Dupla takaró a paraméterek méretének kiválasztásához

A egészséges és egészséges alvás érdekében gondosan meg kell választani az alvóhely minden részletét. A takaró különböző méretű lehet, bizonyos kitöltéssel és kialakítással rendelkezik. Fontos a termék helyes kiválasztása, hogy illeszkedjen az ágyhoz és kényelmes legyen.

Szép takaró

Egy jó takaró sokszor kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi az éjszakai pihenést.

Dupla takaró méretei, GOST, különböző gyárak, országok szabványai

Dupla paplanméretek

Dupla paplanméretek - a különböző országok által beállított standard paraméterek tartománya

A dupla paplan méretét egyedi termékszabályoknak kell alávetni. Oroszország GOST R 51554-99. Minden országban lehetnek kisebb eltérések a méretben, de legfeljebb 3%.

Standard mérési paraméterek

A standard mérések paraméterei két hosszúsági és szélességi mérőrendszerre vonatkoznak

A normák meghatározásához korábban egy átlagos testalkatú házaspár paramétereit vették figyelembe. A modern körülmények között többféle mérőrendszer létezik, köztük az amerikai gyártók körében népszerű angol és az Európában keresett metrikus. Ez utóbbi egyszerű, az adatokat centiméterben adják meg. Az angol összetettebb, a méreteket lábban vagy hüvelykben jelölik. Ez gyakran kényelmetlen a vásárlók számára, mivel problémák merülnek fel az ismerős jelentésekre való átfordítással.

Amerikai méret

Amerikai ágyneműméretek

Az orosz szabvány 8 termékdimenziót azonosít. A külföldi vállalatok néhány változtatást vezettek be, ezáltal bővítve a termékek körét. Ez lehetővé teszi a legmegfelelőbb lehetőség kiválasztását.

Mérettáblázat

A mérettáblázat a következő szabványos és egyedi takaróméreteket tartalmazza az egyes kategóriákhoz

Takarómérettáblázat

Az Euro méretkategória manapság az egyik legnépszerűbb, és úgy lett kialakítva, hogy maximálisan két felhasználót illesszen be.

Szögletes takarók

Ikea vastag, négyzet alakú takaró szintetikus töltettel

195 x 215 cm méretű takaró

Mona Liza "Provence illatú rózsa" takaró, amelynek mérete 195 x 215 cm, lefelé tartó teakból

A takaró méretének kiválasztásának megkönnyítése érdekében több kategóriába sorolták őket. Ezek tükröződnek a táblázatban.

Méretek Leírás
200 × 220 Univerzális típusra utal. Kényelem és kényelem változik az ágynemű kiválasztásában.
200 × 200 A négyzet alakú forma nem gyakran található meg az ország választékában. Az ilyen típusú termékek nagy választéka Kelet-Európában. Problémák lehetnek a mosodával.
195 × 215 A paplan mérete nem túl kényelmes. Ritka az alacsony népszerűség miatt.
172 × 205 A típust szovjet vagy angolnak nevezik a területi és időbeli eloszlás miatt.
150 × 220 Számos családi termékre vonatkozik. Kényelmes, praktikus.
Egész évszakos takaró 172 * 205 cm

Egész évszakos bambuszrost paplan 172 * 205 cm

Takaró mérete 150 * 220 cm

Meleg takaró báránybőrön, 150 * 220 cm méretű

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű dupla paplanot

A takaró méretének meghatározása

Határozza meg a megfelelő takaró méretét az ágy mérete és az alatta alvók magassága alapján

Egy ilyen termék megkülönbözteti kényelmét, mivel képes teljesen lefedni az ágyat, szellős, hangulatos légkört teremt. A kívánt hatás elérése érdekében fontos a dupla paplan megfelelő méretének kiválasztása. Javasoljuk, hogy olyan modelleket válasszon, amelyek minimális szélessége 170 cm, maximális hossza pedig 210 cm. Vásárláskor nemcsak az ágy méreteire, hanem az emberek magasságára is támaszkodnia kell. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb lehetőséget az álom teljes elrejtésére.

A dupla modelleket házaspárok és tágas ágyon tartózkodók használják. A vásárlás előtti saját növekedés felmérése mellett fontos összehasonlítani a terméket az ágy méreteivel. Az ágy mérhető, hogy pontosan tudja a paplan méretét.

Egyedi méretek

A nem szabványos méretek gyakran egyedi, nem szabványos tervrajzú bútorok megrendelésére készülnek

Hogyan válasszuk ki a paplanhuzat méretét a paplanhoz?

Paplanhuzat mérete

Olyan paplanhuzatot kell választania, amely minden tekintetben nagyobb lenne, mint maga a takaró, körülbelül 5-10 cm-rel

A paplanhuzatnak némi margóval kell rendelkeznie. Legalább 5 cm-rel szélesebb és hosszabb, mint a paplan. Ez megkönnyíti az üzemanyag-feltöltési folyamatot és elkerüli a termék oldalra gördülését.

Nem szabad nagy juttatást fizetnie. Korábban a mosás utáni zsugorodás valószínűségét vették figyelembe. A modern, kiváló minőségű vászon gyakorlatilag nem zsugorodik.

Milyen töltőanyaggal válasszon takarót

Paplan

A közös paplan meleg és könnyű, de rendszeres szellőzést és tisztítást igényel

Takaró

A gyapjú takarók eredete nagyon változatos lehet: teve, juh, kasmír és a legrangosabb - merinó gyapjú

Szintetikus holofiber - bevált, könnyű és meleg töltőanyag a háztartási cikkekben

A termék megvásárlásakor fontos szempont a megfelelő töltőanyag kiválasztása. Fontolja meg az összes lehetőséget hátrányaival és előnyeivel, nehogy tévedjen. A töltőanyagok típusait a táblázat mutatja.

Meglévő típusok Leírás
Pihe Sűrűsége miatt alkalmas téli takaróra. Különbözik a levegő átadásának képessége, a könnyedség és a tartósság. Le tökéletesen megtartja a hőt, nem deformálódik. Allergiát okozhat.
Gyapjú Teve vagy juh felhasználható. Az anyag tökéletesen felmelegszik, hozzájárul a kényelmes mikroklímához és gyógyító hatású. De egy idő után deformálódhat, allergiát okoz és nagy a súlya.
Szintetikus A könnyedség és a jó hőszigetelés az ebbe a kategóriába tartozó anyagok fő előnye. Könnyű gondoskodni egy ilyen termékről, nem kell attól tartania, hogy a mikroorganizmusok fejlődni kezdenek és sokáig fognak tartani. De a nedvesség rosszul szívódik fel, és a modell gyorsan felvillanyozódik.
Pamut A termék nem okoz allergiát, jól melegít. Költségvetés és biztonságos lehetőség. A termék nehéz és idővel elveszíti korábbi megjelenését, kemény csomók képződnek.
Selyem A legfontosabb hátrány a magas költség. Az előnyök közül meg lehet jegyezni a jó nedvességcserét, a könnyű karbantartást, mosás nélkül is megteheti, elég csak a szellőztetés.
Bambusz A kiváló légáteresztő képesség, a nedvesség jó felszívódása és a mikroorganizmusok fejlődéséhez szükséges környezet hiánya népszerűvé teszi az anyagot a fogyasztók körében. De a költségek magasak, a hővezető képesség átlagos minőségű és az élettartam rövid.
Pamutpaplan

Pamut töltetű takaró higroszkópos, hőszabályozó és könnyű

Selyem takaró

A kivételes tulajdonságokkal rendelkező selyemtakaró tekintélyes és drága.

Bambusz takaró

A bambusz takaró kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, és komoly versenytársa más anyagoknak

Másfél takaró méretű

Másfél paplan egyetlen darabból áll

A másfél takaró egyetlen darab, amelyet egy ember kényelmes alvására terveztek, a név onnan származik, hogy általában szélessége körülbelül 1,5 méter

Egy ilyen terméknek több dimenziója van. A másfél takaró mérete a következő értékekből áll.

  1. 155 × 215. A modell népszerű és praktikus. A vászonkészletek kiválasztásával nincs probléma.
  2. 140 × 205. A szovjet idők óta létező orosz szabványra utal. Gyakran ezeket a modelleket vásárolják gyermekek számára.

A megfelelő opció kiválasztásakor vegye figyelembe az ágy méreteit. Mérete nem haladhatja meg az 50 cm-t a modellhez képest.

Egy takaró

Az egyterű felnőtt modelleket egy felhasználó számára tervezték, átlagos súlya legfeljebb 90 kg

Mi befolyásolja a paplan méretének mérését?

A takaró szélességének és hosszának kiszámítása

A takaró optimális méretének kiválasztásához helyesen kell kiszámítania annak hosszát és szélességét

A méretek hibái a termék anyaga, térfogata miatt merülhetnek fel. A szabványok figyelembe veszik a műszaki információkat, a gyártási technológiák kivételével. A textúra befolyásolhatja a változást. A felület sima vagy bolyhos. Ez utóbbi esetben problémák merülhetnek fel a mérési pontossággal kapcsolatban. Vannak, akik inkább kerekítik az eredményt.

Működés közben a helytelen gondozás miatt a méretek változhatnak. A gyártó tanácsának be nem tartása deformálódást eredményez. Mosáskor, vasaláskor egyértelműen be kell tartania a címkén található utasításokat.

A babatakarókra vonatkozó követelmények

Baba ágynemű mérete

A kiságyak és a takarók babaágyának mérete gyermek kora szerint

A terméknek teljes mértékben meg kell felelnie az ágy méreteinek. A piac különféle tépőzárral, gombokkal, gombokkal felszerelt modelleket kínál, amelyek lehetővé teszik azok jobb rögzítését és melegen tartását. A takarónak biztonságosnak kell lennie. Ki kell zárni az allergia lehetőségét a csecsemőben.

Baba macska takaró

Biztonsági baba macskák mikroszálas takaró 110 * 140

A takaró méretéhez megfelelő ágyneműt választunk

Ágyneműkészlet vásárlásakor fontos figyelni a paplan méreteire és a paplan huzatának a gyártó által megadott méreteire

Az ágyneműnek meg kell egyeznie a takaróval. A helyes kiválasztáshoz ajánlott ezeket a tippeket követni.

  1. Először a takarót mérik meg. A kapott adatok összhangban vannak a paplan huzatával. Fontos, hogy néhány centimétert használjon.
  2. A lepedő kiválasztásához cserélnie kell a matracot. 80 cm-rel nagyobbnak kell lennie az egyszerű tankoláshoz.
  3. Végül a párnát megmérik a párnahuzat méreteinek meghatározásához.

Miután megkapta az információkat, kiválaszthatja a megfelelő készletet. A fenti tényezőket figyelembe véve kényelmes és praktikus tartózkodási helyet lehet megszervezni.

Előző

Következő