A párnázott poliészter takaró mosása mosógépben

A takarók rendszeresen mosást igényelnek, és ha töltő poliészterrel vannak megtöltve, akkor a mosógépben egyedül is elvégezhető. Az eljárás során fontos számos olyan szabály betartása, amelyek megakadályozzák a dolgok károsodását. A mosás során fellépő hibák alkalmatlanná tehetik a terméket további felhasználásra.

A gépi mosás semmilyen hatással nincs a takaró textúrájára, de el kell olvasnia a címkét és a tisztításra vonatkozó utasításokat.

A párnázott poliészter tulajdonságai fontosak a tisztítás során

A párnázott poliészter takaró könnyű, terjedelmes és jól megtartja a hőt, de szerkezete miatt sok port és izzadságot szív fel, ezért rendszeres mosást igényel

A távozáskor a szintetikus téliesítő szer szerény és egyáltalán nem fél a víztől. Szükség esetén akár jelentős ideig hideg vízben áztatva is hagyhatja. A forró víz könnyen elronthatja a töltőanyagot.

Ikon kijelölése

A termék ápolásának szimbólumai

Ezenkívül az agresszív vegyszerek mosáshoz való használata és a centrifugálás szintén negatívan befolyásolja az anyagot. Kézzel történő mosáskor nem szabad túl sokat hegedülni a töltőanyaggal, megsértve annak szerkezetét, különben a dolog elveszíti minőségét és használhatatlanná válik.

Jelvények a termékeken

A címkéken található címkék, amelyek megmondják, hogyan kell megfelelően gondozni a terméket

A gépben történő mosás jellemzői

Mosási módok

Mosási módok, amelyek takarók mosására használhatók

Géppel moshat egy takarót, amelyet poliészter párnával töltöttek meg, de csak akkor, ha kicsi, vagy ha a dobterhelés meghaladja a 6 kg-ot. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fény, mielőtt nedvesedne, a víz felszívásával nehezebbé válik. Ugyanakkor egy szokásos gépben a legtöbb esetben a dob túlterhelt és kiegyensúlyozatlan, ami a berendezés meghibásodásához vezet.

A takarót úgy kell elhelyezni a mosógépben, hogy maradjon még egy kis hely a dobban - ez lehetővé teszi a jobb mosást

Csak akkor tisztíthatja az ágyneműt a gépben, ha a berendezést nagy tárgyak betöltésére tervezték. A gyártó engedélyével a mosógépet a dob tömegére és nedves tartalmára tervezték. A forgási sebesség 200 és 300 fordulat között van.

Forgási sebesség

A mosógép dobjának forgási sebességének kiválasztása centrifugálás közben

A gépi centrifugálás és szárítás tilos. Az ilyen intézkedések, amelyek alkalmasak más dolgokra, használhatatlanná teszik a terméket. A dobról levéve szintetikus töltetű takarónak le kell szivárognia.

A pörgetés tilos

A termék gépi fonása és írógépen történő szárítása tilos.

Lépésről lépésre történő mosás a gépben

A portartályt leöblítik a mosószer-maradványokról. A takaró tisztításakor nem használhatja a szokásos mosóport. Különleges készítményt öntünk a folyékony mosószer rekeszébe, amelyet kifejezetten a szintetikus téliesítő töltőanyagokkal való dolgokhoz terveztek.

Mosási és ápolási címkék

Meg kell mosni a takarót, figyelembe véve az anyag gondozására vonatkozó ajánlásokat, amelyekből készült

Foltokat mosunk

A főmosás előtt a foltokat megfelelő folteltávolítóval és / vagy szappannal mossuk

Csak teljesen teljes ágyneműt szabad megtisztítani. Még akkor is, ha apró lyukakat találnak, azokat fel kell varrni. Enélkül a szintetikus téliesítő szálak kitörhetnek és a berendezések meghibásodásához vezethetnek.

Mielőtt elkezdené mosni, meg kell győződnie arról, hogy a fedél sértetlen, különben az anyag felpuhulhat, eltömítheti a szűrőket, bizonyos területeken elhasználódhat

A további lépéseknek a következőknek kell lenniük:

 • a terméket többször összehajtogatni, majd csőbe csavarni;

  A takarót fel kell tekerni

  A takaró megfelelő adagolásához a dobba tekercsbe kell tekerni

 • megfelelően dobott tárgyat dobba dobni;
  Folyékony mosószer

  A takarók mosásához ajánlott folyékony (és különösen gél) koncentrátumokat használni enzimekkel.

  Mosó gélek

  Gélek és porok a nagyméretű takarók mosásához

 • a mosási mód beállítása, amelynek hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 fokot, a dob lassú forgása és kizárhatja a centrifugálást és a szárítást;
  Mosási hőmérséklet

  A teljesítmény fenntartása érdekében ne lépje túl a takaró címkéjén feltüntetett mosási hőmérsékletet.

  Mosás előtt 2-3 tenisz vagy speciális gumilabdát tehet a dobba, ami ennek során megakadályozza a töltőanyag mattodását

 • a kettős öblítési mód beállítása, ha van ilyen.

  Szuper öblítés mód

  A centrifugálás nélküli szuperöblítés funkció tökéletesen kiöblíti a maradék mosószert

A teljes folyamat befejezése után nem szabad eltávolítani a teljesen nedves ágyneműt. Hagyja őt egy órán át a kocsiban. A termék szárítása sokkal könnyebbé válik, mivel ez idő alatt a víz nagy részének lesz ideje lemerülni. E folyamat során, amíg a tiszta termék a dobban van, a gép ajtajának nyitva kell lennie. Ezzel elkerülhető a dohos szag megjelenése.

Poliészterrel töltött ágynemű tisztítása a mosógépben a legjobb megoldás. Lehetővé teszi az összes szennyeződés eltávolítását és a töltőanyag teljes frissítését.

Kézi mosás

Nem minden mosógép rendelkezik nagy méretű dobral, amely elférne egy takarón, akkor csak egy lehetőség marad - kézmosás

Kézmosás szükséges azokban az esetekben, amikor a meglévő mosógépet nem nagy tárgyakhoz tervezték. Meg kell mosni a fürdőben. Az ilyen tisztítást a következő sorrendben hajtják végre:

 • a fürdőt 1/4 -1/3 arányban hűvös vízzel töltjük meg;

  Fürdővíz

  Vizet gyűjtünk a fürdőben

 • folyékony mosószer feloldása szintetikus téli takarók vízben történő mosására;

  Speciális gél

  Folyékony gél leöblítéshez, tollak, poliészter párnák

 • lyukak varrása a takaróba, ha van ilyen;
 • dolgok fürdőbe tétele;

  Kézi mosás

  Takarók kézi mosása a fürdőszobában

 • a nedves tárgy legegyenletesebb eloszlása ​​a fürdő alján;
 • levetve cipőjüket, körülbelül 30 percig lábbal gyűrődnek a termékkel a fürdőszobában anélkül, hogy oldalra húzó mozdulatokat végeznének;
 • a szennyezett szappanos víz elvezetése;
 • a fürdő feltöltése tiszta vízzel és a takaró leöblítése (az eljárást háromszor megismételjük);
 • a termékből a fürdőszobában 1 órán át nyílt vízelvezetéssel távozik a víz;
 • kiveszi a dolgokat a fürdőszobából és megszárítja.

Nagyon sok erőfeszítést igényel a párnázott poliészter takaró kézi mosása, és nehéz lesz nedves dolgot kihúzni. Emiatt áztatás előtt pontosan fel kell mérni fizikai képességeit. Ha nem biztos abban, hogy képes lesz önállóan megbirkózni a feladattal, akkor jobb, ha vegye fel a kapcsolatot egy vegytisztítóval. A sintepon töltőanyagokat csak speciális folyékony mosószerekkel mossa.

Szárítási szabályok

Nem száradhat szárítókötélen

Ilyen takarót nem szabad felakasztani, vízszintesen kell szárítani

A párnázott poliészter takaró szárításakor bizonyos szabályokat is figyelembe kell venni. A legjobb, ha a tárgyat nyáron mossa, amikor a lakáson kívül száríthatja. Ne akassza azonban a terméket közvetlen napfényre, mert ez károsíthatja.

Szárítás a szobában

Ha nem lehet a takarót kint szárítani, akkor azt jól szellőző helyiségben teheti meg.

A ház szárításakor ügyelni kell arra, hogy a közelben ne legyenek fűtőberendezések. Kivételt képez a ventilátor fűtése, amelyet 2 méterre helyeznek el egy nedves dologtól, ami felgyorsítja a víz párolgását.

Szárító eszköz

Hasznos eszköz a termékek szárításához

Óránként rázza meg és fordítsa meg az ágyneműt a szárítás felgyorsítása érdekében. Ezenkívül ez a művelet lehetővé teszi és helyesen elosztja a töltőanyagot a dologban. Rázás közben ne hajtson végre hirtelen fékezést, nehogy a párnázott poliészter leessen.

Milyen gyógymódot kell használni

A takaró mosógépben történő mosásához a legjobb, ha nem szokványos port használ, hanem folyékony mosószert, enyhe mosószert, amelyet a dobhoz adnak

A mosást csak folyékony mosószerrel szabad elvégezni, amelyet poliészter párnával töltött ágyneműhöz szánnak. A közönséges porok nem tudnak jól öblíteni, és megmaradva rontják a dolog minőségét, valamint allergiás reakciókat váltanak ki. Ezenkívül a nem megfelelő mosószer miatt a párnázó poliészter leeshet, így a termék használhatatlanná válik. Mosószereket kell választania a professzionális kategóriából. Azok, amelyek a gazdaság kategóriájába tartoznak, legtöbbször nem megfelelő minőségűek, és nincsenek teljesen kimosva a dologból.

A párnázott poliészterrel megtöltött termék helyes tisztítása nem túl nehéz feladat, de számos szabály szigorú betartását igényli. A dolog gondozásában elkövetett hibák visszafordíthatatlan károsodáshoz vezetnek, ami új ágynemű beszerzését igényli.

Előző

Következő