Változatos redőnyök vezetőkkel műanyag ablakokhoz

A modern technológiák fejlődése számos új lehetőséget nyitott meg annak érdekében, hogy a szoba kialakítása eredeti és kényelmes legyen. A szabad tér növelésének egyik lehetősége a fényáram beállításával a redőnyök felszerelése műanyag ablakokra. Modern keretekre történő telepítésre tervezték.

Szövet redőnyök

Világos kék szövet redőnyök az óvodában

A rögzítő rendszert úgy alakították ki, hogy a függönyszövet szorosan tapadjon az üveghez, tökéletes sötétedést biztosítva éjszaka, és napközben könnyen felemelhető, amikor be akarja engedni a napfényt a házba.

A rögzítő mechanizmus alkatrészei

A redőny rögzítő részének alkatrészei

Vakok - jellemzők, hatókör

Fő elemek

Kazettás függönyök alapelemei

A műszaki megoldás szerint a redőnyök kompakt redőnyök, amelyeket közvetlenül a vázra szerelnek fel. A fő technológiai elem a rögzítő mechanizmus. A kész függönyrendszerek mechanikusak, rugósak és elektromosak. Mindegyiket úgy tervezték, hogy a szövetet egyenletesen tekerje a rúdra, és zsinórokkal, szalaggal vagy lánccal rendelkeznek a folyamat irányításához. Csak elektromosan működtetett változat aktiválható távolról vagy a falon található szabványos kapcsolóval.

A redőny típusai

A redőnyök vezérlőrendszerei

A függöny hossza korrelál az ablaknyílás vagy a keret magasságával. A rögzítési pont megválasztása határozza meg a vászon méretét. Szélességében mindkét oldalon 3-5 mm-rel átfedi az üveg kerületét, felülről magasságban pedig a redőny rúdjának szélességével kisebb, alulról 2-3 mm-rel nem éri el az ablakpárkányt.

Lehetséges rögzítés

A redőnyök lehetséges külső rögzítése a mennyezethez és a falhoz

Azokban a házakban, ahol elegendő hely van, az árnyékolókat az ablaknyílás felett kényelmes falra szerelni. Ebben a kiviteli alakban a szűrők munkafelületének mérete nincs korlátozva.

Élénkvörös roló

Világos piros redőny falra szerelhető

Az ilyen típusú kompakt függöny felszerelésekor biztosítani kell a zsinór vagy zsinórok rögzítési pontját, amelyek nyitva tartják a függönyt. Erre nincs szükség rugós és elektromos rendszerekben. Ha a rolót manuálisan nyitják és zárják, akkor jól jön egy zsinórdobó horog.

A nappali árnyékolójának megválasztásakor könnyebb modelleket kell vásárolnia, mivel a sötét függönyök miatt ez a szoba nagyon komor és rosszul világítható

Sötét redőny

A sötét árnyékolók a legalkalmasabbak irodai helyiségekhez, valamint tanulmányokhoz

Gyermekszoba, konyha, fürdő, veranda egy vidéki házban, tetőtér, kiugró ablak - folytatható a helyek felsorolása az ilyen lehetőség telepítéséhez az ablaknyílások (vagy tömör üvegezés) díszítésére. A szövetek, a méretek és a mechanizmusok megválasztásának minden jellemzője van.

Gyerekszoba számára a legjobb, ha sűrű anyagokból készült modelleket vásárol, mivel ezek a lehető legnagyobb mértékben képesek bezárni a szobát a fénytől

Vakok konyhákhoz

A konyhához jobb, ha tartós anyagokból készült redőnyöket választunk, amelyek nem szívják fel a felesleges szagokat és zsírt

Anyag redőnyökhöz

Az anyag, amelyből az ablakok árnyékolói készülnek, meghatározza azok célját, tartósságát, rögzítési módját, valamint a tisztítás és karbantartás lehetőségét. Lakószobákban - óvoda, nappali, iroda vagy nyaralónál a természetes anyagok jól szolgálnak. A magas páratartalmú területeken kényelmesebb a modern mesterséges vagy szintetikus szövetek használata - konyha, fürdőszoba, WC.

Fontos! Megrendelésre a műanyag ablak redőnyei bármilyen mintával vagy fotóval elkészíthetők.

Az anyagválasztékot semmi nem korlátozza, mivel a rögzítő mechanizmusok lehetővé teszik, hogy még fa lécekből és bambuszlemezekből készült rolót is felakaszthassanak. A leggyakrabban használt:

 • a nappaliban, ebédlőben, dolgozószobában - természetes vászon és vastag pamut;

  Vászon redőnyök

  Ágyneműből készült redőnyöket ott használnak, ahol szükséges a szoba választott stílusának fenntartása.

 • a fürdőszobában, konyhában, WC-nylon, poliészter, üvegszál, polivinil-klorid, teflonnal bevont anyagok;

  Poliészter szövet függönyök

  A poliészter szövetfüggönyök sokféle textúrával és színnel rendelkeznek, és nagyon könnyen tisztíthatók

 • az óvodában, az üvegezett erkélyen - vászon, pamut, papír, fotótapéta.

  Vakok fotónyomtatással

  Vakok fotónyomtatással - szép, stílusos, divatos és kényelmes

Minden fényszűrőt speciális módon gyártanak. A szövetet por-taszító vegyülettel, antisztatikus szerrel impregnálják, és tűzálló impregnálással bevonhatók. Ez megkönnyíti a redőnyök karbantartását. A művásznakat nedves szivaccsal lehet törölni, a természetes és mesterséges anyagokat meg lehet mosni.

Vakok a WC-ben egy műanyag ablakon

A közvetlenül a műanyag ablakkeretekre szerelt függönyöket legtöbbször olyan vezetők egészítik ki, amelyek megakadályozzák a szövet gyűrődését és vetemedését.

A fürdőszoba és a WC számára a kazettás rendszerek a legkényelmesebbek, amelyek mindig U alakú vezetőkkel készülnek. Közel vannak az ablaküveghez, ezért olyan WC-hez szólítják őket, ahol nincs ablakpárkány vagy nagyon keskeny.

Kazettás függönyök

A kazettás függönyöknél a függönygel ellátott tengely egy speciális dobozban található

Vezetőkkel ellátott redőnyök megbízhatóan védenek a kíváncsiskodó tekintetek ellen, ha az ablak szintje megegyezik a külsővel.

Kis nyílásokhoz a minirendszereket ragasztószalaggal vagy önmetsző csavarokkal tervezték, mágnessel az alsó él mentén a jobb illeszkedés érdekében.

Mini redőnyrendszer

A Mini rendszer redőnyei egy 150x170 cm-es kis ablakszárnyra vannak felszerelve

Az ilyen helyiségekben a gyártó szintetikus és műanyag redőnyeit telepítik, mivel nem nedvesednek, sokáig megőrzik a színek fényerejét, egyszerűen megtisztítják és antibakteriális összetételű impregnálással rendelkeznek. A mechanizmus vázhoz rögzítésének egyszerű módjai a legmegbízhatóbbak, az önmetsző csavarok nem szenvednek nedvességtől, és nem fognak leválni, mint a kétoldalas szalag.

Fontos! előnyben részesítse azokat a zárt rendszereket, amelyek el vannak zárva a portól és a fröccsenéstől.

A nappali-éjszakai dizájner verziójának három előnye van a munkaterület és a magas páratartalmú helyiségek szempontjából:

 • az egyszerű művelet pótolhatatlanná teszi a WC-ben lévő redőnyöket;
 • a poliészter anyag rendkívül higiénikus;
 • A teflon bevonat meghosszabbítja a redőnyök élettartamát.

Telepítési módszerek

Telepítési módszerek tartókkal

Módszerek a redőnyök felszereléséhez az ablakkeret fúrásával és a tartók önmetsző csavarokkal történő rögzítésével

A redőnyöket a keret vagy a fal károsodása nélkül rögzítik, ha van egy speciális doboz vagy párkány, amelyet kétoldalas szalagra lehet ragasztani, szerelő ragasztóval.

Telepítési és rögzítési hely kiválasztása

A telepítés és a rögzítés helyének megválasztása - az ablakkereten, a nyílás belsejében, a mennyezetig

Más esetekben önmetsző csavarokat és konzolokat használnak, amelyeket a keretbe vagy a falba csavarnak. A párkányon lévő függönyök segítenek abban, hogy az ablak nyílása vizuálisan szélesebb és magasabb legyen, ha a vásznat sokkal szélesebbre használja, mint az ablak.

A redőnyös doboz falra vagy mennyezetre vagy az ablaknyílás felső lejtésére történő rögzítéséhez fém konzolok segítségével fontos a pontos számítás

Műanyag dupla üvegezésű ablakok esetében a rolót a legkényelmesebb a kereten vagy annak fölött lévő ablaknyílásba szerelni. A redőnyök nyitott és zárt típusúak. A nyitott elemeknél a függöny függesztett rúdját rögzítőkhöz, például rugós tartókhoz kell rögzíteni.

Műanyag kapcsok-konzolok

Műanyag bilincsek (konzolok) műanyag ablakokhoz

A zártak egy speciális dobozban vannak, amelyet könnyű ragasztóra, ragasztóra, "folyékony körmökre" rögzíteni.

A redőnyök szalaggal történő felszerelésének módja

A redőnyök fúrás nélküli felszerelésének módja a kétoldalas szalag tapadásával

A rugós konzolok kényelmesek, nem károsítják a keretet, de csak szárnyak kinyitására szolgálnak.

Fontos! Annak érdekében, hogy a ragasztó rögzítése erős és megbízható legyen, a munka előtt a felületeket meg kell tisztítani a portól, a szennyeződéstől és a zsírfoltoktól.

Tippek a redőny kiválasztásához

A fényszűrők kiválasztásának a helyiség használatának jellegén kell alapulnia, ahol használni fogják őket. Ha megbízható áramszünetet kell biztosítania, akkor a függöny fényes lehet, de lehetőség szerint mindig sűrű - vezetőkkel és mágnessel az alsó szélén a jobb illeszkedés érdekében. Ha a helyiség jó megvilágításra szorul, akkor áttetsző redőnyök vagy "zebra" alkalmasak, amelyek lehetővé teszik a fényáram erősségének beállítását egy kézmozdulattal.

A nappali éjszakai függönyöket áttetsző és sűrű szövetek kombinálásával hozzák létre, így nincs szükség a függönyök folyamatos emelésére és süllyesztésére.

Kényelmesebb eltávolítható rögzítési lehetőségeket használni a konyhában, fürdőszobában, WC-ben - a függöny könnyen felakasztható a tépőzáras szalagra, és mosáshoz eltávolítható.

Minden szobához megfelelő dekorációs lehetőséget választanak. Az étkező és a nappali pasztellszínekkel díszített, szimmetrikus mintákkal, virágmotívumokkal, absztrakciókkal vagy a városok és tájak fotónézeteivel.

Roller blind világtérképpel

Nyomtatott redőny a konyhában-étkezőben

Az óvodában a rajzfilmek rajzai, élénk és tarka színek, "csillagos ég" vagy szövetek, amelyekre a rajzok felvihetők és lemoshatók, "gyökeret eresztenek". A konyhában, fürdőszobában, WC-ben, tartósan mosható, speciális impregnálással ellátott anyagokra van szükség. A dekoráció lehet klasszikusan visszafogott, hideg skandináv vagy tengeri. Ahol ételeket készítenek és fogyasztanak, a gyümölcs-, bogyó- és karamellszínképek, a csendélet elemei relevánsak.

A függönyanyagok fényáteresztésének mértéke lehet teljes vagy részleges (75%). Ahol senki nem fog aludni, áttetsző redőnyöket akaszthat.

Puszta redőnyök

Az átlátszó redőnyök tökéletesen szórják a napsugarakat, lehetővé téve, hogy fényt és meleget töltsön be a helyiségbe

A maximális árnyalatú textíliákat sötétítésnek nevezik, és alkalmasak a hálószobába, könyvtárba vagy otthoni nézőtérre.

Sötétítő redőnyök

A sötétítő redőnyök olyan anyagból készülnek, amely nem adja át a napfény fényét 100% -kal

A könnyű átlátszóságú anyagokat homályosnak nevezzük, és alkalmasak nappali, étkező, öblös ablak számára, hogy szórt világítással hangulatos légkört teremtsenek.

Dimout függönyök

Dimout - sötétítő függöny, amely nem engedi be a napfényt, irodákhoz és irodákhoz egyaránt alkalmas

Vannak teljesen átlátszó függönyök is, amelyeket gyakran használnak nyilvános helyiségekben, nyílt területeken (erkély, veranda), a tetőtérben, ahol az ablakok északi oldalra néznek.

Előző

Következő