A macska felszakítja a kanapét, hogyan lehet megakadályozni a kedvenc bútorainak károsodását

Ki nem szereti a macskákat? A puha pocakokkal és karcos mancsokkal ellátott fuzzies bárkit megérinthet. Sajnos minden macska lehet "Darth Vader a Halálcsillag sötét oldaláról": az állatok kanapékat és fotelokat vakarózva rontják el a bútorokat. Hogyan kell kezelni azt a tényt, hogy a macska élesíti a karmait és tépi a bútorokat, az alábbiakban ismertetjük.

Macska meghúzza a kanapét

Türelemre, nyugalomra és találékonyságra van szükség ahhoz, hogy a macskát elválassza a bútorok tépésétől.

A macska megvakargatja karmát a bútorokon?

Macskák vakargatják a bútorokat

A karcolás a macskafélék veleszületett igénye

Figyelted az Állatvilágban? Láttuk, hogy nemcsak a macskák, hanem a tigrisek és az oroszlánok is szeretik élesíteni a karmukat valamilyen baobabon. Az állatok így jelölik meg birtokuk területét, megosztva a szagot és jelezve más egyedekkel: "Szörnyű és félelmetes vagyok, futok félelmemben!" A macskák a karmaikat a bútorokra vakarva gondoskodnak a higiéniáról.

A hámozás jó a macskáknak

A kárpitozott kárpitokat lehámozva a macska elhalt karmmérleget hagy rajta

A karmok leválnak macskáknál - ez ismert tény. Szőnyegek porszívózása a házban, valamikor macskakarmokat találtak. Nem! Nem kell attól tartani, hogy a macska karmai leszakadnak, és azt gondolja, hogy a szegény punci szenvedett. Ez teljesen természetes folyamat, és élesebbé teszi a karmokat a ház bútordarabjain, a macskák segítenek a pikkelyek lepattintásában a mancsukon.

A macskakarmok lehámlanak és leesnek önmaguktól

Ha a macska karma magától lehámlik és leesik, anélkül, hogy kellemetlenséget okozna az állatnak, akkor ez teljesen normális.

Baba megdörzsöli kedvenc bútorait

Gyakran előfordul, hogy egy macska, amely ilyen hasznos eljárást hajt végre - például karmokat darál, elrontja a tulajdonos kedvenc kanapéját, fotelját vagy ágyát

Számos macska megszabadul gondjaitól, ha a bútorokra élezi a karmait. Jobb, ha nem idegesíti a macskát, az állat nem fogja tovább várni, és bosszút áll a legközelebbi kanapén.

A különböző macskák a különböző felületeket kedvelik

A macska törődik azzal, hogy mire élezi a karmát: egyesek a kemény felületet, mások a puhát szeretik

A pecsétek így vonatoznak. Az állatok széttépik a székeket, gyakorolják a karmaikat a mancsukból: ez pótolhatatlan dolog, szükséges a vadászathoz és az élelem megszerzéséhez. A macskájának mindig whiskas van a tálban, és nem kell aggódnia az étel miatt. De az evolúció az evolúció. Ha egy macskának állítólag egerekre kell vadásznia, akkor a bútorokkal való készségfejlesztéssel fogja megtenni.

A macska használja a karmait

A macska ügyes eszközként használja a karmait

Válaszd le a macskát, hogy bútorokat tépjen

Macskakarmok

A karmokat nagyon óvatosan vágja le, hogy ne károsítsa a lágy szövetet

Karmokat eltávolíthat egy állatból: lehetetlen leszoktatni a macskát, hogy bútorokat tépjen. A manipulációt onychectomiának hívják, és bármely állatorvosi klinikán elvégzik. Nevezzük a módszert a legnépszerűbb módnak a kanapék megmentésére a macskák lábának támadásától. De ez egy művelet, és nem minden macska tulajdonosa fog ilyen intézkedéseket tenni, ha a háziállat és a tulajdonos között romlott kanapé van. A macskát altatni kell - nem marad észrevétlen a test számára.

Fém fogók

Fém olló macskakarmok vágásához

A karmoktól mentes macska hibás állat, amely igazi fogyatékossággal élő embernek tekinthető. Nem fog tudni játszani, kaparni, teljesen ugrani.

Macska karom nyírása

A macska karmának helyes, rossz és veszélyes helyzetbe vágása

A macska leeshet az erkély ereszéről, ha szereti az ilyen sétákat: az állat nem fogja meg a karmait a szélén. Ez a módszer károsítja a macska testtartását, az állat állandó stresszben él.

Macskaujj elhelyezése

Séta közben a macska lábujját a láb belsejébe helyezze

Használnia kell egy kaparóoszlopot

Karcoló váza

Egy ilyen kaparóoszlop egyszerre 2 funkciót lát el - egy macska számára pótolhatatlan eszköz és egy luxus dekoratív padlóváza

A kanapé megóvásának legemberibb módja a macska behatolásától a kaparóoszlop megvásárlása.

Összecsukható kaparóoszlop

Összecsukható kaparóoszlop szokatlan alakú, ferde felülettel

Az eszközöket a következő formában kínálják:

 1. oszlopok;

  Karcolás utáni oszlop

  Fox Macska kaparóoszlop - Teaser Post

 2. deszka, rajta kender seb;

  Sarok kaparóoszlop

  Sarok kaparóoszlop természetes kötéllel tekert deszkákból

 3. polcok frottírral.
Karcoló oszlop polcokkal

DIY kaparóoszlop polcokkal

A kaparóoszlop helye

A kaparóoszlop elhelyezhető ott, ahol az állat idejének nagy részét tölti

Ne örülj idő előtt: vásárolj egy kaparóoszlopot, de az állat figyelmen kívül hagyja. Jobb kiképezni a macskát, hogy karcolja meg az adott eszközt. Könnyebb lesz megtanítanod egy cicát, mint egy felnőtt állatot.

Univerzális macskaház

Összehajtható macskaház függőággyal és kaparóval

Ehhez vegye az állatot a mancsánál fogva, és csúsztassa végig a kaparóoszlop felületén, hogy a macska a karmaival ragaszkodjon hozzá. Ezeknek a leckéknek a segítségével gyorsan elérheti a kívánt eredményt: a macska megérti, hogy mire szolgál a kaparóoszlop.

Karcolóoszlop mintás szőnyegen

Karcolóoszlop mintás szőnyegen - harmonikus kialakítás a belső térben

Barkácsoló kaparó

Kender Visszatekerés
Tábla Köröm a falhoz
Házi kaparóoszlop

Házi kaparóoszlop minimális költséggel

Nagy kaparóoszlop

DIY nagy műanyag cső kaparóoszlop

A karmokhoz borítókat használunk

Az Aliexpress most értékesít néhány színes mellékletet, amelyeket egyszerűen rátehet a karmára. Ez a módszer drága: hetente egyszer cserélnie kell a borítókat, nem megfeledkezve a macska manikűrjéről.

Alkalmazkodás

Az eszköz "Anti-scratch" - speciális sapkák, amelyek a karmokra kerülnek, és nem teszik lehetővé a bútorok karcolását és szakadását

Vigyen fel spray-t

Karcolás elleni spray macskáknak és cicáknak segít elválasztani kedvenceit attól, hogy karcolással és élesítéssel élesítsék a karmukat olyan helyeken és tárgyakon, amelyeket a tulajdonosok nem kívánnak

Az állatkereskedések spray-ket kínálnak, hogy távol tartsák a macskákat a kanapéktól. Szórja meg a terméket a kanapén, és a macska nem fogja feltépni - áll a hirdetésben.

Megbízható taszító spray

Megbízható riasztó spray, amely elősegíti a macskák elválasztását ezen a nem kívánt helyen

De ez a kijelentés messze van az igazságtól. Valójában szinte minden macska figyelmen kívül hagyja ezeket a gyógymódokat.

Macskagyökér spray

A macskagyökér spray-t oda kell alkalmazni, ahol fel akarja hívni a macskák figyelmét

Reméljük, hogy anyagunk hasznos volt az Ön számára, és a ház bútorait megmentjük a bolyhos mancsok karcolásától.

Előző

Következő