Dupla redőnyök Day Night átlátszó és sűrű, melyiket választhatjuk, hogyan lehet rögzíteni

Sima tüll, nehéz szövet függönyök használata nem mindig egyszerű. Porot gyűjtenek, magas az áruk, és már nem relevánsak. A modern belső terekben rendkívül hatékony napvédő rendszereket alkalmaznak - redőnyök. Kellemes árnyékot teremtenek a helyiségekben, megvédik a bútorokat a nap káros hatásaitól, és sokféle modellben készülnek. Az egyik legnépszerűbb modell a nappali / éjszakai redőny. Ezeket a cikket tárgyaljuk.

Szürke kanapé az ablak mellett redőnyökkel

A nappali-éjszakai függönyök tervezésénél és kivitelezésénél a függönyök, redőnyök és redőnyök jellemzői

Függönyök Day Night: röviden a főbb jellemzőkről

A tekercses függönyöket széles körben használják a különböző típusú helyiségekben: erkélyeken, loggiákban, konyhákban, gyermekszobákban, hálószobákban, irodákban, üzletekben, szalonokban. Kényelmes kialakításuk, korlátlan telepítési lehetőségeik és esztétikus megjelenésük miatt széles elterjedést értek el. A Day Night modell különleges. Lehetővé teszi a fényerő önálló beállítását.

Zebra függöny nyitott és csukott

Nappal megnövekszik az átlátszatlan csíkok közötti távolság, ami fényt enged be a szobába

Fehér kanapé a nappaliban fekete nappali-nappali függönyökkel

Este ezek a függönyök könnyen szilárd vászonná válnak, eltakarva a szobát a kíváncsi tekintetek elől.

Jegyzet! A fény hiánya, a túlzott megvilágítás nemcsak kényelmetlenséget okoz a munka során, pihenjen a szobában. Látásromláshoz, fejfájáshoz és gyors fáradtsághoz vezethetnek.

Tervezési jellemzők

A modern nappali-éjszakai függönyök nem mindenki számára ismertek. Kik ők? Sűrű szövet vízszintes csíkokból. Néhány csík teljesen átlátszó, más sötétebb, sűrűbb. A vászon vízszintes csíkjait egymás után helyezzük el.

Dupla függöny nyitva éjjel az ablakszárnyon

A fényintenzitás szabályozása a csíkok egymáshoz való elmozdulása miatt következik be

Fontos! Különböző sűrűségű váltakozó sávoknak köszönhetően önállóan szabályozhatja a fényáramlást. Ehhez a csíkokat mozgatni kell. Nappal az átlátszó csíkoknak meg kell egyezniük, éjszaka - sötétnek.

A szövedéket egy tengelyre szerelt tekercsbe tekerjük. Alul a vászon súlyozóval rendelkezik. Ez általában egy kis cső. Szélessége teljesen megegyezik a függöny szélességével.

Nehézsúlyozó éjjel a redőny alján

Súlyozóra van szükség a függöny deformációjának megakadályozásához

Előnyök

A Day-Night modellt a világ számos technológusa a saját területén a legjobbnak tartja. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • Kompakt méretek. A hely jelentősen megtakarítható. Ez különösen igaz a kis lakások tulajdonosaira.
 • Egyszerű telepítés. Abszolút bárki képes kezelni a szerkezet műanyag ablakokra történő felszerelését.
 • Nincs szükség állandó ellátásra. A csíkokat csak időnként le kell törölni egy egyszerű szappanos oldatba mártott szivaccsal.

  Zebra redőnyök vörös szövetből

  A vásznakat speciális impregnálással kezeljük, ennek köszönhetően a függönyök antisztatikus és por taszító hatásúak

 • Biztonság. Ezek a függönyök minden szobát otthonosá és biztonságossá teszik az egészségre. Még gyermekszobákba is beépítik őket.
 • Széles színválasztékban kapható. A klasszikus redőnyöktől eltérően a redőnyöket bármilyen árnyalatban készítik. A belső tér bármilyen stílusirányához illeszthetők.
Széles függönyök Day Night a nappali panorámás ablakán

A zebra függönyök tökéletesek egy panorámás ablak vagy ajtó díszítésére

Népszerű nappali-éjszakai modellek, típusú szövetek

A nappali éjszakai redőnyök ugyanazon elv szerint működnek, de többféle típus létezik. A legnépszerűbb modellek a következők:

 1. "Zebra". Ez egy klasszikus lehetőség az erkélyre, az otthoni ablakkeretekre. Kiváló alternatívát jelentenek a nehéz függönyök, a többrétegű függönyök számára, amelyek helyet foglalnak. Kialakításuk a népszerű római függönyökre emlékeztet. A Zebra klasszikus színvilágban kerül forgalomba. A modell jól illeszkedik majd a modern, klasszikus, amerikai stílusokba. A "Zebra" felszerelhető a keretre, a mennyezetre, a lejtőkre. Nem szükséges rajtuk kívül tüllöt használni.
 2. "Kansas". Ezt a modellt szélesebb színválasztékban gyártják, néha eredeti mintákat használva. A sötét árnyalatok a klasszikus stílusokhoz, a világosak a Provence-hoz, a minimalizmus, a hi-tech. A "Kansas" -t a konyhában, az irodai helyiségekben használják.

  Házi könyvtár redőnnyel az ablakon

  A "Kansas" redőny könnyű, természetes anyagból készül

 3. Dupla függönyök. Stílusos megoldás magánházhoz, lakáshoz. A dupla redőnyöket magas kopásállóság, kiváló fényvédő tulajdonságok és vonzó kialakítás jellemzi. Kombinálják a redőnyök, az egyszerű függönyök összes előnyét tekercsben. Az ilyen termékek kialakítása két szövetből áll. Egymással párhuzamosan vannak elhelyezve, világos, sötét csíkokra osztva. Este a sötét csíkoknak meg kell egyezniük, délután - átlátszónak.

Fontos! Minden modellben több megvilágítási módot állíthat be: éjszakai, nappali, köztes. A ház tulajdonosai a rudak felfelé, lefelé mozgatásával önállóan beállíthatják a szintet.

A nappali éjszakai függönyök világításának szabályozása

Csíkos függönyökkel mindig elérheti a legkényelmesebb megvilágítást

Gyártási anyag

Az interneten, egy boltban lévő függöny kiválasztásakor fontos figyelni a gyártás anyagára. Az ilyen anyagokra szigorú követelményeket támasztanak: kopásállóság, antisztatikus, por taszító tulajdonságok, viszonylag kis súly, fényáteresztés és még sok más. Ágynemű, pamut, szatén, viszkóz, üvegszál, poliészter, polivinil-klorid megfelel ezeknek a kritériumoknak. A szöveteket általában egymással kombinálva használják.

Fehér csíkok a függönyön éjjel-nappal

Az átlátszatlan csíkok sokféle textúrájú, átlátszó szövetből készülnek - tüllből, organzából vagy sűrű hálóból

A legnépszerűbb szövetkombinációkat, jellemzőiket a táblázat mutatja:

Poliészter pamutból Ez a kombináció ötvözi a poliészter magas praktikumát és a pamut természetes jellegét. Hátránya a helyiség nedvességtartalmának enyhe zsugorodása. Nincsenek rögzítve szaunákban, fürdőszobákban.
Ágynemű, pamut Vidéki stílusban díszített magánházak ablakaira vannak felszerelve. Ezek természetes szövetek. Frissséget, kényelmet, rusztikus ízt visznek a szobába.
Viszkóz, poliészter Ideális keleti belsőépítészethez. Nem zsugorodik és könnyen tisztítható. A viszkóz és a poliészter kombinációja miatt a tekercsek textúrájukban rizspergamentnek tűnnek.
Szatén, poliészter Ezek az anyagok enyhén zsugorodnak. Számos gyártó azonban a készterméket speciális vegyülettel vonja be. Ez stabilabbá teszi, lehetővé teszi a szerkezet beépítését a fürdőszobákba, az erkélyekre.
Polivinil-klorid, üvegszál Irodai folyosókon, konyhákban, hálószobákban és üzletekben használják őket. Polivinil-klorid, üvegszálas tűzgátló, napellenálló kombináció.
Redőnyök mintával a hálószoba belsejében

A csíkok lehetnek fémezettek, mattak vagy fényesek, sima vagy mintásak

Jegyzet! A szövet kiválasztásakor nem támaszkodhat csak a termék megjelenésére. Figyelembe kell venni a hőmérsékleti rendszert, a szoba páratartalmának szintjét, a kész függöny költségeit.

A roll-függönyök működési elve Day-Night

A gyártó részletes használati utasítást mellékel minden egyes redőnykészlethez. Fontos azonban megérteni a napvédő szerkezet alapelvét.

A redőnyök rendszere éjjel-nappal horgászzsinórral

A "Zebra-mini" redőny készüléke

A rendszer funkcionális vásznának két rétege van. A forgó cső két oldalán találhatók. Maga a vászon átlátszó, sűrű csíkokból áll. Tengellyel forgatva a csíkok egybeesnek, átfedik egymást.

Különbségek, hasonlóságok más tekercsfüggönyökkel

A Day-Night modell nagyon különbözik a többi redőny modelljétől. A fő különbség a szövet két rétege. Az első réteg rögzített - mögött található. A második réteg mozog.

Dupla függöny Day Night közelről a fedél ablakán

A nappali-éjszakai függönyök két szövetből állnak

A rendszerek másik egyedülálló tulajdonsága a fény beengedésének képessége, miközben mások teljesen észrevétlenek maradnak. Ehhez mindkét réteg átlátszó csíkjainak teljes egybeesését kell elérnie. A más modellekkel való hasonlóság a függöny magasságának beállításának nevezhető. Azt is szabályozzák - egy lánc segítségével.

Fajták

Az online áruházak katalógusaiban könnyű észrevenni a nappali-éjszakai rendszereket két változatban: zárt dobozával, nyitva. A nyitott rendszerek egyszerűbbek. Bennük a tekercsbe hajtogatott szövet nincs lezárva.

Barna függönyök éjjel nyitott típusú

A nyitott modellek egyszerűbbek és a költségvetési kategóriába tartoznak

Ha van doboz, akkor nem látható a tekercs. Sőt, a tervezés speciális útmutatókkal rendelkezik. Ezek miatt az anyag jól tapad az ablakhoz, hatékony védelmet nyújt a napfénytől.

Redőnyök nappali éjszakai kazettás

Az oldalvezetők teljesen kizárják a napfény bejutását a szobába

Telepítés lépésről lépésre

Miután rolót rendelt az otthonba, a tulajdonosok szembesülnek a kérdéssel: hogyan kell felszerelni a rendszert az ablakokra? Számos rögzítési lehetőség van. Az összeszerelt rendszert önmetsző csavarokkal vagy szalaggal lehet rögzíteni. Az első lehetőség könnyebb. A kötőelemeket függönyökkel ellátott készletben értékesítik.

A redőny rögzítése önmetsző csavarokkal

A redőnyök beépítési rajza az önmetsző csavarokon

Elég egy jelölést készíteni, a szerkezetet csavarhúzóval rögzíteni. Azonban a legtöbb ember inkább a második rögzítési módszert részesíti előnyben - szalaggal.

Fontos! A szakértők azt tanácsolják, hogy a napvédő rendszert ne rögzítsék közvetlenül a műanyag ablak keretéhez önmetsző csavarokkal. Szétszerelés után mély lyukak maradnak belőlük. Nem néz ki esztétikusan, rontja az üvegegység tulajdonságait.

Ez a cikk útmutatást nyújt a nyílt típusú nappali-éjszakai modell telepítésének "nem traumatikus" módszeréről.

A szakértők ajánlásai szerint csak néhány dologra van szükség a rögzítéshez: speciális műanyag rögzítő konzolok kapcsokkal, kétoldalas szalag, puha ruha, alkohol.

Jegyzet! Alkoholt használnak a felületek zsírtalanítására. Nem használhat agresszívebb készítményeket. Ezek károsíthatják a műanyag ablakot.

 1. Most elkezdheti mérni az ablak szélességét.

  Rendszer a függöny szélességének és magasságának mérésére éjszaka

  Amikor a függönyt az ablakszárnyra helyezi, a szélesség az üveggyöngy bal keretének és a kerettel való távolsága az üveggyöngy és a keret jobb csatlakozásának távolsága.

 2. Bizonyos esetekben a tengelyt, a szövetet le kell vágni. A tengely levágásához vegye a fémfűrészt a fémhez.

  A redőnyök vágása fémfűrésszel a fém számára

  A csővágásnak szigorúan merőlegesnek kell lennie

 3. A szövet könnyen vágható egy szokásos kárpitkéssel. Vágja a vásznat a vonalzó alá.
 4. A mechanizmust gondosan össze kell szerelni a gyártó utasításainak betartásával. Ezután zárójelek segítségével felakasztható az ablakra. A függönyöket pontosan középen kell elhelyezni. A tartó helyes helyzetét egy egyszerű ceruzával kell megjelölni a kereten.

  Nappali éjszakai függöny rögzítése műanyag keretre szalaggal

  A redőnyök beépítési rajza a keret fúrása nélkül - kétoldalas szalagon

 5. A konzolok és a keretek felületét zsírtalanítani kell. Ehhez vehet egy egyszerű pamutszövetet, alkoholt. A zsírtalanítás tökéletes tapadást tesz lehetővé.
 6. A rögzítő rendszer zsírtalanított felületére egy kis darab kétoldalas szalagot kell ragasztani.
 7. Távolítsa el a védőfóliát a szalagról, helyezze a konzolokat az előre megjelölt helyekre, nyomja erősen az ablak felületéhez. Ezután felszerelheti a tengelyt, bepattinthatja a bilincseket.

  Rögzítse a redőnyt a mozgatható szárnyhoz konzolok segítségével

  A függöny felszerelési rajza mozgatható szárnyon keret fúrása nélkül - a csuklós konzolokon

Vakok éjjel-nappal a belső térben: példák a fotón

A függöny kiválasztásakor szakemberrel kell konzultálni technikai kérdésekben, kiválasztani a megfelelő anyagot, színvilágot. A Day-Night redőnyök különböző árnyalatokban készülnek, amelyek a fotón is láthatók. Ez kibővíti alkalmazásuk körét, megkönnyíti a fogyasztók számára a választást. A klasszikus kialakításhoz jobb egy standard színt választani: fekete-fehér, barna és fehér. Ezen színek vízszintes csíkjai hangsúlyozzák a helyzet súlyosságát.

Nappali ablak dekoráció kombinált függönyökkel

A nappali-éjszakai függönyök kombinálhatók vastag szövetfüggönyökkel

Fontos! A szakértők azt javasolják, hogy a színvilág kiválasztásakor figyeljen a helyiség háttérképének kialakítására, színére. Harmóniában kell lenniük egymással.

Roller blind egy szobában, csíkos tapétával

Eredeti vízszintes csíkos függöny kombinációja függőleges nyomtatással a háttérképen

A keskeny redőnyök jól mutatnak a lakóhelyiségek belsejében. Széles ablakokon ez a kialakítás túl terjedelmesnek tűnik. Az öko stílusú Provence esetében pisztácia, lila színű modelleket választhat. Frissebbé és érdekesebbé teszik a szobát.

Kis virágok a redőny csíkjain

A virágos függönyök hangulatosabbá teszik a belső teret

A redőnyök belső terek fontos előnye a kompakt mérete. Az ilyen rendszerek nem vesznek el hasznos helyet, hanem vizuálisan bővítik. Nagyszerű megoldás apró garzonlakások, kis irodák tulajdonosainak. Nagy lakásokban a redőnyök kiegészíthetők világos tüllrel, mintával vagy anélkül.

Felhasználói visszajelzések

A redőnyök felhasználói fórumokkal és tematikus forrásokkal kapcsolatos észrevételeinek elemzése után bizonyos következtetéseket lehet levonni.

 • Az értékelések többnyire pozitívak. A negatív visszajelzések elsősorban az olcsó, rossz minőségű termékek vásárlásához kapcsolódnak. A jó minőségű redőnyök nem lehetnek túl olcsók.
 • A legtöbb felhasználó észrevette a termékek kiváló por-taszító tulajdonságait. Ez megkülönbözteti őket a szokásos vakoktól. A vásznon nem gyűlik össze a por, ami még a gyermekek számára is teljesen biztonságossá teszi a szerkezet használatát (a felesleges por asztmát okozhat).

  Redőnyök a hálószobában nyíló ablakon belül

  A vázhoz rögzítve a redőnyök szabadon hagyják az ablakpárkányt

 • A vélemények szerint a Day-Night redőnyök költsége meglehetősen elfogadható. Figyelembe véve, hogy teljesen helyettesítik a többrétegű függönyöket, a hagyományos függönyöket. A modellt különböző árkategóriákban kínálják. Emiatt egy szinte minden jövedelemmel rendelkező család megengedheti magának.
 • Minden felülvizsgálat során a felhasználók megjegyzik a termék magas praktikumát. Azok a szövetek, amelyekből a vászon készült, ellenállnak a közvetlen napsugárzásnak anélkül, hogy elveszítenék színüket és jellemzőiket. Hosszú évekig szolgálnak, különösebb gondozás nélkül.
 • Néhány felhasználó megjegyezte a telepítés egyszerűségét, a fúrás nélküli telepítés képességét. Ez fontos előny. Kevesen készek lyukakat készíteni az új műanyag ablakokban, hogy elkerüljék a napot.
Az erkélyablak díszítése zebra függönyökkel

Az ilyen típusú függönyöket gyakran loggiák és erkélyek ablakai díszítik.

Videó a "Nappali-Éjszakai" függöny felszereléséről

Képgaléria

Előző

Következő