Csináld magad nagymama büfé helyreállításának legjobb fotóit

Felújított bútorok

Régi büfé helyreállítása előtti és utáni fotókkal

Minden új feledésbe merült. Kevesen nem hallották a közmondást, és ez jól korrelálhat a régi bútorok restaurálásával. A szüreti dolgok, ők is régiségek, amelyeket a családok több generációja látott, egyre népszerűbbek. A szovjet időkben azonban sok terméknek ugyanaz volt a megjelenése, mivel nagy mennyiségben gyártották őket, de híresek a minőségükről.

Egy régi szovjet kori konyhaszekrény felújítása és díszítése

Egy régi konyhaszekrény helyreállítása

Éppen ezért a posztszovjet térben a legtöbb ház még mindig tele van velük. De minden a vágyon múlik: a nagymama tálalójának saját kezűleg történő helyreállítása eredetiséget kölcsönöz minden belső térnek.

A konyhaszekrény helyreállítása

Kopott, elegáns konyhai büfé helyreállítása

Decoupage a szekrényen

A dekupázs a konyhaszekrényhez gyönyörű, kézzel készített termék

A helyreállítás kezdete

Festés és a régi tálaló helyreállítása

Új élet egy régi büfé számára

Kevés a vágy, hogy egyedi dolgot készítsen divatos vintage stílusban. A nagymama tálalódeszkája vagy tálalódeszkája csak elegendő erőfeszítéssel nyerhet második életet. A munka megkezdése előtt elő kell készítenie mindent, amire szüksége van.

Gyönyörű tálaló restaurálás után

Provence stílusú tálalószekrény restaurálás után

Először mindent meg kell tudnia a kiválasztott bútordarab restaurálásáról, és el kell döntenie a restaurálási technikáról és a későbbi dekorációról, mert a régi tálaló egyszerűen kifestése nem lesz elég.

A régi bútorok szokatlan helyreállítása

Egy régi szekrény felújítása a fiókok hátsó falának és aljának díszítésével

A régi bútorok helyreállításához szükséges eszközök

  1. Csiszolópapír és oldószer
Csiszolópapír

Különböző súlyú csiszolópapír

Oldószerek típusai

Oldószerek típusai a felületek tisztításához

Bármely régi bútordarabot először gyári festék- és lakkréteg borít, lehetséges, hogy korábban megpróbálták azt is megváltoztatni vagy helyreállítani. Ezért meg kell szabadítani a büfét minden régi burkolattól. Durva csiszolópapírra van szükség az összes felület csiszolásához és tisztításához. Könnyű tönkretenni a fát azzal, hogy egyszerűen megpróbálja lehúzni a felső rétegeket csiszolópapírral, ezért van szükség oldószerre, ideális az aceton. Ecsettel alkalmazzák a teljes felületen, különös figyelmet kell fordítani a faragott részekre. Egy másik módszer az, ha egy rongyot vagy ruhát áztatunk úgy, hogy néhány percig eltakarjuk a tálalót. A régi bevonat rétege magától leválik, a tálalódeszka egyszerű ronggyal tisztítható.

  1. Hangszerek
Kézi szerszámkészlet

Többfunkciós háztartási kéziszerszámkészlet

Jobb a bútorokat szétszerelt állapotban kezelni, ezért sok eszközre lesz szüksége. Lehetséges, hogy a büfé csak kozmetikai javításokat igényel. De néha előfordulhat, hogy meg kell csavarnia a laza ajtókat, vagy meg kell erősítenie a lábakat. Kell, hogy kéznél legyen egy csavarhúzó és kulcs, egy kalapács stb.

  1. Szerelvények
Antik bútorszerelvények

Antik bútorszerelvények egy frissített tálalószekrényhez

A tálca frissítése új tartozékok - fogantyúk, rögzítők stb. - telepítését vonja maga után. Mindez könnyen megtalálható a szaküzletekben, vagy megrendelésre elkészíthető a műhelyekben.

  1. További anyagok: viasz és gitt a szabálytalanságok eltávolítására; felületkezelő alapozó.
  2. Ecsetek, szivacsok és hengerek.
  3. Festékek és lakkok (akril- és olajfestékek, lakkok, foltok).
  4. Maszkolószalag, PVA ragasztó.
További anyagok

További anyagok a do-it-yourself tálaló restaurálásához

A régi tálalóajtó ajtaja gyakran üvegezett, ezért szalagra van szüksége, hogy megvédje őket a festéktől. És ragasztóra lesz szükség, ha a bútorok már elkezdtek hámlani.

Helyreállítási technika

Büfé

A "Malachite Box" tálalószekrény restaurálás után

A helyreállítás a felület tisztításával és a problémás területek helyreállításával kezdődik. A munka megkezdése előtt a bútorokat szétszerelik: eltávolítják az összes szerelvényt, eltávolítják a polcokat és az üveget (ha levehetők). Ha az üveg nem jön ki, akkor szalaggal vagy papírral borítják. Általában nincsenek külön szabályok vagy módszerek a régi bútorok helyreállítására.

  • Mély helyreállítás

A következő lépés a régi bevonat tisztítása. A tisztítást a szabadban szabad elvégezni - a port, a megszáradt festéket és a lakkdarabokat később nehéz lesz eltávolítani. Tisztítás után alaposan mossa le a tálalót a felületek zsírtalanításával.

A felületet darálóval dolgozzuk fel

A felületet darálóval feldolgozzuk, és eltávolítjuk a régi bevonatot

A tálalót meg kell vizsgálni, hogy nincsenek-e rajta szabálytalanságok vagy lerakódások, majd folytassa a repedések kitöltését és az azt követő őrlést. Szükség esetén további alkatrészeket állítanak vissza - fogantyúkat, lábakat vagy aprított éleket. Leggyakrabban más hasonló bútorokat használnak, vagy fából faragják őket. A következő az alapozás. Csak az összes javítási és előkészítési munka elvégzése után kezdheti el a festést.

Gitt kis repedések

Gitt kis repedéseket, majd újra csiszolni

Jobb kezdeni a festést a fő felületekről, majd továbbmenni a díszítő elemekre (korona vagy faragott oldalak). A festéket két rétegben alkalmazzák, azonban a fa egyszerű öregedéséhez egy vékony réteg is elegendő lesz.

Festék felhordási folyamat

Speciális festéket alkalmazunk a fára

  • Díszítés

A frissített felület dekupázs stílusban történő díszítése a legegyszerűbb. Ehhez szalvétákat vagy szövetet választanak ki az ötletnek megfelelő mintával. A rajzot kivágják és elölről a tálalóhoz ragasztják. Ilyen egyszerű módon vintage bútorokat kaphat eredeti mintával.

A régi homlokzatok művészi kezelése

A régi homlokzatok művészi feldolgozása decoupage technikával

Festést is használnak. Neki vékony ecsetek és többszínű színek vannak kiválasztva. A dísz vagy vázlatos, vagy vázlatos egy sablonon.

Stencil bútorok festése

Sablonos bútorok festése DIY festékszóróval

A díszítés utolsó simítása a lakk. Két rétegben alkalmazzák, miután a ragasztó vagy a festék teljesen megszáradt, a választott díszítési módtól függően. A munka befejezése után elkezdheti az összeszerelést.

Fára lakkozunk

Fára lakkozunk

Antik büfé helyreállítás után

Antik büfé restaurálás után, klasszikus kivitelben

Felújított bútorok karbantartása

Új élet a régi tálalódeszkának saját kezűleg

Új élet egy régi tálalódeszkának saját kezűleg, decoupage technikával

A régi tálaló helyreállításának vannak kisebb hátrányai, amelyek azonban nem különböznek az új bútorok gondozásától. A felületet piszkosan óvatosan kell mosni, ideális esetben tiszta vízzel és puha ruhával, így az tálalódeszka nem karcolódik meg.

Fehér büfé a konyhához

Fehér tálaló régi nagymama ételekkel

Nem ajánlott régi felújított bútorokat elhelyezni magas páratartalmú vagy hőtermelő helyeken. A konyhában található tűzhely közelében, radiátor közelében vagy akár csak egy ablak közelében - a festék állapota gyorsan romolhat. Ne hagyja a tálalót a verandán.

A szovjet büfé szokatlan díszítése

A szovjet tálaló szokatlan díszítése a régi orosz stílusban

A büfé helyreállítása ellenőrzéssel és javítással kezdődik, amely után elkezdheti a felület díszítését. Így egy régi tálalószekrénynek teljesen új életet adhat, és frissítheti otthona belső terét.

Felújított bútorok a belső térben

A felújított régi bútorok lehetővé teszik a belső tér frissítését minimális költségekkel

A provence-i stílusú büfé helyreállítása

DIY Provence stílusú büfé helyreállítás

Előző

Következő