A redőnyök műanyag ablakhoz történő rögzítésének módszerei, a szükséges eszközök

Az ablakok, erkélytömbök többrétegű díszítése a múlté. A rojtok, a sötétítő függönyök és a tüll már nem relevánsak. A divat a nyitott tér, sok fény, minimum részletek. A szobát azonban meg kell védeni valamivel a tűző naptól, a kíváncsiskodó tekintetektől. A probléma ideális megoldása a redőny lenne. Funkcionalitását tekintve a redőnyök hasonlóak a szokásos redőnyökhöz. De sokkal praktikusabbak, könnyebben gondozhatók.

Barna redőny a nappali ablakain

A redőnyök kiválóan védik a napfényt

A redőnyöket különböző célokra telepítik a helyiségekben: lakó-, nem lakó-, kereskedelmi célokra. Könnyen illeszkednek a modern belső stílusokhoz, viszonylag olcsóak és hatékony napvédő rendszerek. Az önálló telepítés lehetősége az ilyen vásznak másik jelentős előnye. A redőny műanyag ablakokra történő felszereléséről részletesebben ebben a kiadványban olvashatunk.

Redőnyök: rövid leírás, előnyök

A redőnyök felszerelése előtt a ház, az irodaterület tulajdonosának részletesen meg kell ismerkednie készülékének jellemzőivel. Az ilyen napvédő rendszerek kialakítása a lehető legegyszerűbb. Ez egy tengelyből, egy súlyozóból, egy csavaró mechanizmusból és egy szövetszövetből áll. A tekercsben lévő anyag vékony, tartós. Különböző színű lehet, különböző anyagok kombinációiból készülhet.

Hálószobabelső redőnyökkel az ablaknyílásban

A megfelelő szövetből készült redőnyök lehetővé teszik a kívánt megvilágítás mértékének elérését a helyiségben

A legnépszerűbb szövet a következő:

 • Pamut, vászon. Ezek természetes szövetek. Jól lélegzőek és környezetbarátak. Ez a kombináció tökéletesen illeszkedik a vidéki stílusokba, a provence-i és az öko stílusokba.
 • Pamut, poliészter. Ez a tandem ötvözi a szintetikus anyagok magas praktikumát, a pamut alapanyagok természetességét. Ezek a függönyök azonban nedves környezetben kissé zsugorodni fognak.
 • Polivinil-klorid, üvegszál. Ezeket az anyagokat nagy praktikum, tűzállóság és kopásállóság jellemzi. A polivinil-kloridból, üvegszálból készült függönyök nem félnek a hirtelen hőmérséklet-, páratartalom-változástól és egyéb káros környezeti tényezőktől.

A csavaró mechanizmus lehet láncos, rugós, elektromechanikus. A helyiség megvilágításának szintje a vászon magasságától függ.

Roller blind láncmechanizmussal

A redőnyök beállítása a legegyszerűbb és leggyakrabban használt opció

Fontos! A Day-Night modellben a helyiség fényszintjét eltérően szabályozzák. Az ilyen redőnyök szövete kettős, áttetsző, sűrű csíkokból áll. Váltakoznak. Nappal az áttetsző csíkoknak mindkét vásznon egybe kell esniük, éjszaka - sűrűbbek.

Nappal-éjjel redőny egy műanyag ablakon

Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az ablakokon keresztül simán beállítsa a helyiségbe bejutó fényáram intenzitását.

Előnyök

Az ilyen típusú függöny előnyei nyilvánvalóak:

 1. Látványos megjelenés. Ez egy modern, divatos tervezési megoldás. A redőnyök díszítik az ablaknyílásokat, tökéletesen illeszkednek számos stílusirányba: Provence, minimalizmus, klasszikus, csúcstechnika, modern stb.
 2. Kompakt méretek. A termékek minimálisan szabad helyet foglalnak el. Összeszereléskor teljesen nehéz észrevenni őket.
 3. Könnyű karbantartás. A ruhák tisztításához használjon egyszerű, szappanos vízzel nedvesített ruhát. Nem gyűjtik a port, taszítják a szennyeződéseket.
 4. Könnyen telepíthető az utasításoknak megfelelően. A tekercsszerkezet rögzítéséhez nem kell drága felszerelést használni, vagy különleges képességekkel kell rendelkeznie. Ez a feladat bármely személy erejéig érvényes. A redőnyök felszerelési utasításait az alábbiakban mutatjuk be.
Nappali kialakítás redőnyökkel

A redőnyök "újraélesztik" a szoba belsejét

Helybeállítások

Különféle helyeken rögzítheti a függönyöket. A helyválasztás számos tényezőtől függ: a függöny kialakításának típusától, az ablaknyílás méretétől, a tervezési megoldástól, a ház tulajdonosainak személyes preferenciáitól.

hálószobabelső könnyű tekercses függönyökkel

A redőny típusának kiválasztásakor ne felejtse el, hogy azoknak meg kell felelniük a szoba általános kialakításának.

A vakok rögzítése a következő módszerekkel engedélyezett:

 • Az ablak feletti falrészre. Ez az opció elfogadható olyan helyiségekben, ahol kis ablakok vannak ablakpárkány nélkül. Ebben az esetben a függönyöket hosszú karnissal kell megválasztani. Ez a technika vizuálisan kitágítja az ablaknyílást.

  Sárga redőny a konyha ablakán

  Az ablak nyílásának széle és a rögzítési pontok közötti távolságnak legalább 50 mm-nek kell lennie, hogy ne károsítsa a lejtést

 • A mennyezetig. A redőny mennyezetre történő felszerelése szintén megoldhatja az apró ablakok problémáját. Ez a felszerelési módszer segít abban, hogy a szoba vizuálisan tágasabb, kényelmesebb legyen.

  Redőnyök barkácsolási telepítése a szoba mennyezetére

  Ugyanazok a konzolok alkalmasak a mennyezetre történő rögzítésre, mint a falra

Jegyzet! Ha van egy kis ablaka, fontos, hogy a vászonnak megfelelő színt válasszon. Az ideális lehetőség az lenne, ha olyan terméket vásárolna, amelynek színe a szoba falain van. Ezután a szoba tágasabbá válik.

 • Az ablaknyíláshoz. Ez az opció elfogadható irodai helyiségekben, csúszó ablakokon. A módszer lehetővé teszi az ablaknyílás teljes bezárását. Ebben az esetben nem kell tüllöt használni. A nyílás kialakítása szigorúnak, modernnek bizonyul.

  Nappali belső tér redőnyökkel az ablaknyíláson belül

  Nyilvánvaló, hogy maguk a nyílások is hibátlanok legyenek.

 • A kerethez. A túl széles, mély ablaknyitás problémája megoldható a függönyök közvetlenül a keretre való rögzítésével. Ebben az esetben a nyílás harmonikusabban fog kinézni, az ablakpárkány szabad lesz. Az ablakpárkányra virágcserepeket, kiegészítőket, konyhai eszközöket tehet. A kerethez is rögzítik, ha az ajtók siketek. Ekkor a függöny nem zavarja a nyitást.
 • A műanyag ablak szárnyaihoz. A nyíló ablakokat mini redőnyök díszítik, amelyek közvetlenül a redőnyökhöz vannak rögzítve. Az így felszerelt redőnyöket általában könnyű tüllel kombinálva telepítik. A mini redőnyök nagyon hasonlítanak a klasszikus redőnyökhöz. Gyakorlatiasságuk azonban jóval magasabb, a távozás pedig nem nehéz. A redőnyök nem gyűjtenek magukon port.

  A redőny rögzítése egy mozgatható PVC ablakszárnyhoz

  A szárnyak elhelyezése lehetővé teszi a függönyök egymástól független kinyitását vagy bezárását

A felszerelés típusának függősége a függöny kialakításától

Ma különféle módon lehet rolót rögzíteni egy műanyag ablakhoz. A szerelési lehetőség kiválasztásakor figyelembe kell venni a redőny kialakításának típusát. Csak két típus létezik: nyitott rendszerrel, kazettával.

A konstrukció típusa rövid leírása
Nyisd ki A nyitott rendszer a legegyszerűbb. Az egyszerűsége miatt a mechanizmus rendkívül megbízható. A nyitott napvédő rendszer egy szárral ellátott tengelyből, szerelési szögekből és a penge emelésére / süllyesztésére szolgáló láncból áll. A függönyök nyitott nézete különböző méretben készül. A mini modellek különösen népszerűek. A mini redőnyök a szárnyra, közvetlenül az ablaknyílásra, a mennyezetre vannak felszerelve. Megjavíthatja őket szokásos kétoldalas szalag, konzolok, önmetsző csavarok segítségével.
Kazetta A zárt rendszer műanyag dobozból, tengelyre tekert szövetből, vezetőkből áll. A vezetők miatt dobozos redőnyöket elsősorban a kerethez, az ablakszárnyhoz erősítik. Ebben az esetben csak egyszerű kétoldalas szalagot, zárójeleket-kapcsokat használunk. A vezetők fontos funkciót töltenek be - ellenőrzik a szövet mozgását, kizárják a lumen megjelenését. Ez biztosítja a szoba maximális védelmét a napfénytől. A déli oldalon található helyiségekbe zárt rendszert ajánlott telepíteni.

A dobozrendszer automatikusan nyitható / zárható. Ebben az esetben a doboz alumíniumból készül. Speciális elektronikus vezérlőrendszernek ad otthont.

Barna redőny a konyha ablakán

A klasszikus nyitott függönyök jól néznek ki a nagy ablakokon

Kazetta típusú redőnyök a nyári veranda ablakain

A zárt kazettákat közvetlenül a keretre helyezik

Fontos! A műanyag dupla üvegezésű ablakok sokkal sérülékenyebbek, mint a fából készültek. Ezért a helyiség tulajdonosainak a redőnyök felszerelésének legkíméletesebb módját kell választaniuk. Önmetsző csavarok használata helyrehozhatatlan károkat okozhat a keretben.

Lépésről lépésre a redőnyök felszereléséhez

A redőnyök felszerelése stílusos, modern kialakítású megoldás. Fel lehet szerelni magánházba, lakásba, irodába, kereskedelmi helyiségekbe. Az ilyen függönyök nem félnek a hőmérsékleteséstől, a nedves tisztítástól, a portól, a szennyeződésektől. A szerkezet súlyától, típusától, tervezési megoldásától függően többféle rögzítési lehetőség létezik. Vizsgáljuk meg őket részletesebben.

Szükséges eszközök, anyagok

A munkához fel kell készülnie:

 • épületszint, vonalzó, egyszerű ceruza;
 • csavarhúzó (csavarhúzó);
 • fúró;
 • önmetsző csavarok, csavarok, tiplik;
 • kétoldalú ragasztó.
Szerszámkészlet redőnyök felszereléséhez

Eszközök függönyök műanyag ablakra történő felszereléséhez

Jegyzet! Az önmetsző csavarok, csavarok becsavarásakor a műanyag ablak integritása sérül. Szétszerelés után mély lyukak maradnak a kereten, néha megrepedhet a műanyag. Nem néz ki esztétikusan.

Lépésenkénti utasítások a nyitott függönyök felszereléséhez (önmetsző csavarokkal)

Ilyen kötőelemekkel a szerkezet a lehető leghosszabb ideig, megbízhatóan tart. Az önmetsző csavarok használata azonban lyukak fúrásával jár a keretben, a falban. A fúráshoz elő kell készíteni egy fúrót, megfelelő önmetsző csavarokat.

Maga a telepítési folyamat szakaszokban kerül bemutatásra:

 • Függönyvásárlás, felszerelés ellenőrzése. Biztosítania kell, hogy minden szükséges legyen a csomagban.
 • A termék összeszerelése. Ehhez használja a gyártó utasításait. Általában az összeszereléshez csak össze kell kötni a tengelyt konzolokkal, fogaskerekekkel.
 • Jelölés. Egy kézzel meg kell vennie a kész terméket, rögzítenie kell azt a helyet, ahol a telepítést tervezik. Másrészt ceruzával jelölje meg a konzolok telepítési helyeit. Egy szint segítségével ellenőrizze, hogy a jelek helyesen vannak-e elhelyezve.

  Jelölés a redőnyök felszereléséhez

  Meg kell határozni a függöny helyét a lehető legpontosabban.

Fontos! Ne felejtse el kibontani a vásznat, amikor megpróbálja az ablakot. Ügyeljen arra, hogy ne takarja el a fogantyút.

 • Fúrás, kötőelemek telepítése. Fúrjon furatokat a rögzítéshez, rögzítse az elemeket önmetsző csavarokkal, tegye fel a dugókat. Telepítés befejezve. Beállíthatja a vászon munkáját, élvezheti az eredményt.

  A redőnyök műanyag ablakra történő telepítésének lépésenkénti folyamata önmetsző csavarokkal

  A MINI függönyök önmetsző csavarokra történő felszerelésének eljárása

A zárt függöny felszerelésének jellemzői (önmetsző csavarok segítségével)

A zárt rendszer biztosítása számos finomságot tartalmaz. A zárójelek mellett meg kell erősíteni a dobozt, a vezetőket. Ebben az esetben nem lehet megtenni scotch nélkül.

Kazetta típusú redőnyök egy PVC ablak mozgatható szárnyán

A kazettafüggöny felső doboza önmetsző csavarokra van rögzítve, és az oldalvezetők rögzítésére ragasztószalagot használnak

A telepítéshez kövesse az alábbi utasításokat:

 • A függöny teljes készletének, használhatóságának ellenőrzése. A zárt napvédő rendszereket általában előre összeszerelve értékesítik.
 • Felületek zsírtalanítása. A telepítés helyét alaposan meg kell törölni alkohollal. Ez biztosítja a biztonságos illeszkedést.
 • A vezetők felszerelése, megjelölése. Győződjön meg arról, hogy a vezetők hossza megfelelő. Ezeket a szalagokat használják a szalag vezetésére süllyesztéskor. Szükség esetén a vezetőket hagyományos kenyérlemez késsel rövidítik meg. Jelölje meg a vezetők helyét ceruzával.

  Furatok jelölése önmetsző csavarokhoz kazettás redőnyökhöz

  A kazettás függönyök rögzítési pontjainak jelölési eljárása

Hasznos tanácsok! Rövidítse le a vezetőket felülről. Ez megtartja a gyár vágását.

 • Védődoboz felszerelése. A vezetőjelek szerint állítjuk be. Ellenőrizzük a rendszer helyességét. Jelölések készítése a kötőelemek elhelyezéséhez.

  Kazettás redőny felszerelése PVC ablakra

  A rögzítőelemek sorrendje

 • A doboz, vezetők rögzítése. Egy fúró segítségével lyukakat kell fúrni, önmetsző csavarokkal rögzíteni a dobozt. A ragasztószalaggal ellátott vezetőkön, a másik oldalon távolítsa el a védőfóliát, helyezze be a helyére. Speciális oldallapokkal zárjuk a doboz oldalait.

  Kazettavezetők elhelyezése a műanyag ablak szárnyán

  A vezetők felhelyezése kétoldalas szalagra

Rögzítés rugós konzollal

Ha nem akarja elrontani a műanyag üvegegység integritását, akkor a rolót egy egyszerű rugós konzol segítségével rögzítheti. Ezt a típusú rögzítést gyakran választják a szárnyak kinyitására.

Rögzítse a függönyt az ablakszárnyhoz rugóval

Ez a módszer azért jó, mert nem kell még egyszer lyukakat tenni a műanyag keretekbe.

Először ki kell csomagolnia a függönyt, össze kell állítania a gyártó utasításainak megfelelően. Ezután próbálja meg az ablakot. Fontos, hogy a levelet pontosan az ablakszárny közepére helyezzük, egy épület szintjén. Helyezze a jelölendő zárójeleket ceruzával.

Műanyag konzolok a redőny rögzítésére a mozgatható szárnyon

A rugós tartó két részből áll. Egy kis sarkot először csak egy kicsit szabad behelyezni a horonyba, és a teljes pattintás csak a függönynek a szárnyra történő felszerelése után történik

A konzolokat a szárnyra akasztjuk. Ezután már csak az oldalsó burkolatokat kell elhelyezni a konzolokon, a tengelyt pedig egy ruhával kell behelyezni.

A redőny beépítése egy mozgatható szárnyra önmetsző csavarok nélkül

A megbízhatóság érdekében a konzolokat kétoldalas ragasztószalaggal is lehet ragasztani

Ezt követően a ház tulajdonosainak megfelelően kell beállítaniuk a napvédő rendszer működését.

Telepítés szalaggal egy rögzített szárnyra

Ez a rögzítési módszer szinte megegyezik az előzővel. Az egyetlen különbség a kétoldalas szalag használata. Szükséges a szerkezet rögzítésének javítása a kereten.

Rögzítők rögzítésére szalagra

A szerelőkészlet a kerethez ragasztószalaggal rögzített támasztólapokból és azokba beépített konzolokból, reteszekkel rögzítve

Tehát össze kell állítania a függönyt, meg kell jelölnie a konzolok telepítési helyét. A következő lépés a felületek zsírtalanítása, a tépőzár ragasztása a konzolokhoz. Jobb zsírtalanítani egyszerű alkohollal. Felszabadítjuk a konzolokat a védőfóliáról, felakasztjuk a szárnyra, kissé megnyomjuk. Ezután csak fel kell tennie az oldalsó burkolatokat, be kell helyeznie a rolót.

A redőny rögzítése szalaggal egy vakszárnyhoz

Ha biztos benne, hogy a függöny helyesen van felszerelve, vegye le a függönyt, és hagyja, hogy a rögzítőelemek több órán keresztül stressz nélkül jól tapadjanak

Ajánlások a rögzítés megválasztására

 1. A redőny rögzítésének helyét ki kell választania a szoba méretei, függönyök, ablaknyílások alapján. Ha a nyílás kicsi, akkor jobb, ha a terméket a mennyezetre, az ablak tetején lévő falra szereli.
 2. Ha a műanyag dupla üvegezésű ablakok újak, akkor ne sértse meg őket önmetsző csavarokkal. Szétszerelés után a lyukakat nehéz elrejteni előttük. Ebben az esetben előnyben kell részesítenie a mini redőnyöket. Fúrás nélkül rögzíthetők - kétoldalas szalag segítségével.

  Csavarja be az önmetsző csavart a redőny tartóba

  A rögzítés megválasztását elsősorban a redőny mérete és súlya határozza meg.

 3. Bizonyos esetekben szalag, rugós zárójel nem használható. Nagy nehézségű függönyök beépítéséről beszélünk. Egy ilyen tartó egyszerűen nem fog ellenállni. Jobb önmetsző csavarokat, csavarokat használni.

Videó a redőny összeállításáról és felszereléséről fúrás nélkül

Fotóötletek ablak dekorációhoz redőnyökkel

Előző

Következő