Nagymama négyzetrajza, leírása, felhasználási példák

Az utóbbi időben a kézzel készített dolgok egyre népszerűbbek. A kötött cikkeket különösen nagyra értékeljük. A hideg téli estéken elősegítik a melegedést, és kényelmet nyújtanak otthonában is. A meleg kötött pulóverek és ruhák télen elengedhetetlenek, ráadásul a kötött ruhák az őszi-téli szezonban vannak a csúcsponton. De a kötött ruhák nemcsak télen népszerűek, a kötött ruháknak számos különböző nyári lehetősége van. És az összes javasolt lehetőség esetében a nagymama négyzet alakú kötéstechnikája megfelelő.

Nagymama tere

Nagymama tere - egy népszerű motívum úgy néz ki, mint az egyes darabok virágos kombinációja

Mindannyian ismerjük a patchwork technikát. Különféle négyzetek, körök és tetszőleges alakú anyag összekapcsolásán alapul. A fő alkalmazási terület a takarók gyártása. Ez a technika könnyen használható, és lehetővé teszi a régi felesleges dolgok új szerepben való felhasználását is. Fő sziluettje négyzet.

A leírt technika a fent leírt patchwork verzión alapul. Az egyetlen különbség az, hogy a nagymama téren kötöttáru található, a patchwork varráson alapszik. A lényeg ugyanaz: több elemet kell létrehoznia, majd egyetlen egésszé összeilleszteni őket. Így négyzetekből takarót kapunk. Miért kapta ezt a technikát ezt a nevet? Ez köznyelvi név. Sokak számára a kötés nagymamákhoz kapcsolódik, mert megszoktuk, hogy a nagymamák foglalkoznak ezzel a vállalkozással. Végül is sok ősünk nagyon szeretett kötni. A nagymama négyzete csak kötött elemekből készült patchwork technikának tekinthető.

Mire szolgál ez a technika?

Mint már említettük, ennek a technikának a fő alkalmazási területe a takarók gyártása. Alkalmas a szőnyegek kötésére a székhuzatokhoz és a székekhez a különböző alátétek párnahuzatához. Ruházat gyártásában is használják.

Blúzok elemekkel - nagymama tere

A nagymama négyzeteinek eredeti használata blúzokhoz

Jelenleg a boho nagyon népszerű ruházati stílus. ő a fő fogyasztója ennek a technikának, mind varrás, mind kötés formájában. Ha divatos szoknyát, pulóvert, pólót vagy ruhát szeretne magának készíteni, akkor ez a technika tökéletes. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a nagymama négyzete különböző színű fonalból készül. Így fényes és érdekes modellt kapunk, amely tökéletesen hangsúlyozza a boho stílust.

Tehát a technika felhasználható:

 • takarók;
 • paplanhuzatok;
 • párnahuzat;
 • forró alátétek;
 • tackok;
 • kötények;
 • táskák;
 • kiegészítők;
 • ruhák.

Mint látható, ennek a kötési lehetőségnek a használata meglehetősen népszerű és sokrétű. Ha eredetinek akar kinézni, miközben egy kézzel készített terméket mutat be, mindenképpen figyeljen erre a technikára.

Mesterkurzus a nagymama terének kötéséről

Kötés minta

Kötés minta nagymama tér

Javasoljuk, hogy készítsen néhány érdekes dolgot ebben a technikában, amelyek segítenek a mindennapokban.

Érdemes elmondani, hogy a végrehajtás meglehetősen egyszerű, és még a kezdő knitterek számára is megfelelő. Akkor is létrehozhat egy terméket gyermekével, ha meg akarja ismerni a kötéssel, mert a legegyszerűbb minták és minták az alapja. Ha már van tapasztalatod, ne add át a technikát, mert azt sokféle elemmel lehet diverzifikálni, amelyek már az arzenálban vannak. De mielőtt belekezdenél az üzletbe, át kell menned az előkészítő szakaszon.

Milyen eszközökre van szükség

A nagymama négyzete esetében a minták horgoltak és kötöttek egyaránt. Mindkét lehetőségben létrehozhat egy áttört és sűrű vásznat - mindez a saját vágyaitól függ.

Általánosságban elmondható, hogy a következőkre lesz szüksége:

 • kötőtű vagy horog;

  Horgolt horgok

  Horgolt horogra van szükség egy motívum kötéséhez, ideális a 3. vagy a 3.5-ös számhoz

 • fényes szálak.

  Kötés

  Ezek lehetnek speciális szálak horgoláshoz vagy félgyapjú és akril opciók.

Kötőtű és markerek is jól jöhetnek. Ezek az elemek azonban gyakran feleslegesek, mivel a teljes termék létrehozásához szükséges elemek meglehetősen kicsiek, és egy szálból kötöttek, anélkül, hogy eltávolítanák őket.

Ha a darabok összekötése helyett a varrást tervezi, akkor nagy tűre és nehéz cérnára lesz szüksége. Ne felejtsd el az ékszereket. Ha feltételezik őket, készítsék el őket előre.

Alátétek teához a nagymama tér technikájában

Kötött bögre állvány

A kötött bögrés állvány egy szép apróság, amely még borongós napon is jó hangulatot áraszt.

Kínálunk áttört és gyönyörű tea-alátéteket a nagymama terének kötésével. Ezek az állványok felhasználhatók otthon vagy ajándékként egy barátjának. Tökéletes az otthoni kényelem megteremtéséhez. Ebben az esetben a választott minta sokat jelent.

Állványrendszer

Horgolt állvány kötés minta

Megjegyzés: Újévi ajándékhoz a kötött mintás "szarvas" alkalmasabb.

Javasoljuk olyan egyszerű alátétek létrehozását, amelyeket egy kezdő mester kezel. Ezután különféle elemekkel díszítheti őket, vagy a készségek előrehaladtával más sémákat is használhat.

Kezdjük el!

 1. Készítsen egy amigurumi hurkot, ez lesz az elem kezdete, és nem engedi a terméket oldani. Ez a hurok remekül működik, mivel nem hagy hézagot vagy lyukat az állvány közepén.
  Kötöttünk egy láncot

  6 vp-os láncot kötöttünk. és egy összekötő oszlop segítségével csukja be gyűrűbe

  6 vp-t kötöttünk. és 3 evőkanál. s / n

  6 vp-t kötöttünk. (3 vp + 3 vp a séma szerint) és 3 st. s / n a gyűrűben

  További 3 vp, 3 evőkanál. s / n

  Ezután még 3 vp, 3 evőkanál. s / n, 3 vp, 3 st. s / n, 3 vp.

 2. Az első kört egyszerű, egyetlen horgolt öltéssel dolgozza fel, növelve az ívek számát az egyes sarkokban úgy, hogy két öltést köt össze egy hurokban.
  Összekötünk egy sort

  Ezután kötünk még 2 evőkanál. s / n, és kösse össze a sort egy kapcsolattal. Art., Bemutatva a horgot 3 vp-ben. ez a sorozat

  A következő sor kötésének megkezdéséhez az ívből, a belépéshez kötünk még 1 kapcsolatot. Art., 3 vp, 2 st. s / n a boltívben a vp-ből előző sor

 3. Körkötés után rögzítse a fonalat.

  Ezután 3 vp-t kötöttünk. és 3 evőkanál. s / n ugyanabba az ívbe, 1 vp és a következő boltívbe vp-ből. prev. sorban kötöttünk 3 evőkanál. s / n, 3 vp, 3 st. s / n

  Még 2 ilyen elemet ismételünk

  Megismételünk még 2 ilyen elemet, majd kötöttünk 1 vp-t. és zárja le a csatlakozások sorát. st, helyezze be a horgot e sor felső emelőhurokjába

 4. A következő kört más színű szálakkal kell kötni. Fontos, hogy a szálak azonos vastagságúak legyenek. A sarkoknál adjon hozzá még 3 vagy 4 oszlopot.

  Kötöttük a következő sorokat is

  A következő sorokat ugyanúgy kötjük a kívánt négyzet méretéig

 5. Így kösse össze az összes következő sort.

  Megkapjuk a kész elemet

  Kapunk egy a szükséges méretű kész elemet - nagymama négyzetét a séma szerint

Fontos! Minden új sorba tegyen többet, mint az előzőbe. Ellenkező esetben a termék egyenetlen lesz és burkolódik.

Így alakultak ki a javasolt technikában érdekes, világos és egyszerű alátétek. Használhatók a mindennapi életben. A lényeg az, hogy sötét fonalat vegyen, ha állítólag a konyhában használják. Továbblépés a bonyolultabb lehetőségekhez.

Hogyan kell használni a technikát a ruhák készítéséhez

Ruhák esetében ezt a lehetőséget bármely részen használják: szoknya, ruha, zubbony, kabát, pulóver. A legnépszerűbb alkalmazás egy szoknya vagy ruha létrehozása. Ez fényes, fellángolt szegélyt kap. Fonalnak jobb könnyű és vékony szálakat választani. Nem nehezítik a terméket, nem hajlanak meg jól, és nem zavarják a járást. Sűrű szálak használata esetén a termék csontos és hanyag lesz.

Szögletes ruha

Ruha vagy zubbony varrható az egyes négyzetekből, a használt szálaktól függően meleg vagy könnyű termékeket lehet beszerezni

Válasszon a kötéshez olyan légmintákat is, amelyekben sok lyuk van, és az oszlopok nincsenek túl közel. Ellenkező esetben ugyanazt a merevítő hatást kapja.

A kötéshez válassza ki a bemutatott minták közül az Önnek tetsző áttört mintát, és kösse össze a szükséges számú elemet. Kiszámíthatja őket, ha elkészít egy mintát a termékhez. Végül kössük át a négyzeteket áttört módon, és varrjuk vagy kösd össze az övvel.

Négyzetzacskó

Nem csak ruhákat, hanem kiegészítőket is készíthet, például négyzetekből egy táskát

Fontos! Az ilyen technikájú szoknyához alsószoknyára van szükség, mert az áttört szoknya nagyon átlátszó.

Gyönyörű szögletes szoknya

Nagyszerű nagyi négyzetekből készült gyönyörű horgolt szoknya remekül mutat

A nagymama tereiről kötöttünk egy takarót

Felajánljuk, hogy elkészítjük a technika legelterjedtebb termékét - egy kockát. A választott kötési módtól és száltól függően melegnek vagy könnyűnek és levegősnek bizonyul. Jobb választani egy közepes sűrűségű kötött anyagot, hogy a takaró melegnek bizonyuljon, de ne legyen nehéz és ne legyen túl sűrű.

Kiváló vidéki takaró

Kiváló vidéki takaró, nagymama teréről kötött

Előkészítő szakasz

Javasoljuk, hogy horgoljon egy takarót nagymama négyzetével. Tehát készítse elő a 4. számú horgot és a fonalat. A fonal választását felelősen kell megközelíteni, mert a takaró minősége és állapota ettől függ. Fontolja meg a legnépszerűbb megjelenést, előnyeiket és hátrányaikat, és válassza ki az Önnek megfelelőt.

Fonal típusa Előnyök hátrányai
Gyapjú (juh) Természetes, lélegző, jól melegen tart A villamosítás, allergiát okozhat, idővel elvékonyodik
Moher Bolyhos, puha, jól színezett, széles színválasztékkal rendelkezik Mosás közben kiürülhet, gondos ápolást igényel, szintetikus adalékokat tartalmaz
Alpaka Puha, meleg megtartó, természetes Magas ár
Kasmír Nagyon puha és könnyű, jól illeszkedik a különféle mintákhoz Legmagasabb elérhető ár

Kötöttük az egyes részeket

Mivel a kötési módszer hasonló a patchwork technikához, az első szakasz az egyes elemek előállítása lesz. Miután felvette a szükséges, különböző színű fonalat és egy kampót, kezdjen kötni.

A legegyszerűbb változatban az állványok létrehozására bemutatott módszert alkalmazzák. Csak léghurokokat és dupla horgolókat használ.

Kockás és párna, kötésminta

Az e minta szerint kötött kockás és párna gyönyörű

A takarók négyzetekből való kötéséhez javasoljuk, hogy a különböző színű szálakat ne egy elem részeként használja, különben a folyamat sok időt vesz igénybe, és a takaró túl színesnek bizonyul. Jobb, ha egy elemet köt össze, teljesen egy színből áll, és minden részhez különböző színeket választ. A kockás kockás is jó lehetőség. Ebben az esetben csak két színű fonalra van szükség. Választhat fekete-fehéret is.

Válassza ki a bemutatottak közül a neked tetsző sémát, és ennek megfelelően fogja össze a szükséges számú négyzetet. Számuk az alkatrészek méretétől és a jövő termékétől függ. Jobb, ha egy átlagos méret 10x10 cm.

Kötési minták és minták

Minták és minták a gyönyörű nagymama négyzeteinek kötéséhez és ezekből készült termékek

Összekötjük a részleteket

Marad az utolsó szakasz - összeszerelés. Kétféleképpen lehet.

 • varrás;
 • kötés.

Megjegyzés: A második módszer megbízhatóbbnak és egyszerűbbnek bizonyul. Ezenkívül illeszkedik a takaró általános kialakításához.

Első módszer. Vegyünk erős szálat. Jobb # 10 vagy több. Varrhat a kötéshez használt szálakkal is. Csak ebben az esetben szükséges egy nagy szemű tű. A szálak ugyanabban a színben vagy kontrasztosak lehetnek - belátása szerint. De a termék varrásakor jobb, ha a varrat láthatatlanná válik. Ezután varrja össze az elemeket egy közönséges overlock varrattal.

Négyzetek varrása tűvel

Négyzetek varrása tűvel - ez a lehetőség a legkönnyebben használható

Második módszer. Fogja meg a tetsző szálakat, és kösse össze az elemeket egyetlen horgolással. Kötniük kell, hogy az oszlop eleje az egyik négyzet szélén legyen, a vége pedig a másiknál.

Egyetlen horgolt használatával

A kötött négyzetek összekapcsolásának módszere - egyetlen horgolással

Csatlakozás speciális féloszlopokkal

Négyzetek összekapcsolása speciális féloszlopokkal

Itt a kötésnek még egy módját emelhetjük ki. Tegye körbe az elemeket, és összekötve kössön egy négyzet alakú szegélyt egy darabból, minden kört megkötve. Így az összes alkatrészt egyetlen egésszé fogja kapcsolni.

Hogyan lehet díszíteni egy takarót a nagymama tereiről

Annak a ténynek a következtében, hogy a geometriai elemek többszínű, világos szálakból készülnek, a nagymama négyzeteiből készült takaró díszítése feleslegessé válik. Csak nehezebbé teszik a terméket. De ha akarja, pom-pomokat vagy bojtokat készíthet a takaró szélén. A lényeg az, hogy a díszítés ne zavarja a takaró használatát és fő funkcióinak ellátását.

Előző

Következő