Hogyan válasszunk egy emeletes ágyat asztallal, típusú modellekkel, tippekkel

Ahhoz, hogy a munkanap eredményes legyen, és létfontosságú energiával töltse el az aktív munkát, élvezze az életet és érezze magát a felemelkedésben, jól kell aludnia. Az orvosok állítását, miszerint az alvás az egészséges élet alapja, már régen nem tekintik banális szlogennek. Az eszeveszett életritmus, a stressz, a fokozott testi és lelki stressz a test kimerüléséhez, fokozott ingerlékenységhez, gyors fáradtsághoz és csökkent teljesítményhez vezet. Ilyen helyzetekben a megfelelő alvás szerepe jelentősen megnő.

tetőtéri ágy asztallal

Nehéz magas színvonalú alvóhelyet szervezni a kis területű lakásokban, különösen, ha a család nagy, és több gyermek van benne.

Ebben az esetben a gyermekszoba felszerelésekor a legtöbb család az emeletes ágyakat részesíti előnyben.

Az asztallal ellátott ágyak előnyei és hátrányai

A kis lakások tulajdonosai kompenzálják a lakóterület hiányát kompakt bútorok megvásárlásával, amelyek több elemet ötvöznek a tervezésében. 

ágyasztal fehér

Emeletes ágyak asztallal.

Előnyeik nyilvánvalóak:

 • A szobában jelentősen megtakarítják a helyet, felszabadítva a játékokat vagy a tanulmányi tevékenységeket, ami lehetővé teszi, hogy még egy kis szobában is jól érezze magát;
 • Különböző anyagokból készült;
 • Széles árkategóriában kapható;
 • A különféle színek lehetővé teszik a gyermekek és serdülők számára a hagyományos színű termékek kiválasztását, vagy az eredeti színű ágy kiválasztását, tükrözve a vásárló szépség- és esztétikai ízléssel kapcsolatos elképzeléseit;
tetőtéri ágy dolgozósarokkal

Örül a különféle modelleknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy sikeresen illeszkedjenek bármilyen belső térbe.

Ami a hiányosságokat illeti, a legfontosabb a felső ágy nem biztonságos használata, különösen, ha a gyermekekről van szó. Az öröm, amellyel felmásznak és az ágyra ugranak, fejjel szinte a mennyezetig érnek, nagy bajokkal pótolható, ha nem ellenőrzik a fenék szilárdságát. 

gyermek hálófülke padlása a hálószobában

Különös figyelmet kell fordítani az alja rögzítésére.

Fontos! A felső szintet fel kell szerelni a lehető legmagasabb oldallal ennél a modellnél, amely megvédi a gyermeket alvás közbeni magasból történő leeséstől.

Nem csak gyermekek számára alkalmas!

Az ilyen típusú termékeket általában olyan családok vásárolják meg, amelyekben a fiatalabb generáció felnövekszik, ami lehetõvé teszi a egészséges és egészséges alvás megszervezését különbözõ életkorú társaik és gyermekeik számára. Ha figyelembe vesszük az asztallal ellátott szerkezetet, akkor ez nemcsak a gyermekek, hanem a serdülők és a szüleik számára is megfelelő, ha úgy döntenek, hogy felszerelnek egy helyet a munka vagy a képzés számára.

tetőtéri ágy felnőtteknek

A második emeleten kiváló hálószoba található, és az első asztallal ellátott kialakítás kényelmes dolgozószobává válik.

További lépcsõs szekrények, kicsi, de tágas dobozok a lépcsõfokok alatt nélkülözhetetlenné teszik azokat, akiknek otthon kell megszervezniük a munkát.

Emeletes ágyak típusai

Jelenleg többféle kétszintes termék kapható:

 • Többgyermekes családok számára készült;
 • Egy személy számára;
 • Hálószobába, ahol gyermekek és felnőttek is elhelyezhetők stb.
padlástér minimalizmus

Ennek a bútornak az előnyeit értékelték a tizenévesek és a felnőttek.

A piacon lévő modellek között megtalálható egy minimális elemkészlettel: alul - egy asztal, felül - egy ágy. Legtöbbjük azonban kisméretű szekrényekkel, polcokkal és egyéb elemekkel van felszerelve, amelyek díszítik és kényelmesebbé és ésszerűbbé teszik őket.

ágy asztallal lent

A különféle módosítások, a modern dizájn, a kiváló minőségű anyagok még a kis egyszobás lakásokban is egyszerűen pótolhatatlanná teszik őket.

Az emeletes ágyak széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a termék érdekes színvilágát, a legmegfelelőbb anyagot, a megfelelő tervezési megoldást, és mindez a meglévő pénzügyi lehetőségeken belül megvalósítható.

tetőtéri ágy

A készlet megvásárlása sokkal olcsóbb, mint az egyes elemek külön-külön.

A legnépszerűbb több modell.

Terméktípus Specifikációk
Emeletes ágy íróasztallal. Kényelmes, ha az asztalt folyamatosan használják, tele vannak tankönyvekkel, füzetekkel, rajzokkal. Felnőtteknek vagy középiskolásoknak, akik meg vannak terhelve házi feladatokkal.
Kihúzható asztal kialakítása Kiderülhet, hogy nem kevésbé kényelmes az iskolások, különösen a fiatalabbak számára. Ugyanakkor átalakulása rövid idő alatt lehetővé teszi további hely felszabadítását a játékok számára.
Tetőtéri ágy asztallal Rendkívül kényelmes, mivel számos további tárolási lehetőséget ötvöz. Az ilyen kialakításokban sok további doboz és doboz van felszerelve a lépcső lépcsője alatt, amely lehetővé teszi, hogy felszabadítsa egy kis helyiség helyét, és feltöltse azt levegővel és térrel.
Termék asztallal és szekrénnyel Kényelmes szoba, ahol tinédzser él, vagy gyermekek és felnőttek elszállásolhatók. Ez kiváló megoldás kis méretű lakásokhoz: lehetővé teszi a helyiség maximális megtakarítását azáltal, hogy a szükséges dolgokat fiókokba és szekrényekbe helyezi.
tetőtéri ágy tinédzsernek

Egyes modellek a gyermek növekedésével kibővíthetők.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot

A termék hosszú ideig tartó megbízható működése és a szerkezet beillesztésének képessége a meglévő belső térbe függ az ágy készítésének anyagától, valamint annak minőségétől. A gyártók emeletes ágyakat kínálnak, különféle anyagokból készült asztallal. 

tetőtéri ágy fából

Annak érdekében, hogy később ne bánja meg a választást, érdemes minden egyes anyaggal kapcsolatos információkkal rendelkeznie.

 1. A tömörfa a legdrágább és legkényelmesebb anyag, természetes, "meleg". A kombinált szerkezetek gyártásához használt alapok közül a leggyakoribbak:
 • Nyírfa, amelynek látványos fája csodálatos természeti "mintájával", nemességével és kifinomultságával hódít;
 • Tölgy, amelynek termékei szinte örökkévalóak lesznek, és hosszú évtizedekig nem veszítik el szépségüket és erejüket;
 • A bükk és a kőris megkülönböztethetőek a csodálatosan szép fa árnyalatokkal; az ilyen típusú fából készült bútor elegáns és minden belső térben tisztességesnek tűnik;
 • A fenyő a leggyakrabban használt és a "demokratikusabb" anyag: elegendő szilárdságú és viszonylag alacsony az ára.
elegáns tetőtéri ágy

A fa a legjobb megoldás egy óvoda számára: környezetbarát és megbízható.

 1. A fém, amelyből a szerkezet készül, bizonyos finomságot és szellőztetést hoz a belső kialakításba, ami fontos a kis helyiségek számára. Különböző modellekben különbözik.

  fém ágy

  A fém ágy biztonságosabb, de nem olyan kényelmes.

 2. A laminált forgácslap a legköltségvetőbb megoldás az ilyen termékek esetében. Ugyanakkor az emeletes ágyak, amelyek asztala ebből az anyagból készült, elegánsnak tűnnek, meglehetősen megbízhatóak és tartósak. 

  tetőtéri ágy diáknak

  Ezeket az ágyakat könnyen be lehet illeszteni egy kis szoba belsejébe.

Mire kell különös figyelmet fordítani a választáskor

Annak érdekében, hogy a vásárlás örömet okozzon és hosszú ideig szolgáljon, fontos az emeletes ágy kiválasztása:

 • Az alkatrészek és elemek feldolgozásának minősége: nem lehetnek forgácsok, repedések, sorjaik, durva, rossz minőségű kötések;
 • A szilárd fenyőterméknek nem lehet nagy mennyiségű csomója: különben nagyon hamar összeomlik;
 • A szerelvények rögzítése - szilárdan és megbízhatóan; ugyanakkor nem rossz, ha a készlet tartalmaz egy bizonyos készletet;
tizenéves ágyak

A póttartók jelenléte lehetővé teszi az elhasználódott elemek önálló cseréjét.

 • Minden fiók, szekrényajtó biztonságosan rögzítve van;
 • A létra kényelmes felmászni, ha egy bizonyos szögben van rögzítve, ami megakadályozza a szerkezet felborulását, ha egy jelentős súlyú felnőtt felmegy;
 • Az ágy alapja nincs repedés és biztonságosan rögzítve van;
stílusos baba ágy

Ha az asztal visszahúzható, akkor könnyen és egyszerűen fel kell szerelni a helyére.

Emeletes ágyak méretei

Az ilyen szerkezetek mérete azoktól függ, akik asztallal fogják használni az ágyat: leggyakrabban iskoláskorú gyermekek, serdülők vagy felnőttek. Ezért az ágy kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy annak legalább húsz centiméterrel hosszabbnak kell lennie, mint az ágy tulajdonosának valódi magassága. Ez különösen fontos, ha olyan gyermekekről van szó, akik több mint egy évig használják. A termék szélessége is számít: maximális kényelmet és kényelmet kell biztosítania alvás közben. 

tetőtéri ágy felnőtteknek

Az alvóhely nem lehet keskeny és korlátozza a mozgást.

Milyen stílusban megfelelőek az emeletes ágyak?

E termékek egyedülálló tulajdonsága sokoldalúsága, ha lakásba helyezik őket. A sok bemutatott modell közül mindig kiválaszthatja azt, amely harmonikusan illeszkedik bármilyen belső térbe, és megfelelő lesz a szoba bármely stílusmegoldásához.

 1. A tömörfa termékek klasszikus szobakialakításban remekül mutatnak. Nemesítik a többi stílust, meleget és kényelmet adnak, különös tekintettel a konstruktivizmus stílusára.

  klasszikus tetőtéri ágy

  A stílusos bútorok minden szobát egyedivé tesznek.

 2. Ha a lakást minimalista stílusban díszítik, akkor egy fémszerkezet is megfelel. Szervesen kiegészíti a helyiségek "fukar" töltését.

  tetőtéri ágy ikea

  Minden fülhallgató kínál saját létra, de megrendelheti a szükségeset.

 3. A modellváltozatokban legszélesebb körben képviselt laminált forgácslapból készült termékek tökéletesen kiegészítik és díszítik a bármilyen stílusú megoldással készült szobát.

  tetőtéri ágy munkafelülettel

  A felnőttek tetőtéri ágya kombinálható egy dolgozósarokkal és más bútorokkal.

Mi a sajátossága az emeletes ágyaknak egy asztallal, és hogyan kell alkalmazni őket a belső térben

A fő különbség e kombinált kialakítás között a gyermekek és felnőttek általi használat képessége. Tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. 

tetőtéri ágy dolgozósarokkal

Funkcionalitása lehetővé teszi egy teljes értékű alvóhely és egy munkaterület felszerelését kis helyen.

A modell által biztosított táblázat számos problémát megold:

 • Nem kell külön pénzt költeni bútorok vásárlására;
 • Nem szükséges drasztikus változtatásokat végrehajtani a lakás belsejében;
 • Helytakarékosság nyilvánvaló.

Intelligens, többszintű ágyak intelligens tárolórendszerekkel

A kétszintes szerkezetek megtakarítják a helyiség terét, és lehetővé teszik rendkívül racionális használatát, anélkül, hogy megzavarnák a belső tér teljes architektúráját.  

zöld tetőtéri ágy

Az innovatív megoldások lehetővé teszik, hogy mindent, ami a munkához és pihenéshez szükséges, rendkívül kompakt módon helyezze el, hogy a szükséges dolgok mindig kéznél legyenek.

Különböző verziókban az ágy és asztal modell lehetővé teszi a terület minden centiméterének célszerű felhasználását. Ezt elősegíti:

 • Tágas dobozok jelenléte a lépcsők alatt és a szerkezet oldalán;
 • A termék különböző részein elhelyezett kényelmes polcok felszerelése.
tetőtéri emeletes ágy

Ha tetőtéri ággyal rendezi a helyet, eredeti tervezési struktúrát kaphat.

Az emeletes ágyak kötelező elemei a létrák, csúszdák és kötelek

Ha a terméket gyermekek számára vásárolják, fontos, hogy ne csak alvási és tevékenységi területet biztosítsanak, hanem gondoskodjanak a gyermek fizikai tevékenységeiről is, amelyeknek szórakoztatónak és érdekesnek kell lenniük. Ehhez a modellek lépcsőket, csúszdákat, köteleket biztosítanak. 

tetőtéri ágy csúszdával

Mindegyiküknek megvan a maga funkciója, és segítenek megszervezni a gyermekek szabadidejét.

A létra nemcsak eszköz a második emeletre való felmászáshoz, hanem remek módszer a karok és lábak izmainak, valamint a bizonyos kötelek kötelének megerősítésére is. Ami a csúszdát illeti, ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyedén leereszkedjen a második szintről, és felvidítsa az egész napot.

gyermek hálófülke padlása a hálószobában

Mindezeknek a kiegészítő elemeknek magas színvonalúnak, tartósnak és biztonságosnak kell lenniük.

Emeletes ágy és asztal rendelhető. Ugyanakkor kiváló minőségű anyagokat és tervezési lehetőségeket alkalmaznak. Ebben az esetben lehetőség van online megrendelésre, ha felkeresi az ilyen bútormodelleket gyártó cég weboldalát.

ágy loft rózsaszín

A tetőtéri ágy kiválasztása nemcsak a szoba terének maximális kihasználását teszi lehetővé, hanem hangulattá, stílusossá, eredetivé is teszi!

Előző

Következő