A csúszó szekrény ajtajainak beállítása a fő problémák

Lassan, de biztosan egyre több helyet foglalnak el otthonaink a szekrények. Lenyűgöznek szépségükkel, tágasságukkal és funkcionalitásukkal. A lengő társaikkal ellentétben nem sok helyet foglalnak el nyitáskor. Elhelyezhetők a kamrában, sőt az erkélyen is.

Tolóajtó

Csúszó szekrény csúszó mechanizmussal

Idővel kellemes benyomások párolognak el a ferde, szinte kidőlő ajtók láttán. A működés közbeni körültekintés és gondosság segít elkerülni ezeket a problémákat. A helyes összeszerelés szintén nagyon fontos.

Az alsó támasztórendszer rajza

A rekeszajtók alumínium alsó tartórendszerének vázlata

Ha az összeszerelési folyamatban a legkisebb kihagyás tapasztalható, akkor azok minden bizonnyal megjelennek a működés során. Ha be kell állítania a csúszó szekrény ajtait, és nem bízik a képességeiben, jobb, ha azonnal segítséget kér a szakemberektől.

Ajtórendszer diagram

A rekeszajtók alsó tartórendszerének felépítése

Ajtószerelési ábra

Alumínium rekeszajtó vázlata felső felfüggesztéssel

Tanács. Mentse el a bútorokat felszerelő csapat elérhetőségeit. Ha bármilyen problémája van, forduljon hozzájuk a hibaelhárításhoz.

Olyan ember számára, aki saját maga szokott meg mindent a ház körül, a "rekesz" beállítása nagyon alkalmas. A legtöbb esetben meghibásodás lép fel a mozgó gépekben. Szükség lehet a tükrök cseréjére is. Mindkét esetben el kell távolítania az ajtót. Jobb együtt csinálni. Először emelje fel, amíg az alsó görgők ki nem kerülnek a vágányból. Ha vannak dugók, nyissa ki őket. Típustól függően: pattintsa le vagy forgassa el a tengely körül. Húzza be és húzza ki egy sráccal.

Csavarhúzó készlet

Szüksége lehet csavarhúzókra és hatlapú kulcsra a szekrény ajtajainak beállításához

Laza záróelem rögzítése

Az ajtó dugójának problémája

Ha a rekesz ajtaja spontán nyitva nyílik és lazán csatlakozik a szekrény falához, akkor a probléma az ajtó dugójában van

Ha azt veszi észre, hogy a szekrény ajtaja nem csukódik szorosan és visszagurul, a reteszelődugó beállítására van szükség.

 1. Állítsa az ajtót az oldalfal szélső támpontjába.
 2. Az alsó vezető területén jelölje meg a legközelebbi henger közepének helyét.

  A reteszelő mechanizmus beállítása

  Az alsó profil mélyedésébe helyezett reteszelő mechanizmus beállítása

 3. Nyissa ki a szárnyat, mozgassa a dugót egy vékony csavarhúzóval. Úgy, hogy a közepe egybeesik a jelöléssel.

  A dugó helyes helyzete

  A dugó helyes helyzete elkerüli az ajtó független visszagördülését és zárt állapotban biztosítja a szoros tartást

 4. Ragassza a vezető közepére.
A dugó felszereléséhez ki kell vennie az ajtókat

A dugó felszereléséhez le kell venni az ajtókat és szét kell szerelni az alsó sínt, mivel a dugót annak végén kell felszerelni

Megszünteti az ajtó ferdítését

Probléma a csavarok beállításával

Ha a szekrény ajtaja torzítással záródik, akkor a probléma a beállító csavarokkal van

A javítási munkák egyik leggyakoribb típusa a ferdeség. Az ajtószárny és a szekrény oldala között felülről vagy lentről megfigyelheti a rést, amikor az ajtó be van csukva.

Magasságállítás

Az ajtó magasságának beállítása

Ez a beállító csavar meghúzásának meglazulása miatt következik be, amely felelős a szekrény szigorúan függőleges helyzetéért.

 1. Először ellenőrizni kell a felső és az alsó horizont oldalfala közötti szöget, egyenesnek kell lenniük. Ha eltérés van, akkor meg kell húzni az oldalsó falakat felső és alsó csatlakozó csavarokat. Igazítsa őket kilencven fokos szögben. Fém sarokkal rögzítse.

  Beállítjuk az ajtó lejtését

  Az ajtó végétől függőleges alumínium profilon történő beállításához el kell fordítani az alsó csavart, beállítva az ajtó lejtését

 2. Ha még mindig van hézag, akkor a beállító csavar meglazult. Az utasítások alapján keresse meg a szekrény oldalfalának alsó részén található konzolt. Ha dugóval vagy puha hangszigetelő szalaggal van lezárva, gondosan el kell távolítani. Hatszögletű beállítással el kell érnie az ajtó párhuzamos helyzetét az oldalfalhoz képest.

  Optimális távolság

  Az alsó szárny és a vezető közötti optimális rés szigorúan 6 mm

 3. Szüntesse meg a padlóburkolat süllyedésének lehetőségét. Ha szükséges - helyezzen be szubsztrátumokat.
A kulcs elforgatásával az óramutató járásával megegyező vagy az óramutató járásával ellentétes irányba állítja be az ajtót, ennek eredményeként az oldala leereszthető vagy felemelhető

A kulcs óramutató járásával megegyező vagy az óramutató járásával ellentétes irányba történő elfordításával az ajtó beállítható, amelynek eredményeként az oldala leereszthető vagy felemelhető

Az ajtólap helyzetének megváltoztatása Az ajtólap helyzetének megváltoztatása

A beállító csavar elfordításával megváltozik az ajtólap pozíciója

Az ajtó oldalsó élének beállítása

Az ajtó vízszintes menetének beállítása

Ha a szekrény bezárása után az ajtó nem szorul szorosan a kerethez, akkor ezen felül be kell állítania az ajtó vízszintes mozgását

Ha a ferde helyzet eltávolítása után van egy rés, akkor be kell állítania a támaszt. A konzol szintén a szalag alján vagy annak közepén helyezkedik el. Forgatásával közelebb hozhatja az ablakszárnyat az oldalához

A csúszó típusú ajtólapok bezárásakor és kinyitásakor jelentkező ütések gyengítésére minden ajtólapra gumiszalagot lehet ragasztani

Meghibásodás kijavítása, amikor az ajtók leváltak a vezetőről

Előfordul, hogy a kerék leválik a vezetőről. A probléma elhárítása előtt meg kell határoznia az előfordulás okát.

 1. Ha nem tisztítják megfelelően, por és szennyeződés gyűlik össze a sínek körül. A kerék egy orsón vagy egy gyerekzoknán fut át, és leugrik a vezetőről. A becsomagolt haj és szálak is sok gondot okozhatnak. A mechanizmus meghibásodásáig. Ezt a meghibásodást könnyebb megelőzni, mint kijavítani. A kerék cseréjekor az ajtókat el kell távolítani a futószalagoktól, és a felszerelés után be kell állítani. Jobb rendszeresen tisztítani a vezetőket és a kerekeket.

  Piszkos hengerek

  Ha az alsó henger vezetés közben szennyeződést okoz, akkor az ajtó felemelkedik és oldalra megy

 2. Az ajtógörgők lecsúszhatnak a futókról, ha azok eltörnek, vagy nincs megállás. A dugókat a helyükre telepítve kiküszöböljük a problémát.

  Kopott henger

  Kopott henger vagy új

 3. A szekrény túlzott megtöltése dolgokkal az ajtók hajlításához és konvergenciájához is vezethet a vezetőktől. Ennek kiküszöbölése érdekében el kell távolítania az ajtót - igazítsa be és helyezze vissza.
Telepítés vezetőkbe

Az ajtókat először a felső vezetőbe szerelik be, majd az alsó henger az alsó vezető sínjébe megy

Az ajtók beállítása, ha idegen zaj jelenik meg

Megszabadulni a kellemetlen zajtól

A felső görgőszerkezet beállítása segít megszabadulni a kellemetlen zajoktól, ehhez el kell távolítania az ablakszárnyat a vezetőkből, és meghúzni a tartóelemet.

Nyikorgás, zaj és csikorgás jelenik meg, ha a mozgó mechanizmusok szárazak és a tartók lazák a vibrációtól.

 1. Kenje meg a hengereket gépzsírral.
 2. Cserélje ki a hengereket hibák esetén.

  Görgős készlet

  Görgőkészlet a rekeszajtók alumínium alsó tartórendszeréhez

 3. Ha hátrány van, távolítsa el a szárnyat és húzza meg a rögzítőket.

  Ragasztó pufferszalag a lágyításhoz

  Ragasztó ütközőszalag a függöny oldalfalra gyakorolt ​​hatásának enyhítésére nyitáskor

 4. Ellenőrizze a hengerek túlnyúlásának szimmetriáját a pengéhez képest.
Görgős mechanizmus,

A zaj kiküszöbölése érdekében szükség van a görgős mechanizmus beállítására, amely biztosítja a szárny gördülékeny mozgását

Kiváló minőségű beépítéssel a szekrény rekesz ajtajai simán, rángás nélkül mozognak, további erőfeszítések nélkül szorosan a szekrény végéhez vannak nyomva.

Előző

Következő