Takaró újszülött számára milyen követelményeknek kell megfelelni

Sok dologra kell vigyázni, hogy az újszülött kényelmes életet biztosítson. Az egyik az egészséges alvás, amely lehetetlen megfelelő baba takaró nélkül. Ez a cikk részletesen elmagyarázza, hogyan válasszuk ki a megfelelő takarót az újszülöttek számára.

Baba takarók választása

Ma a textilüzletekben baba takarók széles választékát találja.

Újszülöttek takaróira vonatkozó általános követelmények. Hogyan válasszunk?

Kényelmes és kényelmes takaró

A takaró alatt lévő kisgyereknek száraznak, kényelmesnek, barátságosnak és melegnek kell lennie

Az újszülöttek érzékenyek - ezért a választást teljes felelősséggel kell megközelíteni. A baba biztonságos környezetének megteremtése érdekében meg kell győződnie arról, hogy a takaró megfelel-e bizonyos követelményeknek.

 1. Hőfok. A termék melegének meg kell felelnie a hőmérsékleti rendszernek - a csecsemő nem fagyhat le és nem melegedhet túl. Ha a baba nyáron született, elegendő az első hónapokban egy egyszerű lehetőség. Ha télen vásároljon két lehetőséget. Könnyű beltéri használatra, meleg sétára.
 2. A méret. Ne válasszon túl kicsiet - a baba nem lesz teljesen letakarva. Ne válasszon túl nagyot - ez megakadályozza a gyermek mozgását.

  Takarók az ágy méreteihez

  Annak érdekében, hogy könnyebben megértsük, melyik méretet válasszuk, érdemes a kiságy méretéből kiindulni, méretének megfelelő takarót választani

 3. Súly. A túl nehéz termék megakadályozhatja a csecsemő légzését, és sok problémához vezethet.
 4. Lágyság. A merev anyagok irritálhatják a gyermeket.
 5. Hipoallergén.
 6. Légcsere. A takarónak fel kell melegednie, de hagyja, hogy a bőr lélegezzen.
 7. Nedvességcsere. Az anyagnak gyorsan el kell szívnia a nedvességet és el kell párologtatnia.
 8. Környezetbarát. Dobja el a káros mérgező anyagokat.
 9. Könnyen kezelhető. Vásárláskor konzultáljon az eladóval, kérdezze meg a távozásról. A babaágyakat állandó mosásra van szükség, ezért dobja el azokat a lehetőségeket, ahol ez nagy problémát jelent.
Takarók újszülöttek számára

Az újszülött takarók a legelső takarók a csecsemők számára

Amikor új takarót választ az újszülött számára, gondosan figyelje meg, hogy a gyermeknek vannak-e allergiás reakciói. Akkor érdemes lemondani a gyapjú, szőrmékről, nehogy véletlenül ártson a gyermeknek. Ne vásároljon olcsó piaci termékeket, jobb, ha vállalati üzletben vásárolja meg, mindig minőségi tanúsítvánnyal. Ha az eladó nem hajlandó bemutatni egyet, keressen másikat, ne kockáztassa gyermeke egészségét. Ne feledje, hogy egy lehetőség nem elég - legalább kettőre van szüksége. Az egyik az otthoni használat, a másik a séta. Még akkor is, ha a kicsi nyáron született, őszre és télre nagy valószínűséggel meleg szabadtéri takaróra lesz szüksége. Vásároljon a következő szezonra kissé nagyobb méretű takarókat, mivel a baba ekkor felnő. Két terméket is jobb otthon vásárolni - egy meleget és egy könnyebbet. Ne vásároljon takarókat nagy, könnyen leeső szöszökkel, sok mérgező színezékkel vagy terjedelmes részletekkel, amelyek az újszülöttnek tetszhetnek. Válasszon meleg, napos színeket, adja fel az agresszíveket. A hideg színek kedélyessé varázsolhatják gyermekét, a túl fényesek megijeszthetik, a nyugodt és a meleg pedig éppen ellenkezőleg, örömet okoz a gyermeknek.

Takaró bőrrel érintkezve

Minden olyan terméket, amely érintkezik a gyermek testével, bizonyos követelményeknek megfelelően kell gyártani, hogy ne okozzon kárt

Milyen anyagok jobbak?

A legnépszerűbb anyagok: pehely, gyapjú, len, szintetikus anyagok, kerékpár, gyapjú, vatta. Elemezzük az egyes lehetőségeket.

 1. Micimackó. Nagyon meleg anyag, alkalmas téli használatra. Puha, kiválóan tartja a meleget, de van néhány hátránya. Először is, a szösz gyorsan felszívja a nedvességet, de lassan megszabadul tőle. Másodszor az allergiát okozó tollatkák élnek benne. Végül rendkívül nehéz gondozni. Nem mosható, különben elgurul és elveszíti az összes tulajdonságát. Száraztisztítási szolgáltatásokat kell igénybe vennie. Ezenkívül az atkák kiirtása érdekében a terméket folyamatosan gőzölővel kell tisztítani. Folyamatos szárítás is szükséges. A gyerekeknek szánt paplanok könnyűek, steppeltek, töltőanyagból és szövethuzatból állnak. Télen jó sétálni velük. Otthon, a párna alatt a gyermek meleg lesz.

  Ruhatöltő - le

  Ruházati töltőanyag - alsó, meleg, könnyű, puha, de nem alkalmas allergiások számára

 2. Gyapjú. A gyapjú megőrzi a száraz hőt, jó nedvességcserével, légáteresztő képességgel és hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. A csecsemők nem kopnak meg alatta, emellett a terméknek alacsony a súlya. A gyapjútakarókat steppeltekre osztják - szövetborítóból és töltőanyagból állnak, szövik - paplanhuzatba bújtatják és ősszel vagy télen használják, kötöttek - jók a hűvös nyári időjárásra, de nagyon kicsiben nem használhatók. A mínuszok közül - a gyapjú különleges ellátást igényel, az atkák imádják, lepkék, súlyos allergiát okozhat.

  Teve gyapjú töltőanyag

  A teve gyapjú töltőanyag a legmelegebb, legegészségesebb és legtermészetesebb, de allergiát is okozhat

 3. Vászon. Könnyű, nedvszívó takarók, amelyeket a nyári szezonban használnak.

  Környezeti természetes ágynemű takaró

  Az ökológiai, természetes pamut takaró pamut huzatban az optimális megoldás a nyári időszakra

 4. Bicikli. Pamut, kellemes anyag. Jó légáteresztő képesség, a gyermek védve van a túlzott izzadságtól. Könnyen tisztítható - gyorsan szárad, megőrzi formáját. Nyáron sétára alkalmas.

  Gyerek polár takaró

  A gyermekek polár takarói maximális kényelmet nyújtanak

 5. Szintetikus töltőanyagok. Olcsó anyag, amely nem okoz allergiát. Könnyű, puha, kissé kevésbé meleg, mint a természetes társaik. A kullancs, a penész, a gomba nem gyökerezik benne. Könnyen törölhető, hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését. Az egyetlen negatívum egy kicsi üvegházhatás.

  Szintetikus töltőanyag

  Szintetikus töltőanyag takarókhoz, ágytakarókhoz - olcsó, könnyű, nem allergén anyag

 6. Gyapjú. Könnyű, légáteresztő, hipoallergén, finom anyag. Ideális nyáron sétálni.

  Polár takarók

  A polár takarók a gazdaságosság, a praktikum, a kényelem és a szépség előnyös kombinációját jelentik

 7. Vatta. Meleg töltőanyag. Allergiamentes, lélegző. De rosszul szárad, csomókba téved, elveszíti formáját és minden hasznos tulajdonságát. Túl nehéz az újszülöttek számára.

  Pamut gyapjú a takaróban

  A takaróban lévő vatta olyan anyag, amelynek minőségét sok évtizede tesztelték.

 8. Bambusz. Ezek a termékek drágák. De ugyanakkor puha, tartós, selymes, kellemes a test számára, jól melegen tart. A gondozás nem a legnehezebb. Antiszeptikus hatású, jól szellőztet, gyorsan felszívja és elpárologtatja a felesleges nedvességet. Használat előtt hagyja szétterítve egy jól szellőző helyiségben két órán át, hogy buja legyen. Évente vagy hat hónapban egyszer hét órán át levegőztetik, porszívózzák. Nem igényel újabb tisztítást.

  Bambuszrost töltőanyag

  A bambuszrost-töltő egy környezetbarát természetes anyag, amely kényelmes alvást nyújt

A legtöbb anyaghoz külön paplanhuzat szükséges. Jobb, ha természetes pamutból vagy vászonlágy szövetből választja őket. A kötött takarók nem alkalmasak csecsemőknek - túl kemények és nem elég melegek.

Hogyan kell törődni?

A gyártók a különböző anyagok eltérő kezelését javasolják.

A címkéken vagy a csomagokon különféle anyagokból készült takarók vannak ellátva

A takaró ápolása teljes mértékben az anyagtól függ. Ismerje meg jól a tervezett anyag tisztításának szabályait az interneten, a címkén vagy az eladónál. Néhány egyszerű szabály ismerete segít elkerülni a baba takaró véletlenszerű elrontását. Ne vásároljon bonyolult anyagokat - csak feleslegesen fog pazarolni. Általános követelmények: feladja a magas hőmérsékletet, szárításkor óvatosan igazítsa ki a csomagolást, rendszeresen szellőztesse a terméket a nem kívánt szagoktól.

A takaró melege

A takarók melegségének mértéke

A melegség mértéke (a takarók melegítő tulajdonságai) nagyon gyakran pontként jelennek meg a takaró csomagolásán

A hőszint a címke elolvasásával határozható meg. Több pont van feltüntetve, egytől ötig. Számuk alapján határozzuk meg.

 • Egy pont. Könnyű megoldás csak meleg nyári időjárásra alkalmas.
 • Két pont. Rendes könnyű takaró. Használható sétára hűvös nyári napokon vagy otthon.
 • Három pont. Lehetőség meleg őszi vagy tavaszi időjárásra. Közepes lehetőség közepes hőmérséklethez.
 • Négy pont. Meleg lehetőség. Alkalmas késő ősszel, kora tavasszal, késő-kora télen. Jól melegít, de súlyos fagyokban ez nem elég.
 • Öt pont. A legmelegebb lehetőség. Melegíti a gyermeket hideg időben, megakadályozva, hogy megfázzon és megbetegedjen.

Takaró-transzformátor

Baba boríték takaró

A borítéktakaró hasznos transzformátor, amely jól jön sétálni és otthon is

Kényelmes, praktikus dolog. Egyesíti a takarót és a borítékot egy újszülött számára. Különböző módon változtathatja az elsőt a másodikvá - cipzárral, gombokkal, gombokkal, szalagokkal. Ez az opció ideális kültéri sétákhoz hideg időben.

Downy átalakító boríték

Lefelé töltött boríték téli sétákhoz

A termékek külső rétege általában vízálló anyagból készül, a belső réteg pedig puha, kellemes a test számára. Az ilyen termékben lévő baba száraz és meleg lesz.

A takaró külső része vízálló esőkabát szövet, víztaszító impregnálással, belső része meleg, finom tejszerű polár

Alapvető varráskészséggel saját kezűleg varrhat átalakító takarót. Használható klasszikus takaróként, kimutatási borítékként és sétákra, vagy játszószőnyegként vagy matracként. Az ilyen termékekre vonatkozó követelmények ugyanazok, mint másokkal szemben.

Többszínű boríték takaró

Színes barkács takaró

Takaróboríték a mentesítéshez

Vannak, akik külön elegáns borítékot vásárolnak a nyilatkozathoz. De ez irracionális - íjakkal és fodrokkal ellátott takarót sokáig nem használhat, a tisztítása pedig igazi gondot jelent. Sokkal könnyebb borítékot vásárolni, és saját kiegészítőket vásárolni vagy saját készíteni, amelyek az ünneplés végén eltávolíthatók.

Példák ilyen kiegészítőkre.

 1. Szalagok. Segítségükkel a boríték "övezhető", így szép, szép megjelenésű.

  Organza szalagok

  Organza szalagok a mentesítéshez

 2. Íjak. Kerek, buja íjak díszítik a borítékot nem kevesebb szalaggal.

  Gyönyörű íj

  Gyönyörű íj a kórházból történő kirakáshoz

 3. Derék íjak. Egyfajta keverék - íj szalaggal, amely a boríték köré köthető, kétszeresen pompás megjelenést kölcsönözve neki.

  Íj rugalmas

  Íj-elasztikus a nyilatkozat borítékához

 4. Paplanhuzat. Praktikus kiegészítő, amely egyszerre csinosíthatja és szépítheti megjelenését.

  Paplanhuzat az ürítéshez

  Paplanhuzat a calico csipkével ellátott nyilatkozatához

A szépség mellett válasszon hipoallergén borítéktakarót egy újszülött csecsemő számára, és zárja ki a csecsemőt fenyegető veszélyeket.

Takaróméretek

Mi határozza meg a takaró méretét

A kiságy, az ágynemű és a gyermek életkorának hozzávetőleges aránya

A választás a baba és a kiságy méretétől függ. A következő évadok takaróit általában egy-két méretre vásárolják, mivel néhány hónap múlva a gyermek észrevehetően felnő. A legkisebb lehetőség 60x120 centiméter. Ez nem túl praktikus - nem tekerheti be babáját sétálni, és néhány hónap múlva túl kicsi lesz ahhoz, hogy aludjon. A leggyakoribb lehetőségek: 135x100 cm, 105x115 cm, 90x120 cm, 100x80 cm. Jobb méretet vásárolni a növekedéshez, és nem pontosan akkora - életük elején a gyerekek nagyon gyorsan növekednek, és a megvásárolt takaró két hónap alatt nem elegendő lehet. A legnagyobb opció 110x140cm, akár pár évig is eltarthat. De ilyen választást csak akkor tehet, ha van elég nagy kiságya, vagy ha nagy a baba - egy ilyen nagy termék csak kényelmetlenséget okoz a miniatűr gyerekeknek.

Baba patchwork ágytakaró

DIY baba patchwork paplan és párna az ágyhoz

Amikor egy takarót választ egy újszülöttnek, akkor azt választja, hogy mennyire érzi magát kényelmesen legtöbbször. De ne aggódjon - ennek a cikknek köszönhetően könnyedén kiválaszthatja a baba számára tökéletes lehetőséget.

Előző

Következő