A kétszemélyes ágyak méretének, jellemzőinek, fényképeinek megfelelő megválasztása

A hálószobában a fő az ágy. A szoba vizuális környezete, az alvás és az egészség minősége a megfelelő bútoroktól függ. Sőt, a megfelelő választás ebben az esetben nemcsak a kényelem és az ortopéd matrac, hanem az optimális méret is. Gyakran a szokásos ágyméretek működnek, de egyes esetekben egyedi megoldást kell keresnie.

hálószoba fehér-kék árnyalatok

A hálószobák bútorainak kiválasztásakor az ágyak mérete nem csak azt a benyomást határozza meg, amelyet a belső tér fog produkálni, hanem azoknak a jólétét is, akik alszanak rajtuk.

hálószoba minimalizmus

A megfelelő méret a jó éjszakai pihenés és a mély alvás záloga.

Hogyan lehet meghatározni a méretet

Furcsa módon annál inkább a jobb elv nem működik itt. Természetesen a túl keskeny vagy rövid nem kényelmes, és mindenképpen zavarja a minőségi pihenést. De a túl nagy modellek sem lesznek előnyösek. Egy ilyen nagy ágy kényelmetlen. Ráadásul pénzt fog pazarolni nagyobb ágyneműre. Végül is még szárítani és vasalni kell, így nem szabad hajszolnia a méreteket - néha nemcsak pénzzel, hanem erőfeszítésekkel is fizetnie kell értük.

hangulatos hálószoba

Az úgynevezett standard ágyméreteket egy személy átlagos magasságának és súlyának adatai alapján számítják ki.

ágy a hálószobában neoklasszikus

Annak érdekében, hogy az alvás nyugodt legyen, szükséges, hogy az ágy hossza legalább 20 cm-rel meghaladja a magasságot.

A bútorválasztás során figyelembe kell venni, hogy mennyit fog rajta aludni, mennyire nyugtalanul alszik és szeret-e az ágyban feküdni. Van egy általánosan elfogadott módszer a minimális alvási terület kiszámítására: feküdj a hátadon, kezed a mellkasodon, ujjbeggyel. Mérje meg a könyök közötti távolságot úgy, hogy hozzáad 20 cm-t - mindegyik könyök oldalán tízet. Az így kapott ábra a lehető legkisebb szélesség. Hogy megtudja, mi a minimális hosszúság - adjon hozzá 20 centimétert a magasságához.

hálószoba franciaággyal

Átlagosan úgy gondolják, hogy a térdre hajlított lábak nem lóghatnak le „oldalra” helyzetben, miközben legalább 15 cm marad a széléig.

barokk franciaágy

Feltételezzük, hogy az átlagos magasság 170 cm, a szokásos hosszúság pedig 190 cm.

Ami a magasságot illeti, ne feledje - minél alacsonyabb, annál több erőfeszítést igényel a rajta ülés. Tehát jobb, ha nem az alacsony időseket választja manapság az idősek, magasak és a problémás ízületek számára.

franciaágy a hálószobában

Minél idősebb az ember, annál nehezebb leülnie, olyan magas (de nem túl magas!) Ágyak alkalmasak idősebb emberek számára

franciaágy fekete

A fiatalok stílusos, alacsony ágyú modelleket választhatnak.

Egyszemélyes ágy

Ha a szobája csak Öné, és nem kell senkivel megosztania a hálószobát, akkor az egyágyas szoba megfelel Önnek. Ha az arcszín nem haladja meg az átlagot, akkor ez a lehetőség valóban megfelelő.

egyszemélyes ágy

Úgy gondolják, hogy az egyedül alvó emberek számára a legalkalmasabb egy egyszemélyes ágy.

egyszemélyes ágy

Hossza nem különbözik a kettős társaitól, és szélessége sokkal kisebb.

Normál egyszemélyes ágyméretek - 100x190cm.

Előnyök a klasszikus egyszemélyes ágy vásárlásához:

  • Megfizethető ár;
  • Helytakarékosság, amely felhasználható más bútorokhoz;
  • Kényelem;
  • Ágynemű széles választéka;
  • Kis helyiségekben jól illik.
egyszemélyes ágy

Az a személy, akinek magassága és súlya nem tér el sokat az átlagos értékektől, elég jól fogja érezni magát egy ilyen ágyban.

Másfél ágy

Ha szeretnél éjjel megfordulni, vagy tágra tárt karokkal és lábakkal alszol, és a szoba területe lehetővé teszi, hogy nagyobb ágyat válassz, válassz másfélt. Szélessége általában 120-160 centiméter között változik. Az ilyen szokásos ágyméretek lehetővé teszik, hogy egy személy kényelmesen elférjen, és bizonyos esetekben, viszonylag kényelmesen, kettőnek is megfelel. A legszélesebb verziókban - másfél méteren - egy karcsú házaspár tökéletesen elfér.

másfél ágy

Ha a szoba mérete lehetővé teszi, akkor egy szélesebb "másfél" ágy elhelyezése indokolt lehet, ha gyakran dobál és alszik alvás közben, vagy csak szeret, amikor sok hely van a környéken.

másfél ágy

A "másfél" szélessége hazánkban 120 és 160 cm között mozog, míg a 120 akkora, mint egy másfél ágy "egyért", de egy házaspár számára 160 cm már szabad.

A teherautó egyértelmű előnye a kényelem pihenés közben, a szobában lévő szabad hely viszonylagos megőrzésével és az ágynemű szükségtelen kiadásának hiányával a kettős lehetőségekhez képest.

másfél ágy a hálószobában

Normál magasságú, de sűrű testalkatú vagy túlsúlyos emberek számára elegendő egy szélesebb ágyat választani.

Franciaágy

Ha a hálószobát két ember számára tervezték, és mindketten szeretnek kényelmesen pihenni - csak kétszemélyes ágyak fognak megfelelni. A klasszikus franciaágyméretek 1,6 m-nél kezdődnek. A szokásos szélesség felső határát 2 m-nek tekintik, de vannak szélesebb bútorok is.

franciaágy

A dupla ágy standard mérete 160 cm szélességtől kezdődik és gyakorlatilag korlátlan.

franciaágy a hálószobában

Akcióban találhat termékeket és 2,5 m széles.

A kétszemélyes ágy szokásos magassága a szokásos matraccal együtt legfeljebb 50 centiméter, az ortopéd ággyal - akár 75 centiméter. Ez a legkényelmesebb kétágyas hálóhely a bútorüzletek szokásos kínálatából.

franciaágy a hálószobában

A szélesség az alapra fektetett matrac szélessége, és nem maga az ágy összes szerkezeti eleme.

sötétkék franciaágy

A családi ágyak szélessége a legszélesebb, ezért a lehető legnagyobb méretválaszték áll rendelkezésre.

Nem szabványos ágyak

Ha magas termetű vagy szokatlan testalkatú tulajdonos, akkor a szoba kialakítása nem szabványos megoldásokat igényel, vagy a klasszikus választékból származó franciaágy mérete nem felel meg párjának - mindig választhat nem szabványos modelleket, és megrendelésre készítheti őket.

eredeti ágy

A nagy ágyakhoz nagy hálószobákra van szükség - különben a legelegánsabb modell is szánalmas lesz.

franciaágy modern

Válasszon ágyat nemcsak a belső stílusának, hanem a szoba területének is megfelelően.

Például a királyi ágyból a hálószoba valódi dísze lehet. Sokkal nagyobb, mint a szokásos ágyméretek, klasszikus kialakítású, fából és drága kárpitozással. Egy ilyen hálóhely egyszerűen királyi alvást garantál, de ne feledje - a king méretű ágyak, ahogy Európában hívják őket, csak a hálószobákban tűnnek megfelelőnek. Egy kis szobában nem megfelelőnek, sőt viccesnek tűnnek.

king méretű ágy

A king méretű ágy amerikai standardok szerint 180 × 200 hálórésszel rendelkezik.

king méretű ágy

A king méretű ágy a legoptimálisabb megoldás a nagy hely kedvelői számára.

A berendezés egyedi megközelítése magában foglalja az egyedi alakú bútorok megrendelését. Ez különösen akkor kényelmes, ha maga a szoba eltér a szokásos négyzet formától és nem szabványos méretekkel rendelkezik.

kerek ágy

Szüksége van egy igazán nagy ágyra? Keressen szokatlan formákat, például ovális vagy kerek.

Végül ez egy alkalom arra, hogy megmutassa tervezői tehetségét azáltal, hogy elkészíti saját vázlatát a kívánt bútorokról, és egy ugyanolyan eredeti ággyal kiemeli a belső tér eredetiségét. Ovális, gyémánt alakú és egyenletes háromszög alakú - ma minden lehetséges. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba. Az eredeti belső megoldásokat úgy választják meg, hogy stílusos akcentussá váljanak a szobában, és ne váltsák giccsmintává.

kerek ágy kialakítása

A legkisebb kerek ágy átmérője 220 cm, és még több van - minden a vágytól és az anyagi lehetőségektől függ.

Végül szeretném hangsúlyozni, hogy a hálószobabútor felelősségteljes megválasztása befektetés a saját egészségére. Válassza ki a megfelelő modellt, legyen óvatos az anyagokkal kapcsolatban, ne spóroljon a matracon és az ágyneműn. Emlékezzen mind a tervezésre, mind a saját gerincére.

hálószoba klasszikus stílusban

Reméljük, hogy ezek az információk segítenek eldönteni az összes vágyának megfelelő ágy kiválasztását.

Előző

Következő