Ágyméretek, hogyan válasszunk kényelmes lehetőséget

A bútorválasztás fontos feladat. Végül is a terméknek működőképesnek, kiváló minőségűnek, gyönyörűnek kell lennie - általában meg kell felelnie a modern világ és a tulajdonos minden igényének. Ez különösen igaz az ágyra, mert annak is kényelmesnek kell lennie. Ha úgy dönt, hogy frissíti ezt az elemet, vagy újat vásárol, javasoljuk, hogy részletesen elemezze ezt a problémát.

Normál ágyméretek

Normál méretek felnőtteknek és kiságyaknak

Fő típusok

Ágycsoportok szélesség szerint

Az ágy szélessége négy csoportra oszlik

Mérettől függően figyelembe vesszük a meglévő ágytípusokat. Ez az első tényező, amelyre figyelni kell.

Név Normál szélesség (cm) Normál hosszúság (cm)
Gyermekek 60-90 120-180
Egy hálószoba 80-100 200
Másfél 120-140 200
Kettős 160-180 200
óriás méret 200 és több 200 és több

A gyártók mérete országonként változhat. De általában mind beleillenek a javasolt szabványokba. Most, hogy ismeri ezeket a paramétereket, megértette, mire kell figyelnie, és képes lesz "magának" választani egy terméket.

Fából készült ágy

Kétszemélyes ágy természetes fából

A kiválasztási folyamatban nem kevésbé fontos a termék anyaga. Az ágy tartóssága és szilárdsága közvetlenül attól függ.

MDF ágy

Ágy az MDF gyermekszobájában

A legnépszerűbb anyagok a fa, forgácslap, fém, műanyag.

Alapanyag Jellegzetes
Természetes fa A legjobb megoldás: környezetbarát, tartós és megbízható anyag. Ez az ágy sokáig fog tartani. Hátrányok: magas költségek, különös gondozást igényel.
Forgácslemez vagy MDF Az összes elem komplett felszereléséhez ritkán használják (főként gyermek verziókban), de gyakran a természetes fa kiegészítő anyagaként használják, az egyes részeket ebből készítik. Egy ilyen tandem lehetővé teszi az ár csökkentését, miközben a minőség nem szenved sokat.
Fém Népszerű alap bármilyen méretű és megjelenésű. Előnyök: alacsony költség, könnyű gondozás, kiváló kialakítás, lehetővé teszi faragott dekor készítését.
Műanyag Gyermekárucikkekhez használják, mivel nem túl tartósak és nem bírnak nagy súlyt. Könnyen tisztítható, könnyű, olcsó és színes. Ideális olyan babaágyhoz, amelyet hamarosan ki kell cserélni.
Fém ágy

Modern fém ágy kovácsoltvas elemekkel

Általános információkat kaptunk, most beszéljünk többet a méretekről.

Műanyag ágy

Szokatlan műanyag ágy a belső térben

Gyerek ágyak

Ez a sor bölcsőkkel kezdődik. A legjobb anyag számukra a fa. A 0 és 3 év közötti gyermekek standard ágymérete a következő: szélesség (60 cm), hosszúság (120). Az ilyen termékeknek gyakran magas az oldala, ami ebben az esetben praktikus kiegészítő, ne hanyagolja el őket.

Ágyak újszülötteknek

Standard ágyméretek újszülöttek számára

Tanács!

A bölcső kiválasztásakor ne vásároljon olyan terméket, amelynek oldalai rudak formájában vannak - ez nem biztonságos.

Bölcső kerekeken

Bölcső kerekeken a kicsiknek

3-7 éves gyermekek (óvodás korúak) számára a következő paraméterek állnak rendelkezésünkre: szélesség - 60 cm, hosszúság - 140 cm. Ez a legoptimálisabb arány. Itt kiválaszthatja a hálószoba dekorációját: autó, repülőgép, hajó stb. Képében. Ebben az esetben figyeljen a meglévő szabványokra, hagyva helyet a dekorációnak.

Óvodai ágy

Óvodai ágy méretekkel

Iskolás gyermekek számára meg kell vásárolnia egy másik, 160 cm hosszú és 80 cm széles ágyat. Tinédzsereknek (14 évesnél idősebb gyermekek) 180 x 90 cm-es standard ágyra van szükség. Ha nem felel meg a méretének, egy egyszemélyes ágyat kell vásárolnia.

Tizenéves ágy méretei

Az ágy méretei egy tinédzser számára

Kihúzható ágy

A kihúzható ágy gyermekével együtt növekszik

Egyetlen

Standard egyszemélyes ágy

Normál egyszemélyes ágy méretei szerint

Ez a típus bármilyen életkorra és nemre alkalmas, kivéve azokat a helyzeteket, amikor egyéni kiválasztásra van szükség. Az egyszemélyes ágyakra vonatkozó előírások a következők: hosszúság - 200 cm, szélesség - 70-90 cm. Ezek egy hazai gyártó paraméterei. Felhívjuk figyelmét, hogy az európai szabványok kissé eltérnek egymástól. 200-210 cm szélesek és 90-100 cm hosszúak. Az amerikai szabványok is különböznek: hosszúság - 190-203 cm, szélesség - 90-93 cm. Ezért egy egyszemélyes ágy kiválasztásakor figyeljen a gyártóra.

Egyszemélyes ágy

Egyágyas szoba a belső térben

Másfél

Másfél rendszer

Másfél ágyas rendszer méretekkel

Ez az opció alkalmas egy átlagos paraméterű személyre, vagy olyan személyre, akinek méretei kissé nagyobbak az átlagnál. Túl kicsi lesz kettőnek. De figyelembe véve, hogy a külföldi szokásos ágyméretek nagyobb irányban különböznek, másfél alkalmas kettőnek.

Tehát összehasonlítva a különböző gyártók másfél ágyának paramétereit, a következő adatokat kapjuk.

Gyártó Szélesség (cm) Hossz (cm)
Belföldi 120-140 200
európai 140-160 200-210
Amerikai 122-152.4 190-203

Mint látható, az amerikai másfél közel van a duplánkhoz, de ez is többe fog kerülni.

Másfél ágy

Másfél ágy alkalmas lehet mind a házaspárok, mind pedig a sok helyet kedvelők számára

Kettős

Kétszemélyes ágy elrendezés

Standard dupla ágyak méreteivel

Ennek megfelelően a névből ez a típus kettőnek szól. De gyakran egy személynek vásárolják meg őket, mivel tágasak és széles választékkal rendelkeznek.

Jegyzeten!

A hazai másfél ágy kissé népszerűtlen. Inkább kettősre cserélik őket.

Természetesen a kétszemélyes ágyak mérete nagyobb.

Szabványok Szélesség (cm) Hossz (cm)
Belföldi 160-180 200
európai 180-200 200-210
Amerikai 183-198 203-213

A legnépszerűbb termékek 160 cm szélesek és 200 cm hosszúak. A legkényelmesebbek, két ember számára alkalmasak, vagy egy nagy építésűek.

Franciaágy

Magas franciaágy a hálószobához

óriás méret

King méretű ágy

A 200x200 cm nagyságú, nagyméretű négyzetágyat King size - king size-nak is nevezik

Egy másik típust méret szerint különböztetnek meg - a királyméretet. Két nagy ember számára vásárolják meg őket, ha más típusok nem felelnek meg nekik. Vagy csak a nagy, tágas bútorok kedvelőinek.

Royal baldachinos ágy

A king méretű baldachinos ágy átalakítja a hálószoba belsejét, és mesés megjelenést kölcsönöz neki

A king méretű méretek egyedileg választhatók. Alapvetően 200x200 cm-től kezdődnek.

Figyeljünk a szokatlan lehetőségekre is. A közelmúltban népszerűek kerekek.

Kerek ágy rendszer

Egy kerek ágy vázlata, belső és külső méretekkel, ehhez a modellhez

Sokkal több helyet foglalnak el, mivel a számításokat az ágy, vagyis a matrac paramétereinek megfelelően hajtják végre, és egy ilyen ágy külső átmérője többször is nagyobb lehet. Ezért emlékeznie kell néhány választott szabályra.

A kerek ágy harmonikus elhelyezéséhez a hálószobában annak méretének meg kell felelnie a szoba méretének, és a kivitelnek meg kell felelnie a belső stílusának

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

Egy nagy ágy

Nagy, kényelmes ágy két fő részére

Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a saját mérete és preferenciái. Az ágynak kényelmesnek kell lennie, és mindkét oldalán 20-30 cm-es résekkel kell rendelkeznie.

A legkényelmesebb lehetőség

Annak eldöntése érdekében, hogy az ágy és a matrac megfelel-e Önnek, lefeküdhet rá, és kiválaszthatja a legkényelmesebb lehetőséget

A második kritérium ennek megfelelően a termék mérete. Kiválasztásakor figyelembe kell venni saját méreteit és a szoba négyzetét. Fontolja meg az ágy elhelyezkedését úgy, hogy az illeszkedjen anélkül, hogy más bútorokat károsítana.

Franciaágy rendelhető

Kétszemélyes ágy, egyedi paraméterek szerint

A méret a kényelem fő mutatója. Most könnyen kiválaszthatja a megfelelő ágyat magának. Figyeljen a termék küllemére, minőségére és alapanyagára is. Óvatosan bánjon bútoraival, és sokáig szolgálni fogja.

Ágy minősége

Az ágy minősége határozza meg a pihenés minőségét

Előző

Következő