Redőnyök beépített műanyag ablakokhoz, szárnyas, dupla üvegezésű ablakokhoz

Függetlenül attól, hogy nyár, tél, nap, éjszaka van-e az utcán, a ház védelmet igényel a kíváncsi tekintetek ellen. A textilpiacon a különféle függönyök hihetetlenül nagyok. Esztétikus és praktikus termékeket keres? Tudjon meg többet a redőnyökről.

Többszínű redőny a nappali belsejében

A redőnyök növekvő népszerűsége a telepítés és üzemeltetés egyszerűségének, valamint a tisztességes megjelenésnek köszönhető.

Mik azok a redőnyök az ablakokhoz?

Tömör szövetanyag hajtások nélkül, összegyűlik. Két típusa van: nyitott, zárt. Amikor a rendszer nyitva van, szabadon esnek, nem nyúlnak az oldalvonalak mentén. Az anyag alján egy súlyozó súly van rögzítve. Lehetővé teszi a vászon ráncosodás nélküli nyújtását.

Fotó egy nyitott redőnyről egy PVC ablakhoz

Roller blind, nyitott típusú, kézzel láncként működtethető

A zárt (kazettás) dobozok, vezetők vannak. Az első vízszintesen az ablakkerethez van rögzítve, és elrejti a hengert. Függöny van feltekerve. A vezetők függőlegesen vannak a szárnyhoz rögzítve. Biztosítsa a függöny sima felépítését.

Fehér kazettás redőny

Kazetta-redőny oldalsó vezetőkkel

Dobozok különféle színű kazettás függönyökhöz

A védődoboz színe illeszthető a műanyag kerethez

A zárt, nyitott rendszerek teljes sora tartalmaz láncmechanizmusokat (kötél, lánc). Segítségükkel a függöny magassága az ablaknyíláson állítható. Tartót tartalmaz. Teljesen leeresztheti, megemelheti az anyagot. Rögzítse a kívánt magasságban.

Kazettás redőny rugóval

Zárt redőny rugós mechanizmussal

Egy másik eszköz lehetővé teszi a legmegfelelőbb opciók kiválasztását a különböző típusú ablakokhoz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő redőnyt a műanyag ablakokhoz?

Késztermékeket vásárol kiskereskedelemben? Nézzen meg néhány árnyalatot.

 • Az ablakok elve. Csúszó, standard. Csúszáskor az egyik szárny átfut a másikon. Lehetetlenné teszi a kerethez való rögzítést. A Standard azt jelenti, hogy kétféle alkatrész létezik. Az első mozdulatlan, süket. Ilyenekhez bármilyen függönyt választhat. A másodikak megváltoztatják helyzetüket a térben „nyitott”, „zárt”, „szellőztető”. Annak érdekében, hogy a szárny bármely helyzetében a szövet ne ereszkedjen meg, szorosan feszüljön, zárt rendszert kell választania.
A műanyag ablak Ajar szárnya redőnnyel

Bármely ablakhoz rögzíthető egy nyitott kialakítású redőny, de az a mozgatható szárnyra lóg

Műanyag ablakszárny kazettás rolóval

Az oldalsó sínekkel ellátott függöny szorosan illeszkedik az ablakszárnyhoz, és teljes védelmet nyújt a napfénytől

További információk: a rögzítés minden típusát részletesen tárgyaljuk a cikkben.

 • Függönyt választ a nyitó mechanizmusokhoz, és fel akarja erősíteni a vázra? Meg kell választania a megfelelő méretet. Fontos! Amikor az ablak kinyílik, a görgőnek nem szabad pihennie a lejtőn. Ellenkező esetben a végéig nem fog megfelelően működni, miközben megkarcolja magát a lejtőt.

  Egy tekercses függöny mérési sémája, amikor egy szárnyra helyezik

  A kazettás redőnyök méretének mérése

 • Vannak lehetőségek egy, kettős.
 • Néhány modell elektromos hajtással rendelkezik. Vezérelheti a távirányítóval, fali kapcsolóval. Nagyon hasonlít egy egyszerű kapcsolóra. Rendelkezik a szükséges funkciógombokkal.

  Elektromos redőnyök a nappali ablakainak nyílásaiban

  A távirányítós redőnyöket gyakran használják nagy ablakokon, vagy ahol nehéz hozzáférni

Redőnyök ablakokhoz, telepítési módszerek

Gyere szétszerelve. Telepítés előtt ellenőrizze az alkatrészek jelenlétét. Összeszerelni. Rendkívül egyszerű. A szövet anyagú tekercsmechanizmust az egyik oldalon egy láncmechanizmus fuldokolja. Másrészt dekoratív heggyel. A konzolok, doboz, vezetők, bilincsek külön mennek. A teljes készlet a kiválasztott modelltől függ.

Tekercses függöny kialakítás

Nyissa ki a roló készüléket

A nyitott, zárt rendszerek összeszerelési és telepítési módjaikban hasonlóak. Számos jelentős különbség van.

Telepítés scotch szalagra

Hogyan szerelhetünk függönyt a dupla üvegezésű ablakokra? Csak a pohár van csukva. Az ablakkeretet ez nem érinti. Az építési kétoldalas szalag alkalmas. Maga a folyamat előtt a felületet zsírtalanítják. Közös acetont használnak.

 1. A rögzítési pontok jelei készülnek.
 2. Ragasztjuk a szalagot az üvegegységre.
 3. Húzza le a védőfóliát a második oldalról.
 4. Finoman rögzítse a hengerfüggönyt.
Telepítési séma redőnyök szalagra

A függönyök kétoldalas szalagra történő felszerelésének sorrendje

A módszer meglehetősen megbízható és tartós. Van egy határozott plusz. A függöny cseréjénél nem lesznek nyomok az üvegen. Ablakszárnyra szerelve a leírt módszert kétoldalas szalaggal kell alkalmazni.

Önmetsző csavarokhoz

Nem tűnnek elég robusztusak a korábban tárgyalt módszerek? Csavarja be az önmetsző csavarokat.

Szükséges eszközök:

 • Műanyag konzolok.
 • Önmetsző csavarok.
 • Fúró, csavarhúzó.
 • Szint.
A redőnyök felszerelése a keretre önmetsző csavarokkal

A függönyök önmetsző csavarokra történő felszerelésének eljárása

Először felvázoljuk a fúrás helyeit. A szintet használjuk. A kéz megremeghet - az anyag görbe lógni fog. A szint kiküszöböli az ilyen kellemetlenségeket. Rögzítjük a konzolokat. Vetünk egy tekercs vásznat. Az ilyen manipulációk után biztos lehet benne, hogy a mechanizmus nem mozdul ki vagy ferde. Mínusz - szétszerelés után lyukak maradnak az ablakkereten.

Zárójelben

Nem kívánatosak a lyukak? A gyártók kapocs rögzítőket kínálnak. Tedd a szárny fölé. Kapcsokkal rögzítve. A vastagsága kicsi. Nem zavarja a normál működést. A módszer alkalmas mozgó alkatrészekre.

A redőny felszerelése konzolok segítségével

Horgászzsinóros függönyök felszerelése a csuklós műanyag konzolokra

Rugós bilincsek. U alakú. A vállak kissé egymás felé tolódnak. Emiatt szorosan a szárnyra húzzák.

Jegyzet! Mindezen rögzítőelemeknél szem előtt kell tartani, hogy az alkatrészek nem zavarhatják az ablakmechanizmusokat. Beszéltünk a szélesség helyes méréséről. Még egy dolog - a mozgó alkatrészek fogantyújának normálisan kell működnie.

A nyíláson

A műanyag ablakok ilyen függönyeinek szettje sarokrögzítőket tartalmaz. Önmetsző csavarokkal rögzíthető. A nyílás oldalán és a felső részén egyaránt fel vannak szerelve.

Redőnyök elhelyezése

Szerelési lehetőségek redőnyökhöz

Jobb, ha a jelölést egy szint segítségével végezzük. Csavarja be egyértelműen a rögzítőelemeket a sarkokban. Funkció - az ablak teljes területe teljesen bezárva.

Redőnyök felszerelése a sarkokon lévő ablaknyílásba

A saroktartókat falra és mennyezetre történő felszereléshez használják

Zárt rendszerek telepítése

Csak a kereten lehetséges. Ezenkívül egy doboz, útmutatók telepítése szükséges. A dobozt rövid önmetsző csavarokkal rögzítik a hengerhez. A dekoratív dugókat a tetejére helyezzük. A vezetők kétféle típusúak lehetnek: alumínium csíkok, húrok. Az első esetben scotch-szalag segítségével telepítik őket. A cikk előző blokkjában figyelembe vettük az építési szalaggal való munka elvét. A sajátosság az, hogy egyértelműen párhuzamosak legyenek, szorosan érintkezzenek az ablak felületével. Ellenkező esetben a függöny egyszerűen nem fog működni. A húrvezetők számára a készletnek speciális rögzítőelemekkel kell rendelkeznie a feszítéshez. Csavarják az ablak alján. A száron funkcionális kampók vannak, amelyekbe a húr van behelyezve.

Zárt redőnyök felszerelési eljárása

Oldalsó vezetőkkel ellátott kazettás roló felszerelése

További információ. Tetőablakokhoz csak zárt elrendezésű mechanizmusok alkalmasak. Mivel folyamatosan nagy lejtőn vannak, vezetők nélkül lehetetlen biztosítani a penge gyakorlati használatát.

Dupla függönyök - beépítési jellemzők, fő különbségek

Abban különböznek az egyesektől, hogy két vászonszerkezetű görgős mechanizmus található egy tartóban egymás alatt. Ez a típusú függöny teljesen helyettesítheti az unalmas tülleket, az éjszakai függönyöket. Egy szövet áttetsző lehet, jó a fény, a hő átadása. A második nehéz, sűrű. A telepítés sajátossága - egy ilyen szerkezet tömege sokkal nagyobb, mint egy szabványos single.

Nappali ablak dekoráció dupla redőnnyel

Dupla redőnyök rugós mechanizmussal

A telepítés csak önmetsző csavarokra történhet. A dupla zárójel olyan, mint egy derékszög. Csavarják a nyílásba, az ablak fölötti falra vagy közvetlenül a mennyezetre. Ezután az összeszerelt készletet felcsavarják. Dugók vannak felszerelve. Ez a terméktípus nem hajtható végre zárt rendszerben.

Rögzítő tartó dupla redőnyhöz

Az ilyen függöny konzolján két tengely van szövött szövetből

Rosszul érzi magát az utasítások szöveges változata miatt? Menj az internetre. Itt vizuális videókat talál részletes, részletes lépésről lépésre.

Példák különböző variációk használatára a belső térben

A különféle színek, szövetkombinációk, felszerelési módszerek lehetővé teszik a redőnyök beépítését bármilyen belső térbe. Vizsgáljuk meg a legnépszerűbb lehetőségeket:

 • Római. Megkülönböztető jellemző - nem tekercselnek a tengelyen, széles redőkben gyűlnek össze.

  Ebédlő belseje római rolóval egy kis ablakon

  Az egyedi mintával ellátott, világos római vak szinte minden belső térbe illeszkedik

 • Plisse. A római redőkkel ellentétben a redők kicsiek, gyakoriak. Kívülről nagyon hasonlítanak a rolóra.

  Ablakdíszítés ívvel redőzött függönyök segítségével

  A redős redőnyök nélkülözhetetlenek az íves ablakok díszítéséhez

 • Nappal éjszaka. Viszont egy felületen átlátszó és sűrű csíkok. A nappali és az éjszakai függöny kombinálása optimális fénymennyiséget biztosít a lakásban.

  A redőnyök üzemmódjai, például nappali éjszaka

  A "Day-Night" függönyök teljesen el tudják takarni az ablakot, a tetejére emelkedhetnek, vagy részben árnyékolhatják a szobát

 • Áramszünet. Teljesen fényálló szövet. Hátlapja fehér. Segít visszaverni a meleget. Az "éjszakai város" különleges design ebből a szövetből készül. Lézerrendszer segítségével réseket alkalmaznak a szövetre, utánozva az éjszakai metropoliszok és a felhőkarcolók megjelenését. Kezdje el utazni a világot otthonából!

  Világosbarna tekercses sötétítő függöny a hálószoba ablakán

  A vastag szövetből készült függönyök megfelelőek lesznek a hálószobában, keletre néző ablakokkal, ha nem szereted napkeltekor felébredni

 • Fotónyomtatás poliészterre. Rajzfilmfigurák az óvodához, saját fotók a hálószobákhoz, újságkivágások a nappalihoz. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy megbirkózzon a rajz bármilyen összetettségével. Minden kizárólag a fantáziától függ.

  Világtérkép a redőnyön a konyhában-nappaliban

  A fotónyomtatással készült függöny eredeti dekorációs elem lesz

 • Különböző mintákat és struktúrákat alkalmaznak. A szoba minden díszítő elemének folytatásává teheti őket. Vagy emelje ki egy fényes ponttal az egész szoba hátterében.
 • Fedhetnek fülkéket, félemeleteket. Kicserélik a banális függönyöket, ajtókat, szárnyakat. A funkcionalitás sokkal magasabb. Kényelmesebb a mindennapi háztartási használatban.

Nemcsak mesterségesen létrehozott poliészter, sötétítő, organza. A természetes szövetek népszerűek: vászon, pamut, selyem, gyapjú.

Sárga függönyök fekete nyomtatással a gyerekszoba ablakain

A természetes szövetből készült függönyök jól illenek a gyermek szobájába

Alkalmas hálószobákhoz, előszobákhoz, gyermekszobákhoz. Kizárólag nem allergén anyagokból készül. A vitathatatlan előnyök a következők:

 • Tartósság.
 • Könnyen kezelhető.
 • Egyszerű használat.

A gördülő korlátok gyártásához fát használnak. Gyakrabban bambusz. A tervezés és a működés elve hasonló a korábban leírtakhoz. Alkalmas belsőépítészethez "természetes" jegyzetekkel.

Fa redőny a konyha-étkező ablakán

A bambusz függönyök egyáltalán nem fakulnak ki, és ellenállnak a külső hatásoknak

 • A következő mutatók szerint alsóbbrendűek, mint a szövetek.
 • Jelentsen nagy zajt, ha fúj a szél.
 • Kevésbé porálló.
 • Legyen lényegesen nagyobb súlya.

Előző

Következő