Csináld magad patchwork régi farmerből

A statisztikák szerint minden európai életében körülbelül kétszáz farmernadrágot visel. A divat folyamatosan változik, a szekrény új modellekkel bővül. De mi van a régi farmerekkel? Kár kidobni őket. Jó megoldás az lenne, ha eredeti ágytakarót varrna kedvenc régi farmerjéből. Ezeknek a nadrágoknak a szövete nagyon tartós és megbízható. Évtizedekig szolgálhat, anélkül, hogy elveszítené vonzerejét. Nem érdemes ilyet hulladéklerakóra küldeni. Gyönyörű ágytakaró, kanapé lesz belőle.

Egy halom farmer

A farmer, amelyből a farmer készült, annyira praktikus, hogy ha kissé kopott is, nem veszíti el erejét és vonzerejét.

A régi farmerek ágytakarók készítésének részletes utasításait ez a kiadvány tárgyalja.

Mit kell tudni egy kezdőnek?

Régi farmerből eredeti takarót saját kezűleg készíteni viszonylag egyszerű. Egy ilyen termék nagyon hasonlít egy tucatnyi foltból álló mozaikra.

Takaró szövetdarabokból

Minden otthon megtalálható takaró szövethulladékból

A munka során a kezdőknek követniük kell a munka egy bizonyos szakaszát.

Az első lépés az alapanyagok és eszközök kiválasztása. Előre kell készítenie mindent, amire szüksége van, hogy ne pazarolja az idejét az alkatrészek keresésével.

A második szakasz egy minta, séma kiválasztása. A mintát az alapanyagok jellemzői, a kézműves kívánságai alapján választják ki.

Farmer ágytakaró mintával

Méretekkel ellátott kétoldalas patchwork ágytakaró rajza

Számos lehetőség van a javítások összekapcsolására. Választhat közülük egyet, kitalálhat valami újat. A kezdők számára jobb, ha a legegyszerűbb sémát, egy kész mintát alkalmazzák. A régi farmerből készült egyszerű takaró ugyanolyan vonzó lesz. A varrás során gyakorolhat. Csak egy bizonyos tapasztalat megszerzése után használhatók bonyolultabb sémák.

A harmadik szakasz a mosás, a vasalás. A terméket rendbe kell hozni. Az ágytakarót finoman kell mosni, elkerülve a magas hőmérsékletet. A megfelelő öblítőszer elősegíti a termék puhaságát. Szárítás után a régi farmernadrágot gőzzel jól ki kell vasalni. A kerület mentén az ágytakaró gyönyörű rojtokkal, színes szegélyekkel díszíthető. Egy kezdő érdekes szegély ötleteket emelhet ki az interneten, magazinokban, szakkönyvekben.

Melyik nadrág illik?

A takarót régi farmerből csak tartós, jó minőségű szövetből lehet varrni. Akkor vonzó megjelenésű lesz. A nyersanyagokat néhány árnyalat figyelembevételével kell kiválasztani:

 • A nadrág kopott alkatrészei nem használhatók. Le kell vágni, el kell dobni.
 • A szövetnek egységes árnyalatúnak kell lennie. Akkor az ágytakaró csodálatosan fog kinézni. A ház vendégei nem fogják tudni megkülönböztetni a megvásároltaktól.
 • Különböző színű nadrág kombinálható. A szövet sűrűségének azonban megközelítőleg azonosnak kell lennie.
 • A sérült tárgyakat, zsebeket ki kell vágni, hulladéklerakóba kell dobni. Az ilyen alapanyagok használhatatlanok.

Minták, ágytakaró minták

A régi farmerek gyönyörű ágytakarókat akkor kapnak, amikor a kézimunkások a munka során ugyanezt a varrási technikát betartják. A minták, a sémák különbözőek. Sokan nagy négyzetekből, téglalapokból készítenek termékeket.

Ágynemű

A "Quick négyzetek" vékony ágytakarója három színes csíkból készül

Akvarell technika

Az akvarell technika magában foglalja a négyzetek összekapcsolását egy bizonyos színsorban

Néhányan különféle mintákat készítenek belőlük. Tapasztalt kézimunkások különböző méretű darabokból készítenek ágytakarókat. Ez az opció összetettebb. A táblázat a szövetmaradványok varrásának legnépszerűbb technikáit mutatja be.

Technika A munka jellemzői
Gyors négyzetek Ez a legjobb megoldás kezdőknek. A rendelkezésre álló varrási technológia lehetővé teszi, hogy néhány órán belül takarót készítsen. Négyzet létrehozása nagyon egyszerű. Kétféle szövetet kell vennie. Általában különböző színeket választanak. Két téglalapot kell kivágni belőlük, varrni a hosszú oldal mentén. A kapott varratot meg kell párolni, kisimítani. Ezután egy harmadik színű szövetet készítenek. Téglalapot vágnak ki belőle. A hosszú oldalnak meg kell egyeznie az előző csík szélességével. Ezekből a töredékekből meg kell varrni egy hüvelyt. A négyzeteket speciális sablon segítségével nyerik belőle. Az így kapott blokkok rendkívüli kompozíciók készítésére használhatók.
Vízfestmény Ez a technika a színes játékon alapul. Az összes négyzetet, foltot színnel kell összekötni egy bizonyos sorrendben. Nagyon népszerű ötlet egy színátmenet létrehozása. Ebben az esetben először a sötét szöveteket kapcsolják össze, fokozatosan haladva a világosak felé. Nehéz saját kezűleg ilyen takarót készíteni régi farmerből. Sok időt és erőfeszítést kell tennie a színsor kiválasztásához.
Csíkokkal Viszonylag könnyű eredeti kompozíciót létrehozni csíkokból. Használjon azonos szélességű és hosszúságú csíkokat. Farmerből gondosan kivágják, a választott minta szerint varrják. Kész sémákat, szalagméréseket könnyű megtalálni az interneten. Továbbá ebben a technikában megmutathatja saját fantáziáját. A csíkok különböző variációkban illeszthetők össze. A legfontosabb, hogy előre elkészítsünk egy tervet mérésekkel. Sokkal könnyebb lesz így.
Őrült patchwork Ez egy meglehetősen összetett technika. Nagy tapasztalattal rendelkező kézimunkások hatalma lesz. Ebben az esetben megengedett a különböző színek, az alkotórészek alakjának használata. A mesternek gondosan össze kell kötnie az elemek sokoldalú oldalait. Ez a lehetőség azoknak a háziasszonyoknak alkalmas, akik csak egyedi szövetmaradványokat őriztek meg. Azonos formák készítése belőlük nem fog menni, kár kidobni őket. Marad csak az elemek véletlenszerű összekapcsolása, csak a saját képzeletének felhasználásával.
Csíkos farmer takaró

A csíkos farmer takaró eredeti és könnyen varrható

Ágynemű a technikában

Őrült farmer patchwork ágytakaró

Milyen eszközökre van szükség?

Megtalálva a megfelelő sémát, kiválasztva a végrehajtási technikát, folytathatja a szükséges eszközök és anyagok előkészítésének szakaszát. A régi farmerből takaró létrehozásához a következő anyagokra és eszközökre van szükség.

 1. Több pár régi farmer. Sárgult, dörzsölt darabokat ne használjon varráshoz. Gondosan le kell vágnia a szövetet. A farmer különböző színű és textúrájú lehet. Ez hozzáadja az eredetiséget a kész takaróhoz. A farmer alapanyagok rendkívül tartósak. A kapott takaró különböző módon alkalmazható. Díszíteni fogja egy lakás, ház belsejét, nélkülözhetetlenné válik az országban, a hegyekben tett túra során.

  Fit farmer

  A fit farmernadrágokat elő kell készíteni - meg kell mosni, vasalni és vágni, hogy illeszkedjenek

 2. Bélés szövet. Az ágytakaró hátuljának puhának, kopásállónak és melegnek kell lennie. A bélésszövetnek természetesnek kell lennie. Meg fogja érinteni a testet. A természetes gyapjú ideális. Az ilyen alapanyagok meleg és barátságos lesz a takarót. Ez azonban meglehetősen drága. Pénzt takaríthat meg, ha megvásárol egy szokásos szintetikus télivizet, speciális vattát. A gyapjú, kiváló minőségű szintetikus téli melegítő tökéletesen megbirkózik minden feladattal.
  Természetes gyapjú

  Természetes gyapjú farmer takaró kitöltésére

  Sintepon töltőanyag

  A Sintepon töltőanyag könnyebb, olcsóbb, de nem természetes anyag

 3. Erős szálak, tűk. Ezeknek az eszközöknek ideálisnak kell lenniük farmer alapanyagokkal történő munkához. A legjobb, ha konzultál az üzletkötővel. A színillesztés szintén fontos. A színnek meg kell egyeznie a szövet színével. De néha más szálszínt választanak speciálisan. A darabokat mintha színes szálakkal kereteznék. Eredetinek tűnik.

  Varrás kiegészítők

  Varrás kiegészítők ágytakarók varrására

 4. Tűk, lábak, csapok a munkához. Ha van varrógéped, akkor az ágytakaró elkészítése kevesebb időt vesz igénybe. De sokat kell költenie belőle a szükséges eszközök kiválasztásához. A szövet nagyon erős. Speciális lábakat kell vásárolnia. Lehetővé teszik egy gyönyörű göndör húr készítését. Ha nincs elég tapasztalata az írógéppel kapcsolatban, először gyakorolnia kell. Ehhez felesleges maradékot használhat fel.

  Autók pótalkatrészei

  Alkatrészek varrógéphez ágytakarók varrására

 5. Kréta, olló, vonalzó, minta. Sokkal könnyebb varrni egy takarót a minta szerint. Az elkészített sablonok segítenek egyenletes négyzetek, bármilyen más alakzat kivágásában. Ön is készíthet egy mintát, az internetről készen kinyomtathatja.
  Anyagok és eszközök

  Barkácsanyagok és eszközök ágytakarók varrására

  Szerelési ábra

  Ábra egy farmer takaró összeszereléséhez

  Patchwork paplan minta

  Patchwork paplan minta

Patchwork ágytakaró lépésről lépésre

Az ágytakarók legegyszerűbb módja a régi farmerekből a négyzetek technikája. Először ki kell vágnia a négyzeteket a szövetből.

A meglévő farmer négyzetekre vágása

Vágja a meglévő farmert négyzetekre, hogy azonos méretűek legyenek

Kiválaszthatja a szokásos méretet - 12x12 centiméter. Egy nagy paplanhoz körülbelül 352 ekkora négyzetre lesz szükség. Ezután ugyanannyi négyzetet vágjon a hátlap anyagából.

Hajtsa be a farmer négyzetet béléssel

Egy farmer négyzetet veszünk, a rossz oldalát a bélés rossz oldalára alkalmazzuk

Hajtson 4 réteg szövetet

Hajtson 4 réteg szövetet úgy, hogy a farmer oldala kívül legyen

Fektetünk egy vonalat

Fektetünk egy vonalat

A négyzetek kivágásának megkönnyítése érdekében először sablont kell készítenie. A sablonnak erősnek kell lennie. Készíthet kartonból. Ha nadrágból foszlányokat készít, kerülni kell a varratokat. Meg kell őket vágni.

Rovátkák a varrás mentén

Miután az összes négyzetet varrták, fogóval varratokkal készülhet a varrat mentén, de azért, hogy ne sérüljenek a rojtos ágytakaró varratai.

A darabok előkészítése után elkezdheti közvetlenül az ágytakaró varrását. Ez a folyamat szakaszokban mutatható be.

 • A darabokat a rossz oldalukkal varrják egymáshoz. De mindegy, a varrat a termék arcán lesz. A varrás szélessége körülbelül másfél centiméter lesz.

  Varrja a kapott csíkokat

  A kapott négyzetsávokat összevarrják

 • A többi varrat fokozatosan kapcsolódik a varrott négyzetekhez. Tehát egy egész csík jön ki. Több hasonló csíkot kell készíteni.

  Üresek varrása

  Varrjuk össze az üres részeket

 • A csíkok összekapcsolódnak. Varrattal vannak varrva az arcon. A csíkokból fokozatosan takaró képződik.

  Nagy csíkok varrása

  Nagy csíkokat varrni össze

Fontos! Az ágytakaró elkészítése egyáltalán nem nehéz. Egy kezdőnek azonban nem szabad sietnie. Érdemes alaposan megfontolni a varrási folyamatot. A négyzetek oldalainak szükségszerűen meg kell egyezniük. Egy tapasztalt tűnőnek egyszerre sikerül - a fátyol még elő is jön. Egy kezdőnek gyakorolnia kell.

Különböző színű négyzetek az ágytakarón

A farmer más színű négyzetekkel hígítható

Az ágytakaró gyors, problémamentes varrása elősegíti a farmer anyag megfelelő elkészítését. Varrás, négyzetek kivágása előtt az anyagot meg kell mosni és párolni kell. Mosás közben ne használjon túl forró vizet. Gőzölés után a farmert fel kell szakítani, a varratokat, a zsebeket és más sűrű elemeket teljesen el kell távolítani.

Rojtos Plaid

Gyönyörű kockás, régi farmernadrággal

Előző

Következő