Otthoni számítógépes szék áttekintése a stílusos és kényelmes székekről

A számítógépek egyre inkább belépnek az életünkbe. A számítógépes asztal ma sok millió ember egyre hosszabb, olykor sok órás, professzionális tartózkodásának a helye nemcsak az irodában, hanem otthon is. Az ember helyes helyzete a termelékenység és az egészség kérdése. 

számítógép asztal

Ha naponta néhány órát dolgozik a számítógépnél, az javíthatja vagy tönkreteheti testtartását.

Munka közben lehetetlen függetlenül fenntartani a hát helyzetét - ehhez létrehoztak egy számítógépes széket. Biztosítja, ellenőrzi, hosszú ideig szabályozza a helyes helyzetet, a test működését, alkalmazkodik egy adott emberhez - magasságához, súlyához, méretéhez, szokásaihoz. 

számítógép szék

Munka közben egy ilyen szék biztosítja a hát, a lábak, a karok, a fej optimális helyzetét a szünetben - a bemelegítés lehetőségét.

Kiválasztás a felhasználás időtartama szerint

Az otthoni számítógépes szék kiválasztásának módja a számítógépnél töltött idő figyelembevételével történik. Ha csak 2-3 óra, akkor nem szabad pénzt költeni egy drága modellre. Ha a közösségi hálózatok, a játékok 4-5 órán keresztül vonzanak, itt az ideje a kényelemre gondolni. 

irodai szék

A cikkek vagy dokumentumok felett naponta eltöltött 7-8 óra arra kényszerít minket, hogy ne csak a kényelemről, hanem az egészségről is gondoskodjunk.

Ha nem tölt sok időt a számítógép mellett, megtagadhatja az ortopéd lehetőségeket a további mechanikus funkcióval rendelkező modellek számára, és válasszon egy világos, elegánsat, amely kiegészíti és díszíti a szoba belsejét. Számos lehetőséget kell kipróbálnia, mielőtt számítógépes széket választana magának.

számítógép szék

Fotelekben kell ülnie, méretéhez igazodva, különböző pózokban kell keresnie és éreznie a kényelmet, amíg meg nem érti, hogy ez a tiéd.

A második fontos kérdés a pénzügyi oldal. Több száz modell létezik a piacon, bármilyen ízlés szerint - a költségvetéstől az ügyvezetőig. Az olcsó irodai szék otthon túl egyszerűnek tűnik. A családjának és önmagának való választást érdemes költeni.

Ortopédiai "légzés"

Ez a legjobb megoldás, amely segít megtartani a testtartást, terápiás hatást fejt ki a scoliosisban. Segít az osteochondrosis megelőzésében, enyhíti a nyaki duzzanatot. 

ortopédiai székek

Költsége magasabb, mint a soros székeké, de ami az egészséget illeti, nem szabad spórolni.

Az "ortopéd" számítógépes szék kifejezés számos speciális funkció jelenlétét, a felhasználóhoz való alkalmazkodás képességét jelenti:

 • Ívelt hát, anatómiailag megfelel az emberi test íveinek;
 • Lélegző anyag;
 • Átfedő hengerrel az ágyéki területen.

Herman Miller, Aeron, Mirra, SAYL az ortopéd bútorok híres amerikai cégei. Termékeiket a kényelem, a testtartás átgondolt támogatása, a test kényelmének gondozása jellemzi. 

számítógép szék

Bennük ülve érzed a könnyedséget, a szabadságot.

Érdemes megjegyezni a dél-koreai "Duorest" céget és a német "Topstar" céget is.

A gyártott fotelek állítható fejtámlával, lengő funkcióval, ergonomikus üléssel vannak felszerelve. 

irodai szék

Az ortopéd tulajdonságokat kettős háttámla, változó magasságú kartámaszok is biztosítják.

Vannak lehetőségek azok számára, akik egy kis időt töltenek a számítógép mellett, akiknek fontos a stílus, a szépség. 

stílusos számítógépes szék

A beállítás itt egyáltalán nem fontos, a lényeg az élénk színek, az eredeti dizájn.

Anyagok

Krómozott alumínium, műanyag, üvegszál, poliuretán gyártásához fa betéteket használnak. A kárpit a számítógépes szék kiválasztásakor jelentős részlet, különösen az otthoni belső térben. 

többszínű fotelek

Készülhet: bőrből, bőrpótlóból, szövetből.

A kárpitokat a következő paraméterek szerint osztályozzák:

 • Kopásállóság;
 • Érzékszervi mutatók;
 • Gondozási követelmények.

Minél magasabbak ezek a mutatók, annál kényelmesebbnek érzik magukat egy székben ülve, de ennek megfelelően az árnak növekednie kell.

bőr irodai szék

A valódi bőrből készült szék kárpitja hasznosságában érvényesül, lélegzik, sokáig tart.

Ha állatok vagy kisgyerekek vannak a házban, kisebb károk keletkeznek.

A legjobb kiválasztása

A modern szövetkárpit nem alacsonyabb a teljesítményjellemzői tekintetében, amelyek körülbelül kétszer olcsóbbak, mint a bőr, de működés közben megbízhatóak. 

fotel kárpitozott anyaggal

Az olcsó szövetek sokféle lehetőséggel rendelkeznek.

Az öko-bőr kárpit egyre népszerűbb, ez az anyag ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek és nem igényel különösebb gondozást. Kiváló megoldás lenne az akril háló is, amely manapság gyakori és divatos. Otthoni célokra a jó minőségű, hangulatos lehetőség a megfelelő.

akril hálós fotel

Az akril háló lehetővé teszi a hát "lélegzését", határozottan megtartja a testtartást a munka során, és ortopéd tulajdonságokkal rendelkezik, ami a gyermekek számára is fontos.

Hogyan tisztítsa meg a kárpitot

Először puha kefével kell porszívózni. Bőr, öko-bőr, nagy kopásállóságú anyagokból készült akril háló esetén kényelmes a szappanos oldat használata, amely után az anyagot megtörlik a csíkok megszüntetésére.

tisztítás számítógép szék

Gyakran még egy egyszerű porszívó is segít megszabadulni a szennyeződéstől.

A velúr, a nubuk és a nedvességtől félő egyéb anyagokat nagyon gondosan meg kell tisztítani, szőnyegek, kárpitozott bútorok, autó belsejének tisztításához speciális termékeket kell használni.

irodai szék tisztítása

Rendszerint puha sörtés szivacsokat vagy keféket használnak a bútorok kárpitos anyagainak tisztításához.

A legegyszerűbb módszer a szövetkárpitozással - minden eszköz megteszi, a lényeg az ajánlások betartása.

Baba szék

„Ne tépd le magad a számítógéptől” - ezeket a szavakat egyre gyakrabban halljuk. Csábító kapcsolattartó hálózatok, hatalmas mennyiségű információ vonja be a serdülőket, és egyre több időt tölt el az interneten.

baba számítógép szék

Először is a kényelem és a kényelem paramétereinek kell vezérelnie.

Hogyan válasszunk számítógépes széket egy gyermek számára - úgy döntenek, hogy figyelembe veszik azt a tényt, hogy szabályozza a lábak, a hát helyzetét, hozzájárul a testtartás helyes kialakításához, csökkenti a gerinc problémáinak kockázatát.

gyermek ortopéd szék

A gyermek gerince még mindig formálódik, ami azt jelenti, hogy a gyermekeknek szánt számítógépes székeknek meg kell felelniük az egészségügyi követelményeknek.

Ezeknek a székeknek:

 • A háttámla magassága "növekedéshez", amely támogatja a gerincet;
 • Ülésmélység;
 • A karfa hiánya (kizárja a dőlés képességét, ami a gerinc görbületéhez vezethet);
 • Forgás hiánya (véd az esések ellen);
 • Lábtartó;
 • Környezetbarát kárpitozás.
számítógép szék gyerek számára

Gyermeke növekszik, ami azt jelenti, hogy a számítógéphez tartozó gyermekülésnek "nőnie" kell vele.

Tervezés

Ma nagyszerű lehetőség van otthoni számítógépes szék kiválasztására, amely ideális a számítógép helyiségéhez. Annyi modell különbözik a dizájntól, a színtől és a kárpit textúrájától, hogy csak a megfelelőt kell választani. 

bőr irodai szék

A fotelnek a szoba belsejének kiegészítésére és díszítésére kell szolgálnia, a kárpitnak kellemesnek kell lennie a szemnek és a testnek.

Mechanizmusok

Az irodai modellektől eltérően az otthoni szék minimális számú funkcióval és beállítással van ellátva. Természetesen képesnek kell lennie a megfordulásra és a mozgásra. 

számítógép szék fejtámlával

Kívánatos, hogy fejtámlával legyen ellátva, amely oldja a nyaki izmok feszültségét.

Az ülés magasságának megváltoztatása lehetővé teszi a család minden tagjának a szék használatát, ehhez emelő mechanizmusnak kell lennie - "piastra". Ez az a szerelvény, amely összeköti az ülést a gázemelő rúddal. Kényelmes karral van felszerelve. 

karosszék piastre mechanizmussal

Az ilyen székek ára viszonylag alacsony, ami lehetővé teszi azok megvásárlását a lakosság minden kategóriája számára.

De ha hosszú ideig tartózkodik az egyik családtag székén, fontos, hogy rendelkezzen olyan mechanizmusokkal, amelyek meghatározzák az otthoni számítógépes székek minősítését:

 • "Állandó érintkezés" a háttámla helyzetének és az ülés mélységének megváltoztatásához;
 • Rugós eszköz a háttámogatáshoz;
 • Lengő mechanizmus, amely szabadságérzetet ad a szünetekben;
kényelmes számítógép szék

A számítógépes székek minden iroda és szinte minden otthon szerves részét képezik.

Álmok és valóság

Érdemes megfontolni a „multiblock” lengőmechanizmus továbbfejlesztett változatát, a háttámla több helyzetben történő rögzítésével. Az offset tengely lengési mechanizmusa választható azok számára, akik szeretnek a padlóra támaszkodni. 

multiblock számítógépes szék

Egy ilyen számítógépes szék lehetőséget nyújt a különböző testhelyzetekben történő munkapozícióra.

További kényelmet nyújt a kartámasz magasságának beállítása. A további funkciók jelenléte növeli a termék költségeit, de a kényelem megéri. 

számítógépes szék multiblock mechanizmus

Ha rendelkezésre állnak források, miért nem vásárol ilyen széket?

Ezenkívül exkluzív modelleket gyártanak amatőrök számára:

 • Speciális billentyűzet állvánnyal;
 • Hagyja ülni, feküdni, állni munka közben;
 • Számítógépes hintaszék;
 • Beépített masszázs eszközzel.
számítógépes hintaszék

Minél tökéletesebb a mechanizmus, annál kevésbé éli meg az ember a stresszt, amely így vagy úgy befolyásolja az egészségét.

Az ár az egyes funkcióknak megfelelően nő. De ha előállítják, az azt jelenti, hogy valaki megveszi őket, valakinek megkönnyíti az életet, megőrzi az egészséget.

számítógép szék állvánnyal

Szék vásárlásakor "próbálja ki" magának - ha kényelmes, akkor nyugodtan vegye be.

Előző

Következő