Csináld magad nagy kötött merinó gyapjú takarót

Nincs hangulatosabb, eredeti, valóban otthoni textil, mint egy vaskos kötött takaró. A hatalmas kötés divattrenddé vált. Érdekes mind a knittek, mind a rendkívüli dolgok ismerői számára. Azok számára, akik a szükséges anyagokkal és szabadidővel rendelkeznek készleten, hasznos tippek lesznek az ilyen önkötő kötelékek készítéséhez.

Merinó gyapjú takaró

Úgy néz ki, mint egy nagy kötött merinó takaró

Merinó gyapjú takaró az otthonos hangulatért otthon

Vastag fonal takarók

Vastag fonal takarók - a kényelem elegáns luxusa

Otthonának legsikeresebb vásárlása egy merinó takaró lesz. A késztermékeket az amerikai Modern Wool márka kollekciójában találjuk. De a márkás árak harapnak, és a szállítás egyösszegű költséget jelent. Sokkal érdekesebb és olcsóbb merino gyapjú terméket kötni magad.

Merino takaró

A Merino takaró kiváló minőségű termék, amely teljesen természetes összetételű

Vastag kötőfonal a fogyasztók széles köre számára elérhető, konjugált szálakból és fésült szalagból is köthető.

Vastag kötőszál

Vastag fonal merinó gyapjú gombolyagban

Ez utóbbi a knitterek körében népszerű, de az alapanyagból készült dolgoknak hátrányai vannak:

  • nem lehet mosni;
  • a kész termék hajlamos a deformálódásra;
  • övvel végzett munkánál nagy a valószínűsége a szakadásnak az alapanyag alacsony szilárdsága miatt.

A sodrott merinószál drágább, de sokszor jobb. Nem nyúlik, nem törik és nem hasad szálakra. A Szamovjaz nem veszíti el az alakját, és gondos odafigyeléssel sok évig fog tartani.

Prémium csavart menet

Finom, tüskés, prémium csavart szál finom merinó gyapjú szálakból

A merinó kész kötése hangulatos, otthonos, melegítő és kellemes tapintású. A fésült gyapjú tárgyakat nem lehet összehasonlítani a szintetikus szálakkal és a kötött zsinórral.

Baba merinó gyapjú

A merinó gyapjú hipoallergén és antibakteriális a lanolinnak köszönhetően - természetes fertőtlenítő, ezért alkalmas gyermekek számára

Saját kezűleg készítünk egy nagy kötött takarót

Ahhoz, hogy egy nagy kötött takarót saját kezűleg praktikus és szép legyen, szüksége van egy speciális fonalra. Általában sodrott merinószálat használnak. Megfizethetőbb megoldás a fésült gyapjúszalag. Kötött zsinórból készíthet nagy kötött takarót vagy szőnyeget.

Hogyan készítsünk egy nagy kötött kockát

Meg kell még találni, hogyan lehet puha takarót létrehozni otthon. Ha az anyag megválasztásával minden világos, akkor a hangszereléssel kapcsolatos kérdés nyitva marad. A rendszeres horgok nem fognak működni. Sajnos a nagy átmérőjű szerszámok nem minden üzletben kaphatók.

Vastag fa kötőtű

A vastag, fából készült kötőtűk kiválóan alkalmasak a kötéshez.

Bármi, ami kéznél van, megmenti: kúpos tetejű műanyag csövek, szorosan tekercselt papírtekercsek, szalaggal megkötve stb. A cső kerülete elérheti a 20 cm-t vagy annál is nagyobbat. Minél vastagabb a menet, annál nagyobbnak kell lennie az átmérőnek.

Kötőeszköz

Eszköz egy nagy kötött takaró kötésére

A merinó gyapjú buja és könnyű dolgokat készít a nagy kötőtűkön. Ha horgolt, a vászon gyakran megjelenik. Ez a megoldás alkalmas szőnyegek és ágyneműk használatára, de a takarókat és ágytakarókat lazábbá és puhábbá kell tenni.

Nagy kötött kockás mintákkal

A kockás nemcsak az elülső szaténöltéssel, hanem mintákkal is köthető

Nagyon divatos, vaskos kötött takaró tű nélkül

Kötött takarót vágott kötött csíkokból vagy fésült szalagból anélkül, hogy használnák a kötők szokásos eszközeit - kötőtűket és horgokat.

Festett fésült szalag

A bordázott nemezgyapotot gyakran fésült szalagnak vagy felsőnek nevezik.

A vastag merinó gyapjúból terjedelmes vásznakat távolítanak el, amelyeket közvetlenül a kézre készítenek.

1 hurkot gyűjtünk

Elkezdünk egy sor hurkot a kezeken

2 hurkot gyűjtünk

Adja hozzá a második és a következő ciklust

A készletet egy kefén hajtják végre, majd a kapott gyűrűket egyenes vonalban feszítés nélkül hajtogatják.

Tárcsázott hurkok

A hurkok toborzásakor figyelemmel kell kísérni a méretüket

Ezután a fonalat letekerjük az első sor kitöltéséhez. Új hurkok alakulnak ki belőle és húzódnak a meglévőkbe. Ebben az esetben a kötés mintha nyitva maradna, mert nincs mit tartani a fonalat. Ez azonban nem zavarja a munkát. A fonal vastagsága és súlya miatt semmi sem csúszik el.

Kötöttük a második sort

A takarónk második sorát a kezünkre kötöttük

Különleges eszközök nélkül köthet az elülső és a hátsó öltéssel, a zsinórokkal és a fonatokkal, egyszerű szabadalmi mintákkal. Az utolsó sort a szokásos módon zárják le: egy új szálat két hurkába fűznek, a következő hurokra dobják és ismét meghúzják. És így tovább a sor végéig.

Csukja be a zsanérokat

Bezárjuk az utolsó sor hurkjait

Az ebben a technikában végzett munka során a fő probléma az egyenletes sorok fenntartása. Ha a tűk meghatározott átmérővel rendelkeznek, akkor a kezek vastagsága változó lesz. Emiatt nem lehet teljesen egyenletessé tenni a brossokat, és munka közben ügyességre van szükség.

Kész takaró

Diy kész szürke takaró vastag fonalból

Mennyi fonalra van szükség

Rövid időn belül lehet takarót kötni vastag fonalból, mert egy pár sor elegendő egy jelentős terület lefedésére. A szálfogyasztás jelentős, ezért a gombolyagok gyakran nagyobb mennyiségűek, mint a hagyományos kötéseknél. Hány gombolyag szükséges, a kívánt mérettől függ. Javasoljuk, hogy tartsa be a következő rendszert:

  • egy legfeljebb 120 cm hosszú gyermekmodell 2 kg-ot vesz igénybe;
  • 100 X 170 cm méretű termékhez (plusz vagy mínusz egyik vagy másik irányban) körülbelül 4 kg szükséges;
  • egy felnőtt teljes értékű takaróhoz 5,5 - 6 kg anyagra van szükség.

Töredéktakarók: kötöttek és varrtak

Kockás tarka merinó fonal

Eredeti takaró merinó fonalból, többszínű töredékekből, összevarrva

A patchwork stílusú kötés mindig népszerű, mert lehetővé teszi a megmaradt fonal és a saját fantázia racionális felhasználását otthoni textíliák remekeinek elkészítéséhez.

Világos és meleg kockás

Világos és meleg, finom tapintású vastag merinó gyapjúból készült "Autumn" takaró

A volumetrikus textúrájú termékhez lenyűgöző átmérőjű eszközökre lesz szüksége, de nem olyan hatalmasokra, mint az egy darabból készült kötött szövetekre. Varrhat össze különböző méretű és textúrájú szárnyakat. A legfontosabb az, hogy az összes darabot varrás előtt lepároljuk, hogy azok a végleges formát kapják. Ellenkező esetben az elkészült takaró torznak bizonyul.

Pléd

Egy gyönyörű kockás "Checkerboard" köthető egyedi elemekből vagy egy darabból

A szárnyak bármilyen rendelkezésre álló alapanyagból elkészíthetők. A legjobb, ha a kapott töredékeket kontrasztos fonallal varrjuk, ekkor a vászon különösen kifejező és fényes lesz. Ugyanazt a szálat kell hurkolni a kerület mentén.

A szálak kötéséhez kötés közben és az egyes elemek összekapcsolásakor jobb egy speciális nemezelő tűt használni

Pom-pom takaró gyerekeknek és nem csak

A kisgyermekek számára a szülők mindig valami különlegeset akarnak létrehozni. A túl nagy gomblyukak és varrási minták kissé túl durvák lehetnek a baba bőrén. A pomponból készült takarók megjelenése sokkal vonzóbb és kellemesebb az érintésre. Könnyen elvégezhetők, de fontos az előzetes előkészítés. Először létre kell hoznia egy keretet, amelynek méreteinek valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a kívánt eredmény (a vásznat a keretre feszítik). A hosszú körmök a keret kerületén 4-5 cm-es lépéssel vannak behúzva. Legalább 5 cm-rel ki kell maradniuk a rúdból. Ha a pomponok terjedelmesek, akkor mind a 8-10 cm.

A keret elkészítése

Fakeretet készítünk a szálakhoz

Ezután megfogják az alap (különben - az aljzat) menetét, és beburkolják vele a körmöket. Ezt meghatározott sorrendben kell megtenni. Először vízszintes sorok vannak, majd függőlegesek. Az eljárást többször megismételjük.

Felcsévéljük a szálakat

A szálakat sorban tekerjük vízszintesen és függőlegesen, felváltva

Ha mintát terveznek, akkor a szín megváltozik. Színes pom-pom készítéséhez vegyen fel több mint három színt. Fontos, hogy a menet azonos vastagságú és hasonló összetételű legyen. A tekercselés befejezése után az ízületeket csomókkal rögzítik.

Az összes kereszteződés megkötése

Az összes kereszteződést megbízható, erős csomókkal kötjük össze, hogy megakadályozzuk a virágzást

Ezután a színes feszültséget csökkentik anélkül, hogy befolyásolnák az aljzatot. Kiderül, hogy buja pom-pomok. A kerület mentén lévő szálakat is felboncolják, bojt formájában.

Pompont alkotunk

Pomponok kialakításához vágja a szálakat ollóval középre a kereszteződések között.

Egy csecsemő számára egy ilyen dolog igazi ajándék lesz, és ha nagyobb keretet készít, egy buja és hangulatos takarót kap egy felnőtt számára.

Gyerek kockás pomponokból

Készen áll egy gyönyörű, puha gyermek takaró a saját kezével

Előző

Következő