Római árnyékolók az óvodai példákban és fotók a szoba belsejében a gyermek számára

Arról álmodozik, hogy egyedülálló hangulatot teremtsen a gyermekszobában, de nem szeretne a klasszikus függönyökkel bajlódni? A római árnyékolók ideális megoldást jelentenek egy gyermek fiú vagy lány számára, függetlenül a szoba méretétől, kialakításától és belső tereitől. A sokoldalú, könnyen használható és nagyon stílusos római árnyalatok tökéletesen illeszkednek az óvodába, és díszítésévé válnak.

Gyönyörű redők a római redőnyökön az ablaknyílásokban

A gyermekszoba függönyei nem lehetnek túlságosan könnyen szennyezettek, könnyen tisztíthatók és szépek

Mi a római redőny sajátossága?

A római redőnyök valójában szövet-redőnyök, amelyeket egyedileg gyártanak az ablaknyílás méretéhez képest, és teljesen eltakarják. A szövetet vízszintes rudak szerkezetére helyezzük. Emeléskor a függöny szép redőket képez, és a kialakítás lehetővé teszi a természetes fény mennyiségének beállítását a szobában.

Csíkos római schira a gyerekszoba ablakán

A római redőnyök egyfajta analógok a redőnyökről vagy a redőnyökről, amelyek egyetlen szövetrészből készülnek

Az ilyen szövet redőnyök sajátossága, hogy maga az anyag bármi lehet. Ön maga választja meg a sűrűség és a fényáteresztés jellemzőit, színeit és mintáit, így egyedi és utánozhatatlan belső teret hoz létre.

Tarka római vak a lány szobájának ablakán

A római típusú függönyök lehetővé teszik az ablak részleges bezárását, lefelé haladva a kiválasztott szintre

Világos virágdísz a római árnyékolókon a gyermekszobában

A "Rimki" mindenképpen belefér minden belső térbe, mivel teljesen különböző színű szövetekből varrhatók

A római redőnyök használata nagyon egyszerű: zsinórral vagy lánccal emelik és süllyesztik, amit csak kissé meg kell húzni. A kiegészítő nem igényel különösebb gondozást, és a jó minőségű anyag nem halványul a napsütésben, nem piszkosul és idővel nem veszíti el megjelenését.

Fehér vászon római árnyék

A választott anyagtól függően a függöny sűrű lehet, megbízhatóan megvédi a szobát a napfénytől...

Átlátszó római típusú függöny az óvoda ablakán

... Vagy fény, csak szétszórva a napsugarakat, hogy ellazuljon a szem

Római roló az óvodában egy fiú számára

A gyerekeknek óvodát készíteni kreatív folyamat. Minden kisfiú nemcsak azt akarja, hogy saját területe legyen, hanem azt is, hogy egy varázslatos világban élhessen szuperhősökkel, hihetetlen autókkal, robotokkal, valamint kedvenc rajzfilmjeik és játékaik hőseivel. A fiú szobájának belső tere a korlátlan képzelet terepe.

Tengeri stílusú fiú szobájának kialakítása

A fiúk gyakran kedvelik az űr vagy a tengeri témákat

Világos gyermekszoba áttetsző római rolóval

A kék és a barna textíliák alkalmasak egy fiú szobájának díszítésére.

A fiú óvodájának római redőnyei sok okból kiváló megoldást jelentenek. Először lehetővé teszik a napfény megfelelő szórását, a természetes megvilágítás és a kényelem megteremtését. Másodszor, a különféle anyagok és színek hozzájárulnak az egyedi és utánozhatatlan belső tér kialakításához.

Belső tér egy gyerekszoba egy középiskolás fiú számára

Az egyenes függönyök és a redőnyök kombinációja egy tizenéves fiú szobájában

A római függönyök és ágyneműk kombinációja a fiú hálószobájában

Az ágytakarókkal és párnákkal azonos anyagból készült függöny kiegészíti a belső teret

Amikor egy fiú szobájának ablaktervét választja, érdemes figyelembe venni a következő árnyalatokat:

 • A szövet sűrűsége. Vastagabb függöny alkalmas hálószobához, ha teljesen elsötétíteni szeretné a teret. A vékonyabb vászon alkalmas a diákok szobájába, ha meg kell védenie a helyet a ragyogó napsugaraktól, de meg kell őriznie a természetes fényt az olvasáshoz és az íróasztalnál tartott órákhoz.

  Különböző kék függönyök az óvodában egy fiú számára

  A legvastagabb függönyökre olyan helyiségekben van szükség, ahol az ablakok keletre vagy nyugatra néznek.

 • Belső jellemzők. Ha a gyermek hálószobája élénk és tarka színű, a bútorok sokszínűek és kontrasztosak, a rajzok és képek pedig mindenütt megtalálhatók, akkor ésszerű lenne egyensúlyba hozni a környező teret, semlegesíteni az ablakdíszítést. Ehhez használjon semleges árnyalatú sima szövetet, amely keveredik a bútorokkal, szőnyegpadlóval vagy textíliákkal.

  Szürke római típusú tórusz egy palafalú szobában

  Az ablak textíliáinak jól illeszkedniük kell a fal díszítéséhez

 • Ha az óvoda szerény semleges árnyalatokkal díszített, és a belső térben nincs semmi felesleges, akkor "barangolhat" a függönyökön, válasszon egy tarka vásznat - világos csíkban, mintákkal, kontrasztos mintákkal és így tovább. Ez egy fényes akcentus lesz, amely az egész belső teret díszíteni fogja.

  Római vakot emelt egy ablakon a ház egy napsütötte részén

  A függöny díszét meg kell választani, figyelembe véve a gyermek életkori sajátosságait és személyes preferenciáit.

 • További jellemzők. A modern ablaktáblák megrendelésre készíthetők, bármilyen fantáziát megtestesítve. A textíliákra történő fotónyomtatás lehetővé teszi, hogy bármilyen képet készítsen. Ezek a kedvenc rajzfilmek vagy játékok hősei lehetnek, fiúk, autók, űrhajók és akár nagy felbontású családi fotók is.

A fiúk gyermekszobájának szövet redőnyeinek kiválasztásakor érdemes élénk és sötét árnyalatokat választani: kék, sötétvörös, barna, valamint a belső tér általános színkoncepciójából kiindulva. A gyermek örömmel él ilyen szobában.!

Barna függönyök csíkokkal a gyerekszoba ablakán

A függöny színének kiválasztásakor ne feledje, hogy mesterséges megvilágítás esetén az árnyalatok kissé megváltoznak. Annak érdekében, hogy ne tévedjünk, érdemes mintát venni a szövetből, és megnézni, hogyan fog kinézni a nap folyamán

Római redőnyök egy lány óvodájához

Minden lány egy kis hercegnő. Fantasy varázslatos világban él, és privát szobája mesevilág. Itt mindennek kivételesen szépnek kell lennie, és a kislányos belső tereket gondosan kell díszíteni, nem szabad megfeledkezni a részletek fontosságáról.

Óvodaablak dekoráció egyenes és római függöny kombinációjával

Fényes csíkokkal ellátott függöny a gyermekszoba tetőablakán

Egy lány szobájában római függönyöket kell választania, amelyek nem túl sűrű szövetvásznak, mert a hálószobának könnyűnek és finomnak kell lennie. Az anyagnak puhának kell lennie, hogy emeléskor szép puha redőket és drapériákat hozzon létre. Az anyagnak kiváló minőségűnek kell lennie, nem érdemes spórolni rajta.

Gyermekszoba ablakai világos színű római rolóval

A lányok kedvelik a legfinomabb árnyalatokat, de nem feltétlenül rózsaszínűek.

A lánynak szóló óvodában többrétegű anyagból készült függönyöket választhat drapériákkal, göndör alsó éllel és kontrasztos szövetekkel. Több különböző textúrájú és árnyalatú szövet rétege nagyon eredeti hatást kölcsönöz, és hangulatosnak tűnik. Az éle nemcsak képletesen, hanem további dekorációval is díszíthető - csipke, szalag, virág vagy gyöngy.

Szatén szalag íjak fehér római redőnyön

Használhat ilyen gyönyörű íjakat

Széles ablak díszítése római rolóval egy lányszobában

Kényelmesebb a széles ablakokat nem egy vászonnal díszíteni, hanem egyenesen, egy sorban függesztve több függönyt

A fényes, gazdag anyagok is gyönyörűek, különösen, ha az egész szoba pasztell elnémított színekben készül. Például, ha a falak és a bútorok halvány rózsaszínű, barackos és világos lila árnyalatúak, akkor a függöny számára a fukszia, a világos bíbor, a lila vagy a korall színét kell választania. Ez a kontraszt dimenziót ad a térnek és életre kelti. Ha a tapéta, a szőnyeg, a bútorok és az ágytakarók világosak, akkor nyugodtabb árnyalatokat választhat a redőnyök számára.

Ugyanez vonatkozik a képmintákra is. A sima bútorok és tapéták esetében érdemes tarka mintával rendelkező szövet redőnyöket használni - csíkok, pöttyösek, virágok, geometriai alakzatok stb. Ellenben, ha a szobában minden mintás és tarka, például egy csíkos kanapé és egy virágszőnyeg, akkor a függönynek simanak kell lennie.

Ablakdíszítés a szobában egy újszülött számára

A túl élénk színek elfogadhatatlanok a legkisebb gyermekek számára

A római redőnyök sárgák a gyermekszoba ablakain

De az általános iskolás korú gyermekek számára éppen ellenkezőleg, a telített hangok fontosak a fantáziák és cselekedetek ösztönzőjeként.

És természetesen meg kell fontolnia az egyedi tervezés lehetőségét - fotónyomatok. A vászonra történő fotónyomtatás lehetővé teszi exkluzív redőnyök készítését. Van egy gyönyörű fotójuk egy lányról, vagy valami, amit imád - kedvenc mesehősök, könyvek, gyönyörű képek. A textíliákra történő nyomtatás modern technológiái lehetővé teszik bármilyen fantázia megtestesítését.

Lila textíliák a gyermekszoba kialakításában

Egy középiskolás diák szobájához lila színű "felnőtt" függönyök alkalmasak

Javaslatok a római redőnyök megválasztására az óvodában

Bölcsen kell választani a szövetszalagokat a gyermekszobához - elvégre azt szeretné, ha hosszú ideig szolgálnának, ne veszítsék el szép megjelenésüket, ne törjenek el. Ennek érdekében egyszerű ajánlásokat kell követnie, amikor kiválasztja:

 • Csak kiváló minőségű szövetet válasszon. A pénztakarékosság vágya érthető és indokolt, de az olcsó anyagok gyorsan koszosodnak, port gyűjtenek magukon, elhalványulnak és egy év után elveszítik megjelenésüket. Ideális választás a természetes vászon és pamut.

  Belső szoba két különböző nemű gyermek számára

  A szakértők azt tanácsolják, hogy olyan szöveteket válasszanak, amelyek 80% természetes anyagból és 20% szintetikus szálból állnak. Ez a kompozíció biztosítja a függönyök por-taszító tulajdonságait, tartósságát és ellenállását a fakulásnak.

 • Ügyeljen a tervezés és az ellenőrzési módszerre. Csipke vagy lánc - a választás egyedi. Fontos, hogy vezetés közben semmi se akadjon el sehol, a vászon könnyen és késedelem nélkül emelkedjen és zuhanjon, hogy ne legyenek nyikorgások és egyéb gyanús jelenségek. A mechanizmusnak hibátlanul kell működnie.
 • Vegye figyelembe a szoba méretét. Ha sok a hely, akkor jobb, ha világos, sötét és tarka színeket választ. Finomabb és világos árnyalatok alkalmasak egy kis helyiségbe, vizuálisan teret adnak. A csíkos szövetek növelik a vizuális teret.

  Csíkos tapéta a gyermekszoba belsejében

  A függönyök függőleges csíkja vizuálisan megemeli a szoba mennyezetét

 • Adj hozzá fantáziát. A római redőnyök díszíthetők vagy saját kezűleg díszíthetők. Testreszabhatja az alsó szegélyt pom-pomok, rojtok, csipke, gyöngyök hozzáadásával vagy akár kis játékok felakasztásával. Exkluzív dizájnt kap, és a szoba világosabbá és kényelmesebbé válik.
Fehér egyenes függönyök kombinációja bézs római redőnnyel

Szükség esetén a római árnyalatokat tökéletesen kombinálják függönyökkel vagy tüllzel

A római redőny nemcsak divatos trend, hanem a gyermekszoba díszítésének megfelelő megoldása is. Lakonikusak, könnyen kezelhetők és karbantarthatók, helyet takarítanak meg és illeszkednek a belső térbe. Legyen kreatív a választásuk során, és a gyermek örömmel él a legszebb szobában.!

Gyermekszoba belső modern stílusban

A római árnyék mérete az ablaktól és a rögzítés módjától függ - a nyílásban, az ablak felett vagy közvetlenül a szárnyakon

Előző

Következő