Dekoratív függönyök az ajtóban, szúnyogok mágnesein, fotó

Az ajtó, akárcsak az ablak, díszítésre szorul. A függönyöket ritkábban használják, és esztétikusabbak, mint gyakorlati értékűek. A lényeg ebben a kérdésben a megfelelő stílus kiválasztása, akkor a szoba nem úgy néz ki, mint egy szovjet mozi.

Bársony függönyök íves nyíláson

Az ajtó függönyének meg kell felelnie a belső tér általános stílusának

Függönyök az ajtóban

Szükség van rájuk, ha nincs ajtó, de el akarja rejteni a szobát a kíváncsi tekintetek elől. Ezenkívül segítenek a helyiség zónázásában, mert az ajtó zárt teret hoz létre, ennek hiányában ez függönyökkel érhető el. A függönyök egyszerűségük és olcsóságuk miatt ismét népszerűvé válnak.

Egyenes függöny mintával az ajtóban

Az ajtó kialakításának sokféle módja van, a megfelelő opció kiválasztása nem nehéz

A szoba stílusától függően a következő típusú függönyöket használják:

 • Szövet. Nehéz függönyök klasszikus stílusú szobához. A lambrequins, az ecsetek, a redők itt lesznek megfelelőek. Ideális a nappaliba. A könnyű függönyökkel bármilyen nem hálószoba díszíthető, ezek teret és kényelmet adnak. Tökéletes egy kis folyosóra vagy konyhába lengőajtó helyett.

  Függöny egy lambrequinnel az ajtóban a nappaliban

  A szövetfüggönyök alkalmasak klasszikus stílusú gazdag belső terek létrehozására

 • Az izzószálas függönyök könnyűek, hatalmas színpaletta választékkal. Ne akadályozza a légmozgást, csak az űrzónázás funkcióját hajtsa végre.

  Sötét pamut függönyök a konyha ajtaján

  Az izzószálas függönyök légies átlátszóságuk ellenére is hangulatos légkört tudnak teremteni

 • A népszerű dekoratív függönyök gyakorlatilag nem rejtik el a szobát a kívülállók elől, de tökéletesen díszítik a belső teret. Horgászzsinórt képviselnek, amelyre különféle részletek vannak felfűzve.

  Horgászzsinór függöny és gyöngy az ajtóban

  Az ilyen függönyöket elég könnyű elkészíteni a saját kezével.

 • Fa. Könnyű, könnyen ápolható, etnikai ízt kölcsönöz a belső térnek.

  Ajtó bambusz függönyökkel

  A bambusz függönyök nagyszerűek a természetes stílusú szobákhoz

 • A nyitás elvén alapuló japán panelek inkább a hagyományos ajtókra emlékeztetnek, mivel a súlyzó szalaggal ellátott panelek oldalra mozognak. Alkalmas minimalista belső terekhez.

  Japán függönyök az ajtóban

  Perforált vörös panel függönyök

 • Mágneses függönyöket használnak a szúnyogok taszítására.

  Ajtó szúnyogfüggönyökkel

  A szúnyogellenes függönyök átlátszó hálóból készülnek

Fontos! Az ajtó függönye nem teljesíti a hangszigetelés feladatát, ezért nem alkalmas a hálószobába.

Gyönyörű függöny a lépcsőház előterének ajtaján

A stílusos függönyöket nem egy bonyolult kialakítás, hanem az egyszerű modellek átgondoltsága és a belső részletek harmonikus kombinációja adja

Világos függöny egy keskeny ajtón

Ha a függönyt az ajtó kiegészítéseként akasztják fel, akkor fontos, hogy a szövet ne zavarja az ajtólap kinyitását.

Szúnyogriasztó függönyök

A szúnyoghálókat az erkélyekre, a magánházak, a nyaralók bejárati ajtajára helyezik, hogy megvédjék a lakókat a rovaroktól. A kialakítás nagyon egyszerű, négyszögletes áttetsző hálóval ábrázolva, két vászonra osztva (a teteje össze van kötve). A kereszteződésben lévő vásznak között vannak olyan mágnesek, amelyek az ember áthaladása után azonnal lezárják a vásznakat.

Lila szúnyogellenes függöny az ajtóban

Szúnyogcsillapító függönyök helyettesítik a régi hálókat, amelyeket korábban ajtó- vagy ablaknyílásra akasztottak

Fehér szúnyogháló az erkély ajtaján

Akkor is átmehet egy ajtónyíláson ilyen függönnyel, ha a keze foglalt

A szúnyogháló rögzítése az ajtókerethez

A szúnyogfüggönyt szalagra vagy gombokkal rögzítik

A szerkezet könnyen rögzíthető: a tetején és az oldalán kétoldalas szalagot kell ragasztani, szalag segítségével ragasztani a mágneses függönyöket az ajtó burkolatához. A mágneseknek köszönhetően a függöny gyorsan bezárul. A háló megakadályozza a rovarok bejutását, de tökéletesen átengedi a levegőt.

Dekoratív függönyök

Bármilyen belső térben látványos megjelenésű termékek. Kétféle típusúak: természetes részektől és mesterségesektől. Alkatrészek lehetnek fém, műanyag, gyöngy, üveg, különböző alakú és méretű fa. A termék alapjául egy sínt és egy damilt használnak az ékszerek felfűzéséhez. A függő függönyök nem zavarják a gyermekek és háziállatok áthaladását. Ha azonban otthonában vannak gyermekei és háziállatai, fontolja meg, hogy ez jó ötlet-e, mert mindkettő folyamatosan húzza a vonalat.

Üveggyöngyök a függönyön az ajtóban

Ezek a függönyök különféle anyagokból készülnek, minden ízléshez és költségvetéshez.

További információ. A műalkatrészek olcsóbbak, de hosszabb ideig tartanak. Például az üveg az akrilhoz képest nagyobb valószínűséggel szakad meg az egymással való állandó ütközésekből.

Szalagfüggöny egy magánház folyosóján

Házi függöny szalagokból a dekorációhoz és a folyosó terének zónázásához

Fa függönyök

Az etnikai stílus hívei számára a nyílás kialakítása fa felhasználásával alkalmas. Az ilyen termékeket leggyakrabban bambuszból, jutából, fából találják, könnyűek, erősek és praktikusak. Igénytelenek a távozásukban: csak ecseteljék le a leülepedett port. Az ilyen függöny kétféle: vízszintes és függőleges.

Fából készült függöny bambuszból az ajtó ívében

A függőleges bambusz függönyök eredetiséget kölcsönöznek a szobának. Ezek a függönyök nem félnek a víztől, ezért könnyen kezelhetők.

A vízszintes (római, tekercs) tömör bambuszvászonból készül, amely jól beárnyékolja a szobát. A vékony bambusz léceket vásznaként használják. A bambusz csöveket függőlegesen használják.

A saját kezével készítsen ajtót

Csináld magad ajtófüggönyöket egy internetes fotóról, ez garancia az egyedi tervezésre. Gondold előre, hogyan látod a szobát, milyen függönyöket kell hozni hozzá.

Kötélfüggöny egy vidéki ház ajtaján

A magánház ajtaját saját szövésű kötélfüggönyök díszíthetik

Jegyzet! A függönyök színének meg kell egyeznie a falak színével. Szintetikus függönyök ajánlottak a konyhába, mivel könnyebben gondozhatók.

Szövet függöny

Az ajtó szövetfüggönye mindkét oldalon egy vagy két szövetből készül. Egy ilyen termék varrásához szüksége lesz:

 • varrógép, cérna, tű, biztonsági csapok;
 • válogatott textíliák, fonat;
 • méter, olló, ceruza.
Anyagok és eszközök függönyök készítéséhez az ajtón

A függöny elkészítéséhez minimális ismeretekkel kell rendelkeznie a vágás és a varrás terén

Mérje meg az eresz és a padló közötti magasságot, valamint a leendő termék szélességét. Adjon hozzá néhány centimétert a szövet dupla szegélyéhez, és a szalag tetejétől kb. 5 cm-re. A szélességnek legalább a karnis hosszának másfélszeresének kell lennie, így a kész termék gazdagabbnak tűnik a redők miatt. Vigye a méréseket a szövetre, vágja le a vásznat a kívánt méretre.

A függönyök varrása az ajtóhoz saját kezűleg

Varrógép nélkül nem lehet

Varrja a szövetet a kerület köré, hajlítsa meg a széleit, előzetesen rögzítse őket biztonsági csapokkal. Varrja a szalagot a tetejére, majd helyezze be a hurkokat. A kész alapot úgy lehet díszíteni, hogy rávarrunk bármilyen eredeti elemet, szalaggal vagy íjjal díszítve.

DIY függönyök az ajtóhoz

A függönyök díszítését egyedileg kell megközelíteni, a szoba belsejétől függően.

További információ. Ha vizuálisan szeretné kibővíteni a teret, használjon világos anyagokat (sifon, cérnák) világos színekben, hogy az ellenkező hatást érje el, válassza a sötét szöveteket.

Függöny függő

Az önmegvalósítás másik megvalósítható lehetősége a függöny függőkkel. Egy ilyen dekoráció elkészítése nem nehéz, de problémás.

Házi függöny üveggyöngyökből az ajtóban

Ez a függöny büszkeségévé és stílusos belső dekorációjává válik.

A munka megkezdése előtt készítsen elő mindent, amire szüksége van: egy fa lécet, 0,5 mm-es damilt (vagy megerősített cérnát), dekoratív anyagot. Bármilyen praktikus dolog használható: gemkapcsok, gyöngyök, színes karton, gombok stb.

Nagyon sok lehetőség van függönyök készítésére medálokkal, itt csak néhány közülük:

Előző

Következő