A redőnyök típusai, előnyei, kézzel vághatók és felszerelhetők

A dob típusú ablakfüggönyök használatának története nagyon régre nyúlik vissza. Az ilyen minták népszerűségének rejtélye a praktikumban és a könnyű kezelhetőségben rejlik. Az idő múlásával a redőnyök megtanultak esztétikussá tenni, és nem csak haszonelvűvé. Ez sokféle modellt eredményezett. És ha a római redőnyök kényelmet teremtenek, akkor a redőnyök nagyobb funkcionalitással rendelkeznek, bár számos modell nem alacsonyabb rendű a dizájn és a harmónia szempontjából.

Sötét sűrű szövet redőnyök

Az összecsukható függönyök kényelmesen használhatók, stílusosak és modernek

Redőnyök: típusai és jellemzői

E kényelmes függönyök vezérlési elve a római mintákra és a vízszintes redőnyökre emlékeztet. Most ez a függönyfüggvény a szokásos függönyökkel kombinálva gyakori az apartmanokban és a magánházakban, valamint az üzleti központokban. Gátat szabnak a túlságosan erős természetes fénynek, amely nemcsak zavarhatja a pihenést, hanem befolyásolhatja a tapéta színének és a belső környezet megőrzését is.

Kék redőnyök egy privát ház nappalijában

A céltól függően az árnak megfelelő tekercses termékeket vehet fel

Többféle redőny létezik. Sokféleségük nemcsak a vezérlési módszerben rejlik, hanem a rendszer jellemzőiben is. Két fő típus létezik:

 1. Nyitott vezérlő mechanizmus. A henger látható hozzáférhetőségben van, nem védett kazetta vagy más típusú fedél.

  Fotó egy nyitott tengellyel rendelkező redőnyről

  Nyitott típusú redőny

 2. Zárt vezérlő mechanizmus. A henger el van rejtve a test alatt, amely szilárdan rögzíti a vásznat, és nem engedi, hogy gyűrődjön vagy megereszkedjen. A termék teljesebb és esztétikusabb megjelenést nyer.

  A kazettás redőnyök megjelenése

  Redőny védőrésszel

A szerkezet működési elve szintén változhat. Három vezérlési lehetőség van:

 • láncok használata;
 • elektromos meghajtás útján;
 • rugós kapcsos.

Előző

Következő