A redőnyök műanyag ablakokon anélkül, hogy fúrnák, hogyan lehet egy vak ablakon lógni

A redőnyök különleges helyet foglalnak el a leghatékonyabb napvédő rendszerek között. Önmetsző csavarokkal vannak az ablakokhoz rögzítve. Ez biztosítja a hosszú, megbízható szolgáltatást. Azonban nem minden tulajdonos akarja "megsebesíteni" műanyag ablakait. Mély lyukak maradnak a csavaroktól. A függöny leszerelése után meg kell javítani, el kell takarni. A napvédő szerkezet fúrás nélküli rögzítésének módja segít elkerülni az ablakok "sérülését". Ebben a kiadványban részletesebben leírják.

Rózsaszín redőnyök egy műanyag konyhaablakon

A redőnyök ablakszárnyakra történő felszerelésekor az ablakpárkány szabadon marad

Redőnyök házhoz: röviden a lényegről

A tekercses ablaktáblák egyszerű szövetszerkezet. Kívülről hasonlít a közönséges rolóra. Működés közben a szövetet egy speciális mechanizmus segítségével tekerjük fel a tengelyre. A tervezés terjedelme meglehetősen széles. Magánházakba, lakásokba, erkélyekre, loggiákra, irodákba telepítik őket.

A redőny sémája láncmechanizmussal

Nyitott típusú redőny

Jegyzet! Ezek a függönyök nem redőnyök. Funkcionálisabbak, nem keletkeznek hézagok, puha ruhával mosson, ne halmozódjon fel a por.

Szerep a lakberendezésben

Ezen redőnyök fő célja, hogy megvédjék a helyiséget a napfény behatolásától. Hatékonyan elnyelik a fényt, kellemes árnyékot biztosítva a helyiségben. A funkcionális alkatrész nem zavarja a görgős függönyöket egy másik - dekoratív - feladat elvégzésében.

Ablakdíszítés redőnyök kombinációjával egyenes függönyökkel

A roll típusú függönyök kombinálhatók a szokásos függönyökkel

A vásznak tökéletesen illeszkednek bármilyen stílusirányba. A klasszikus dizájnban, a csúcstechnikában és a minimalizmusban használják őket. Az ilyen típusú függönyök különleges pikantériát kölcsönöznek a modern, provencei, angol stílusnak. A könnyű tüll kiegészítheti vonzó kialakításukat.

Fajták

A szokásos dupla üvegezésű ablakokat különféle függönyökkel díszítheti. Több fajtát tekintünk a táblázatban.

Osztályozási attribútum A napvédő rendszerek típusai Jellemvonások
Mechanizmus típusa Klasszikus A szövet nyilvános. A vászon nem illeszkedik szorosan a műanyaghoz. Alján egy súlyozószer található. Megakadályozza a szövet megereszkedését. A szövetet emellett horgászzsinórral rögzítik.
Kazetta Ez a típus speciális ládával van felszerelve. Kazettának hívják. A szövet csavarodva nem látható. Letépve szorosan tapad az ablakokhoz, 100% -os védelmet nyújt a napfénytől.
Szövet típusa Átlátszó Könnyen átadják a fényt, kellemesen szétszórják a szobában. Az ablakkeret díszítéséhez függönyökkel együtt használják.
Nappal éjszaka Ezt a típust általában a konyhában szerelik fel. A vászon váltakozó átlátszó (nappali), sűrű csíkokból áll (az éj utánzata). A csíkok lehetővé teszik, hogy a szoba sötétségének szintjét maga állítsa be.
Dimaut Irodában és kereskedelmi helyiségekben használják. Átlagos sűrűségűek, jól szórják a fényt.
Áramszünet Nagyon sűrű vásznak. Jó árnyékot biztosít a szobában. Gyakran gyermek hálószobákban, hálószobákban vannak felakasztva.
Barna redőny a nappali belsejében

Vastag szövetfüggönyök teljesen el tudják zárni a napfényt

Jó tudni! A kazetta típusának kiválasztása után külön kell kiválasztani a doboz színét. Ennek összhangban kell lennie az ablakkeret színével.

Mini kazettás függönyök az üvegezett veranda ablakain

A kazettás függöny dobozához illesztett doboza alig észrevehető az ablakblokkon, a vászon pedig nem zavarja a szárny kinyitását

Telepítés lépésről lépésre

Szóval, hogyan lehet a redőnyöket fúrás nélkül rögzíteni a műanyag ablakokhoz? A telepítés folyamata nagyban függ a választott függöny típusától.

Nyílt napvédő rendszerek telepítése

A nyitott rendszereknél nincs szükség közvetlenül az üvegegységre történő felszerelésre. Felakaszthatók az ablaknyíláshoz, a mennyezethez. Ehhez fém rögzítőelemeket, önmetsző csavarokat használnak. A függöny felszerelése előtt össze kell szerelni, ki kell próbálni a nyílást.

A redőnyök felszerelése a falra és a mennyezetre

Nyitott típusú redőny beszerelési rajza

A kötőelemeket gyakran rendszerekkel együtt értékesítik. A kész nyitott függönyt mindössze húsz perc alatt telepítik, nem igényel sok erőfeszítést, drága berendezések használatát.

Kazettás termékek telepítése

Ez a típusú napvédő rendszer összeszerelve kerül forgalomba. Sok gyártó kétoldalas ragasztót ragaszt a megfelelő helyre. A vásárlóknak csak le kell venniük a védőfóliát, rögzíteniük kell a rendszert a választott helyre. Miután felakasztotta a kazettát, csatlakoztassa a vezetőket az oldalára. Belül, kívül kifüggeszthetők - ez a megvásárolt termék típusától függ. A vezetőket szalaggal is rögzítik. Az alkatrészek beszerelése után be kell vinni a függönyt a vezetőkbe. Rájuk fog lépni.

A kazettás redőnyök telepítési sorrendje

A kazettás függönyök szalagra történő felszerelésének eljárása

További információ. Minden alkatrészt zsírtalanítani kell, mielőtt alkatrészeket ragasztana szalagra. Ez biztosítja a biztonságos illeszkedést.

Mini tekercs telepítése

A telepítéshez meg kell vásárolnia: konzolokat, rögzítő bilincseket, kétoldalas szalagot.

A redőny rögzítése műanyag konzolra

A redőny csuklós konzolok segítségével rögzíthető a mozgatható szárnyhoz

A telepítési folyamatot lépésről lépésre mérlegeljük:

 • A konzolok csatlakozása a tartókhoz. Az alkatrészeknek van egy speciális tüskés hornyuk.

  Tartók a redőny mozgatható szárnyra történő felszereléséhez

  A képen tartókkal ellátott konzolok láthatók a függönyök rögzítésére a keret fúrása nélkül

Fontos! A rögzítés nem annyira megbízható önmetsző csavarok nélkül. A konzolokat a vázhoz kell rögzíteni. Ehhez kétoldalas szalagot használhat. Ragasztás előtt az alkatrész felületét zsírtalanítani, szárítani kell.

 • Ezután egy láncmechanizmust rögzítenek a tengellyel az egyik oldalon az anyaggal. Két oldalon - tartókkal ellátott konzolok kerülnek fel.
 • Szerelvény. A kivitelt az ablakkerethez kell mérni, a konzolok pontos helyét fel kell tüntetni.
 • A szokásos alkohol használatával a keret felületét zsírtalanítják. A védőfóliát eltávolítják a konzolokról, a rögzítőt felhelyezik, szorosan a felületre nyomják.
A redőnyök felszerelésének folyamata függesztő konzolokon

Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a zárójelek helyét

Jegyzet! Ne használjon szerves oldószereket a műanyaghoz. Ezek károsítják a felületet.

 • A mini-roll mechanizmus teljesítményének ellenőrzése. Telepítés után ellenőrizze a tengely működését a láncmechanizmus meghúzásával.

A rögzített szárnyra történő rögzítés jellemzői

A rögzített szárnyakon történő telepítésnek saját jellemzői vannak. A fő jellemző a kampós konzolok hiánya. Meg kell vásárolnia egy fogaskerékkel ellátott oldalsó konzolt. A telepítési folyamat ragasztószalag ragasztással kezdődik a barázdált lemezeken. Ehhez a felületüket elő kell készíteni - törölje le, zsírtalanítsa, alaposan szárítsa meg.

Kétoldalas ragasztószalag ragasztása a redőny tartóra

A szarvasmarhákat a lemez lapos oldalára ragasztják

Jegyzet! Zsírtalanításhoz jobb rendszeres dörzsölő alkoholt használni. Nem árt a részleteknek.

Felszabadítjuk a lemezeken lévő ragasztószalagot a védőfóliáról. Csatlakoztatjuk a lemezeket az oldalsó konzolokkal.

A redőny konzoljának rögzítése a rögzítési területen

A konzol reteszekkel van rögzítve

Ezután el kell kezdenie az emelő mechanizmus telepítését. Fogaskerékre van szerelve a gyártó utasításai szerint. Ezután a konzolokat behelyezik a tengelybe. Napvédő rendszer készen áll.

A redőnylánc összeszerelése

A láncmechanizmus a rögzítő dugóba van behelyezve

A következő szakasz a jelölés. Az egyik kezével a függönyt a szárnyra, a másikkal - a helyét ceruzával jelöljük. Könnyű elvégezni a jelölést egy közönséges egyszerű ceruzával. Nem használhat jelölőt. Nehéz letörölni a felületről. Ezután elő kell készítenie az ablak felületét. Alkohollal letöröljük, néhány percig hagyjuk száradni. A védőfólia eltávolítása után a konzolokat a kerethez rögzítjük. Szorosan nyomja meg a terméket.

Rögzítő redőnyök rögzítő betétje

A rögzítést pontosan a jelölés szerint kell felszerelni

Fontos! Ha a tekercset helytelenül rögzítette, nem kell idegesíteni. A fúrás nélküli rögzítési módszer szépsége, hogy könnyen korrigálható. Elég eltávolítani a konzolt, megtisztítani és a keret felületét a ragasztószalagról, újra felhelyezni a jelöléseket, ragasztani a szalagot, új helyre rögzíteni a szerkezetet. A legfontosabb dolog a ragasztószalag felületének alapos tisztítása.

A redőnyök felszerelése

A tengely felszerelése előtt szünetet kell tartania, hogy a szalagnak ideje legyen tapadni

Miután a függönyöket fúrás nélkül biztonságosan felszerelte a roló szárnyára, szerelje fel az emelő mechanizmust. A láncot arra az oldalra helyezzük, ahol a fogaskerék található. A telepítés után ellenőrizni kell a mechanizmus használhatóságát. Ehhez a tengelyt letekerjük, egymás után többször összehajtjuk.

Hogyan lehet függönyt rögzíteni egy nyíló szárnyhoz?

Miután a terméket vakszárnyra helyezte, a ház tulajdonosainak nem kell gondolkodniuk a vászon rögzítésén. A nyitó szárnyon zavarhatja, leeshet. Ezért speciális bilincseket kell vásárolni. A nyitó szárnyon lévő összecsukható függöny lépésről lépésre van felszerelve.

 • Tartókonzolok előkészítése. Az alkatrészeket zsírtalanítani kell, és ragasztószalaggal kell ellátni. A zsírtalanítás lehetővé teszi a felület tisztítását a szennyeződéstől, portól, olajfilmektől. A ragasztószalag megerősíti a tartást.

  A redőny függesztő konzoljának részletei

  A szarvasmarhát a konzol belsejére ragasztják

Jegyzet! A kötőelemek ragasztószalaggal történő megerősítése kötelező. A szárny naponta többször kinyitható. Az ívelt elemek leugorhatnak, letörhetnek.

A redőny függesztő konzoljának összeszerelése

A rögzítőkapocs be van helyezve a tartóba, de nem pattan be teljesen a helyére

 1. Az előző esetekhez hasonlóan a második lépésben a konzolok csatlakoznak a tartókhoz. A tartók speciális tüskékkel, kiálló hornyokkal vannak felszerelve. Az alkatrészek összekapcsolása egy kiegészítő tartó használatakor történik.

  Rögzítőtartó tartó mozgatható ablakszárnyra

  Óvatosan kell eljárni a tartó szerelésénél - a műanyag alkatrészek elég könnyen eltörnek

 2. Tengelycsatlakozás. Tartókonzolok, a tengelyhez rögzített láncos emelő.
 3. A szövet tekercsének igazítása. A tekercs az ablakhoz van rögzítve, az anyag kiegyenlített. A tekercset pontosan középen kell elhelyezni.
 4. Jelölés. Egy egyszerű ceruza jelzi a tartó konzolok helyét.
 5. Felület előkészítése. Zsírtalanítsa a műanyagot, szárítsa meg. A zsírtalanításhoz nem használunk acetont. Sárga nyomokat hagyhat. Jobb alkoholt fogyasztani.
 6. Rögzítők felszerelése. A védőréteget eltávolítják a ragasztószalagról, az elemeket szigorúan a jelölések szerint rögzítik, szorosan a szárnyhoz nyomják. A biztonságos rögzítéshez bilincseket használnak. A legvégén fel kell pattintani őket, amíg meg nem áll.

  A redőny konzoljának felszerelése a PVC ablak szárnyára

  A konzolok közvetlenül a szárnyon kattannak be

 7. A tengely felhelyezése, az emelő mechanizmus működésének ellenőrzése. Az emelő mechanizmust egy fogaskerékkel rögzítjük a konzol egy részére, majd az anyaggal ellátott tengelyt behelyezzük. Minden akciót a lehető leggondosabban végezünk. A műanyag törékeny anyag. Túlzott nyomás esetén megrepedhet, megsérülhet. Ez különösen jellemző az olcsó függönymodellekben. A telepítés után ellenőrizzük a rendszer működését.

  A redőny tengelyének felszerelése a csuklós konzolba

  A tengely felszerelése után ellenőrizzük a függöny mechanizmusának működését

Nappali-éjszakai függönyök: jellemzők, típusok, fúrás nélküli telepítési eljárás

A redőnyök egyik legnépszerűbb modellje a nappali / éjszakai. Egyes gyártók "zebrának" hívják őket. A függönyök az eredeti kialakítás miatt kaptak ilyen neveket. Alapja a vízszintes csíkokkal ellátott szövet. A szövet az alsó, felső deszkák köré fonódik. Amikor az emelő mechanizmus aktiválódik, a csíkok mozogni és igazodni kezdenek. Az ilyen mozgások eredményeként kiderül, hogy teljesen különböző szintű megvilágítást hoz létre. Napközben a tulajdonosoknak ugyanolyan szinten kell hagyniuk az átlátszó területeket, éjszaka - sötétednek. Ha szükséges, beállíthatja a "köztes" módot. Segítségével könnyű alkonyat jön létre a szobában.

A redőnyrendszer üzemmódjai éjjel nappal

A kétrétegű felépítésnek köszönhetően a nappali-éjszakai függönyök megkönnyítik a szoba fényszintjének beállítását

A nappal-éjszaka univerzális lehetőségnek nevezhető az otthon számára. Az ilyen függönyöket az óvodában, a konyhában, a hálószobában, az irodákban használják. A modell tökéletesen illeszkedik bármilyen stílusirányba, igénytelen az ápolási folyamatban. Tisztításához elegendő könnyű szappanos oldatot, puha ruhát használni.

Jó tudni! A redőnyök teljes választékából a nappali-éjszakai modell kedvezően hasonlít összetételéhez. A termék szövetét speciális impregnálásokkal kezelik. Az impregnálások lehetővé teszik a por taszító, antisztatikus hatás elérését.

A nappali-éjszakai modellt több változatban gyártják:

 • mini;
 • uni;
 • alapértelmezett.

A mini redőnyök nyitott mechanizmussal vannak felszerelve. Alul a vásznat csőszerű súlyozóval egészítik ki. Kis ablaknyílásokhoz vásárolják, néha ajtókhoz. Az uni nézetet speciális útmutatók, védődoboz egészítik ki. A szokásos redőnyök kialakításában megerősített elemekkel rendelkeznek. Általában ablakszerkezetekhez, nagy ajtókhoz vásárolják.

Redőny készülék éjjel nappal

A nappali-éjszakai rendszer szövete két rétegből áll, amelyekben különböző átlátszatlanságú szövetcsíkok váltakoznak

Hogyan lehet rolót felszerelni ablakkeretekre fúrás nélkül? Otthonra gyakran vásárolnak nyitott típusú minitekercseket.

Zebra redőny összeállítása

Először össze kell szerelni a függönyt

Javításukhoz több lépést kell tennie:

 • Első lépés - rögzítse a szalagot a csuklós konzolhoz. A szalagot az ablakok felé néző lapos oldalra ragasztják. Ezután a rögzítő kapcsot behelyezik. Még nem kattinthat a végére. A rögzítőelemeket, a láncmechanizmust, a dugót a csuklós konzolokba helyezzük.
 • A második lépés a telepítés helyének megjelölése, a felületek zsírtalanítása. Műanyag ablakokon kipróbáljuk az összeszerelt rendszert, megjelöljük a helyeket, zsírtalanítunk.
 • A harmadik lépés a tartók rögzítése. Rögzítjük a tartó konzolokat a műanyagra, lenyomjuk, bepattintjuk a kapcsokat.
 • Az utolsó lépés a redőnyök felszerelése, a mechanizmus ellenőrzése.
A zebra függönyök csuklós konzolokra történő felszerelésének eljárása

Nappali nappali függöny felszerelése mozgatható szárnyra

A függönyök nappali éjszakai elhelyezése a skót szalagon

Nappali-éjszakai függöny felszerelése a vakszárnyra

Előző

Következő