Emeletes ágyak lökhárítókkal a gyermekek modelljeinek áttekintése fotókkal

A gyermekek egy családban nemcsak nagy örömöt jelentenek, hanem nagy aggodalmat is jelentenek. Minden szülő azt akarja, hogy gyermeke egészséges és boldog legyen. És még akkor is, ha a család biztonsága korántsem magas, mindent megtesznek azért, hogy a gyermek otthonosan és jól érezze magát otthon. Sokkal nehezebb felszerelni az életet, ha egynél több gyermek van a családban. 

emeletes ágy

A gyermekszobát úgy kell felszerelni, hogy minden gyermek szabadon érezze magát, megőrizve személyes terét.

Különleges problémák merülnek fel, ha a gyermekek számára alvóhelyeket kell szervezni, és a helyiség kicsi. Ebben az esetben az ésszerű megoldás egy emeletes ágy megvásárlása lenne. A gyermekszoba bútorainak megvásárlását különös gonddal kell kísérni. 

baba ágy

A kényelem mellett gondoskodnia kell a baba biztonságáról is.

Az oldalsó kétszintes ágyak előnyei és hátrányai

A termék kiválasztásakor figyelembe kell venni az előnyöket és hátrányokat. A feltétel nélküli előnyök között szerepelnek:

 • Lehetőség helytakarékosságra a gyermekszobában, felszabadítva a játékokat és az edzéseket;
 • A gyerekek imádják az ilyen ágyakat, különösen érdekli őket a második emelet;
 • Az emeletes bútorok a barátságosság, a melegség, a kényelem érzetét adják;
 • Ízlésesen kiválasztott ágy díszíti az óvoda belsejét.
emeletes ágy játszótérrel

Emeletes ágy egy gyermek számára is megvásárolható, a földszinten pedig játszóteret alakítottak ki.

Az ilyen kialakítású bútorok hátrányai között megemlítenek biztonsági kérdéseket és lehetséges pszichológiai problémákat. Az első esetben, amikor ágyat választanak, a szülőknek figyelniük kell az oldalak magasságára, különösen a második szinten. Az alacsony vagy kényelmetlen oldal a gyermek leesését és sérülését okozhatja. A biztonsági kérdések magukban foglalják a lépcsők állapotát. Nem lehet csúszós, a chipek itt elfogadhatatlanok, nem takarított helyek. 

kényelmes emeletes ágy

Mindenesetre puha bolyhos szőnyeget vagy szőnyeget kell elhelyezni az ágy közelében, hogy csillapítsa az esetleges esést.

Pszichológiai problémák akkor merülhetnek fel, ha az egyik gyermek alszik az első emeleten, és kényelmetlenül érzi magát az a tény, hogy a feje felett korlátozott hely van. Az ilyen esetek azonban nem gyakoriak.

emeletes ágy gyerekeknek

Ágy vásárlásakor a szülőknek figyelembe kell venniük gyermekük jellemzőit.

Emeletes ágyak típusai

A gyermek emeletes ágyakat sokféle módon mutatják be a bútorpiacon. A legnépszerűbbek között számos lehetőség van.

 1. Ágy idősebb óvodásoknak és tinédzsereknek. Megkülönbözteti a megnövekedett szilárdsággal és némi szigorral, anélkül, hogy tervezési örömök lennének. A legfontosabb itt a kényelem és a hely. 

  vas emeletes ágy

  A felek az első szintnél nem játszanak jelentős szerepet, a másodiknál ​​azonban szükségesek.

 2. Bébi bútorok. Eredeti mesés dizájnnal, vidám színekkel és magas oldalakkal rendelkezik. 

  baba ágy lányoknak

  Általában ezek a modellek tágas dobozokkal rendelkeznek, ahol mosodát és játékokat tárolhatnak.

 3. Egyedülálló kialakítás, amely három vagy négy gyermek számára használható. "G" betű alakú.

  két emeletes ágy

  Két ágy van a földszinten, és egy (vagy kettő) a második szinten van.

 4. Különböző korú gyermekek számára a legjobb megoldás az emeletes ágy, ahol az idősebb gyermek foglalja el a felső szintet.

  ágy járókával

  A baba számára kiságy-járóka van felszerelve.

 5. Ha két lány vagy két fiú van a családban, érdekes modelleket választhat a megfelelő színvilágban és kialakításban.

  emeletes ágy láncokon

  Szoba két fiú számára.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot

A fa továbbra is az emeletes ágy készítésének hagyományos anyaga. Ez egy természetes "meleg", környezetbarát anyag, tartós, ami a legkényelmesebb. 

emeletes ágy fából

Bármely korosztály számára megfelelő és minden előadásban jó.

A modern gyártók érdekes, mesés sarkokat kínálnak a csecsemők szüleinek világos, elegáns műanyagból, ahol egy kétszintes ágy áll a középpontban. Szép design mesés és varázslatos motívumokkal, kényelmes dobozok játékokhoz és gyermekcikkekhez. A műanyag bútorok fő hátránya korlátozott élettartama. Tinédzserek számára tökéletes egy kétszintes, fémből készült ágy. 

fém ágy

Tartós, megbízható, eredeti kivitelben jelenik meg.

Az akcióban laminált forgácslapból készült termékeket találhat. Lenyűgözőnek, elég erősnek és kopásállónak tűnnek. Vannak kombinált lehetőségek is, ahol az összes felsorolt ​​anyagot figyelembe veszik. Mindegyiküknek megvannak a maga érdemei, ezért a szülők maguk határozzák meg, hogy melyik modellt válasszák.

Mire kell különös figyelmet fordítani, ha oldalsó ágyat választunk?

Emeletes ágy vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány árnyalatot, amelyek jelentősen befolyásolják a kényelem és a biztonság szintjét.

 1.  A kényelem egyik meghatározó feltétele a második szint megmászásának módja lesz. Úgy gondolják, hogy a legjobb megoldás egy ferde lépcső.
 2.  Ha a szerkezet kapaszkodót vagy más típusú kerítést biztosít, ez lehetőséget kínál a szerkezet második emeletén pihenő gyermek felnevelésére és leeresztésére.
 3. Az alvóhely külön figyelmet érdemel. Ma az ortopéd rácsokat használják egy matrac alapjául, amelyek jelentős előnyökkel rendelkeznek a kemény fenékkel szemben. Így a matrac alakja, élettartama és funkcionalitása hosszabb ideig megmarad.
kényelmes emeletes ágy

Kettős előnyökkel jár, ha jó ortopéd matracot használnak.

 1. Nem szabad spórolni egy matracon, mert egy évig nem vásárolják meg.
 2. Fontos ellenőrizni a kötőelemek megbízhatóságát és biztonságát, a traumás éles sarkok és a rosszul feldolgozott alkatrészek hiányát is.
emeletes ágy forgácslap

Fontos az anyag minősége, amelyből az ágy készül.

Emeletes ágyak méretei

A gyermekbútor kiválasztásakor a szülőknek meg kell határozniuk, hogy hány évet kívánnak használni. Ettől függően előnyben részesül a termék méreteinek meghatározásakor. 

ágyak gyerekeknek

Ha az ágy állítólag legfeljebb egy évig használható, akkor elegendő egy olyan modellt figyelembe venni, ahol az alvási hely 15-20 cm-rel hosszabb, mint a gyermek valódi magassága.

Ha az emeletes ágy ésszerűbb használata több évre várható, akkor előnyben kell részesítenie a termék maximális méreteit. Itt az ágy méretei 1,9 m hosszúak és 0,8 m szélesek.

Milyen stílusban megfelelőek az emeletes ágyak?

Ami a termékek stílusát illeti, változatosak.

 1. A klasszikusokat általában előnyben részesítik. A választék sokfélesége mellett a legnépszerűbb a szülők körében a klasszikus kétszintes ágy sötét fából, lakkozva. Könnyen kombinálható különböző stílusokkal és mintákkal.

  emeletes ágy magas

  Környezetbarát, tartós és biztonságos, de meglehetősen drága is.

 2. A fém ágyak összhangban vannak számos modern stílus trendjeivel. A tizenévesek kedvelik őket, mert eredetiek és tartósak.

  fém kovácsoltvas ágy

  A fémszerkezetek a megbízhatóság és az összeszerelés egyszerűségét bizonyítják.

 3. A vevőknek laminált forgácslapból készült termékeket kínálnak. Viszonylag olcsóak.

  emeletes ágy

  Bármilyen dizájn- és stílusmegoldáshoz illeszthetők.

Mi az emeletes ágyak sajátossága és hogyan alkalmazhatók a belső térben

A kétszintű szerkezetek fő jellemzője a tömörség, ami különösen fontos a kis lakások esetében. A termék megválasztása a belső használat funkcionalitásától függ. Például a gazdaságos helykihasználás és a tényleges pénzügyi költségek megoldása a padlástér egy gyermek számára. Fent egy alvóhely, alul egy asztal vagy szekrény polcokkal a dolgok tárolására. 

emeletes ágyasztal

Ilyen lehetőségek esetén polcokkal ellátott létra használható.

Az átalakító ágyak érdekesek: kényelmesen összeszerelhetők és szétszerelhetők. A gyermek sarokban két ágy van egymásra rakva. Könnyen eltávolíthatók és a szoba bármely részében külön-külön elhelyezhetők. 

emeletes ágy ország

Az ilyen modellek akkor kényelmesek, ha a jövőben növelni kívánja a helyet.

Intelligens, többszintű ágyak intelligens tárolórendszerekkel

Manapság az innovatív megoldásokat széles körben használják kétszintű struktúrákban. Ez annak a kezdeti vágynak köszönhető, hogy nemcsak alváshelyet szereljenek fel, hanem ésszerűen használják a lakás kis helyét.

Lehet, hogy:

 • Tágas fiókok
 • Kényelmes polcok;
 • Beépített íróasztal;
 • További kanapé.
emeletes ágy

Az óvoda kialakításának különféle ésszerű tervezési megoldásai lehetővé teszik, hogy gyorsan rendet tegyen a szobában, és játékosan csatlakoztassa a babát a takarításhoz.

 1. Az összecsukható mechanizmus és a görgős készülék segít az ágy gyors "elrejtésében", és helyet szabadít fel játékok vagy tevékenységek számára. Ez a módszer a tér növelésére népszerű: kényelmes és gyors.
 2. Kényelmesen kétszintű termék további kihúzható fekvővel. Ez a kialakítás teljes pihenést biztosít és maximalizálja a szükséges helyet.
 3. Gyakran a tervezési megoldások nem korlátozódnak az alvóhely felszerelésére, hanem érdekes megoldások a dolgok, könyvek, játékok elhelyezésére is. Ezek szokatlan lépcsőkkel rendelkező modellek, amelyeket egyes esetekben szokatlan szekrényként vagy játszótérként használnak.

  emeletes ágy

  Az ilyen döntések ésszerűek és szeretik a gyerekeket.

 4. Racionális, fából készült ágy felszerelt dobozokkal a kedvenc játékok és a gyermek számára fontos dolgok tárolására.
 5. A gyermekek és a felnőttek kedvelik a kombinált stílusos szetteket, amelyek élénk színekben és vicces, több stílusú ágyneműben különböznek egymástól.
 6. Az óvoda kis lakóinak teljes örömét a szokatlan bútorhomlokzatok felhasználásával készült tündérház, kastély, hajó, repülőgép, vonat formájában elrendezett tervezési megoldások okozzák.
 7. Olyan modelleket fejlesztettek ki, amelyeket nem kell a fal mentén elhelyezni - a szoba közepén is elhelyezhetők.
 8. Ha hely engedi, fel lehet használni a szoba háló- és játszótérre osztására.
 9. Virágmesés megoldásban a lányok ágya díszíthető.
kék emeletes ágy

A fiúszoba kialakításánál sporttéma a megfelelő.

Az emeletes ágyak kötelező elemei a létrák, csúszdák és kötelek

Látványos látványelemek, érdekes funkcionális megoldással:

 • Klasszikus lépcsők, amelyeket játékelemként használnak;
 • Erős kötelek a szokatlan süllyedéshez a felső szintről, és ezzel egyidejűleg a karok erejének erősítése;
 • Egy meredek csúszda, amely a könnyű örömteli ébredés egyik elemévé válhat;

  baba ágy fiúknak

  Ha mindennap ünnepeket és szórakozást szeretne adni gyermekeinek - szerezzen nekik egy eredeti és gyönyörű emeletes ágyat csúszdával.

Magas oldalú emeletes ágyak ára

Ami az árpolitikát illeti, számos tényező határozza meg, többek között:

 • Építési és tervezési megoldás;
 • Színspektrum;
 • Anyag, amelyből a termék készült.

  emeletes ágyasztal

  Ez a fajta bútor a legeredményesebb a lakótér ésszerű felhasználása szempontjából.

  Előző

  Következő