Gyönyörű függönyök a nappaliban egy modern stílusú példák és fotók a belső térben

Az ablakdíszítés fontos szerepet játszik a szoba kialakításában. A sikeres ablaktervezés segítségével elrejtheti az ablaknyitás hibáit, vizuálisan magasabbra teheti a mennyezeteket, a szoba könnyebb és tágasabb. Az ablakok díszítésének legnépszerűbb módja a szép függöny. Nagyanyáink függönyöket és tülleket használtak. A textilipar fejlődésének ezen szakaszában az ilyen termékek választéka jelentősen megnőtt. Most pedig körültekintőbben és alaposabban kell választani.

függönyök a nappaliban tervezési ötletek

A nappali ablakán található függönyök saját hangulatot teremtenek, védenek a napfénytől és a kíváncsiskodó szemektől.

Ablak dekoráció a nappaliban, függöny típusok, szövetek, design

Sok függöny van. A választás helyes meghatározásához meg kell osztani a meglévő lehetőségeket több szempont szerint. Tehát az egyes szegmensekben a kívánt opció kiválasztásával gyorsan és egyszerűen meghatározhatja, mire van szüksége.

függönyök a nappaliban tervezési ötletek

Azonos funkcionalitásukkal nagyon különböznek egymástól, és megfelelő kiválasztással a különböző stílusú nappali belső teréhez illenek.

Először is érdemes megérteni a meglévő fajokat. A függönyök általános név. Függönyökre és függönyökre vannak felosztva, vannak lambrequins formájú kiegészítések is, amelyeket függönynek is nevezhetünk.

A függönyt típusokra osztjuk a működés módja szerint.

 • Hengerelt. Ez a típus japán, római és osztrák függönyöket tartalmaz. Fel vannak szerelve egy hengerrel, amelyre a szövet zsinórral van feltekerve. Kiderült, hogy az ablakot sűrű szövetszövet borítja, amely függőlegesen emelkedik.
 • Csúszó. Ezek lehetnek fűzőlyukak, nyakkendők, hurkok, zsinórok, fonatok vagy gyűrűk. Különböző anyagokból készülnek, és stílusokra vannak osztva.
függönyök a nappaliban belsőépítészeti fotó

Mind a roll up, mind a csúszó modelleket a stílustól függően tovább osztjuk alfajokra.

Milyen függönyöket válasszon a nappaliban

Kitaláltuk a függönyök fő tagolását. Először válassza ki, amire szüksége van, függönyök vagy függönyök. Ezután döntse el, hogyan működjön a kiválasztott elem. Most nyugodtan folytathatja a stílus, a szín, a típus és a szövet megválasztását, hogy megtalálja a szoba minden elemének harmonikus kombinációját.

függönyök a nappaliban tervezési ötletek

A függöny színének megválasztásakor a szoba méretére, a benne lévő fény mennyiségére, a mennyezet elrendezésére és magasságára kell építeni.

Kritériumok a függönyök szobatervezéssel való kombinálásához

A függönyök meglehetősen nagy figyelmet vonzanak, ezért komolyan vegye a színvilágukat. Számos fontos tényező van itt:

 1. Kompatibilitás a szoba fő kialakításával;
 2. Helyiség korrekció;
 3. Az ablaknyitás hiányosságainak kijavítása;
 4. A természetes megvilágítás beállítása.
függönyök a nappaliban belsőépítészeti ötletek fotó

Ki kell választania a függöny színét és árnyalatát a felület színétől és textúrájától függően.

Először is figyelni kell elsősorban a falak, padlók és mennyezetek színvilágára.

Fontos! A függönyválasztásban a falak színe különösen fontos szerepet játszik.

A függönyök ellentétben lehetnek a szoba fő színvilágával, vagy harmonikusan kombinálhatók, azonos színvilágban. Mindkét lehetőségnek joga van létezni. Az első esetben azonban nagyon jó kombinációt kell választania.

függönyök a nappaliban belső ötletek

A szín illeszkedhet a bútorok színéhez vagy a belső tér legnagyobb eleméhez.

A nappaliban a falakhoz illeszkedő függöny kiválasztása szintén rossz lehetőség. Ebben az esetben egyszerűen összeolvadnak, és az ablakok kifejezéstelenek maradnak.

A legjobb lehetőség az ablakdíszítéshez, ha olyan színű függönyöket választunk, amelyek megismétlik a bútorokat. Lehet bútor vagy díszítő elem.

modern függönyök a nappaliban

A függönyök és a párnák egy anyaggal történő díszítése egységet teremt a stílusban.

A tér, az ablakok és a fénybeállítások alapján válasszon világos vagy sötét függönyt, attól függően, hogy milyen hatásra van szükség. A világos színek kibővítik a teret, és több fényt engednek be a szobába, a sötétek pedig fordítva hatnak.

függönyök a nappali belső kialakításában

A hideg színek alkalmasak a napsütötte oldal szobáihoz, a meleg színek pedig fénnyel töltik meg a nappali belső terét.

A szövet függönyének megválasztására vonatkozó szabályok a nappaliban

Ez a kritérium összekapcsolódik az összes előzővel. Nem tekinthető külön, hanem csak egészében. Tehát a legnépszerűbbek a szövetfüggönyök. Ezek közül elsősorban függönyöket használnak:

 • Jacquard;
 • Krepp;
 • Pamut;
 • Festett vászon;
 • Vászon.
függönyök a nappaliban belsőépítészeti ötletek

A nappali belső szürke függönyei semleges és drága megjelenést teremtenek.

A függönyök esetében a leggyakrabban a következőket választják:

 • Sifon;
 • Organza;
 • Szatén;
 • Selyem organza vagy sifon adalékokkal;
 • Tüll.
modern függönyök a nappaliban

A nappali világos függönyök légies légkört teremtenek, ha átlátszó és áttetsző anyagokból készülnek.

Vannak bambusz és fa függönyök is. Ezek többnyire tekercses fajok, amelyek függőlegesen emelkednek. Főleg keleti stílusok létrehozására alkalmasak. Vannak műanyag redőnyök is, de nem alkalmasak a nappaliba.

modern függönyök a nappali belső ötleteivel

Alapvetően a vevők inkább a szöveti lehetőségeket preferálják.

A szövet kiválasztásánál az árindikátor, az ápolási jellemzők és a megjelenés vezérelje. Ne hagyja ki a természetesség kritériumát. A mesterséges szövetek általában nem igényelnek vasalást, nem fakulnak és könnyen tisztíthatók. A természetesekkel nehezebb: mosás után elveszíthetik színüket, alakjukat, ráncokat.

Hogyan válasszuk ki a függönyöket stílus szerint

Most térjünk át a következő kritériumra - a stílusra. Közvetlenül a szoba általános stílusától függ. Itt fontos az összes előző tényező kombinációja: típus, hossz, szín és szövet. A legfontosabb az, hogy helyesen kombináljuk ezeket a paramétereket, hogy a nappaliban lévő belső függönyök harmonikusan illeszkedjenek az általános tervbe. A rendelkezésre álló stílusokat modernre, klasszikusra és etnikai stílusra osztjuk.

függönyök a nappali belsőépítészeti áttekintésében

Ezek a függönyök tágas, nagy ablakokkal rendelkező szobákhoz alkalmasak.

Modern stílusú ablak dekoráció

A függönyök modern stílusú kiválasztásához felosztjuk őket a szoba kialakításának meglévő irányai szerint, meghatározva a függönyök kritériumait az összes rendelkezésre álló stílushoz.

 • Minimalizmus. Ebbe a stílusba redőny, redőny, redőny vagy szövetfüggöny alkalmas. Kívánatos, hogy a színvilág monokromatikus legyen, vagy kis diszkrét nyomtatással, minimalista irányban. A geometriai nyomatok remekül működnek. Ügyeljen a színes blokkok modelljeire. Több különböző színű csíkból állnak.
függönyök a minimalizmus stílusában

A fő kritérium a maximális egyszerűség.

 • Csúcstechnológia. Itt a hosszú szövet vagy a redőny modern modellje érvényesül. A színvilág kiválasztásakor a hideg tónusokat, a fémes fényességet, a réz, ezüst, arany, fekete és fehér kombinációt részesítik előnyben. 
high-tech függönyök a nappaliban

A fő kritérium a lakonikus és a hidegség.

 • Provence. Modern stílus, amely tükrözi a rusztikus hagyományokat és az ókor felé vonzódik. A fő paletta pasztell, a fő szín bézs. A hideg színek között szerepel az olajbogyó, a kék, a kék. Nagyra értékeljük azokat a kombinációkat, amelyek megismétlik a természeti jelenségeket, például a sötét sárga fonnyadt füvet és az olajfákat. Erre az irányra a kávézó stílusú függönyök alkalmasak, osztrák, francia, rövid a húzózsinóron vagy hosszúak a fűzőlyukakon.
függönyök a nappaliban provence

A függönyöket gyengéd tónusokkal választják ki: barack, elefántcsont, bézs, tejszerű stb.

 • Padlástér. A leggyakoribbak a sötét szövet redőnyök vagy a redőnyök. Kiválaszthatja a hosszú szövetfüggönyöket is, kontrasztos színben, kis mennyiségben a szobában vagy sötét színben, hogy megfeleljen a bútoroknak vagy a falaknak.
függönyök a nappali tetőterében

Sokoldalú hangnem, amely nem vonzza a figyelmet, de felmelegíti a belső teret.

Ezek a leggyakoribb modern stílusok. Mások bizonyos mértékig megismétlik a meglévőket. Most elmehet a klasszikusokhoz.

Klasszikus stílusú ablak dekoráció

A klasszikus irány több stílust tartalmaz. Őket egyesíti a fő kritérium - a pompa. 

klasszikus stílusú függönyök

Bármely klasszikus stílusú függöny durva, nehéz és terjedelmes.

A klasszikus irányok közül a következőket emeljük ki.

 • Antikvitás. A stílus jellemző jellemzője a magas ablak. Minőségi anyagokból készült hosszú, nehéz függönyökkel díszítik őket. Ez a stílus az ókori Róma áramlatait tükrözi, ezért a pompa ellenére van némi könnyedség benne. Ezt az ablakok és a helyiségrészek könnyű kialakításának köszönhetően érik el.
klasszikus stílusú függönyök

A klasszikus stílusú nappali függönyök kombinálják a világos tüll és a nehéz sötétítő függönyöket.

 • Barokk. Ez az irány a legnagyobb mértékben a gazdagságot és a pompát tükrözi. Itt csak kiváló minőségű anyagokat használnak. A leggyakoribb színkombináció a vörös és az arany. Kiválóan használható lambrequin függönyök, függönyök és csipkés bojtok számára.
barokk függönyök

A függönyök esetében még megengedett az aranyszál foltként történő használata.

 • Klasszikus. Közvetlenül példamutató klasszikusok a formák egyértelműsége, a tervezés egyszerűsége és a lakonizmus. Az ablakok kialakításakor előnyben részesítik az egyenes hosszú függönyöket a fűzőlyukakon. A színvilág lehet sötét vagy világos.
klasszikus függönyök a nappaliban

Sok tulajdonos klasszikus stílusban, változatlan jó ízléssel fordul a nappali függönyök kialakításához.

 • Modern. A stílus csúcspontja a kerek ablakok, ezért az alaknak megfelelő függönyöket kell keresnie. A dizájnt ívelt és szeszélyes formák uralják, míg a dizájnt virág, szitakötők és díszes vonalak képei dominálják. Ezért a függönyökhöz választhat egy könnyű szövetet drapériával és a javasolt képek egyikét.
függönyök a modern nappaliban

Klasszikus változat a modernséggel határos.

Minden klasszikus stílus pompás, és a modernitás szempontjából igényes. A természetes anyagok és a fényűző színkombinációk azonban uralkodnak bennük.

Egyéb stílusirányok

A stílusok utolsó kategóriája etnikai. Itt a modern lehetőségek közül a legnépszerűbbeket emeljük ki.

 • Japán. A legjobb az egészben, hogy a japán függönyök közvetítik az irányvonásokat. Ezek hosszú szövetképernyők, nem széles formátumúak. Lehetnek egyszerűek vagy japán nemzeti témájú mintákkal (hegyek, sakurák, virágok).
japán függöny a nappaliban

A japán stílusú függönyök kifinomult belső teret hoznak létre, amelyben nincsenek felesleges részletek.

 • Kínai. Megkülönböztető jellemzője a színvilág. Leginkább vörös és sárga kombináció. A barna fajták is népszerűek. Japán függöny típusú szövetvásznakat is használhat, csak a megfelelő színnel. A bambusz függönyök szintén népszerűek.
kínai függönyök

Kínai eredetű függöny - olyan szövet, amelynek mérete egyenlő az ablak méreteivel.

 • Skandináv. Népszerű etnikai célpontként is besorolható. Ennek a stílusnak a hazája a hideg országok: Norvégia, Izland és Finnország. Az ilyen stílusú függönyökhöz válasszon sötétkék vagy fehér hosszú szövetmodelleket.
skandináv stílusú függönyök

A skandináv stílusú függönyök hangulatos légkört teremtenek, anélkül, hogy túlterhelnék a belső teret felesleges részletekkel.

Ahhoz, hogy a függöny stílusa megfeleljen a szoba általános hangulatának, koncentráljon a falak, mennyezet, bútorok és kiegészítők színvilágára.

Példák a nappali legszebb függönyeire

A nappali függöny megvásárlása előtt nézze meg az összes modell és opció valódi fényképeit. Segíteni fognak a választásban. De ne másolja teljesen a látott verziót. Jobb, ha hozzáadod a saját ötletedet, és egyedi terméket kapsz, amely tükrözi a személyiségedet.

függönyök a nappali belső fotóján

A nappali függönyök helyes kiválasztása felfrissíti a szobát és vonzza a figyelmet.

Segítségért javasoljuk, hogy nézze meg fotógyűjteményünket.

Nappali függöny - 50 fotó modern ötletről:

függönyök a nappaliban tervezési fény
függönyök a nappaliban
függönyök a nappaliban fotó tervezés
függönyök a nappaliban fotó belső
függönyök a nappali belső fotóin
függönyök a nappaliban ötleteket
függönyök a nappaliban fotó ötletek
függönyök a nappaliban belső ötletek
függönyök a nappali belső részén
függönyök a nappaliban belső ötletek
klasszikus stílusú függönyök
függöny klasszikus stílusú fotó
függönyök klasszikus stílusú ötletekben
klasszikus stílusú függöny fotó ötletek
függönyök egy világos nappaliban
modern függönyök a nappali kialakításához
modern függöny a nappaliban design fotó
modern függönyök a nappaliban tervezési ötletek
modern függönyök a nappali belső kialakításában
modern függönyök a nappaliban fotótervezés
modern függönyök a nappaliban fotótervezés
modern függöny a nappali fotó belső
modern függönyök a nappali belső fotóin
modern függönyök a nappali ötletekhez
modern függönyök a nappaliban tervezési ötletek
modern függönyök a nappaliban tervezési ötletek
modern függönyök a nappaliban fotó ötletek
modern függönyök a nappali belső ötleteivel
modern függöny a nappali belső fotó
modern függönyök a nappali belső ötleteivel
függönyök a nappaliban
függönyök a nappali kialakításában
függönyök a nappaliban design fotó
függönyök a nappaliban tervezési ötletek
függönyök a nappaliban fotó
függönyök a nappali fotó tervezésében
függönyök a nappali fotó tervezésében
függönyök a nappaliban fotó ötletek
függönyök a nappaliban fotó belső
nappali függönyötletek
függönyök a nappali kialakításában
függönyök a nappaliban fotó ötletek
függönyök a nappaliban belső ötletek
függönyök a nappaliban belső ötletek
függönyök a nappali belső részén
függönyök a nappali belső fotóján
függönyök a nappaliban belső ötletek
függönyök a nappaliban barnák
függönyök a nappaliban áttekintés
függönyök a nappali kialakításában

Előző

Következő