Takaró a kórházból történő kivezetéshez, hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót

A szülészeti kórházból történő kiürítés egy ünnepi esemény, amelyre különös gonddal kell felkészülnie. A baba megjelenése és kényelme figyelmet igényel. Bodysuits, zokni, alsóing, ing... Mindez szükséges egy gyermek számára, és évszaktól függően változhat. A legstabilabb tulajdonság azonban a takaró.

Nyári mentőkészletek

Nyári kisülési készlet fiú és lány számára

A téli hónapokban meleg takaró takarja el a kis testet a hideg széltől, és melegen tartja. Nyáron nem lehet sűrű, hogy a baba ne izzadjon. Magas hőmérsékleten feladata a szél, rovarok és por elleni védelem. A takaró dekorációja pedig gyönyörű lesz a fényképeken, különösen, ha csipkéből áll.

Baba takaró boríték télre

Baba takaró-boríték szigeteléssel a téli baba számára

Ezért a nyilatkozat borítékának megválasztását különös gonddal kell megközelíteni. És a legjobb, ha maga varrja meg.

Barkács takaró ürítéshez

Házi takaró 2 oldalán

Gyönyörű kétoldalas házi takaró a meleg évszakhoz

A saját kezével varrni a baba takarót az ürítéshez nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet.

A varrás fő előnyei:

 • megfelelő szövetek megtalálása összetételében;
 • a színek és minták független megválasztása;
 • a méret beállításának képessége, a baba magasságától és súlyától függően;
 • olyan alkatrészek varrása, amelyek a késztermék egyedi megjelenését keltik. Például csipke.
Csipke takaró a mentesítéshez

Lush Trim csipke takaró kórházi mentesítéshez

Anyagok és töltőanyagok típusai

Az önvarráshoz nincs szükség szokatlan szövetekre és eszközökre. A lényeg az, hogy a termék minél több természetes anyagot tartalmazzon, különösen azokon a helyeken, ahol a szövet érintkezik az újszülött bőrével.

Érdemes figyelni a díszítő elemekre. Nem lehet túl sok, nem lehetnek élesek, veszélyesek a gyermekre. A legrosszabb esetben a baba megsérül.

Az újszülött borítékjának varrásához szükséges anyagok általános listája a következő elemekből áll.

 1. Kétféle szövet található belül és kívül.

Mint korábban említettük, azokon a helyeken, ahol a szövet érintkezik a baba bőrével, a szövetnek természetesnek kell lennie az allergia megelőzése érdekében. A legmegfelelőbb típus a pamutszövet. Annak ellenére, hogy gyűrődik, elismerték a leginkább hipoallergén anyagként. A külső felület szaténból vagy selyemből varrható, a kívánt megjelenéstől függően. Nem tilos a boríték két oldalát ugyanabból a szövetből készíteni. Ebben az esetben a szatén, a pamut és a poplin tökéletes.

 1. A boríték külsejére varrott elasztikus varratok, valamint díszítésre szatén szalagok.
 2. Csipke és fodrok.

Ha a csipkét dísznek választották, akkor jobb, ha többféle organza csipkét használ: keskeny (kevesebb, mint 80 cm) és széles (több mint 1 m).

 1. Tűk és tűk a szövetek rögzítéséhez.
 2. Olló.
 3. Mérőszalag.
 4. Varrógép.
 5. Sintepon töltőanyagként.

Vágás és lépésről lépésre a saját kezű varráshoz

A minták kivágása és a varrás nem tart sokáig. A legfontosabb az, hogy legyenek jó szerszámai és előre elkészítsük az anyagokat, hogy ne pazaroljuk az időt a hiányzó alkatrészek keresésére.

Egy takaró boríték szakaszos gyártása az újszülött kiszállításához

 1. Vágjon két egyforma négyzetet a szövet külső és belső oldalához, valamint a párnázott poliészter szövetből. 1 cm-rel nagyobbnak kell lenniük, mint a paplan becsült mérete.

  Anyagok a munkához

  Anyagok boríték varrására

 2. A kivágott párnázott poliészter négyzetre tegyen két négyzet szövetanyagot, egymással szemben helyezkedjen el.
  Rögzítjük a szövetet és a szintetikus téliesítőt

  Először veszünk egy négyzet szövetet a boríték elülső oldalához és egy szintetikus téliesítőt, és csapokkal rögzítjük őket, varrjuk őket egy írógépre valamilyen rajz formájában.

  Varrni csipkét

  Varrjon csipkét ennek a térnek a szélére

 3. Varrja az anyagot három oldalról, hagyva az él egyik részét varratlanul. Használja a takaró jobb oldalának kifordításához.

  Helyezzük a szövet második négyzetét, és varrjuk végig a teljes szélét, összevarrva az összes réteget, kb. 10 cm-t hagyva varratlanul

 4. Helyezzen egy párnázott poliészter négyzetet a fennmaradó ablakba, és vak varrattal varrja össze az él oldalait.

  Borítékot kapunk

  Kifordítjuk, kézzel varrjuk be a lyukat, és kapunk egy gyönyörű borítékot a nyilatkozathoz

 5. A termék eredeti formájában való megőrzése, az élettartam meghosszabbítása és a további szilárdság növelése érdekében a takarót ferde módon, egy kis varrással kell varrni, miközben a rombuszok kontúrjait meg kell teremteni.

Varrni egy íjat a fejléc díszítésére

 1. Szaténszalag létrehozásához vágjon ki két 12 cm széles csíkot.
 2. Helyezze a darabokat a jobb oldalával felfelé. Varrni a széleken.

  Varrjon egy csíkot szövetből

  Varrunk egy szalagot az övhöz, kifordítjuk, 2-szer varrjuk a szalag közepére, helyezzünk el egy rugalmas szalagot

 3. Fordítsa jobbra a csíkokat.
  Íjfelek készítése

  Íjhoz vegyen egy széles szövetcsíkot, mérje meg a közepét, és hajlítsa hozzá az éleit

  Holofiberrel töltjük meg

  Felülről és lentről varrunk, kiderülünk, holofiberrel töltjük meg

 4. A funkcionalitás növelése érdekében be kell illeszteni egy rugalmas szalagot a kapott szalagba, varrással varrni. A tetején lévő díszítéshez varrhat egy nagy íjat vagy egy virágot a szalagokból. A megrajzolt négyzet felső oldalával varrott csipke dekorációja gyönyörűnek tűnik.

  Összekötjük az íj részleteit az állításhoz

  Varrja fel a lyukat, vágjon egy csíkot a szövet különböző színéből, hogy összekapcsolja a rugalmasat és az íjat, varrjon gyűrűbe

Az anyagok mennyiségének kiszámítása

Minden újszülöttnek megvan a maga egyéni magassága és súlya. Leggyakrabban a növekedés nem haladja meg az 55 cm-t, a súly pedig 3500 kg. Ezekre a paraméterekre összpontosítva hozzávetőlegesen ábrázolhatja a gyermeket egy pénztár borítékjában.

Valószínűleg a takaró varrása a szülés előtt fog megtörténni, így nem lehet pontosan kitalálni a baba méretét. Az általánosan elfogadott méretekhez kell folyamodnunk. Leggyakrabban egy barkácsolási takaró a következő paraméterekkel rendelkezik:

 • oldalai 140 × 110;
 • oldalak 120 × 80;
 • oldalai 1х5 × 110;
 • oldalai 140 × 110.

Természetesen a varrás előtt fontos meghatározni, hogy a takaró hány éves lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyermeket nem mindig kell becsomagolni. Idősebb korban, körülbelül 1,5-2 éves korban lehet majd takarni egy gyereket ilyen takaróval, vagy takarni a lábát szánkózáskor. Ebben az esetben ne varrjon csipke ékszereket - elszakadnak. Ezért nagyon fontos figyelembe venni az ürítési takarót és annak használatát.

Fontos az az évszak is, amelyben a takarót használni fogják. Hideg évszakokban nagyobb takarót használnak - 140 × 110. A nyári hónapokban kisebb példányok is használhatók - 100 × 80.

Ha úgy dönt, hogy egy takarót "tartalékként" varr, akkor nem szabad túl nagyra varrnia. A morzsa nem süllyedhet a szövetbe. Ez egyszerre kényelmetlen és kényelmetlen nemcsak a gyermek, hanem a szülők számára is, akiknek egy kis táskát kell tartaniuk.

Húzózsinór vagy cipzár

A szülők számára a harmadik fő kérdés az, hogy melyik takarót válasszák? Zip vagy zsinór? Az évad itt is szerepet játszik.

A cipzár teljesen eltakarja a baba testét, megakadályozva, hogy a szél áthaladjon a szélein. Hanyag gondozás esetén azonban az alkatrészek károsíthatják a baba finom bőrét.

A nyakkendők jobban megfelelnek a nyári szezonban, amikor a meleg szellő nem fél a megfázástól. A nyakkendők nem fognak ártani a gyermeknek, azonban fontos biztosítani, hogy a gyermekek ujjai ne kerüljenek a csomók részei közé.

Nyári és téli lehetőségek

A modellek nyári és téli változatai elsősorban a szövet típusában különböznek egymástól. Nyáron előnyösebb pamut, selyem, szatén használata. Lehetséges, hogy ne helyezzen be párnázó poliésztert a szövetrétegek közé, hogy ne okozzon túlzott izzadást a csecsemőben. A termék széleit egyszerre 4 oldalról varrják.

Télen a borítékot megfelelően szigetelni kell. Nemcsak egy polírozó poliészter vagy vattaréteg jó, hanem az is, hogy a boríték belsejében gyapjúszövettel (kiegészítő szigeteléssel) varrhatunk. Ebben az esetben vegye figyelembe a boríték melegét, amikor felöltözteti a gyermeket. Ellenkező esetben a gyermek túlmelegedhet, majd megfázik, vagy nyöszörögni kezd, mert túl forró. A téli lehetőségeket kisebb varrással varrják össze.

Cipzárak és nyakkendők

A cipzáras modellek nem engedik át a levegőt, de szorosan összekötik az anyagot, ezáltal visszatartják a hőt.

Nyáron hatékonyabb a húrok használata. Lehetővé teszik a boríték kiürítését, szellőzését, megakadályozva a baba bőrének izzadását. Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben a részleteket szorosan össze kell varrni a szövetre, hogy ne törjenek el a megfelelő időben.

Csináld magad transzformátor takarót

Takaró mintázat

Egy takaró-boríték transzformátor mintája

Napjainkban egyre népszerűbb egy átalakító takaró, amely egyszerre működhet kisülési borítékként, és eltakarja a gyermek testét a széltől. A bonyolult név ellenére ezeknek a modelleknek a varrása nem igényel sem nagy pénzeket, sem időköltségeket. A lényeg a technológia szigorú betartása, a termék szakaszos varrása.

Az átalakító takaró varrásához a következő részletekre lesz szükség:

Készítse elő az anyagot

Anyagokat készítünk egy transzformátor takaró varrására

 • Szövetek kívül és belül. Mérete - 1,1 m.
 • Sintepon vászon. Ha a takaró modellt télre varrják, akkor megengedett, hogy több réteg poliészter párnát készítsen.
 • Varrás rugalmas.
 • Cipzár vagy szalagok mindkét oldalon.
 • Ferde kötés. Méret - 60 cm.
 • Olló.
 • Zsibbadás.
 • Csipke.
 • Kréta vagy szappan.

Lépésről lépésre varrás

 1. A belső és külső oldalak szövetéből, valamint a poliészter párnából 90 x 85 cm méretű vásznat kell vágnia trapéz alakban.

  Az előkészített szövet vágása

  Kivágtuk az előkészített szövetet, nem felejtve el hagyni a varratokra vonatkozó juttatásokat

 2. Varrja a négyzet kivágott részeit három oldalról, az egyik oldal szabadon maradjon. Szintetikus téliesítőszert helyeznek bele.
 3. Vágjon ki egy 45 x 65 cm-es téglalapot a szövetből, varrja a részeket három oldalra, majd varrja a rugalmas anyag szélét.
  Két részlet kivágása

  Két részt kivágtunk a zsebünkhöz

  Kész zseb

  Varrja össze az alkatrészeket, fektessen egy vonalat a gumihoz, és erősítsen egy előfeszítő szalagot a zseb mindkét oldalán

  Varrjon egy kétoldalas zsebet

  Varrjon egy kétoldalas kihajtható zsebet a takaró elejére, hogy a baba később rögzülhessen a borítékban

 4. Varrja a zsebet a fő ruhadarabhoz a felső közepétől, jobb oldalával kifelé.

  Hajtsa össze a szöveteket egymással szemben

  A szöveteket egymás felé hajtogatjuk, a szintetikus téliesítő alul van, cipzárjaink a szövetek között helyezkednek el

 5. Helyezze a szintetikus télivizet a maradék zsebbe. Vak varrással varrja fel a ruhadarab egy részét.
  Kapucni cipzár

  Varrjon egy egyrészes vagy rejtett cipzárt a takaró felső varratához pontosan középen, így kapucni képződik

  Varrni az oldalsó cipzárakat

  A boríték oldalsó cipzárait kitűzzük, megjelöljük, ellenőrizzük és varrjuk az írógépre

 6. Dekorációként csipkét, szalagokat és egyéb részleteket varrhat az elülső oldalra.

  Varrjuk a boríték összes részét

  A boríték részeit csapokkal rögzítjük, varrjuk, a jobb oldalon lévő lyukon átforgatjuk borítékunkat, ellenőrizzük

 7. Az átalakító takaró készen áll.
  Kész takaró

  Kihajtott kész takaró

  Kabrió boríték

  Kabrió boríték cipzárral

Eredmény

Most a gyermekboltokban sokféle takaró áll rendelkezésre nyilatkozatokra, csipkével, szalagokkal és más díszekkel díszítve. Azonban a legjobb, ha maga varrja a takarót. Tehát nemcsak pénzt fog megtakarítani, hanem ismeri azokat az anyagokat is, amelyekből a termék készült, vagyis a létrehozás minden szakaszát irányítani fogja.

Biztos lehet benne, hogy az újszülöttek számára készített barkács takaró sokáig fog tartani, és jó emlékeket hagy a gyermekek emlékében.

Előző

Következő