Számítógépes szék javítási tippek és utasítások

A számítógépes szék a modern ember munkahelyének szerves attribútuma, amely nélkül nehéz elképzelni egy irodát vagy irodát.

Számítógépes szék otthoni és irodai

Az irodai székek könnyűek, manőverezhetőek és kényelmesek az irodában vagy otthon végzett hosszabb munkához

A számítógépes szék kényelmét ergonómikus és funkcionális formájában fejezi ki, bármilyen testtípusú, magasságú vagy súlyú ember számára alkalmas. Mindez annak köszönhető, hogy egyedülálló módon állíthatja be a háttámla magasságát vagy szintjét egy adott felhasználó igényeihez, amiért az egyes székek szerkezetébe beépített gázemelő felelős.

A gázemelő meghibásodásának jelei

A gázemelő meghibásodásának fő tünetei

Ugyanez a rész azonban sérülékeny hely is, amelynek lebontása használhatatlanná teszi az ülés teljes funkcionalitását.

Irodai szék javítása

Az irodai székek kényelmes és funkcionális bútorok, de néha javítást igényelnek

Számítógépes szék javítása otthon

Számítógépes szék részletei

A számítógép székének részei, amelyeket esetleg cserére vagy javításra szorulnak

Irodai szék elrendezése

Irodai szék elrendezése

Ha a számítógép székének meghibásodása van, meg kell derítenie, hogy melyik alkatrész javításra szorul. A törés egyik leggyakoribb oka a gázemelés, mint a kopásra leginkább érzékeny rész.

Házi javítás

A házi javítások nem állítják vissza az irodai szék teljes funkcionalitását

A törött gázemelő törés kétféleképpen javítható. Az első lehetőség a hibás alkatrész cseréje egy újra, függetlenül attól, hogy melyik, egy egész székről vagy boltban vásárolt.

Gázemelő székek

A szék gázemelőjét vagy emelőszerkezetét az irodai szék magasságának beállítására tervezték

Ezt a módszert drágának lehet tekinteni, mivel egy teljes gázemelő beszerzésére lesz szükség. A cseréhez a következő eszközkészletre van szükség:

 1. asztalos kalapács;
 2. fogó;
 3. legalább 10 mm átmérőjű csavar;
 4. csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 5. műszaki kenőanyag.
Eszközök javításhoz

Javító szerszámkészlet

A számítógép széktagjának cseréjéhez kövesse a részletes utasításokat:

 • Kiszereljük a kerekeket, és szétszereljük az ülés háttámláját, amelyhez fordítjuk a széket, és lecsavarjuk a szükséges csavarokat a szék aljáról. Erre a szétszerelés későbbi kényelme érdekében van szükség, a karfákat is el kell távolítani, ha vannak ilyenek.
  Csavarja le az ülést

  Phillips csavarhúzóval csavarja ki 4 csavart

  Székülés

  Vegye le az ülést a szék mechanizmusáról

  Elnöki mechanizmus

  Leválasztott szék mechanizmus

 • Anélkül, hogy megfordítanánk, levesszük magát az ülést, amelyhez kicsavarjuk a négy rögzítőcsavart, és elmozdítjuk a láb védőburkolatát. Kiütjük a gázemelőt a mechanizmusból, amelyhez csavart és kalapácsot használunk, ha a lengőszerkezet nem választ el, akkor hozzáadhat műszaki kenőanyagot.

  A gázemelő szétszerelése

  Folytatjuk a gázemelő szétszerelését

 • Ugyanezt tesszük a kereszttel is, de itt szükség lehet fogóra, mivel a csavar nem biztos, hogy elég. Erősen ütögesse meg az éleit, és vigyázzon, ne érje a középső gázkamrát, mert a károsodás végzetes lehet. Ne feledje, hogy az idő múlásával a rögzítő eltömődhet és rosszul leválhat, ebben az esetben műszaki zsírt használjon a kötésnél.
 • A legnehezebb dolognak vége, marad a szék támlájának összeszerelése. Minden műveletet fordított sorrendben hajtunk végre: az üléstámlát a lengő mechanizmushoz csavarjuk, ne felejtsük el ellenőrizni mindkét rész elülső oldalának megfelelőségét. A kerekek cseréjével szerelje össze a keresztet, és helyezze be az új gázemelőt az alsó oldalával a megfelelő furatba.
  Új gázemelő

  Új gázemelő a törött pótlására

  Visszaadjuk a keresztet

  A keresztet a helyére tenni

 • Helyezze fel a védőburkolatot és szerelje felülről az ülést (ne felejtse el levenni a védősapkát), most leülhet a székre, és ellenőrizheti az új gázemelő működését és a gombot, amely megnyomja a gombját.

  Összeszerelt szék

  Összeszerelt szék felújítás után

A második módszer olcsóbb, abban áll, hogy a gázemelőt egy helyzetben rögzítik. Ez a módszer azonban kiküszöböli a szék magasságának beállításának lehetőségét, de ha ugyanolyan magasságra van szüksége, akkor egészen alkalmas. Szükséged lesz:

 1. csavarhúzó;
 2. cső, gumitömlő vagy alátétkészlet, attól függően, hogy mi van a kezedben;
 3. rongy az olaj nyomainak eltávolítására.

A javítás megkezdése előtt fontos megbizonyosodni arról, hogy nincs-e gáz a gázemelőben, és hogy a gázkamra szabadon mozog-e felfelé és lefelé, vagyis ha laza a magasságállító kar. Csak ezután kövesse az utasításokat.

A korábban bemutatott utasításoknak megfelelően eltávolítjuk a széket a lengőmechanizmussal együtt, így a keresztrész elhagyható.

Ütővel leütjük a keresztet a székről, a lehető legközelebb kell ütni a közepéhez, felváltva a pneumatikus patron különböző oldalairól

Felfordítjuk, és középen meglátjuk a reteszt, eltávolítjuk, majd kivesszük az olajjal borított alátéteket. Ezt követően kihúzhatja a külső burkolatot, amelyből az emelőrúd kilóg, és amelyre a gumi lengéscsillapító, a tolóalátét, a csapágy és a második tolóalátét van rögzítve.

Óvatosan távolítsa el a retesz alátétet

Távolítsa el az acél retesz alátétet

Távolítsa el az üveget

Eltávolítjuk az üveget, majd minden mást a tengelyről - egy rugalmas szalagot, alátéteket és egy csapágyat

Ezután kiválasztjuk az ellátást, amelyet rögzítünk az emelőrúdra, ezáltal rögzítve a szék magasságát egy bizonyos szinten. Bármilyen anyagot használhat a PVC csövektől a tömlőig és az alátétekig anyákkal, a lényeg az, hogy szabadon illeszkedjen a szárra.

Készítünk egy szükséges hosszúságú csövet

A szükséges hosszúságú csövet készítjük, amelynek belső átmérője nem kisebb, mint a tengely átmérője

Mérje meg a tömlő szükséges hosszát, és rögzítse egy csappantyúval, majd csavarja rá a tolóalátétet, a csapágyat, a második alátétet és helyezze vissza a szerkezetet a gázemelő házba.

A kapott csövet a tengelyre tesszük

A kapott csövet ráhelyezzük a tengelyre, majd egy rugalmas szalagot (ha még él) és alátéteket egy csapággyal

Szerelje vissza a gázemelőt a külső alátétek és retesz felszerelésével. A szék készen áll.

Tesszük a kereszttartót

Helyezzük a keresztet, és a kerekek felszerelésével befejezzük az összeszerelést

A keresztrész cseréje

Keresztmetszet műanyag borítással

Úgy néz ki, mint egy fém kereszt, amelynek alján műanyag borítások vannak

Külön eset a keresztelem törése. Bár ez az alkatrész különösen tartós anyagokból készül, törése lehetséges, különösen, ha műanyagból készül.

Keresztek típusai

A kereszttartók típusai: műanyag, alumínium, fém, fatáblákkal

Szerencsére meglehetősen egyszerű ezt a részt kicserélni egy újra. Szükséged lesz:

 1. új kereszttartó;
 2. egy kalapács;
 3. fogó.

A cseréhez kövesse az utasításokat: fordítsa hátra a számítógép székét, vegye le a kerekeket a tartókról. Vegyünk egy fogót, és körkörös mozdulatokkal üssük ki a gázemelőt, és élesen végezzünk pontos ütéseket.

A műanyag keresztrész eltávolításához

A műanyag keresztrész eltávolításához a gázemelőből meg kell kapaszkodni a gázemelőben, és felülről könnyedén meg kell koppintani a keresztdarabot a csatlakozási pont körül.

A keresztrész levétele után illessze be a kerekeket az újra, és helyezze be a szék második részét a lyukba. Nem kell aggódnia az összeférhetetlenség miatt, mivel a benzinemelő tartó minden irodai székre szabványosítva van.

Távtartót használunk

A gázemelő kiütéséhez a keresztből jobb, ha megfelelő méretű távtartót használ. hogy megakadályozzák a gázemelő középső részébe történő ütéseket

Így bármilyen széket megjavíthat saját erőfeszítéseivel, új szék költséges megvásárlása nélkül.

Előző

Következő