A bambusz takaró kézzel és géppel mosható?

A pelyhesek, a tollak és mindenféle természetes töltőanyag gyorsan veszít relevanciájából a használat során jelentkező kellemetlenségek és a hatalmas mennyiségű por miatt, amely többszörös mosás után is „ráragad”. A poratkák pedig nem idegenkednek attól, hogy ilyen népszerű háztartási cikkekben elhelyezzék őket. Helyettesíti őket praktikus és tartós bambuszszálas ágynemű.

Bambusz takarók

A bambusz takarók könnyűek, tartósak, hipoallergének és gyönyörűek

Egy speciális feldolgozási technológiának köszönhetően a kemény bambusz puha és kellemes tapintású anyaggá válik, amely jótékony hatással van az emberi relaxációra.

Puha és finom bambuszrostok

A kemény megjelenésű bambusz feldolgozásakor lágy és finom rostokkal rendelkezik

Mesterséges bambuszrost

A bambusz a mesterséges cellulózrosthoz tartozik, és a legtermészetesebb mesterséges rostnak nevezik

Ezen túlmenően az ilyen termékekre nagy szükség van a háziasszonyok körében, köszönhetően a higroszkópos tulajdonságoknak és a könnyű karbantartásnak.

Pamut baba takaró

Pamutból készült babatakaró bambuszszálas töltelékkel még újszülöttek számára is megfelelő

De bármennyire is jó minőségű lenne a termék, a külső tényezők hatása nyomot hagy rajta. Ezért feltétlenül pozitív a válasz arra a kérdésre, hogy "mosható-e bambusz takaró mosógépben".

A bambusz takaró gyorsan szárad

A bambusz takaró nem igényel különösebb gondozást, mosás után gyorsan szárad, és gyakorlatilag nem ráncosodik

Egy ilyen töltőanyag nem fél a víztől, és a mosószerekkel való kölcsönhatás után visszatér eredeti helyzetébe.

A bambusz pozitív tulajdonságai

A feldolgozás során a bambusz szárak nem veszítik el egyedi tulajdonságait, éppen ellenkezőleg, új pozitív tulajdonságokra tesznek szert

A bambuszrost ellenálló és tartós anyag, ezért több mint 500 mosást képes elviselni (de csak akkor, ha betartják az alábbi ajánlásokat). Hogyan lehet elkerülni a hibákat és meghosszabbítani a bambusz takarók és párnák élettartamát?

Hogyan kezdje el a mosást a mosógépben?

Gondosan olvassa el a címkét

Mosás előtt gondosan olvassa el a takarón és a párnákon található címkét

A folyamat kezdetén sokakat kétségek sújtanak, hogy egy nagy takaró belefér-e a gépbe? Természetesen a dob kapacitása fontos szerepet játszik egy ilyen felelősségteljes folyamatban, de megfelelő megközelítés mellett még egy ilyen feladat is csupán apróságnak számít.

Bambusz könnyű takaró

Még egy kicsi, könnyű bambusz takaró is jelentős súlyt kap nedves állapotban

Ahhoz, hogy a termék normál méretű gépbe illeszkedjen, helyesen kell hajtogatni. Ehhez el kell terítenie a bambusz takarót a padlón, többször összehajtani és feltekerni.

Bambusz takarók mosása

Ne mossa gyakran a bambusz takarót géppel.

A párnával a dolgok egy kicsit könnyebbek a kompakt méret miatt. Csak be kell tenned a dobba, és el kell kezdeni a mosási folyamatot. Ezután a következő paramétereket állítja be:

 • Gyengéd mód automata gépben;

  Mód

  A takarót a legkíméletesebben kell mosnia, a "Paplan" beállítás a legjobb.

 • hőmérséklet legfeljebb 35 fok;
 • öblítse le 2-3 alkalommal;
 • pörgés - legfeljebb 700 fordulat.

Ha a termék erősen szennyezett, semmiképpen ne emelkedjen a hőmérséklet, és ne használjon agresszív tisztítószereket. Annak ellenére, hogy a bambuszra jellemző a megnövekedett szilárdság, az ilyen tényezők nem lesznek a legjobb hatással az ágynemű megjelenésére.

Vizsgálja meg a takarót - ne legyenek horzsolások, lyukak, egymástól eltérő varratok, különben a mosódobban végzett ciklus egyszerűen használhatatlanná teszi a takarót

A bambusz takaró mosógépben történő mosásához a legjobb, ha pehely- vagy tolltermékekhez tervezett gyengéd mosószert használ. Nincsenek laza porok és maró vegyszerek, mert gyenge öblítés után erősen irritálhatják a bőrt.

Gélek takarók mosására

A bambusz takarót csak speciális folyékony mosó gélekkel moshatja

Mosodai kapszulák

A kapszulák nagyon alkalmasak bambusz termékek mosására

Mielőtt a terméket a dobba helyezné, meg kell vizsgálni, hogy nincs-e rajta mechanikai sérülés - lyukak, horzsolások, laza varratok. Forgatáskor a bambuszrostok kijöhetnek és deformálódhatnak. E bajok elkerülése érdekében még kis lyukakat is össze kell varrni.

Ne áztassa a takarót

Ne áztassa a takarót - a hosszú tartózkodás vízben nagyon nem kívánatos a bambusz töltőanyag számára

A bambusz termékek kézi mosása

Egy nagy takaró kézi mosása

A nagyméretű paplan kézmosása csak a fürdőszobában lehetséges

Mint minden tétel, a bambussal töltött paplan és párna kézzel is mosható. Az egyetlen figyelmeztetés az áztatás elkerülése. A bambuszrost nem tolerálja a hosszan tartó vízzel való érintkezést, ami csökkentheti élettartamát. A folyékony mosószert is gondosan kell kiválasztani, a mosási folyamat során először vízzel kell hígítani.

Ha van egy kisgyerek a házban, akkor az ágyneműn biztosan lesznek gyerekcsínyek és egy rakás szennyeződés, amelyet mosószappannal könnyen eltávolíthatunk. Ugyanakkor ne vigyük túlzásba súrlódással, és csavarás közben használjunk nyers erőt.

Mosodai szappan gyerekeknek

A foltok elleni gyermekszappan tökéletes az egyes területek mosásához

A bambuszszálas takarók és párnák megfelelő szárítása

Az utolsó és talán a legfontosabb lépés a termékek szárítása. Érdemes megjegyezni, hogy a nem megfelelő szárítás csomókká ütheti a töltőanyagot, amelyet később nagyon nehéz lesz szintezni. A megjelenés pedig aligha emlékeztet a szellős és puha háztartási cikkekre.

A következő szárítási szabályok betartása a helyes út a szép, és ami a legfontosabb - tiszta termékhez.

 • Mosás után helyezze a takarót vagy párnát vízszintes felületre. A rusztikus szárítás (a takaró szárítókötélre akasztása közvetlen napfényben) ellenjavallt, különösen akkor, ha a szél kint van.

  Ne szárítsa függőlegesen

  Ne szárítsa meg a takarót a szárítókötélen

 • A bambusz nem tolerálja a magas hőmérsékletet, ezért nem kell kipróbálni a szárítási folyamatot vasalóval vagy fűtőberendezéssel.

  A forró levegő

  A forró levegő "bezárhatja" a bambusz pórusait, és a rost elveszítheti tulajdonságait

 • Jobb, ha a terméket friss levegőn szárítja, de ha ez nem lehetséges, válasszon jól szellőző helyet. Ideális - loggia vagy erkély.
 • A szárítási folyamat során rendszeresen rázza és verje meg a takarót.

Ha kint nincs hideg, egy bambusz takaró egy napig tart, amíg teljesen megszárad. De még azután sem, hogy a tárgy megszáradt, ne tegyen rá azonnal paplanhuzatot. Terítse szét az ágyon, talán a belső varratok nem teljesen szárazak.

Ne gyorsítsa fel a bambusz ágynemű szárítási folyamatát vasalással vagy hajszárítóval és ventilátormelegítővel történő szárítással

A bambusz ágynemű megfelelő gondozásának titkai

Takaró a vegytisztításban

Nem ajánlott bambusz takarót vinni vegytisztításba - ez a tisztítási módszer károsíthatja

Kitaláltuk, hogyan moshatunk bambusz takarót mosógépben, de a további gondozás és a megfelelő tárolás fontos szerepet játszik az integritásban és az esztétikai vonzerőben. Annak ellenére, hogy az ilyen termékek nem "gyűjtik össze" a felesleges port, ajánlott legalább évente többször lemosni.

Valójában a bambussal töltött paplanok és párnák a legszerényebb ágyneműek, amelyeket havonta többször is meg lehet tisztítani speciális termékek használata nélkül. Ehhez csak porszívózni kell őket, és néhány órán át friss levegőn kell szellőztetni őket.

A termékek tárolása

Ne kötözze be a takarókat

Ne tárolja a bambusz takarókat szorosan megkötözve, az alakja romlik, és már nem áll helyre

Ahhoz, hogy a termék sok éven át örömet szerezzen Önnek, felejtsen el műanyag zacskókat és mindenféle vákuum csomagolást használni a tárolás idején. Miattuk deformálódhatnak és elveszíthetik eredeti alakjukat. Ugyanezen okból nem szabad nehéz dolgokat rakni a takaró tetejére.

Száraz takarók kötelező szellőzéssel

Szárítsa meg a takarókat bambuszrostokkal jól szellőző, szagmentes területen vagy a szabadban

A bambusz természetes anyag, amelyhez keringő levegőre van szükség. Nyáron a takaró lyukasztott szintetikus tasakba vagy papírzacskóba helyezhető.

Takaró

A takarót szövethuzatokban vagy eredeti csomagolásban tárolhatja

Antibakteriális tulajdonságai miatt ez az anyag semmilyen módon nem befolyásolja az emberi életre veszélyes patogén gombák és mikroorganizmusok fejlődését. Emiatt automatikusan eltűnik az antimikrobiális gyógyszerek használatának igénye.

Ebből az anyagból készült takarók

Az ebből az anyagból készült takarók normál hőszabályozást biztosítanak az év bármely szakában.

Alternatív megoldás a bambusz takarók és párnák tisztítására

Ha nincs ideje kézmosásra vagy gépi mosásra, vigye a terméket vegytisztításra. Az innovatív berendezések és a modern tisztítási technológia speciális eszközök segítségével lehetővé teszi, hogy a munkát a lehető legjobb módon végezze Ezenkívül a végén egy tiszta terméket kap, amely teljesen használható.

Vigyázzon a címkére, amikor bambuszszálas ágyneműt vásárol. Itt többet megtudhat a takaró vagy párna gondozásáról.

Az ellátás alapvető szabályai

A gyártó az általános gondozási szabályokat a termék címkéjén hagyományos grafikus szimbólumokként tünteti fel

Előző

Következő