Kockás szívvel gyönyörű minták kötéshez és horgoláshoz

A közelmúltban a kockás szívek trendben vannak. Ez jó dekoráció az óvodában, és a hideg évszakban is belecsomagolhatja babáját. Nagyon könnyű ajándékot készíteni gyermekeinek egy ilyen takaró kötésével. Ennek a munkának sokféle módja van, kötheti, horgolhatja vagy kötőgépen.

Kötöttünk egy takarót szívvel, kötőtűvel

Azok számára, akik szeretnek kézimunkázni, nem lesz nehéz ilyen takarót kötni. Először is megfelelő szálakat kell választania, miközben fontos, hogy puhák legyenek, majd a termék kellemes tapintásúvá válik.

  • Fonalválasztás

A fonal kiválasztásakor emlékeztetni kell arra, hogy a takaró sűrűsége a fonal vastagságától függ, ezért aki jó térfogatú szeretne, vastagabb fonalat választ. A fonal minősége szintén befolyásolja a szövet szerkezetét. Például egy nagyon meleg takaró gyapjúszálból alakul ki, és poliakril hozzáadásával a termék nem nyúlik túlságosan. Ahhoz, hogy a termék puha legyen, nem szorosan kell kötnie.

  • Hogyan lehet meghatározni a fonal mennyiségét

Első lépésként ki kell számolnunk a fonal mennyiségét. Ha kötünk egy kis takarót (95x115 cm), akkor 600 g fonalra van szükségünk, egy nagyhoz (112x168 cm) 1 kg 300 g-ot költünk.

  • Színválasztás

A lányok számára a legjobb olyan színeket választani, mint a rózsaszín, a piros vagy a lila. Fiúknak - kék, kék, zöld. A kockás szép lesz, ha váltogatja a színeket, így sokszínűvé válik

Árnyék minták kötés, szív mintás

Még egy kezdő is, aki elsajátította a kötés alapjait és tudja, hogyan kell két alapvető hurkot kötni, képes ilyen mintákat végrehajtani. Ezek az elülső és a hátsó felületek váltakozásából állnak, ezzel a technikával egész képeket lehet kötni a vásznra.

  • "Egyszerű szívek"

Egy nagyon egyszerű kötés, itt a fő minta a szív, az elülső hurkok hátterén, szegélyezett mintával, és fordítva, a szegélyezett háttér előtt az elülső hurkokkal történik. A szívek egyenletesen vannak elrendezve a vásznon, 10-15 cm-enként, méretük a hurkák számától függ, készíthet kis 10-16 hurkot vagy nagy 20-30 hurkot.

Töredék

"Szív" töredék - diagram magyarázatokkal

Szív motívum minta

A szív motívumának mintája a javasolt séma szerint

Három mintás babatakaró

Három mintás, első és hátsó hurkokkal kötött gyermek takarók, amelyek közül az egyik egy szív

Kezdjen el kockát kötni

A kockás kötés kezdete - jobb alsó sarok gyöngy mintás szegéllyel

Gyöngy vagy rizs minta

Gyöngy vagy rizs határ és elválasztó minta

Minta

Szabálytalan kockás csíkminta

  • "Szív négyzetekben"

A kockát négyzetek alkotják, amelyek mindegyikén minta - szív található a szegélyező hurkok hátterében. Minden négyzet ugyanazon minta szerint kötött és 28 hurokból áll. A negyedik sorból kiindulva a szívek a középső hurokból kezdenek kialakulni, azzal, hogy a szegélyező hurkokat arcra cserélik.

Kockás, négyzetes alakokkal

Az újszülöttek számára ilyen takarót kissé nehéz elkészíteni, de nagyon szokatlan és gyönyörű.

Kötés minta

Minta motívumok kötéséhez kockás

A motívum

Kötésminta az A motívumhoz

Moti B

Kötésminta a B motívumhoz

C motívum

Kötésminta a C motívumhoz

Gyerek kockás áttört mintákkal

Kockás áttört szívekkel

Nagyon szép és finom takaró áttört szívű újszülöttek számára

Az áttört mintákkal ellátott takaró mindig finomnak és elegánsnak tűnik. A fonalakból készült léghurkok könnyedséget biztosítanak. Egy ilyen minta lehet kötött vagy hurkolt.

  • "Áttört szív"

Varrott felületen végezzük. Maga a szív archurkokból áll, amikor kötés közben a jelentés belsejébe két léghurok kerül. Az ábrákon az összeadásokat háromszögek, a fonalakat - körök jelzik. A szív széleinek díszítéséhez csökkenéskor egy fonalat használunk.

A minta sémája

"Áttört szív" minta

Indíték

Szív áttört motívum minta

  • "Szív merülésből"

A minta a tűkön kötött. Az ilyen szív olyan "szemekből" áll, amelyek a szív körvonalaival rendelkeznek, és amelyeket a következőképpen hajtanak végre: az első sorban 1 arc kötése helyett. 1 int. kettős fonalat készítünk, kétszer megcsavarva a szálat a kötőtűn. A szegélyezett sorban a fonalat szegélyezett hurkával kötik.

Rendszer

"A szív egy pikettből" mintázat vázlata

Indíték

Pico Heart motívum minta

  • "Kis szívek"

Ez a minta az elülső felületen készül, a termék fő mintájaként használható, más mintákkal is kombinálható.

Rendszer

A "Kis szívek" minta vázlata

Minta

Minta kis szív motívum

Kockás szívvel és zsinórral

Minta egy kockás kötőtűvel, szívvel és zsinórral

Érdekes kockás kötés

Kicsi érdekes kockás kötőtű, szívvel és zsinórral

Horgolt takarót szívvel

Gyerek kockás, terjedelmes szívekkel

  • "Szívek a vásznon"

Az ilyen takarót horgolták. A szíveket azonos távolságra kötik egymástól, 15-20 hurok után mindegyik egy hurokból kezd kialakulni. Úgy tűnik, hogy az általános háttér előtt emelkednek.

Áttört szívek séma

Minta az áttört szívek kockás kötéséhez

Áttört szivárványos kockás

Szivárványos kockás, áttört szívekkel

  • "Szívek kúpokkal"

Sima felületen végezzük, egyetlen horgolásból. Dudorokat kötnek a szívek széle mentén 2 hurkonként. 5 hurok toborzódik egy hurokból, majd összekapcsolódik egy hurokkal. Kiderül egy dudor.

Térfogati szívek - dudorok

A "Volumetrikus szívek - kúpok" minta sémája

Kockákkal kockás

Horgolt baba takaró terjedelmes szívekkel

Kötöttünk egy kockát szívvel, nagymama négyzettel

Ez egy nagyon régi és egyszerű kötési módszer, amelyet nagymamáink használtak. A takaró sok külön összekapcsolt négyzetből áll, amelyeket összevarrnak vagy összekapcsolnak. Kötött vagy horgolt tetszés szerint.

Takaró a nagymama tereiről

Nagymama tereiről kockás, nagy szívvel

Horgoláskor a motívumok közepétől indulnak, majd egy hurokból több horgolt öltés kötésével kitágulnak. A termék nagyobb lágyságának és levegősségének elérése érdekében két vagy három horgolt oszlopot készítünk, és fordítva: az oszlopok kötése egy horgolt vagy horgolt nélkül megadja a takaró sűrűségét.

Tér szívvel

Ábra egy nagymama négyzetből, szívvel

A négyzetek alulról felfelé kötöttek. Minden négyzetet külön kötnek, majd összekapcsolják őket. Csatlakozhat horoggal vagy tűvel.

Nem nehéz ünnepet csinálni magának és szeretteinek, csak akarni és egy kis erőfeszítést kell tennie!

Előző

Következő