A funkcionális bútorok nagyban megkönnyíthetik a főzési folyamatot. Különböző kosarak, polcok teszik gyorsabbá és könnyebbé. A konyha fiókjai a háziasszony valódi segítői lesznek.

Kihúzható rendszerek konyhabútorokhoz

Az egyik modern tervezési megoldás a konyhabútorok kihúzható rendszere

Velük nem kell állandóan mély szekrényekben turkálni. Az ilyen tantárgyak lehetőségei messze túlmutatnak a hagyományos megértésen. Ebben a kiadványban részletesen megvizsgáljuk a visszahúzható rendszerek jellemzőit, típusait, előnyeit.

Behúzható rendszerek

A kihúzható rendszerek nagyszerű módja a munkaterület optimalizálásának

Az ilyen bútorok elrendezése?

Kihúzható konyhaszekrények

A kihúzható konyhaszekrények sokfunkciós és sokoldalú termékek, amelyek sok helyet takarítanak meg.

A konyhabútorok fő követelménye a dolgokhoz való szabad hozzáférés. Ez a szám a konyhai fiókok esetében a legmagasabb. A falra szerelhető szekrények helyet takarítanak meg. Azonban egy ilyen konyhaszekrény túlsó sarkából valamit beszerezni széklet használata nélkül problematikus. A fiókok ebben a tekintetben funkcionálisabbak. Kéznél vannak, mindig teljesen láthatók. Valami elvesztése bennük problematikus.

Konyhai eszközök fiókos elhelyezése

A konyhai eszközök elhelyezésének legkényelmesebb módja a fiókokban való elrendezés.

A modern kihúzható rendszerek funkcionális szerkezetek, amelyeket a padlón álló, fali szekrényekbe helyeznek el. A konyhabútorokban használt közös anyagokból készülnek. Fém, műanyag, fa, műfa táblák használhatók. A fiókok speciális vezetők mentén mozognak. Gondos gondozást igényelnek. A vezetők elsőként buknak meg a hosszú távú működés során.

Behúzható szerkezetek a konyhában

A funkcionális konyhák kihúzható szerkezetek felhasználásával a lehető legnagyobb helyet használják fel

A tárolási rendszerek különböző méretekkel és célokkal rendelkezhetnek. Különleges tervek vannak a palackokra, kenyérre, edényekre és egyéb háztartási cikkekre. Nem sok helyet foglalnak el. A speciális felépítésnek köszönhetően jelentősen növelhetik a szekrények kapacitását.

A fiókok egyidejű kinyitása

A legfunkcionálisabb szerkezetek azok a nyitáskor, amelyeknél az összes belső fiók egyidejűleg kinyúlik

A konyhai rendszerek változatai

Görgős vezetők

Fiók a görgős vezetőkön

Teleszkópos vezetők

Teleszkópos csúszdák konyhai fiókokhoz

A konyhabútor vásárlása előtt fontos megismerkednie a meglévő típusaival. Manapság a visszahúzható rendszerek különböző osztályozási kritériumok szerint több típusra vannak felosztva. Tekintsük részletesebben a szakaszok típusait táblázatos formában.

Osztályozási attribútum Fajták Jellemzők:
Útmutató típusa Henger Kis szerkezetek felszerelésére alkalmas: evőeszközökhöz, fűszerekhez és egyéb apróságokhoz. A görgős vezetőket gyakran használják az irodai íróasztalok gyártásához.
Teleszkópos Nagy szekrényekbe telepítve. A teleszkópos vezetők problémamentesen képesek ellenállni a jelentős terhelésnek. Az ilyen fiókokban edényeket, edényeket, palackokat tárolhat.
Célja Termékek, edények tárolása Ezek szokásos dobozok, kosarak. Fűszereket, olajpalackokat, készülékeket, konyhai eszközöket tárolnak.
Tábla A visszahúzható lapot általában a munkalap alá telepítik. Segít növelni a munkafelület méretét, összecsukva nem foglal helyet. A tábla emellett speciális konténerrel van ellátva. Kényelmes apróra vágott zöldségeket tárolni benne.
Kisasztal A kis helyiségekben nincs lehetőség a szabványos fejhallgatók, nagy munkafelületek felszerelésére. A rejtett asztal lesz a legjobb megoldás. Telepíthető munkalapra.
Tervezési jellemzők "Körhinta" Ez egy sarokbútor rész. A "körhinta" az ajtóhoz, az oldalfalhoz van rögzítve. Kinyitáskor teljesen kijön. Bármilyen konyhai eszközt tárolhat benne.
Vízszintes Evőeszközök, fűszerek, zöldségek, gyümölcsök tárolására szolgál.
Függőleges A konyhába telepítve edények, palackok elhelyezésére.
Kihúzható étkezőasztal

Egy ilyen étkezőasztal csak a kis konyhák istene.

Behúzható tábla

A behúzható deszka helyet takarít meg a konyhában és a takarítási időt

Körhinta rendszer

A "körhinta" rendszer szokatlannak tűnik, és lehetővé teszi a sarok felső szekrényének funkcionális kihasználását

Előnyök hátrányok

Helyes kialakítás kosarakkal

A helyes kialakítás belső és külső kosarakat tartalmaz, hogy a lehető legnagyobb hozzáférést biztosítsák minden szükségeshez

Mint minden más bútor, a konyhai fiókoknak is vannak pozitív és negatív tulajdonságai. A pozitív tulajdonságok közül meg kell jegyezni:

 • Teljes hozzáférés biztosítása az elemekhez. Egy közönséges csuklós polc nem nyújt ilyen cselekvési szabadságot.

  Funkcionális fiókok

  A sarokszekrények teljes kihasználásához telepíthet ilyen funkcionális fiókokat

 • A konyha funkcionalitásának bővítése. A rendszer használatával megszervezhet egy mini-pincét. Különféle zöldségeket, gyümölcsöket, bort, üreseket tárol.

  Kényelmes tároló kosarak zöldségekhez és gyümölcsökhöz

  Kényelmes zöldségeket és gyümölcsöket kosarakban tárolni - a levegő hozzáférése miatt hosszabb ideig frissek maradnak és mindig kéznél vannak

 • Helytakarékosság. Ezek a rendszerek sokkal praktikusabbak, tágasabbak, mint a szokásos bútorok. Rengeteg dologra, edényre, kiegészítőkre lesz szükség. Ez lehetővé teszi a hely felszabadítását más célokra.

  A dobozok gyorsan és egyszerűen megtalálhatók

  A tételek intelligens elhelyezésének köszönhetően a fiókokban gyorsan és egyszerűen megtalálhat mindent, amire szüksége van

 • Viszonylag alacsony ár. A funkcionális fiókok nem sokkal drágábbak, mint a hagyományosak. Bármely átlagos család megengedheti magának, hogy megvásárolja őket.

  Kényelmes és funkcionális fazekas fiók

  Kényelmes és funkcionális fazekas fiók, amely bármilyen áron elérhető a konyhák számára

 • A kényelmes munkahely megszervezésének lehetősége. A háziasszonyok elegendő időt töltenek a konyhában. Az ételek elkészítésekor fontos, hogy az összes szükséges edény kéznél legyen. A konyhai fiókok segítenek a munkaterület megfelelő megszervezésében.

  Jól megtervezett konyhabútor

  A kompetensen tervezett konyhabútorok minimális helyet foglalnak el, és lehetővé teszik a háziasszony számára, hogy mindent kéznél tartson, amire szüksége van

A bútorok komoly hátránya a tervezés bonyolultsága. A vezetők, szerelvények gyakran eltörhetnek. Különösen gondatlan hozzáállással gyorsan megbuknak. A tárgyakhoz való helyes hozzáállás segít elkerülni a gyakori meghibásodásokat. Próbáljon óvatosan becsukni és kinyitni a fiókokat. Nem szabad megfeledkezni a szerelvények gondozásáról, a kopott alkatrészek időszakos cseréjének szükségességéről sem.

Fiókok és állványok

Konyha funkcionális fiókokkal és polcokkal

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Hasznos palacktartó

Egy ilyen rendszer nagyon kevés helyet foglal el, de sok hasznos apróságot tesz lehetővé a konyhában.

Egy jó, tágas kihúzórendszer évekig tarthat. A háztulajdonosok fő feladata az áruk helyes megválasztása, időben történő gondozása. Egy ilyen terv dobozainak kiválasztásakor figyelembe kell venni a kritériumokat.

 • Konyha elrendezése. Helyesen kell elhelyeznie a szekrényeket. Nem szabad beavatkozniuk egymás nyitásába. Ha a hely korlátozott, érdemes lehet csak néhány terméket vásárolni. Más igények esetén jobb polcokat telepíteni.

  Kényelmes fiókok

  Kényelmes fiókok a konyhaszigeten

 • Célja. Ne vásároljon konyhabútorokat anélkül, hogy eldöntené, mit fog pontosan tárolni benne. Ne töltse be teljesen a rekeszeket. Csak az alapvető dolgokat tárolja bennük. A ritkán használt készülékek, eszközök elrejthetők más szekrényekbe.

  A dobozok nagy része szakaszokra oszlik

  A legtöbb fiók szekciókra oszlik, ami lehetővé teszi számukra a legkülönfélébb tárgyak tárolására

 • A szerelvények minősége. A hardver a leggyengébb pont. Elég gyorsan lebomlik, ha rossz minőségű anyagból készül. Nem lehet spórolni az útmutatókon. Tartós, rozsdamentes acélból készült hardvereket vásároljon. A fém vastagságának legalább egy milliméternek kell lennie.

  Fiókos szerelvények

  A különböző fiókvezetőknek megvan a saját élettartamuk

 • A vezetők megfelelően működnek. A fiókoknak simán, csendesen kell mozogniuk. Ezt csak személyesen ellenőrizheti. A legkisebb csikorgásoknak, pattanásoknak is figyelmeztetniük kell. Értékelnie kell a szakaszok egyenletességét is. A torzulások a pótalkatrészek gyors kopásához vezetnek, rontják a termék megjelenését.

  Labdavezetők

  A golyós vezetők sokkal nagyobb súlyt hordoznak, mint a hengerek

 • A gyártáshoz felhasznált anyag. A dobozok szerkezetének erősnek és tartósnak kell lennie. A gyártáshoz általában MDF-t, forgácslapot használnak. Ritkábban természetes fa. A legjobb fa a természetes fa. Kérjük, vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy a felülete sima. Minden zsetonnak, karcolódásnak figyelmeztetnie kell.
Forgácslemez és MDF

Forgácslap és MDF konyhabútorhoz

Fából készült fiókok

A konyhába beépített fa fiókok

Előző

Következő