Csúszó szekrény paraméterek és hozzávetőleges költségek alapvető számításai

Gyönyörű szekrény világítással

Gyönyörű csúszó szekrény világítással és egy további oldalsó polccal

Új lakás vásárlásakor, költözéskor, felújításkor, vagy éppen akkor, amikor frissíteni szeretné a lakás kialakítását, mindig átgondoljuk, hogy milyen bútorokat válasszon, hogy azok kényelmesek, szépek és funkcionálisak legyenek. Természetesen az opciók mérlegelésekor a jövőbeni kanapé, asztal vagy polc méreteire is támaszkodunk. Mindenki azt akarja, hogy a lakás bútorai a lehető legkevesebb helyet foglalják el, különösen, ha a szoba területe nem teszi lehetővé, hogy pontosan azt vásárolja meg, amit vizuálisan szeret.

Beépített szekrény

Fülke. beépítve a szoba fülkéjébe

A ruhák, ágyneműk, személyes tárgyak szekrénye nagyon szükséges minden szobában. Alkalmas mindazok tárolására, amelyeket naponta vagy rendszeresen használnak, megszabadítja a tárgyakat a leülepedéstől, a háztartási folyadékokkal való szennyeződéstől. Sokunk számára, amikor a gardrób szót halljuk, először is mindenkinek megjelenik egy kép, a megszokott kialakítással, félemezekkel, üvegajtókkal és fiókokkal. Az ilyen bútorokat gyorsan meg lehet vásárolni egy boltban, egyszerűen a méreteknek az eladóval történő közlésével, a szín és a termék típusának megválasztásával. Amint a gyakorlat azt mutatja, a megfelelő termékeket nem mindig árulják.

A gardrób tolóajtók mögé rejtve

A tolóajtók mögé rejtett öltöző lehetővé teszi a terület optimális kihasználását, és mindent elrejt a kíváncsiskodók elől

A bútorpiacon a közelmúltban megjelent egy újdonság, amely elnyerte a vásárlók szeretetét, sok hiányosság hiányában a hagyományos szekrényben, lengőajtókkal vannak felszerelve, amelyek nyitáskor elzárják a kijáratot, a bejáratot vagy a teret. A csúszó szekrény beépíthető egy résbe, amely számos lakás építésében biztosított, és gyakran zavart okoz a használatának módja a lakótér teljes képének elrontása nélkül.

Tükrös szekrény

Tükrös szekrény a folyosóra

Ilyen szekrény felszerelhető fürdőszobába, hálószobába, nappaliba, konyhába, előszobába, vizuálisan növelve a helyet például a tükrös ajtók miatt. Hatalmas plusz a korlátlan méret (hossz, szélesség, mélység és magasság). Az alábbiakban megvizsgáljuk az ilyen típusú szekrények helyes kiszámításának szabályait.

Csúszó szekrény a nappalihoz

Csúszó szekrény a nappalihoz, gyönyörű táj az ajtókon

Hol kezdjem?

Az ajtó méretének kiszámítása

A szekrényajtók méreteinek kiszámítása

Miután kiválasztottuk a telepítés helyét, és kézzel vázlatot készítettünk, elkezdjük kiszámolni és megrajzolni a szerkezet kezdeti tervét. A közvetlen közelében lévő vagy a szerkezettel érintkező összes tárgyat figyelembe vesszük, megmérjük a távolságokat, az anyagok vastagságát, és figyelembe vesszük az egyenetlen falakat. A szekrény sikeres felszerelésének előfeltétele a szögek mérése. 100% -ban biztosnak kell lennie abban, hogy egyenesek (90%).

Csúszó szekrény méretekkel

Csúszó szekrény méretekkel és leírással

A szokásos csúszó szekrény tetőből, oldalakból, válaszfalakból, alulról, mennyezetről, lábazatról, ajtókról, hátsó falról és belső tömésből áll (polcok, fiókos modulok, övtartók, kihúzható kosarak, akasztók, cipőtartók stb.). Az összes alkatrész méretét figyelembe kell venni a termék projekt előkészítése során.

Rajz egy szekrény egy fülkében

Beépített szekrény rajz egy fülkében

Kiszámoljuk a szekrény méreteit

A kabinet kezdeti számítása

A kezdeti számításhoz meg kell határoznunk L - nyitási magasságot és B - nyitási szélességet

Tervezési szakasz - jelölés

A szekrény tervezésének első szakasza a jelölés

 1. Magasság. A követendő alapszabály az, hogy ne csak a falak paramétereire támaszkodjunk. Miért? A mennyezettel való érintkezés megakadályozza a szekrény helyzetbe kerülését. Ez egy meglehetősen masszív szerkezet, amelyet általában vízszintesen szerelnek fel és függőlegesen telepítenek. Ezért a helyes méret kiszámításának legfontosabb értéke az átlója, amelynek hossza általában körülbelül 10 cm-rel kisebb, mint a hátsó fal magassága. Itt jobb az √ (a²-b²) = x képletet használni. Például: 2700 (a padlótól a mennyezetig terjedő távolság 2700 mm) x 27 = 72900 (a2); 50 (szekrény mélysége 50 mm) x 50 = 2500 (b2); 72900 - 2500 = 70 400. Kivonjuk a 70 400 gyökerét (használjuk az online számológépet), 265,32-et kapunk. Kerekítés 265-ig. Összességében termékünk magassága 2650 mm.
 2. Mélység. Itt érdemes azonnal foglalni, hogy jobb, ha ezt a paramétert legalább 550 mm-es, előnyösen 650 mm-es vagy annál nagyobb méretűre állítja be, mivel az akasztók rúdjának szabványos hossza 450 mm, így ruháinak, különösen a terjedelmes pehelykabátoknak és bundáknak kényelmesen kell érezniük magukat ilyen szűken körülmények. Érdemes tisztázni, hogy a mélységet teljesen másként választják meg, a szoba preferenciái és méretei alapján.
 3. Szélesség. Itt minden sokkal egyszerűbb. Megmérjük a nyílás belső méreteit, kivonva ebből a méretből 16 mm-t (forgácslap vastagság), megkapjuk a nyílás beépített értékeit.
Szekrény paraméterei

A szekrény fő paraméterei

Rajzok és részletek

Részletes rajz egy tolószekrényhez, amelynek szélessége 2860 mm és három ajtó

Kiszámoljuk az ajtók méretét

A szekrényajtók méreteinek kiszámítása

A beépített modell szekrényajtóinak méretének kiszámítása

Ajtószámítás

Kiszámoljuk a szekrény ajtajainak méretét

Ebben az esetben a legfontosabb az, hogy megakadályozza a szekrény önálló telepítésekor elkövetett hibákat.

 1. Egy szárny paraméterei nem lehetnek nagyobbak, mint 2800 x 1200 mm.
 2. Ne készítsen nagyon keskeny ajtókat.
 3. Fontos figyelembe venni a vásznak átfedéseit.
Tolóajtó kialakítása

Tolóajtó kialakítása a szekrényhez

Szélességszámítás. A szalag hosszának meghatározásakor vonjon le 40-45 mm-t a nyitási magasságból (a felfüggesztéshez szükséges távolság). Adja hozzá az átfedés hosszát milliméterben a nyílás szélességéhez, és ossza el az ajtók számával. Például 1584 mm + 26 mm / 2 = 805 mm (egy levél szélessége).

Ajtó elrendezési diagram

A szekrény ajtajainak elrendezése (felülnézet)

Kiszámoljuk a dobozok méretét

A szekrények fiókjainak kiszámítása

Részletes fiókok a szekrényhez

A fiókok nagyon fontosak és praktikusak a szekrényben. A doboz határainak meghatározásához figyelembe kell venni az összes részének adatait: homlokzat, alsó, oldalfal, hátsó fal és vezető.

 1. Homlokzat. A nyílás méretének 4 mm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a homlokzat szélessége. Önkényesen választjuk meg a magasságot. Ügyeljen arra, hogy a fogantyú rögzítéséhez hagyjon egy hornyot a homlokzatban.
 2. Alsó. A szekrény aljának méreteinek meghatározásakor el kell dönteni, hogy lesz-e szögezve vagy behelyezve a barázdákba. Ez utóbbi módszer alkalmazásával fontos figyelembe venni az anyag vastagságát és a horony mélységét.
 3. Oldalfalak. Hosszuk a sín hosszának többszöröse vagy valamivel több. Az oldalfalak és a fiók hátsó falának magassága 40-50 mm-rel egyenlő vagy kisebb, mint az elülső magassága.
Doboz mérete

A doboz mérete kihúzza a kihúzható elem összes paraméterét: szélességét, mélységét és magasságát

Az anyagok és alkatrészek kiszámításának módszertana

Táblázatot kell készíteni, ahol fel kell tüntetni a külső doboz és a belső töltelék összes részének listáját (kiegészítők, rögzítők, fogantyúk), feltüntetve azok méretét és mennyiségét. Több tucat vagy akár több száz ilyen alkatrész van, a szekrény konfigurációjától függően. Figyelembe veszik az él vastagságát, és feltüntetik az egyes részek anyagának megnevezését. Ezeket az adatokat később felhasználhatja, kiszámítva a szekrény költségeit.

Példa egy szekrény kitöltésére

Példa egy háromajtós szekrény vasalódeszkával és porszívóval történő megtöltésére

A forgácslap vágásához elegendő a méretekkel rendelkező alkatrészek listája, amellyel jelentkezik a fűrészműhelybe, ott kiválasztja az anyagot és megrendeli a szekrények számára az üres termékek gyártását.

Szekrény elrendezése

3750 mm széles szekrény elrendezése részletes mérésekkel

Az anyagok és alkatrészek kiszámításakor nem hagyhatja figyelmen kívül a réseket és a behúzásokat.

 1. A lábazat magassága akár 100 mm is lehet.
 2. Hézag a fiók elülső oldalán mindkét oldalon 1,5 mm-től.
 3. A termék belső töltésének körülbelül 10 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint a külső burkolat.
Komplett szekrény

A szekrény hozzávetőleges specifikációja

A kabinet költségeinek kiszámítása

Becsült költségszámítás

A szekrény költségeinek hozzávetőleges kiszámítása, a konfigurációtól függően

Ha kéznél van egy táblázat, amely tartalmazza az összes szükséges alkatrész és anyag felsorolását és mennyiségét, az utolsó oszlopba írjuk az egyes cikkek költségeit, a bolt árára összpontosítva. Itt különös figyelmet kell fordítani az alkatrészek vágására egy forgácslap lemezen (annak felépítése, peremszélessége, összértékei, amelyeket 20 mm-rel kisebbnek kell venni, mint a szükséges paraméterek).

Példa az árkalkulációkra

Példa egy szekrény árának kiszámítására a CupeCalc v1.0 programban, amely a Microsoft Excel alapján épült VBA makrók segítségével

Négyzetméterenként kiszámítják a fémlemez alkatrészeket, a különféle betéteket, például a tükröket. Az érthetőség kedvéért vegyük a szerkezet alját, forgácslapból. A lap négyzetméterenkénti költségét, az aljzat szükséges szélességét és hosszát vesszük alapul (forgácslap: 1100 rubel / m²; fenék: 1,5 mx 2 m = 3m² x 1100 r. = 3300 r.) Hosszú anyagokat, például lábazatot veszünk figyelembe futó méteren, és nem okoznak különösebb nehézségeket az értékelés során. A fogantyúkat, reteszeket, rögzítőket darabonként számoljuk.

Szekrények tervező program

Tehát, miután elemezte az imént olvasott információkat, elkezdheti önállóan kiszámítani a szekrényt.

Gyönyörű szekrény a hálószobához

Szokatlan szekrény-rekesz a hálószobához két ajtóval, világítással és további oldalsó polcokkal

Előző

Következő