Hogyan válasszuk ki a szekrény méreteit az Ön paramétereinek megfelelően

A beépített szekrény minden belső tér funkcionális eleme. Meg fog tölteni egy kis lakást, díszíteni egy elit telephelyet. A megjelenés bármilyen stílusban megtervezett. A bútorüzletek a standard modellek nagy választékát kínálják. Az egyedi modelleket a gyártók a vevő megrendelése alapján készítik.

Csúszó szekrény töltéssel

A csúszó szekrényre nagy igény van praktikumának, funkcionalitásának és vonzó megjelenésének köszönhetően.

A készüléket sík felületre kell felszerelni

A szoba méretei

Mérőszalaggal mérje meg a szoba méreteit

 1. Mielőtt felhívná a mérőt, határozza meg a ruhák szekrénybe helyezésének elvét.

  Ruhák típus szerint

  Az egyes ruházattípusokat tartsa külön, hogy a teljes paletta látható legyen

 2. Rendezze a dolgokat csoportokba, hozzárendelve a megfelelő dimenziós polcokat az egyes csoportokhoz. Határozza meg, mely dolgokat kényelmesebb elhelyezni a polcokon, melyeket kell fiókokba rendezni. Jelöljön ki egy helyet minden dolog számára.

  A szekrény belső kitöltésének helyes méretei

 3. Helyezze a felsőruhát a szekrény sarkába az ajtók közelében, nem messze a kalapokkal, kesztyűkkel, sálakkal töltött polctól. Töltse meg a szekrény alját cipővel.
 4. Számítsa ki a szekrény rekeszeinek méreteit.

  Tartalmi elemek

  A szekrény belső kitöltésének helyes megszervezése érdekében el kell döntenie, hogy milyen dolgokat és tárgyakat tárolnak ott

 5. Miután eldöntötte az elrendezést, készítsen egy durva vázlatot a rajzról. A tervezés befejezése után hívja a mérőt.
A szekrény méretének kiszámítása

A szekrény teljes méreteinek kiszámítása

Milyen mélynek kell lennie a kabinetnek?

Standard szekrények

Normál csúszó szekrények 60 és 45 cm

A termék modellezése során ne felejtse el betartani a standard paramétereket.

A mélység nem lehet kevesebb, mint hatvanöt centiméter. Kisebb mélységgel nehéz elhelyezni a dolgokat. A vállfa térfogata ruha nélkül ötvenkét centiméter. A vállfák hatvanöt centimétert foglalnak el. Az ajtókat szabadon és könnyedén be kell zárni. A méretek kiszámításakor vegye figyelembe a bútorok gyártásához használt anyag vastagságát. Vastag falak csökkentik a készülék hangerejét.

Szekrény rajza 60 cm

Egy nagy szekrény 60 cm mélységű rajza

Mekkora szekrény készülhet?

Normál méretek

Hozzávetőleges szabványméretek a szekrények gyártásához

A beépített szekrények különböző méretben kaphatók. A készülék hossza 1,2 m között változik. Rövidebbnél a tolóajtók felszerelése nem ajánlott. 1,2 m-nél rövidebb szekrény létrehozása a lengőajtók elrendezésével együtt.

Kompakt szekrény

A kompakt szekrény elhelyezhető egy kis folyosón vagy az erkélyen

A forgácslapból létrehozott hajótest-rendszerek határainak határait maguk a lapok mérete korlátozza. A szokásos forgácslap lemez méretei 2,8 m és 2,7 m. Egyes gyártók olyan forgácslapokat kínálnak, amelyek magassága meghaladja a 3,0 m-t.

Normál magasság

A szokásos magasság közvetlenül függ a lakás mennyezetmagasságától

Szekrények mélysége keskeny folyosón

Kis szekrény

Egy kis szekrény tökéletesen illeszkedik egy kis folyosó belsejébe

A legtöbb apartman kis folyosóval rendelkezik. Egy kis terület nem tölthető be nem dimenziós bútorokkal. Egy kis területet minimális mélységű lámpatestek töltenek meg. A kis csarnok készülékének mélysége legalább 0,35 m. A fogasok eltérő elrendezése miatt helyet spórolnak meg. A vállak a kitöltendő terület hosszában helyezkednek el. Ezeknek a szekrényeknek kisebb a kapacitása és több tolóajtóval rendelkeznek. A szűk területen lévő lengőrendszerek nem megfelelőek. A kis folyosók bútorai tükörfelülettel vannak ellátva. A tükrök lehetővé teszik a kitöltött terület térfogatának vizuális növelését.

Változtatható mélységű csúszó szekrények: sarok és sugár

Változtatható mélységű szekrény

Változtatható mélységű szekrény zónákra osztva

A hatalmas választék közül a sarok- és sugarú szekrények külön figyelmet érdemelnek. A modellek jelentősen megtakarítják a helyet. Sarok, sugarú eszközök tökéletesek a folyosóra, díszítik a hálószobát, a nappalit. A hullámszerű forma miatt ideálisak gyermekszobákhoz.

Egyenes és hullámos szekrények

Egyenes és hullámos szekrények különböző belső terekhez és helyiségekhez

A sarokszekrények típusai a következők:

 • Téglalap alakú - téglalap alakú, négyzet alakú. A klasszikus klasszikus bútorokra vonatkozik. Sokoldalú eszköz, amely nem különösebben eredeti.

  Nagy téglalap alakú szekrény

  Nagyméretű téglalap alakú szekrény belső kitöltéssel

 • Corner - a rendszereket kizárólag egy lakás sarkának kitöltésére tervezték. Betölti a szoba bármely sarkát. A hátsó falak teljesen átmásolják a sarok alakját. A termékek felszerelhetők lengő- és tolóajtókkal. Vannak olyan lehetőségek, amelyek kombinálják a csúszó rendszereket és a visszahúzható mechanizmusokat.

  Sarok szekrény

  Sarokszekrény méretekkel és belső kitöltéssel

 • Homorú - minták, amelyek jelentősen megtakarítják a helyiségek, termek, folyosók térfogatát. A homorú homlokzat lehetővé teszi a kitöltési terület vizuális modellezését. A változatok jól működnek a hiánypótló területek kitöltésére.

  Radiális konkáv szekrény

  Sugaras konkáv sarokszekrény

 • Konvex - kör sugarú modell. A konvex szekrényeket folyosókon, folyosókon, előszobákban helyezik el. A készülék nem igényel rést, a fal bármely részére van felszerelve. A modell összes rekesze könnyen hozzáférhető, könnyen használható.

  Sugárszekrény

  Radiális csúszó szekrény három ajtóval

 • Hullámszerű - homorú és domború homlokzatok kombinációja. Az első példányok viszonylag nemrég jelentek meg. Bonyolult forma különbözteti meg őket. Újdonságot hoznak a belső térbe, kombinálva az ellentétes vonalakat. Alkalmas hálószobákhoz, nappalikhoz, gyermekszobákhoz.
 • Noha számos előnye van, a sugárrendszereknek számos hátránya van. Kis kapacitás jellemzi őket. A gyártás további munkaerőköltségeket, anyagfogyasztást igényel, és sokkal drágább, mint téglalap alakú társaik. Különösen óvatos hozzáállást igényelnek a visszarúgási rendszerhez. A henger mechanizmusának jó minőségűnek kell lennie. Nem fog minden belső térbe illeszkedni.

Egy kis sugarú szekrény méretei

A szekrény szélessége

A beépített szekrény modellezésénél nagy jelentőséggel bír az ajtó homlokzatának méretének helyes kiszámítása.

Ajtórendszer

A szekrény ajtajainak elrendezése

A szerkezet tolóajtóinak szélessége két méterről legalább hatvanöt centiméter legyen. A megadott arány megsértése a henger mechanizmusának meghibásodásához vezet.

Ajtó elrendezése

Két-, három-, négy- és ötajtós szekrények elhelyezése

Nehéz kialakítani az ajtók szélességét keskeny készülékekhez. Emlékeznie kell a fő szabályra, a csúszó mechanizmus magasságának és szélességének arányának 1⁄4-nek kell lennie.

Ha az arány nem megfelelő, akkor a mechanizmus kényelmetlen lesz működésében, rosszul működik, és gyakran elromlik.

A szekrények maximális magassága

Magas szekrény

Magas szekrény 68 cm mély, tágas folyosón

A rendszer maximális magasságát a berendezendő szoba magassága korlátozza. Nem kívánatos olyan szekrény kialakítása, amelynek magassága meghaladja a forgácslap panelek méretét. A forgácslap födémjének szabványos mérete 2,78 m-re korlátozódik. Legfeljebb 3,2 m-es födémek vannak. Nem ajánlatos a három métert meghaladó ajtók elválaszthatatlan homlokzatát felszerelni. Minél magasabb az ajtólap, annál nagyobb a terhelés a tolóajtó mechanizmusán. A készüléket nehéz lesz kinyitni, a görgős mechanizmus gyorsan meghibásodik.

Csúszó szekrény faltól falig

Csúszó szekrény faltól falig 70 cm mélységgel

A főszekrény szakasz magassága nem haladhatja meg a 2,2 m-t. Szükség esetén a modell felszerelhető egy további szakaszon, külön tolóajtókkal. A nehezen elérhető felső részben polcokat helyezhet el szezonális tárgyakkal.

A magasság modellezésénél vegye figyelembe a berendezett terület szabad területét. A mennyezetig érő bútorok jól mutatnak kis helyiségekben, a mennyezet magassága nem haladja meg a 2,8 m-t. Egy 3,0 m-nél nagyobb mennyezetű lakásban a korlátszintű szekrény feleslegesen terjedelmesnek tűnik, vizuálisan csökkenti a kitöltött területet.

A különböző anyagokból épített bútorrendszer kevésbé terjedelmes és stílusosabb megjelenésű. Díszítésként kombinálhatja az üveget, tükröket, fát, szatén üveget, bambuszt, fotomolekuláris nyomtatást használhat. A szatén üveg, a fotomolekuláris nyomtatás bármilyen anyaggal kombinálható.

A modell alkotórészeinek modellezésénél emlékeznie kell arra, hogy a ház teherlifttel rendelkezik-e, figyelembe kell venni a teherlift általános méreteit és a bejárati ajtók nyílásainak méretét. Fontolja meg a termék alkotórészeinek beszállításának lehetőségét.

A sarokszekrény minimális méretei

Sarokba épített szekrény, a legjobb megoldás kis területek kitöltésére. A termék jól illeszkedik a lakás szűkített területére, és korrigálja a szoba szabálytalan alakját.

Nehéz nem szabványos alakú bútorokat vásárolni a kiskereskedelmi hálózatban késztermékként. Egyedi szekrény készül a bútorgyártók megrendelésére vagy saját maga.

A modellezés során ügyeljen a mélység és szélesség szabványok betartására. A négyzetméter megtakarításának vágya néha egy korlátozott funkcionalitású szekrény jelenlétéhez vezet.

Példák a szekrény kitöltésére

A szekrényben megfelelően felszerelt tárolórendszer rajza

A polc mélysége nem lehet kevesebb, mint huszonöt centiméter. Az ilyen polcok nem túl kényelmesek, de meglehetősen funkcionálisak. A kisebb polcok nem praktikusak a szokásos tárgyak tárolásához.

A polc mélysége nem haladhatja meg az egy métert, az egy méternél hosszabb polcok használata nem mindig kényelmes. Nehéz elérni a megfelelő dolgokat. A távolabbi rekeszeket nem napi cikkekkel lehet feltölteni.

Belső töltés

A 2 ajtós szekrény belső méretei

A termék szélessége nem lehet kevesebb, mint egy méter. Az ilyen szélességű behúzható homlokzatnak negyvenöt centiméteren belül kell lennie. A kisebb ajtók miatt a szerkezet nem könnyű használni.

A sarokmodell magassága nincs szigorúan korlátozva. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mennyezetig érő, több mint három méter magas modell túl masszívnak tűnik. A magas szekrény ajtajának mozgatása nehéz, nehéz és kényelmetlen. A terjedelmes kialakítás tönkreteheti a szoba belsejét.

Előző

Következő