DIY függő szék otthoni vagy nyári házhoz

A ház kényelme, kényelme, nyugalma nagyban függ a bútoroktól. A választásra a legszigorúbb követelményeket támasztják. A bútoroknak kényelmesnek, biztonságosnak és megbízhatónak kell lenniük. Emellett a termékek megjelenése, stílusa is óriási szerepet játszik. A fogyasztók előnyben részesítik azokat az eredeti termékeket, amelyek nem hasonlítanak másokra. A ház legkülönlegesebb tárgya egy függő szék lehet.

Függő szék

Félgömbös függesztett szék

Korunkban ez a legnépszerűbb formatervezési irányzat, bár ilyen karosszék először a múlt század ötvenes éveiben jelent meg. Elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik: rosszullétet okoz, nyugtatja az idegrendszert. A tervezésben betöltött szerepét pedig aligha lehet túlértékelni! Ebben a cikkben megvizsgáljuk az ilyen bútorok improvizált, rendelkezésre álló anyagokból történő elkészítésének részletes utasításait.

Lógó rattan szék

Gyönyörű lógó rattan szék készíthető kézzel

A barkácsolás előnyei

Fotel állva

Felfüggesztett szék stabil alapon

Könnyű ringatás, stílusos kialakítás, rendkívüli megjelenés - mindezek a vitatható székek vitathatatlan előnyei. Főleg magánháznak szánják őket. Vannak azonban kifejezetten lakásokhoz készült modellek. A boltban az ilyen bútorok nem olcsók. Ha a vásárlás túl drága, megteheti saját maga. Ennek a megoldásnak számos előnye van.

 • Költségmegtakarítás. A bolti ár nagy részét helyiségbérlésre, márka díjakra, a személyzet fizetésére fordítják. A termék költsége kicsi. Miért kell túlfizetni? Saját gyártáshoz improvizált, olcsó anyagokra lesz szükség. Megtakarítás akár 90%.
 • Könnyű munka. A függő szék gyártási folyamata meglehetősen egyszerű. Bárki képes kezelni ezt a munkát. A legfontosabb a vágy, egy kis szabadidő. Az eredményesség a pontosságtól és a felelősségtől is függ. A munka során gondosan kövesse a lépésről lépésre történő utasításokat.
 • Több ok a büszkeségre. A saját készítésű bútorok a ház tulajdonosának büszkeségének különleges okai lesznek. Nem minden ember dicsekedhet ilyen hamisítványokkal. Ha vendégeket hív be a házba, meglepheti őket tervezőtehetségével.
 • Egyedülálló kialakítás. Elegem van a szokásos bútorokból, az eredeti szerzői bútorok sok pénzbe kerülnek. Ebben az esetben nincs jobb, mint egy függő széket saját kezűleg készíteni. Kialakítása, megjelenése, alakja csak a képzeletének repülésétől függ. Az ilyen bútorok rendkívüli belső dekorációvá válnak bármilyen stílusban.
 • A termék optimális méretének megválasztásának képessége. Az apartmanokban, házakban, szobák nem egészen szabványos méretűek. Bútorokat találni nekik egy rendes üzletben meglehetősen problémás. A független gyártási folyamat egyedi megközelítést biztosít.
Lógó hintaszék

A függő hintaszék egy vidéki ház stílusos díszítése lehet, szokatlan kiegészítője bármely helyiség belsejének

Döntünk a tervezésről, kivitelezésről

Függő üveg szék

Hálószoba kialakítása eredeti függesztett székkel

Annak érdekében, hogy minimális időt fordítson egy függesztett szék gyártására, előre meg kell határoznia annak tervezési jellemzőit. Ehhez meg kell vizsgálnia a lehetséges minták fajtáit, jellemzőit.

Függőágy merev vázon

A merev fotel a szabadba akasztható

Kárpitozott fotel

Puha kerettel ellátott fotel gyerekszobához

Tekintsük az asztal négy fő típusát.

A konstrukció típusa Jellemzők és előnyök
1. Merev fonott keret Akrilból, fémből, műanyagból, rattanból, szőlőből készül. Ön is megteheti, ha rendelkezik szövési készséggel. A merev keretet szövet, bőrcsíkok borítják. Az előny sokoldalú kialakításában rejlik. Az ilyen bútorok alkalmasak lakásra, házra, dachára. A hátrányok között szerepel a gyártás bonyolultsága, a bolt magas költsége.
2. Puha keret (hasonlat a függőágyhoz) Ez a függő szék úgy néz ki, mint egy szokásos függőágy. A különbség a függesztés módjában rejlik. A függőágy két támaszra van felszerelve, az egyikre a függő szék. A kialakítás nagyon kényelmes működés közben. Alkalmas gyermekszobába. Lehet kivehető fedél. A boltban hasonló termékek választéka meglehetősen nagy.
3. Cocoon szék Modern megjelenésű. Tökéletesen illeszkedik a modern stílusba. Merev vázzal, fonott falakkal rendelkezik. Egy ilyen szerkezet saját kezűleg történő elkészítése problematikus. A fő előny a külvilág elől való elrejtés képessége. A fonott falak lehetővé teszik az ember számára a nyugdíjba vonulást és a pihenést. Csak egy hátránya van - a magas ár a boltban. De ugyanakkor a dizájn változatossága tetszik. Az üzletben bármilyen stílusú termékeket lehet átvenni egy szobához.
4. Dobja le a széket Eredeti kialakítás, amely lehetővé teszi, hogy eredetiséget szerezzen bármilyen belső térben. A lehajtható szék inkább egy kis házra hasonlít. Ez a lehetőség tökéletes a gyermek szobájában. Nagy méretekkel rendelkezik, lehetővé teszi a maximális kényelmet. Napközben egy ilyen "házban" játszhatsz játékokkal, könyvet olvashatsz, telefonozhatsz.
Függő gubó szék

Függő gubó szék fehér

Szövetes csepp szék

Szövetből készült csepp szék - költségvetési "faház" gyerekeknek és felnőtteknek

Miután eldöntötte az űrlapot, el kell kezdenie gondolkodni a tervezési részleteken. Érdemes megválasztani a huzat, a párnák színét, előállni egy eredeti díszítéssel. A textíliák színének összhangban kell lennie a helyiségben uralkodó színekkel, ahol a függesztőszéket elhelyezik. A függőkötél láncokkal helyettesíthető. Ez a megoldás keleti stílusban berendezett szobák esetében lesz releváns.

Függő szék a nappaliban

Keleti stílusú függő szék a nappaliban

Óvoda számára a terméket kék szalagokkal, különféle tengeri díszekkel lehet díszíteni. A gyermek örülni fog!

Tengeri stílusú fotel

Fotel gyerekeknek tengeri stílusban

Szükséges anyagok, szerszámok

Mint látható, egy függő szék különböző formákban, különböző típusú anyagokból építhető fel. A kialakítást több fontos szempont alapján kell kiválasztania: a szoba mérete, saját készségei, belső stílusa, pénzügyi lehetőségei. Ha rendelkezik a szövéssel kapcsolatos ismeretekkel, akkor merev kerettel rendelkező terméket készíthet. Hosszabb ideig fog tartani, akár a városi belső térbe is belefér. Szövésre egy közönséges szőlő alkalmas. A munka bonyolultsága, a készségek hiánya azonban kénytelen elhagyni az ilyen kerettel rendelkező termékeket.

Megfelelő tapasztalat, készség hiányában sokan felteszik maguknak a kérdést: hogyan lehet egyszerű kivitelű függesztőszéket készíteni? A legegyszerűbb módszer, ha egy terméket szokásos karikából készítenek. Szokásos vaskarika szinte minden otthonban megtalálható. Ha nincs ott, akkor az ilyen termék vásárlása a boltban nem jelent problémát. Olcsó és széles méretválasztékban kapható.

A legfontosabb az, hogy megfelelő átmérőjű és szelvényű karikát találjunk. A cső keresztmetszetének legalább harminc milliméternek, átmérőjének körülbelül ezer milliméternek kell lennie. Egy kis helyiség számára választhat egy kisebb átmérőjű karikát. Ezenkívül a függő székhez három szövetvágás szükséges. A szövetnek erősnek, puhának és gyönyörűnek kell lennie. Két vágás, 1200x1200 mm méretű, egy - 200 mm széles, 4000 mm hosszú. Ehhez a szövethez kell illesztenie a párnák szövetét. Lehet fényesebb és érdekes dísze lehet. El kell készítenie: szintetikus téliesítőt, erős nejlonzsinórt, két karabinert, függesztőgyűrűket, cipzárzárat (1000 mm hosszúság), szegélyt a kivágások feldolgozásához. Szüksége lesz néhány eszközre: cérna, tű, varrógép, olló, mérőszalag, jelölő.

Anyagok és eszközök

Anyagok és eszközök, amelyekre szüksége lehet

Lépésről lépésre

A következő utasítás segít abban, hogy függő széket készítsen saját kezével.

 1. Készítsen elő mindent, amire szüksége van. A munkához nagy asztalra, némi szabad helyre, további világításra lesz szükség. Tegye egymás mellé az előző részben felsorolt ​​anyagokat és szerszámokat. A munkahely megfelelő szervezése mindent sokkal gyorsabbá tesz.
 2. Terítse ki a fedőszövetet az asztalon. Helyezze rá a karikát középre. Egy centiméterrel jelölje meg a karika kerületénél 250 mm-rel nagyobb kerületet. A legegyszerűbb módszer a pontok felhelyezése, majd egy jelölővel való összekapcsolása. Vágjon egy kört a kapott vonal mentén. Ezután a második szövetdarabot használjuk. Vágjon ki egy másik kört ugyanazzal a körrel. Ezek a jövőbeni ügy fő elemei.
  Terítse szét az anyagot az asztalon

  Szétterítettük az anyagot az asztalon, majd a karikát ráhelyeztük középre

  Jelöljön egy kört jelölővel

  Jelöljön meg egy kört jelölővel, és vágjon egy kört a szövetből a megjelölt vonal mentén

 3. Egy kört hajtson félbe, vágja le. A központi méret vonalához cipzárt kell csatolni. Lépjen hátra 250 mm-re a vágás szélétől, rögzítse a reteszt. Ha a zárat biztosan varrják, a burkolatot a kerület köré varrhatja. Ezután kifordítjuk a munkadarabot, óvatosan letesszük az asztalra.
  Fedőelemek

  A jövő borítójának kész elemei

  Kivágtuk az üres részeket

  Az egyik kivágott kerek üres részt félbehajtjuk, majd levágjuk

  Villámcsatolás

  Rögzítjük a cipzárt, és a kölcsönt a borítás két felét a kerület köré varrjuk

 4. Jelölje meg a kivágásokat. Ehhez tegye a kész fedelet a karikára. Határozza meg a vezeték rögzítési pontjait. Készítsen négy kivágást. Ahhoz, hogy szépek legyenek, vágja le a nyakkivágásokat szalaggal.

  Rajz jelölés

  A terméket a rajz szerint jelöljük

 5. Készítse elő a karikát. Eredeti formájában a karika túl merev lesz. A karikát poliészter párnával kell csomagolni. Először kenje be a felületet ragasztóval. Ez biztosítja az anyag biztonságos illeszkedését. Ezután varrjon egy ruhát a karika fölé. Ez manuálisan is elvégezhető.
  Csomagoljon párnázott poliészterrel

  Csavarja be a karikát párnázott poliészterrel

  Szövettel vágunk

  A párnázott poliészterbe burkolt karikát szövetrel levágjuk

 6. Helyezze a kész karikát a fedélbe a furaton keresztül egy cipzárral. Rögzítse a cipzárt. Az ülőrész készen áll. Most meg kell tennie a rögzítést, a vezeték rögzítését.

  Helyezze a levágott karikát a fedélbe

  A levágott karikát behelyezzük a burkolatba azon a lyukon keresztül, amelybe a cipzárt varrják

 7. Vágjon két 2200 m-es zsinórt, két 2800 mm-es zsinórt. Ők fogják megtartani az ülést. Hajtsa mindkét zsinórt félbe, kösse össze a végeit. Húzza át a zsinór megkötött végeit a karikán és a hurkon. Meghúzás.
  Vágja le a zsinór szükséges hosszát

  Vágja le a zsinór szükséges hosszát, hajtsa félbe, kösse össze a végeit

  A zsinórok rögzítése

  A zsinórokat a karikához rögzítjük

 8. Hozzon létre egy mennyezeti rögzítést. Ez a férfiak munkája. Vásároljon nagy teherbírású horgot horoggal, készítsen lyukat, rögzítse a horgot. Csatlakoztassa a gyűrűket a zsinórokra, akassza fel a horgot. Minden munka legfeljebb húsz percet vesz igénybe. A legfontosabb, hogy a mennyezet felületének erősnek kell lennie. A terhelés nagy lesz - körülbelül 120 kg.

  Kész szék,

  Kész szék az utcán függesztve

A szék rögzítése

A szék rögzítése horgonnyal

Díszítés

A karika szokatlan burkolata lesz a függő szék legjobb dísze. Varrható ugyanolyan tónusú olcsó szövetből, vagy használhat fényes kivitelű exkluzív szövetet. Sokan különböző darabokból készítenek borítókat. Ekkor azonban nagyon fontos figyelni a varrások szilárdságát. A fényes párnák kiváló dekorációt jelentenek. Könnyű varrni egyedül. A működéshez néhány részletre lesz szükség.

 • Párna szövet. A méret tetszőleges. Maga az ülés méreteitől, a tulajdonosok személyes preferenciáitól függ.
 • Sintepon. A legegyszerűbb, legolcsóbb töltőanyag. Kívánt esetben választhat másik, környezetbarátabbat is.
 • Varrás kiegészítők, gép.

Jobb, ha párnákat készítünk kivehető huzattal. Ezután a fedelet meg lehet mosni, mivel piszkos lesz. Ehhez először a párna alapját varrják, megtöltik párnázó poliészterrel, majd maga a takaró kígyóval készül. A párnákat rojtos, gyönyörű csipkék díszíthetik. Nagyon sok ötlet van a párnák tervezéséhez. Megtekinthetők az interneten.

Maga az ülés színes szalagokkal díszíthető. Ez az ötlet különösen releváns, amikor a gyermek szobáját díszítik egy lány számára. Az élénk rózsaszínű, piros szalagok eredetibbé és vonzóbbá teszik a belső tárgyat. Ne felejtsd el a zsinórokat. A zsinórok különféle részletekkel is díszíthetők: ragaszkodhatnak pillangók, díszíthetik gyöngyökkel, világos textilekkel.

Előző