Csináld magad fém ágy lépésről lépésre létrehozási technológiát

A vaságy olyan elem, amely különleges luxust és eleganciát adhat a belső térnek. A sima fémgörbék esztétikát kölcsönöznek a hálószobának.

Fém ágyak

A vaságy olyan elem, amely különleges luxust és eleganciát kölcsönöz a belső térnek.

Egy ember élete harmadát álomban tölti. A teljes éjszakai pihenés garantálja a nappali tevékenységet, amelynek minőségét csak egy kényelmes ágy tudja biztosítani.

Fém ágyak különböző stílusokhoz

A sima fémgörbék esztétikát kölcsönöznek a hálószobának.

A bútorüzletek az ilyen szükséges bútorok széles választékát kínálják. De nem mindig és nem minden paraméter alapján lehet pontosan kiválasztani, amire szükség van. Ebben az esetben felmerül a kérdés egy ilyen fontos bútor önálló gyártásáról.

gyönyörű fém ágy

A teljes éjszakai pihenés garantálja a nappali tevékenységet, amelynek minőségét csak egy kényelmes ágy tudja biztosítani.

Nehézségek a munkában

A vaságy készítése felelősségteljes, fáradságos és összetett folyamat. Könnyű magadnak megtenni? Mindenki saját maga határozza meg képességei és készségei alapján. Bizonyos ismeretekre van szükség. Ezen ismeretek feltöltése. Kreatív hozzáállás. Kicsiben kell kezdened - tanulságokat kell szerezned egy tapasztalt kovácstól, vagy segítséget kell kérned egy olyan embertől, aki ismeri ebben a kérdésben. Mert nagy a valószínűsége annak, hogy valamit rosszul csinálsz. Könnyebb megoldás megpróbálni saját maga létrehozni. Ezen felül rendelkeznie kell legalább a legegyszerűbb szükséges felszereléssel. A fő nehézség az alkatrészek előkészítésében és azok feldolgozásában rejlik. Az összes szükséges séma az internetről átvehető. A lényeg egy kis türelem és önbizalom.

Fém ágyak

De nem mindig és nem minden paraméterben lehet pontosan kiválasztani, amire szüksége van.

Méretezés

A munka megkezdése előtt el kell döntenie a jövőbeni dimenziókról. Ehhez világosan meg kell érteni, hogy hol lesz az alvóhely, és ki fog rajta aludni. Egy lakás vagy szoba korszerűsítése esetén eltávolodhat a megszokott sztereotípiáktól, és új helyet választhat annak.

fém ágy ortopéd matraccal

A vaságy készítése felelősségteljes, fáradságos és összetett folyamat.

Vannak standard típusú ágyak: egyágyas, dupla, másfél. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az alvási helynek 30 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint annak a magasságának, aki rajta alszik. A hossz általában 2 m, de 191 cm és 213 cm között változhat.

Firenzei ágy

Bizonyos ismeretekre van szükség.

A szélességről is érdemes dönteni. Tehát a típustól függően a szélesség a következő értéket kapja:

 •  egy - 91 cm;
 •  kettős - 137 cm;
 •  másfél - 99 cm.
kovácsoltvas ágyak olasz stílusban

Kicsiben kell kezdened - tanulj egy tapasztalt kovácstól, vagy kérj segítséget egy olyan embertől, aki ismeri ebben a kérdésben.

A nagy lehetőségek két embernek szólnak. Azonban sok helyet foglalnak el a szobában. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell mérni az ágy számára fenntartott helyiség helyét. És vegye figyelembe az olyan paramétereket is, mint az éjjeliszekrény helye és csak a szabad mozgás helye.

DIY fém ágykeret

A fő nehézség az alkatrészek előkészítésében és azok feldolgozásában rejlik.

Egy másik fontos tényező a matrac kiválasztása. A munkavégzés során, eltérve a kialakult normáktól, szem előtt kell tartani, hogy megrendelésre kell majd elkészíteni.

Az ágy nagyon fontos bútor

A lényeg egy kis türelem és önbizalom.

A szerkezetek típusai

Egyiptom joggal tekinthető a fémágyak megjelenésének szülőhelyének. Csak a gazdag emberek engedhették meg maguknak. A gazdagság és a luxus jelei voltak. A Szovjetunióban a vaságyakat sablon szerint készítették, és nem különböztek eleganciában. A helyzet mára drámai módon megváltozott. Fémtárgyak, amelyek gyártási módjukban különböznek egymástól, megjelentek a bútorpiacon. Ezek a következő típusokat tartalmazzák.

 1. Kovácsolt szerkezetek - szilárd alapja van fémcsöveknek. Különböző átmérőjű keresztmetszetű csövek, amelyek lehetővé teszik a különböző témák újbóli létrehozását a tervezés során. A súly nem több, mint 50 kg. Kétféle kovácsolás létezik: hideg és meleg. Az első változatban az összes fémmanipulációt speciális készülék végzi. A folyamat inkább a bélyegzéshez hasonlít. A második esetben a mester saját kezével dolgozik. A fémet +600 C-ra hevítik. Kovácsolás segítségével bármilyen belső stílusú tárgyat újra létrehozhat: klasszikus, modern, rokokó, barokk, etno, csúcstechnika.
 2. Hegesztett szerkezetek - különböznek a kovácsoltaktól a jövő termék kész alkatrészeinek hegesztéssel történő összekapcsolásának módszerével. Az így készült termékek kevésbé eredetiek: klasszikusak vagy modernek.
A fémágyak előnyei

A munka megkezdése előtt el kell döntenie a jövőbeni dimenziókról.

Bármely ágy keretből, keretből, hátból, lábakból és rögzítőkből áll. A fő elemek, amelyek bármely ágy alapjául szolgálnak, a váz és a keret. A keret támaszként szolgál. Hátlapokból és oldalsó panelekből áll. A váz az a rész, amelyen a matrac található. Különös figyelmet kell fordítani a gyártás során a fejtámlára. Dekoratív szerepet tölt be és teljesen meghatározza az egész termék hangulatát. Kovácsolt elemeket használnak dekorációként. Készen megvásárolhatók.

DIY kovácsoltvas ágy

Egy lakás vagy szoba korszerűsítése esetén eltávolodhat a megszokott sztereotípiáktól, és új helyet választhat annak.

A folyamat előkészítése

Mielőtt elkezdené saját kezével elkészíteni a vaságyat, alaposan meg kell ismerkednie a rendelkezésre álló modellekkel és mintákkal. Értékelje a gyártás összetettségét és képességeit. A legtöbb opció végrehajtása meglehetősen egyszerű, és még egy kezdő is megvalósíthatja.

kettős kovácsolt fém

Vannak standard típusú ágyak: egyágyas, kétszemélyes, másfél.

A következő lépés egy terv elkészítése. Írja le az összes lépést, anyagot és eszközt. Ez pénzt és időt takarít meg.

Döntse el a méretet és a modellt a kívánságai alapján.

Fém ágyak fotó

Fémtárgyak jelentek meg a bútorpiacon, különböznek a kivitelezés módjától.

A saját kezével ágyat készíteni fémből, számos előkészítő intézkedést kell végrehajtani, amely közvetlenül a termelésre irányul.

 1. Rajzolja a termék rajzát.
 2. Anyagok beszerzése.
 3. Mérje meg a matrac méretét, amelyet célszerűbb megvásárolni az ágy gyártása előtt. Tehát a gyártási folyamat során lehetséges lesz összehasonlítani a termékkel.
Felnőtt ágy

Kovácsolt szerkezetek - szilárd alapja van fémcsöveknek.

Eszközök a munkához

Ahhoz, hogy saját kezűleg hegesztett vaságyat készítsen, szüksége lesz természetesen hegesztőgépre. És egyéb eszközök is:

 1.  Sarokcsiszoló (daráló);
 2.  fúró fúrókészlettel;
 3.  rulett;
 4.  négyzet;
 5.  négyzet fájl;
 6.  fém kefe;
 7.  csiszolópapír;
 8.  ecsetek;
 9.  alapozó fém felületekhez;
 10.  festék.
saját kezűleg készítsen ágyat

Hegesztett szerkezetek - abban különböznek a kovácsoltaktól, hogy a jövő termék kész alkatrészeit hegesztéssel kötik össze.

Kovácsolt termék esetén a fő listán felül hozzá kell adnia a kovácsoló berendezések jelenlétét. A kovácsolás típusától függően a készlet más lesz. Tehát a hideg kovácsolás készlet a következőket tartalmazza:

 •  csiga - lehetővé teszi spirálminták készítését;
 •  gnutik - fém rudak különböző szögben történő hajlítására tervezték;
 •  zseblámpa - "zseblámpa" azonos nevű alkatrészek létrehozásához;
 •  twister - csavarja a rudakat a hossztengely mentén;
 • volumetrikus - lehetővé teszi volumetrikus minták készítését;
 •  hullám - egy hullámszerű minták létrehozására szolgáló berendezés.
Kovácsoltvas ágyak, kerek

Bármely ágy keretből, keretből, hátból, lábakból és rögzítőkből áll.

A forró kovácsoláshoz kovácsra, üllőre, kanálra, kézifékre, kalapácsra, fogóra, kalapácsra van szükség.

Nem feltétlenül szükséges minden hardver. A választás a végső céltól függ.

A fém ágyakat tartósnak és megbízhatónak tartják

Lépésenkénti technológia a fémágy létrehozásához

A vaságy létrehozása magában foglalja az előkészítő munkát, a késztermék telepítését és feldolgozását.

A folyamat hátulról indul. Ehhez a rajz szerint formázott csövekből készítenek nyersanyagokat. Sima felületre vannak fektetve, hegesztéssel rögzítve és rögzítve. A lapos kialakítás érdekében figyelni kell a sarkok mértékét.

kovácsoltvas bútorok

Továbbá lábtartókat és dugókat helyeznek el a csövek nyitott részeinek hátoldalán.

A következő szakaszban darálót és csatornát kell használnia. Tartók készülnek a keret rögzítésére - 2 középső és 4 oldalsó, 5 fokos lejtéssel. A kötőelemek a hátlapot folyamatos hegesztéssel kötik össze a vázzal. Az optimális távolság a padlótól 0,35 m.

gyönyörű kovácsoltvas ágy

Az ágy kifinomultsága érdekében az összes varratot és kiálló elemet darálóval levágják, egy speciális ecsettel és darálóval feldolgozzák a fém alapjához.

 1. Anyag előkészítése keretekhez.

Az acélcsatornákat üresre vágják. A méretet a számítás alapján határozzuk meg: a keret hossza plusz 5-6 cm, a csatornákat sarok köti össze. Az összekapcsolás jobb minősége érdekében a kiálló részeket levágják a sarok vízszintes peremében. Az illesztéseket, az előző verzióhoz hasonlóan, folytonos varrattal hegesztik.

ágykeret

A munkavégzés során, eltérve a kialakult normáktól, szem előtt kell tartani, hogy megrendelésre kell majd elkészíteni.

 1. Keret telepítése.

A hátlapok szigorúan függőleges helyzetben vannak, a kereteket beállítják és az alsó csatornán a barázdákat jelölik. A lyukak legfeljebb 9 mm átmérőjű fúróval készülnek. A fúrt lyukakat reszelő segítségével állítják be a tolla alakjához.

modell készítéséhez

Egy másik fontos tényező a matrac kiválasztása.

A főtest összeszerelése befejeződött. A következő lépés a matracrács hegesztése. A kész vázra hegesztik.

Ezenkívül a csövek nyitott részein lévő háttámlákra lépéseket és dugókat helyeznek el. Általában acél körök borítják.

DIY fém ágy

Ezért a munka megkezdése előtt meg kell mérni az ágy számára fenntartott helyiség helyét.

Az ágy kifinomultsága érdekében az összes varratot és kiálló elemet darálóval levágják, egy speciális ecsettel és darálóval feldolgozzák a fém alapjához.

A befejezést jól előkészített felületen végezzük: alapozót viszünk fel, majd lakkozunk és festünk.

A fémből készült ágyak előnyei

A bonyolult folyamat ellenére a fémágyaknak számos előnye van. Íme néhány felsorolás:

 •  környezetbarát;
 •  kopásállóság;
 •  higiénia;
 •  megbízhatóság: ellenáll a mechanikai sérüléseknek és a súlyterhelésnek;
 •  sokféle dizájn és stílus;
 •  könnyű, ami kényelmes a bútorok átrendezésénél;
 •  nem gyullad meg.
Csináld magad franciaágy

A nagy lehetőségeket két ember számára tervezték.

A fém ágy vonzó megjelenésű, és tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. Bizonyos készségek és eszközök segítségével a folyamat nem lesz nehéz. Ezenkívül ez a fajta tevékenység kiváló lehetőség a kreativitás fejlesztésére és ennek eredményeként egy egyedi bútordarab megszerzésére. A saját készítésű vaságy hosszú ideig és megbízhatóan szolgál.

készítsen ágyat fémből

A szélességről is érdemes dönteni.

Előző

Következő